ya rekor kıran olamadı çünkü çıkarken yağmur başladı bende gitmedim.ama bugün 10 tane fln aldım.herkes atçek zargana yapıyo manyak balık var.ama fotomakinrmi almamıştım oyüzden foto koyamıyorum
arkadaşlar ben bir şey soracağım . hafta sonu bende iskeleden zargana denedim. bir tane aldım ve hemen kuyruğundan flote ayırıp tekrardan salladım ama mağlesef bir daha alamadım. topu ileri atıp yavaş yavaş sarıyorum. balık peşinden kıyıya kadar giriyor ama yemi bir turlü kapmıyor. sinir oldum. sizce neden balıklar yemi ısırmıyor. her çekişimde aynı şey oldu hemde çoğu zaman iğnenin arkasında iki tane zargana beliriyor. ama yemi yemiyorlardı. onlar yemi yemedikçe ben kafayı yedim
boş olurmu hiç . en sonunda serçe parmağımı kesip takaçaktım valla . namık inan acayip zargana var ama gelmiyor namussuzlar.
ya namık senin de işin gücün makara . birader beni saracağına çözüm bul eğer hafta sonuda öylece seyredersem zarganaları , kafayı sıyırırım sonra bir kardeşinizden olursunuz. yada deli bir kardeşiniz olur. ona göre . ben şimdi iş yerinden çıkıyorum sabaha kadar ne yap ne et bu işi çöz yoksa dediğim gibi ben ufak ufak ilerlerim
Hafta sonuna kadar; 1. 0,20 ve 0,25 florocarbon misina edin. 2. Biraz balık yağı bul. Baharatçılarda alabalık yağı vardır, sürüleni daha evladır. Bunu av mevkiine varınca ellerini "denizde" yıkayıp, ellerine sür. Abartma ama, şöyle bir kaç damlayı iyice ellerine sıvazla.. 3. Top kullanıyorsan, küçük, mat renkli bir şey olsun. Hatta, saydm toplardan olursa, daha iyi olabilir. 4. Yanına biraz iğrenç kokulu bir şeyler filan al. Balık tuttuğun yerde bağırıp, çağıran, hoplayıp zıplayan filan varsa, kovalamakta faydalı olacak cinsten..
Anlamadığım şey bu. Elindeki yem, herneydiyse, zaten zarganaya iş yapmış. İlla zarganayı, zargananın kuyruk altı ile tutacağız diye bir şey yok ki.. Bu aslında en son tercih olmalı bence.. Balıklar, korktukları zaman, tıpkı insanlar gibi hormon salgılarlar. Bunlar, yakaladığınızda vücutlarında kalır. Pek çok durumda, aynı türden balıklar bu hormondan etkilenir ve topluca kaçışırlar. Bu, her zaman, her yerde geçerli diye bir kural yok ama, böyle. Bu nedenle, bir balığı yakalamak için en iyi yol, başka bir balıktan yem yapmaktır. Bu imkan yoksa, son seçenek olarak bu denenmelidir. Farzet, bir şekilde, zargananın hormon aktivitesi yüksek. Yakaladın, bundna yem yaptın. Yem olarak çeker kendine, ama, yakına gelince, ortamdaki hormon konstantrasyonu artar ve öbür balığında korku tepkisi vermesine sebep olur. Bu hep böyledir demeyelim, ama bu çok sık yaşanabilen bir durumdur. Bir müddet beklemiş yemde, enzimler işbaşındadır, yemi bir miktar çürütürler ve bu kokuyu maskeleyecek moleküller oluşur. Taptaze balığı alıp takarsanız, büyük ihtimalle, aynı türe etkisiz olur. Bu, tersine, o balığı yiyen türler için apaçık bir çağrı işaretidir. Lüfer, yemin tazesini arar, çünkü, taze yemdeki bilhassa yoğun bu hormonlar, saldırganlık dürtüsünü tetikler. Birazcık, balık, canlı filan fizyolojisini akılda tutmak lazım derim..
teşekkürler sardar abi söylediklerinde haklı olabilirsin. ilk balığı ispari ile tutmuştum. hatta ona bir balık daha aldım ama sudan çıkartamadım. ondan sonra birde zargananın etini deneyeyim dedim ve maalesef sonuç ortada . şimdi sakin kafa ile düşününce sana hak veriyorum . zaten hafta sonu sardalya ve ispariyi yem yapmayı düşünüyorum. ilgin için teşekkür ederim. NAMIK bak herkes yardımcı oluyor. sen hallederim demişsin ama hala tık yok. bak reis babaya söylerim yersin kafana silgiyi ona göre
Arkadaşlar birde şöyle bir tecrübemden de bahsedeyim Mesela ben kurt kullanıyoruum zarganaya. Şimdi kurtu iğneye tam olarak giydirdiğimizden ve sonuna da çok az bir pay verdiğimizden kurtu yiyen zargananın iğneden kurtulma ihtimali olmuyor daha doğrusu vurdu ama alamadı diye bir ihtimal olmuyor. Kuyruk altı kullandığımızda normal kuralına uygun kesilmiş bir kuyruk altını iğneye taktığımızdan malum her seferinde iç taraftan iğneyi batıracak şekilde 3 sefer. Bu halde de iğneden sonra yakşalık 2 santimlik en az bir boşluk kalıyor. Şimdi glelim sadede ben her ikisini de denedim arkadaşlar kurtta neredeyse geli vurdu alamadım çekti alamadı gibi bir duruma rastlamadım. Ancak kuyruk altında zaten balık geliyor fazlalığı tutup götürüyor, bizde balık geldi sanıyoruz sonra alacağını alıp bırakıyor, bu her zaman böyle olyuyor demiyorum ama kurta oranla çok daha fazla yakalayıpta alamama vakası oluyor. Belki bunun 2 çözümü var. Ben kurttan vazgeçmiyorum. Ancak kuyruk altında takıldığında da iğneden arta kalan kısmı çok fazla bırakmamak gerekli diye düşünüyorum en fazla cm yeterli bence. Sizler ne dersiniz?
Mesajın yazılma tarihi geçen sene bizim aynı bölgenin biraz daha batısından, neredeyse kıyıdan 5-10 metre uzaklıkta kurt kullanarak gayet güzel zargana aldığımız dönem, bu yıl Eylül ayında 200-300 metre daha batıdan dene, yem olarak kurt kullan, menekşe iç kumsalda derede kurt çıkaranlar oluyor onlardan alabilirsin. Bir de bahsettiğin yer fazla yosunlu değildir, zannedersem lodosta gittin. Ben bu sene canlı gümüş yahut kaşıkla deneyceğim. Florya ve Yeşilköy'de zargana için en iyi zaman Eylül ortalarıdır, o dönemi sabırsızlıkla bekliyorum.
olay çok basit aslında, hırsız kullanın.1. igneye yemi geçirin 2. iğne daha ufak olsun arkada yemin ucuna uzansın yeter.Zargana arkadan atlıyıp biraz çekiştirip sonra yutuyor.Yemin arkasını kısa tutarsanız u seferde dikkatini çekmez, siz en iyisi yemi yine uzun takın ama arkaya ufak iğneden bir hırsız ekleyin.Bu arada ben hiç zargananın yem seçtiğini görmedim.Önemli olan kullandığınız yemin incce uzun ve sürekli hareket halinde olmasıdır.Benim zargana yemlerim şunlar mesela.Yeşil veya mavi orlon örgü ipi, o da olmadı en basiti sigara kağıdı.Yeterki suda görüncek haraketli bişey olsun.Bu arada zargananın yemi bırakması da, zargananın aç olmamasından kaynaklanıyor.Zargana hareket eden herşeye tepki verir peşinden kovalar ama aç değilse yemez.yani bence yemi bırakma nedeni aç olmaması.Zaten şu sıra deniz ufak balık kaynıyo aç olmaması da son derece doğal