Yeni Turna Avimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında West_1979 tarafından paylaşıldı.

1. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Yoooo daha ben buradayım ben macir ertana iyi geceler demiştim.:)

2. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM

Tamam o zaman ;) :)

3. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

kanka Osman abi Ertan abiye iyi geceler dilemiş :D:D:D

4. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    :D :D :D :D :p

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    hoop noluyo orada bakayım Allah neşenizi bozmasın:p ne yani biri kırkını aşmış biri de kırkında iki insan birbirine iyi geceler dileyemezmi ;) :D :D su içmeye kalkmıştım da şeytan dürttü açtım bilgisayarı

iyi geceler de benden Osman....abi:p

6. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    :p :p der tabii neden demesin.:) :)

7. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Su içmeye kalkıpta bilgisayar açan bir deli ben kendimi sanırdım ertan abi aramıza hoşgeldin .:D :D :D :D

8. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    :) :) :) :) :)

9. Konuları baştan sona okudum ve bazı arkadaşların kendinden emin tavırlar takınıp yazdıkları hoş değil.
    Burada balıkçılık kadar önemli bir diğer şey ise saygı ve karşılıklı anlayıştır
    Ama üzülerek gördümki bugün bazı satırlarda bu hiçe sayılmış:cool:

West1979 yani Mustafa arkadaşımızı bu sitede çok kişi tanır.
    Sadece iyi kişiliği,Dost canlısı olmasının dışında sırkülere ve doğal yaşama olan
    saygı ve sevgiside herkes tarafından bilinip takdir edilmiştir.;)

Uzun zaman içerisinde elde edilen bu yaygın kanıyı bazılarının silmeye çalışması ve başarması zorr:cool:

Av raporu sirkülere uygun ve gerek av açısından gerek sunum açısın harika bir paylaşım

bu paylaşımdan dolayı Mustafayı tekrar kutlar benzer ve daha güzel avlar dilerim:)

En kısa sürede böyle güzel bir avda beraber yaparız inşallah.

10. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    düşüncelerinizden dolayı bütün illerimizden yazan arkadaşlarıma çok teşekür ederim yanlış anlaşılmak veya karalanmak çok kötü bir durum iftira atmak daha kötü bir durum arkadaşlarımızdan tek dileğim bir eleştiri yapmadan önce sukut kesilip dinlemek eleştirilecek konu varsa payşalılarak eleştiri yapmaktır teşekkür ediyorumErdal abi sağol.

11. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Mustafa kardesimin yayınlamıs olduğu bu rapora istinaden belkide diğerlerine göre detaylara önem konusunda biraz daha fazla olan hassas yapım yüzünden
    Mustafa kardesimi muhatap alarak sizlere göre belki elestirisel bir yaklasım olarak gözüken "açıklama yapılması" talebimin haklılığından asla ödün vermem.Sormuş olduğum soruya istinaden Mustafa kardesim gayet medeni ve olgun bir yaklasım sergileyerek bu konudaki beyanını bizlerle paylaşmıştır.Kendisine teşekkür ederim ayrıca Mogan gölünde yürüttükleri çalışmalarda göstermiş olduğu yoğun çabalar takdire şayan niteliktedir başarılar dilerim. Zamanında sivil toplum kurulusları tarafından yürütülen benzer çalışmalar bir sonuç getirmemişti umarım bu sefer kazanan Mogan gölü olur.
    Sevgili Mustafa öncelikle organizasyonda yasadığın sağlık problemlerinden dolayı geçmis olsun dileklerimi iletmek isterim.
    Mustafa kardesimizin yaynlamıs olduğu av raporunda turna boylarıyla ilgili olarak yasanan polemiğin muhatabı olmadığımı olamayacağımı daha önceki mesajımda belirtmiştim.
    Sormus olduğum sorununda cevabı verildiğine göre kişisel anlamda
    sevgili Mustafa kardeşimin tarafıma her hangi bir kırgınlığı ve kızgınlığı varsada bunu bilmek isterim.
    Gönül penceremizin hiç kapanmayacak perdesi olan tutkuyla bağlıl oldğumuz bu hobimizi gelip geçici bir hobi olarak asla değerlendirmedim.
    Bir çoğumuz hatta hepimiz elden ayaktan kesilinceye kadar bu hobimizi yapacağız.Bu bağlamda sevgili Mustafa'nın bu hobisini bırakmasını asla istemem.Heleki bunun günahını hiç alamam.Zaten böyle bir beklentimde yok.
    Bundan sonra kendime bu konuda bir yön vermem gerektiği konusunda dünden beri düsündüğüm "dataylara takılıp kalma" egosuna artık bir son vermem gerekliği yüzünden yaşadığım kişisel çatışmamın bir ürünü olarak artık bu forumda bir daha yazı yazmama kararımı açıklamak istiyorum.Böylesine nadide bir platformda paylaşımlarıyla renk veren bazı gönüldaşlarımızın tabiriyle bu sitenin "Birkaç kendini blmezinden" yada "baldırı çıplak" larından olmak istemiyorum.Öğrenmenin yaşı yoktur her geçen gün hazine olarak nitelendirdiğim bilgi dağarcığıma bu ve benzeri platformlar sayesinde yeni bir şeyler ekliyorum.Bunu yaparkende asla tek taraflı beslenmedim elimden geldiğincede paylaştım.Görünen oki burada artık paylaşacak bir şeyim kalmamış izninizle eskiden bu foruma bir çok güzellik katmış eski dostların yaptığı gibi tek taraflı beslenme yoluyla sadece takip edeceğim.Saygılarımla........

Son düzenleme: 18 Temmuz 2007
  12. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Hakan kardeşim bu sana hiç yakışmadı bu hafta yanıma geldiğinde seninle bazı konuları paylaştığımı iyi biliyorsun .Bizler 15 yaş altı çocuklar değiliz.Bu konudada kendini suçlu hissetmeye gerek varmı.Bazı adımlar atıldı .Siz değerli kardeşlerimizi de armızda görmek istiyoruz. NEDEN NEYDİ AYRILMANA

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Sevgili Hakan abimiz

Son günlerde nedenini bilmediğim halde bir tür yalnış anlaşılmalar yada kendisine destek olunmayan mesajlara karşılık ayrılma kararları mevcut göstermekte kendini.

Hakan abicim

Sizin iddaa ettiğiniz gibi yani Mustafa kardeşimizin yaptığı avları geri salma konusundaki kararına neden uymadığını takip etmiyor olmadığınızı bilmediğiniz aklıma bile gelmiyor.
    Sizde benim gibi bu siteyi yakından takip ediyorsunuz. Ve Mustafa aradaşımızın yakaladığı balıkları İzmir organizasyonunda bizlerle paylaşarak bizlere güzel bir turna ve sazan ziyafeti verme amacında olduğunu biliyorsunuz.
    O halde yazmış olduğunuz mesaj da anlamsız oluyor...

yalnışlar olabilir
    önemli olan yalnışlardan dönebilmektir

saygılarımla

Son düzenleme: 18 Temmuz 2007
  14. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Sayın HAKAN bey biz sizin engin bilgilerinizden ve bilgi paylaşımıdan yoksun olmayi en son isteyecek kişilerden biriyiz biz doğaya tutkun olan canlıları seven ve koruyan kişiler olarak yaptığnız yanlışı sadece o anki yanlışınız olarak görmek dieğiyle sizinle daha nice yıllarda bu forumda dostani ilişkilerimiz devam ettirmek isteriz sizin kadar duyarlı ve hassas yaklaşan insanlarda bu forumda her zaman bize olunduğu kadar ihtiyaç olacaktır unutmayın.
    SAYGILARIMLA,

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Elestiriler basarili insanlarin bastonudur. Elestirilerin uzerine dayanarak yururler.
    Lutfen bardagin dolu yanina bakalim.

Cok degerli bir caba icin ugrastiginiz esnada cok degerli bir dostumuz "Ben bu paylasimda bir eksiklik gordum" diyor. "Bir soz vardi" diyor. Bu paylasimda bu sozun nisanina rastlamadim" diyor. Hakli oldugu yerler sizce yok mu?

Gostermis oldugu noktayi bir kisilik mucadelesinin, yapilmis olan bir hata oldugu
    noktasini kanitlamaya calismak yerine , bundan sonraki paylasimlarimizda daha yuksek bir ciktiya ulasabilmek yolunda, bir dayanak noktasi yapmaya ihtiyacimiz var. Bu genelde sitemizin her noktasinda karsimiza cikiyor.Elestiriyi cok kisisel algiliyoruz.

Demek istedigim su. Mustafa Bey dogaya , surdurulebilir balikciliga ve amator balik avciligi ahlakinin ve ruhunun Ulkemizdeki gelisimine gonul vermis bir Dost.
    Paylasimlarinda , kendi sectigi yola katkisi acisindan, balikcilik dostlugunu, balik avciliginin tadini, dogayi sergilemenin yasantimiza katkisini vurguladigi kadar
    tutmus oldugu baliklari salarken kendini resimlemesi, "dostlar bu sozu verdim, bakin burdayim" mesajini da vermesi, elbette ki secmis oldugu yolda, verdigi caba ve bu cabanin meyvalarini toplama iradesinde, bize ve ulkemize oldugu kadar,kendi yoluna buyuk katkilar saglayacaktir.

Elestirilerin dolu kabini gormek, bize verilen limonu, eksi ve aci algilamak yerine,
    o limonu enfes bir limonataya cevirebilme sansini bize tanir. Mustafa Bey verdigi cevaba kaynak olan limonun, gercek dostlardan geldiginden , boylece sizi ve cabanizi daha fazla tanidigimizdan, gelecek paylasimlariniz icin tutmus oldugunuz yolda size onemli geri bildirimler vererek, yolunuzu daha aydinlatan
    bir kapi acmaya calisildigindan kuskunuz olmasin.

Ayni bakis acisini Sayin Hakan Bey'in de degerli goruslerine sunmak istiyorum.
    Elestiri karsi elestiriyi dogurdugu zaman bunu bir istifaya cevirmenin kime ne
    faydasi var? Site kurallarini asan uslubuyla elestirisini terbiyesizlige donusturene cevap verilmistir. Sizi ise kimsenin boylesi bir duzeysizlikte algiladigini sahsen kesinlikle sanmiyorum. Arkadaslarimin da ayni fikirde olduguna eminim. Aksine hepimiz sizinle ayni yolu yururken, sizin gercek bir dostumuz oldugunu biliyor, gerek sitemizde, gerekse sitenizde yapmis oldugunuz ulke menfaatine katkilari ve bilgi ve tecrubenizi paylasma yolunda ki comertliginizi takdir ediyoruz.Bir dost olarak samimi elestirim kucuk puruzler bir yana cok ciddi problemlerde bile "sizin gibi liderlerlerin asla istifa etmeyecegini, insanlardan ve onlarla prensiplerini ve bilgilerini paylasma yolundan vazgecmiyecegini" size hatirlatmaktir.

Goruslerimin yapiciligi hedefledini ve birlesmemiz yolunda iradesini kullanmaya
    calistigini takdir edeceginizi umarak , tum dostlarima saygilar sunarim.

16. simendifer

simendifer Sennur

Bu konuya o kadar çok şey yazılmış ki, neye cevap vermeli şu an için bilmiyorum. Ben de Hakan gibi limit konusuna kesinlikle katılmak istemiyorum. Ancak ne var ki, forumu sürekli takip eden arkadaşlarımızın ölçü vermiş olmasını, forum düzenindeki profesyonelliklerine bağlayabilirdim... Kaldı ki, yeni gelen arkadaşlarımıza örnek teşkil etmek bizler için önemli olmalı diye düşünüyorum. Belki bir kaç kişi sizleri tanıyoruz, ama buradaki herkes sizi tanımıyor ve avınızın limiti hakkında soru sormaya hakları olduğu kanaatindeyim... Dediğim gibi ben limit konusuna takılmayacağım ama söylemek istediğim bir kaç şey var...

Herşeyden önce, keşke bu avı Mustafa arkadaşım yayınlamasaydı. Avda bulunan birilerinin yayınlaması daha doğru olurdu. Şayet balıkları salmaya söz vermiş biri olsaydım, bahanesi ne olursa olsun kesinlikle bulunduğum bu avı ben yayınlamazdım. Bu tamamen benim şahsi kanaatimdir... Mustafa arkadaşımın tercihi yayınlamak yönünde olmuş, buna da bir şey diyemem...

Bir de, keşke yazılanların savunuculuğunu Osman abi ya da Turgay abi değil de, Mustafa arkadaşım gelip kendi yapsaydı. Bir avda bulunan, bu avı yayınlayan bir insanın, mutlaka başkalarına ihtiyaç duymadan kendini ifade edebilme yeteneği de vardır. Ve foruma geldiğinde de, çok güzel bir şekilde yazısını yazıp cevabını vermiş. Sayfalarca savunuya gerek olmadan, bence bu yazı yeterli olurdu...

Şunu anlamakta zorlanıyorum. Birbirimizi tanıyan insanlar olarak, arkadaşlarımızdan biri ile ilgili herhangi bir soru geldiğinde, nedense bizler üzerimize vazife edinerek arkadaşımızın yerine cevap verme hakkını kendimizde buluyoruz. Neden bunu yapıyoruz bilmiyorum ama bu aslında çok ama çok yanlış bir şey. Bırakalım da, insanlar akıllarındaki soru işaretlerini medenice gidermeye çalışırken, buna cevap verecek olan kişi de sorunun muhatabı olan kişi olsun. Bu yanlışı ben de dahil olmak üzere hepimiz yapıyoruz. Ben uzunca bir süredir bu konuda kendimi frenlemeye çalışıyorum, çünkü başkasının yerine cevap verirken aslında sorunun muhatabı olan kişiyi de küçük düşürdüğümü farkettim. Sanki arkadaşım cevap verecek kapasitede değilmiş gibi bir durum oluşuyor. Yanlış anlaşılmak istemem, dedim ya bu bahsettiğim duruma ben de dahilim. Ama dışarıdan bakmaya çalışıyorum ve görüyorum ki aslında ciddi bir yanlış yapıyoruz. Bırakalım da arkadaşlarımız kendilerine yöneltilen sorulara kendileri cevap versin.

Bazen grup oluşturmuş olmakla suçlandığımız oluyor ve itiraz ediyoruz. Ama ne var ki, aslında durum bu. Bizler bir grup oluşturmuşuz ve bu gruptan kime ne denirse, üstümüze vazife gibi bizler atılıyoruz. Ben bunun yanlış olduğunu düşünüyor ve bu davranış konusunda hepimizin kendimizi frenlememiz gerektiğini düşünüyorum. İster alının ister alınmayın sevgili arkadaşlarım ama görünen köy kılavuz istemiyor. Bu yazdıklarıma itiraz eden olursa, kesinlikle biraz da dışarıdan bu duruma bakmasını tavsiye ederim.

Avınız çok güzel ve berektli geçmiş... Afiyet, bal, şeker olsun, Allah bereketinizi daha da artırsın. :) Hepinize rast gele diyor ve tüm arkadaşlarımın yukarıda yazdıklarımı biraz dikkate almasını ve değerlendirme yapmasını rica ediyorum.

Hakan arkadaşıma gelince, şahsen bu sitede gitmesine tahammül edemeyeceğim insanlardan biridir. Bu nedenle ayrılmayacağını düşünüyorum. Yalnız bazı yazıların içinde hoş olmayan tabirler okudum. Bence bize hiç yakışmıyor. Hele ki asla ve asla Hakan gibi bilgili, bilinçli, yasak avcılıkla mücadele eden birine söylenmesini kesinlikle ve kesinlikle kınıyor, özür dilenmediği takdirde, bu tarz yazılar yazan hiçbir arkadaşımla, hiçbir şekilde muhatap olmayacağımı buradan bildirmek istiyorum. Hiçbir forumda Hakan gibi bir adam daha tanımıyorum. Hakan gibi insanların kaybedilmemesi gerektiğini, bilinçli avcıyız diyen tüm arkadaşlarım da biliyorlardır ve buna göre davranacaklardır diye düşünüyorum. Teşekkürler,

Son düzenleme: 19 Temmuz 2007
  17. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hakan' a !!!

Senin bilinçli avcılık derslerine buradaki bir çok avcının ihtiyacı var ! Bunu göz önüne al ve kararını tekrar düşün. Ne kadar sorumluluk sahibi olduğunu bilenlerden olarak, vazgeçmemelisin, eminim ki sen benden daha çok durumun farkındasındır... Bu noktada bırakmak olmaz ...

18. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Sonu belli olmayan bir sevgi için acaba kendimizimi feda ediyoruz.:confused:Lütfen bunu iyi düşünelim.

19. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    o kadar çok yorum yapılmışki ben yazacak birşey bulamadım

20. West_1979

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Yine bir yanlış anlaşılmamı olmuş nedir bu ya bir gün giremiyorum kendi kendinize asıp kesiyosunuz.ben orda kullanılan kelimeleri hakan bey neden kullanayım o kadarmı düşük seviyeli insanlarız sabah küfür edilerek banned olan biri varmış ben bu kelimeleri ve hatta yazamadığım herşeyi bu adam için söylemiştim HAKAN beye hakaret edici kırıcı bir kelimede kullanmam yanlış anlaşılmamdan dolayıda Özür dilerim ama sadece bu konuda yanlış anlaşılmam yüzünden başka bir şey içinde özür dilemem değil özür dilenecek kişi olarakta kendimi görürüm.

Ben bu aileyi seviyorum bura için birşeyler yapmaya çalışıyorum herkesin bilgisine olsun.

SAYGILARIMI SUNUYORUM.

RASTGELE