Ama bir konu daha var.Mesela, söylenmesi daha kolay yabancı kelimeler insanlarımıza daha cazip geliyor. Ör/ Otobüs====> Oturgaçlı götürgeç
Zaman zaman söylüyorum, tekrar edeyim yeri gelmişken. Dumanlı içimgeç, oturgaçlı götürgeç gibi sözcüklerin hiçbirisi Türk Dil Kurumu tarafından üretilmemiştir. Tamamı şehir efsanelerinden ibarettir. Kaynak?? Buyrun buradan okuyalım.
Çok iyi bir konu oldu bu, ne dersiniz? Hızına yetişemiyorum. Sağol Hüseyin, sağolun katılan dostlar. Sağol mu yazılır sağ ol mu?
Ne güzel bir konu açılmış böyle... Akıl eden ve bilgisini paylaşan herkes sağ olsun. Forum sözcüğüne ilişkin Türkçede iki karşılık var: ilki, toplu tartışma; ikincisi, açık oturum. Dileğen bunları da kullanabilir.
İki türlü de kullanılır. "Yemeye geliyor musun?" ya da "Yemeğe geliyor musun?" gibi. İkisi de doğrudur.
virgülleri ekledim... "sıfır" ve "hiç kullanılmamış" aynı anlamda olduklarından yan yana kullanıldıklarında anlatım bozukluğuna sebep olurlar. Doğum tarihine baktım da, yakında ÖSS maceran olacak sanırım. Önceden hazırlayalım biz seni Türkçe sorularına "Ders kitabı"nı da küçük harflerle düzelttim. İmla kılavuzunu neden küçültmedin derseniz onu bir kitabın adı olarak yazdığını düşündüğüm için düzeltmedim. (Dil bilgisini düzeltmediğim gibi )