yeşilköy organizasyonu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. erol hoca

erol hoca Erol

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    :(
    Yazıyı henüz okumadım (şimdi okuyucağım) ama resimlerden süper bir organizasyon olduğunu seziyorum. Darısı diğer bölgelere....

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    balik önemli degil abi o nu herzaman tutarsiniz ne guzel tanisip kaynasmis muhabbetiniz olmus...bir dahaki organizasyona dokturursunuz artik...
    saygilarla

3. jason55

jason55

Favori Kamış:
    max magic tough 3.90m kamış, gold 60 makina
    En İyi Avı:
    6 kilo istavrit
    gerçekten güzel bi org.du.muhabbetler iyiydi özellikle ibrahim abiyle.gerçekten çok kaliteli bi insan.diğer arkadaşlarla da tanışma-kaynaşma fırsatı bulduk.her ne kadar 6 saat boyunca zarganaya atıp bir adet izmarit alsak da:) bu adım diğer organizasyonlar için önayak oldu.umarım daha da kalabalık ve balık dolu org. beraber oluruz.düzenleme de emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler sayenizde fenerbehçeden gelip yeşilköyü de keşfetmiş olduk:)
    saygılar...

4. jason55

jason55

Favori Kamış:
    max magic tough 3.90m kamış, gold 60 makina
    En İyi Avı:
    6 kilo istavrit
    ibrahim abi biz gittikten sonra ne yaptın?istavrit ve ispari ye atacaktın alabildinmi bişeyler merak ettim???sevgiler...

Son düzenleme: 1 Ekim 2007
  5. PAŞŞA

PAŞŞA Remzi

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore,Lineaeffe Fury Caster
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Z 5000,Ryobi AP Power
    Kesinlikle güzel bir gündü, her ne kadar balık olmasada tanışmak kaynaşmak açısından iyi oldu, bir dahaki orglardada balık tutarız inşallah sağlık olsun..

6. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    maşallah maşallah işe gitmediğim halde gelemedim :( fakat çok güzel bir organizazyon olmuş balıksız :D:D ama muhabbet şahane benim eksikliğim hissedilmiş benim gibi foto yu zor bulursunuz siz :D:D organizazyona katıılan herkezi tebrik ederim :)

7. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Manzara çok güzel muhabbette güzell. :)

8. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :))))
    günaydın arkadaşlar keyifli paylaşımlar

9. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Yeşilköy organizasyonuna katılan şanslı üyelerden biri olarak, tüm dostlarımıza tebrikleri ve iyi niyetli temennilerinden dolayı saygı, sevgi ve selamlarımı sunarım. Birdahaki organizasyonda kendilerini aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir sağlık, mutluluk ve afiyetler dilerim.

10. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Arkadaşlar, balıksız güzel bir av oldu. :p Katılan herkese güzel sohbetleri ve keyifli paylaşımları için teşekkürler. Kendi adıma bir tek istavrit bile tutamadığım için üzgünüm ama güzel dostluklar kurduğum için mutluyum. Yeni org. larda buluşmak üzere. Bir aksilik olmazsa Pazar sabahı saat 07.00 :D gibi gidip bir kez daha şansımı deniycem. :cool:

Son düzenleme: 2 Ekim 2007
  11. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum balık tutarken kullandığımız misinanın kalınlığı bu işte ne kadar önemli yada normal olarak kaç numara misina kullanmamız gerekiyo benim duyduğum kadarıyla ne kadar ince kullanırsan misinayı okadar tutma şansın artıyomuş diye birşey duymuştum bunun doğruluk payı nedir

12. forsa26

forsa26

Favori Kamış:
    üç kamış üç makara
    En İyi Avı:
    yılan balıgı 10 kilo
    Murat bu dogru misina alacaksın herhalde suda görünmeyenler diye geciyor mesala 30 metresi 6 lira dandikleri var 1000 metresi 3 lirafarklılıgı 8 milyona pelikan var 100 metre benbundan kullanıyorum 0.30 bedene 0.25 0.24 kösteklere 0.15 veya 17 kulanıyorum sonucta hem birbirine dolaşmıyor bu önemli dandikler çorba oluyor. mesala galatadayım bigün ogünde balıktutma yarışıvardı haliçte temizlik felandiye.. kendi bagladıgım çapari ile yarışmacılardan daha çok yakalamıştım düzenleyen adamda demiştiki sen niye katılmadın bir sürü balık tutmuşsun ignede önemli tabiki

13. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Doğrudur ama balığına göre değişir. Mesela 0.20 bedenle hırsız iğneli zergana takımının yemin birkaç santim yakınından bıçakla kesilmiş gibi koptuğuna cok tanık oldum. Buyüzden lüfer takımı ince çelik telden yapılır. Yani misina balığı tartacak güçte, göremeyecek renk ve incelikte olmalı.

İzmarit ve benzeri balıklar için 0.20 beden 0.10 veya 0.15 köstek kullanıyorum.
    bunun yanısıra bağlama tekniklerini çok iyi bilinmesi gerekiyor.

14. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    eyv.sğl vedat anladım balığına ve ağırlığına göre değişiyo ama normal şartlarda bi çinekop istavrit izmarit için 0.25 olurmu böyle sorayım bide

15. forsa26

forsa26

Favori Kamış:
    üç kamış üç makara
    En İyi Avı:
    yılan balıgı 10 kilo
    bence murat sen kalın ile başla beden olur 0.25 ile ince olsa 0.17 mesala fıstık ama atama teknigini geliştirenekadar biraz kalın la çalış yoksa hemtakım hemkurşun gidecek gibi geliyor Vedat ne önerir bide onu dinleyelim

16. sodda

sodda

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    15 tane orta boy istavrit ;)
    Murat'la ben, 0.40 misina ile bile çok takım ve kurşun bıraktık Yeşilköy Çiroz'da. 0.25 misina olsa maaşı Çiroz'a gömerdik herhalde:D

17. turkalyon

turkalyon

Favori Kamış:
    olta
    Mesela rıhtım gibi yerlerde yada köprüde ince kullanmalısın zaten 5 metre ileriye atsan balığı alırsın, ama kayalıklardan veya kumsaldan kurşunun gidebildiği yere kadar sallamayı düşünüyorsan bu sefer kullanacağın kurşunun ağırlığınıda hesaplaman lazım etabiki birazdaha kalın misina kullanman gerekir.

0.25 misina beden için uygun köstek için kalın gelir. Tabiki o bölgedeki balıkların boylarıda önemli. Bennce kısacası balıkçı bulunduğu ortama göre birkaç dakikada takımını hazırlayabilmelidir gerekliyse ince, gerekiyosa kalın ama oldukca inceyi seçmek lazım.

Bu meseleyi çok kaliteli misinalarla çözebilirsinde mesela bir bir markanın 0.10 misinası 4.5 kğ çekiyosa diyer bir marka misinanın çekeri 8 kg mı geçebiliyor. Bu seferde ince kullanılan misinanin daha cabuk karışıp bozulması sözkonusu oluyor. Ben normal piyasa misinalarıyla 0.10 kullanarak yaptığım takım çok çabuk bozuluyor ama bu benim için sorun değil önceden hazırladığım kösteklerle hemen takımı yeniliyorum.

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Fotolardaki dostlugunuz birlikteliginiz yeter Yucelcigim. Zaten bukadar kalabalik olunca konsantrasyon mu dusuyor bilmiyorum ama az balikcilik oluyor. Yani hersey tadina uygun olmus. Dahasina rastgele. Insaallah daha ne buyuk organizasyonlara imza atarsiniz. Saglicakla

19. MURAT44

MURAT44 Murat İNCE

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

eyv.çok sğl vedat anladım her ortam için değişiklik yaratabiliyo balıa kurşun ağırlığına herşeye göre değişiyo anladığım tşk.ettim

20. forsa26

forsa26

Favori Kamış:
    üç kamış üç makara
    En İyi Avı:
    yılan balıgı 10 kilo
    muratın aldıgı kamış agır benimkinin aynısı atarken makarayı açsan gidiyor biryere talkılıyor ..
    nediyeyim bizde böyle idik
    gecen benim çocugu götürdüm galataya 4 takım bıraktık adam elyapımı yamış 0.12 beden 0.10 köstek 40 lık kople dolu geliyor benim çocuga yukarı çıkarken balıgın hiç kalmadıgı bile odu ..zamanla
    sonra kalınbedenli aldım benim çocuk buna gelmiyor baba senbeni kandırıyondiye mırıldanmaya başladı

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.