Temmuz Ayı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. SERCAN

SERCAN Sercan

şimdi hatırladım: cabelas :)

2. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için,ayakkabı için araştırmalara başladık,en baştaki işi en son yapıyoruz,silikon taban çok iyi olur ama uzun ömürlü kullanamam her halde.:)

Teşekkürler Sabri,kazasız bol trofeli avlar dilerim.

Benim aldığım kullanıcıda bir çok ürün vardı,paket halinde açık artırmadan almıştım,şimdi ürün yok,yalnız şöyle yardımcı olabilirim.
    E-bay dan alışveriş yaparken feedbak in yüzde 90 ın üzerinde satıcılardan yapmaya gayret et,tek seferde siparişin asla 75 euroyu geçmesin ve mümkün olduğunca uluslararası postayı kullan. Eminim arama yaparak uygun satıcılar bulabilirsin,eğer sıkıntı yaşarsan 45 gün içinde paypaldan anlaşmazlık açıyorsun seve seve düzeltiyorlar,Türkiyedeki av alışverişinden çok daha güvenli,yok elimizde bitti şunu verelim sıkıntısı yok,ürünler de çok kaliteli,dolar çok fırladığı için biraz ürünler pahalıya denk geliyor ama Türkiyedeki fiyatlar da arttı.

http://www.ebay.com/itm/RAPALA-MAXR...177?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20cf82c871
    aynı satıcıda fayuda var,ama sabredersen açık artırmadan daha uygunlarını da bulabilirsin

3. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Öncelikle çok geçmiş olsun, bu mevsime rağmen çok güzel avlar yapmışsınız tebrik ederim, devamına rastgele :)

4. Querorz

Querorz Fatih

Sanırım sizin levrek avıyla ilgili bir makale yazmanızın zamanı geldi Abi :) . Soracak onlarca soru var çünkü size.

Chinupen sahte hakkında bilgi alabilir miyim biraz? Gerçekten çok verim aldınız mı? Türkiye'de yalnızca Çağlar Av'da mevcut zannederim. Hangi rengini tavsiye edersiniz? http://www.caglarav.com/catinfo.asp?mrk=91&cid=69&typ=&brw=&src=&stock=&kactane=21

WTD hakkında tavsiyelerinin çok faydasını gördüm dediğiniz abimizin mevcut tavsiyelerini içeren linkini ya da videosunu bizimle paylaşabilirseniz minnettar kalırım. Teşekkürler :) .

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    WTD için kesinlikle ip misina daha iyi oluyor. Düşük esneme sayesinde kamış hareketleri sahteye daha iyi yansıyor. Terlik giyerek ava gidildiğinde havalar da sıcak olunca ayak sudan sakınmıyor ve maalesef ıslak ayak terliğin içinde durmuyor. Herhangi eski bir spor ayakkabını giy. Ayakkabıya ekstra masraf edeceğine yeni sahteler alırsın:D

Go-pro alıpta avlağını deşifre etme bence. Bol balıklı avlar senin olsun.

6. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler Önder Bey,aslında bu mevsim çeşitlilik çok daha fazla lakin yemlik balık çok olduğu için kandırmakta çok zor oluyor,av şansım şükür iyi gidiyor.Niceleri size nasip olsun,sağlıcakla kalın.
    Teşekkürler Fatihcim,kış sonu tecrübelerim artarsa bir şeyler karalamayı düşünüyorum,sonuçta kıyılarda bilinçli amatör balıkçılar ne kadar çok artarsa,bazıları yağmaya pek fırsat bulamayacaklardır.
    Resimdeki dışındaki son üç levreği sabah suyu bununla aldım,birçok sahtenin yüzüşü süt liman havada güzel,ama bunun mükemmel,çok büyük olmadığı için tatlısuda da iş yapacağı kanaatindeyim ama ben at çeke başlaya bir yıl olmadı o yüzden maliyetli sahteler sizin avlakta iş yapar mı kesin bir şeyler söylemek zor,sadece İzmir de avlanıyorum,levrek avında şunu öğrendim ki,wtd için sahte, kamış,makine üst düzey olsa iyi olur..Top arkası silikon ve gagalı sahteler bulanık suda ve patlak havada iş yapıyor,ama wtd ile her havada balık alabilirsin.chinipenin linkine gelince mavi şeffaf olan,

http://www.caglarav.com/pinfo.asp?pid=6708 ama telle mutlaka stok sor,ben de oradan aldım ama site çok amatör.

Evde 30-35 sahte var ama Ben avlağa beş sahteyle gidiyorum,hepsiyle de güzel balıklar aldım,
    1-Max rap 13 cm kırmızı kafa yada mor kafa
    2-Max rap limon 13 cm
    3-imma skimmer ghost blue shard
    4-lucky craft zebra ms ghost minnow sw 100/ patlak havalarda aynı renk kodunun gunfishi
    5-river 2 see G12R

En son tavsiye aldığım kişi Osmaniyeli bir abimiz var Bilge Kaan forumda üyeliği var,aynı zamanda tesadüfen olup tekrar denediğimde sonuç aldığım bir kaç tecrübem var.Mesela geçen hafta misinam dolaştı sahtem sudaydı beş dakika dolaşıklığı açmakla uğraştım,çekip tekrar atmak için sardığımda koca bir levrek atladı ama alamadım,bir de heyecanla tasmalama hatalarından çok sıkıntı çektim,raporda da yazdığım gibi ağırlığı hissetmeden kesinlikle tasma atma.
    Sağlıcakla kal,bol trofeli kazasız avlar dilerim.

7. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sinan Abi teşekkürler,zaten şu an köyde bulmak zor ayakkabı olunca netten de sipariş veremem,bir süre senin tavsiyene uymak en mantıklısı ama artık sahteye para harcamak istemiyorum,sadece elimdekilerin yedeğini bulabilirsem alırım.

Go Pro almayı kışa doğru düşünüyorum,biraz para ayırıp, ama avlakta video paylaşmayabilirim,bir de benim avlaktan çok daha iyi nice yer var İzmir de,Karaburun Türkiye nin en batı noktası,kervan geçmeyen yeri herkes göze alıp gelmez.:)

8. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tulumu tavsiye ederim. Bence kışı beklemeden indirim olduğu anda al. Şu an indirimde :D

http://www.cabelas.com/product/Cabe...=SBC;MMcat104793480;cat104674680;cat103926780

Satıcının linkini alabilir miyim? Fiyat olayı ayarlanır problem değil :D

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Merhaba Mehmet, bende bu kış neopren tulum düşünüyorum aslında.
    İş yerinde link açmıyor, bana yazabilirmisin şu an ne kadar neopren tulum?

Birde ben 42 numara giyiyorum. 43 numara alacağım, o sitede numaralandırma farklı sanırım. Bi ara bakmıştım. Kaç numara almam gerekir.

Birde o tip tulumlar çok ağır ve koku yapıyor diyorlar.
    Ağırlığı ne kadar tulumun, ıslanınca kokuyor mu?

10. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Mehmet ben buradan almıştım üçlü paket halinde üç limon ve kırmızı kafa kampanya vardı,http://www.ebay.com/itm/5-1-4-RAPAL...994?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20cf8d9942
    ama şimdi yok,satıcı sağlam iki haftada geldi ürünler bir de tulum benim ayak 40 numara içine kışın kalın çorapla 41 olsa boy 1.83 acaba sıkıntı çeker miyim?

11. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Volkan alacağın zaman sorarız oraya. 2 numara büyük al derim ben. Kışın giyicen. Termal çorapla giyindiğin zaman parmakların içinde az sağa sola oynayabilsin :D

Numaralandırmayı sorarız.

Volkana dediğim gibi kalın çorapla da olsa 2 numara büyük alın.

12. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Bora geçmiş olsun:( terlik ile aman haa taşların üstüne çıkma bir daha:) alacağın ayakkabının altı düz olmasın..tırnaklı olsun..
    bu arada balıklar harika:thumb: wtd işini çözmüşsün:D daha iyilerine rasgelesin :)

13. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler Kadir Abim,tavsiyelerini dikkate alacağım.Kazasız bol bereketli avlar dilerim.

14. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Yaraları sardık :) akşam suyuna avlak çok kalabalık olduğu için gitmiyordum ama sabahki balık yoğunluğu beni zoraki avlağa getirdi,sadece iki metre yatay mesafede kimseye dokunmadan önüme atıp çekiyordum,balık aldıktan sonra bütün yemli atanlar önüme çapraz atmaya başladılar,baktım sahte kaybedeceğim,ben de avı sonlandırdım,Allah herkesin kalbine göre versin,sülünezle turna avlarında bol şans dileyip geldim.:)
    12 temmuz akşam,sahte max rap limon 13 cm,av saati yassıdan 20 dakika önce herkese bol nasipli avlar.

Uploaded with ImageShack.us

15. hakanayatalay

hakanayatalay hakan

En İyi Avı:
    Eşkina 2kg
    Balıklar için tebrikler insanın hevesi artıyor sizlerden böyle görüntüler geldikçe bir türlü beceremedim şu atçek işini havalardanda fırsat bulup tekneyle çıkamıyoruz yeniden bir heves doğdu bana ya hayırlısı bakalım tebrikler ve geçmiş olsun tekrardan

16. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    At çek sevdası bana tekneyi sattırdı,İnşallah yakın zamanda istdiğiniz avları yaparsınız.

17. Querorz

Querorz Fatih

Çok teşekkürler değerli deneyimlerinizi paylaştığınız için. :)

18. selo3535

selo3535 selahattin inaltekin

Favori Kamış:
    alba star hulk
    Favori Makine:
    ryobi exuma,kobe
    En İyi Avı:
    çıpura 1,9kg
    yardım

kardeşim çok güzel balıklar tebrikler.bende bir ara heves ettim bidünya sahte aldım kamış aldım,okuma 2 sene oldu birtürlü nasip olmadı bir hafta sonu beraber gitsek gerçekten harcadığım paya yazık:(

19. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Olur Abi özelden yazıyorum.

20. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    önce geçmiş olsun, sonra tebrikler. deniz kenarında gezerken çok dikkatli olmak lazım, hele de yalnız ava gidiyorsan. Allah korusun bir kaza olsa yardımcı olacak bir arkadaş lazım.

ara ara facede resimlerini gördükçe imreniyorum, bu aralar balığa pek gidemediğimden iyice bileniyorum :) birtakım sınavlara hazırlandığımdan foruma da çok giremiyorum, yazamıyorum.

tecrübe ettiklerimin işine yaramasına sevindim. burada da aynı tavsiyeleri verdiğim bir arkadaşım birkaç gün önce kilogram üstü bir levrek almış, demek ki deneme yanılma ile doğruyu bulmuşuz.