Surf Makina Tavsiyesi Bekliyorum

Konu, 'Makineler' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Özelliklerinden sana ne ki :)

Bütün özellikler bir tek amaca hizmet için var: Balık tutmak.

eğer bir makine, o özellikler olmadan da keyifle balık tutturuyorsa, daha ne istiyoruz ki?

Dikkat edilsin derim ki: Altını çizdim. Keyifle balık tutturmak. Yani öyle şurdan alıverdiğin Lyra 60 makinede balık tutturuyor olayı değil.

Bir kaç tane daiwa alıp kullanmadan, bu dediğim olayı anlamak zor olacaktır. Paranın yettiği en yüksek modeli al, gerisini ona bırak.

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Volkan gidip en uyduruk makinayı alacak yine Çağrı merak etme :rolleyes: :laughing:

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Alacağım makina elimdekilerden daha uyduruk olmazdı ama Penn Fierce boşa çıkacaktı. (Atçekte denizin içinde güven vermiyor, yaşanacak bir aksilikte nasıl tepki veririm kestiremedim. Benim için en hayırlısı bu olacağından sağlam bir spin makina alacam. Su altında da sarabileyim. :D)

Karar verdim. :)

Çağrı'ya neden vazgeçtiğimi yazdım abi, teşekkür ederim. Penn Fierce hafif beklemeli av yapacak. Deniz suyuyla işi kalmadı Fierce'in artık. :)
    Sahilde kumun tadını çıkarsın. Bizim şartlara hafif kaldı Fierce, Okuma Safina Pro kadar olamadı açıkçası.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sizlere yalnız teşekkür ediyorum. :p hihi

5. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Bence sen yeni bir konu aç,orda söyleyelim tavsiyelerimizi böyle karma karışık oluyor ;)

Tavsiye istersen de,Bulabilirsen Penn Slammer 360 al keyfine bak :p

'' Yine söylüyorum Penn Fierce mutlaka kısık balıkcılığa bildir,marka penn olacak ilk avda bu kadar ciddi bir sorunla karşılacak,abes bir durum,mutalaka bildir ''

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Dur daha pes etme yeni basladik. Hele crosscast LD X 5000'e bir bak bakkem :) Gri modern tasarim ve daiwa kalitesi.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Orhan abi Penn almam artık. 175 tl'ye aldım bu sağlam diye 2 sert havada yağmura ve deniz suyuna temas ederek güvenerek kullandım. Av ortasında stop etti 3. avda. Bence de abes ama yapacak bişey yok. Gresleyince düzeldi şu an ama güven veriyor mu dersen, hayır derim. Hafif beklemeli avlarda ve tekne avlarında bana eşlik eder bundan sonraki yaşamında. :)

Abi şimdi yeni konu açsam, bişey aldığın yok durmadan konu açıp, insanları meşgul ediyon derler. O yüzden kısa sürsün, bende hemen karar verecem zaten, düşündüğüm 2-3 makina var zaten. Hangini bulursam onu alacam. :)

Teşekkür ederim Roy, bende bakıyorum bakalım.
    Kendin 40 tl'lik daiwa kullanıyon, illa kakıtacan 250'lik bi daiwa. :D :p hihi

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    :D kaktirma meselesi degil yahu 850tlye kullandigim da var :) ama hani 40lira verip 40 av sorunsuz kullaninca seviniyor insan dogal olarak. Bence senin kiyi yemli avina en ideal ve hesapli ve özelligi bol ve saglam ve kuvvetli ve modern makine odur. De haydi hayirli olsun iyi günlerde kullan, kaloma sesin sahilleri inletsin insallah. Olduda bitti masallah :D

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Beni taşlarsın ha :fencing: :madgrin: :p

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık

:laughing: :laughing: :laughing:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Kırılganlık göstermediğine sevindim yazdıklarıma. :)
    Biraz destursuz mu yazdım dedim ama birbirimizi anlıyoruz. :)

Senin yaşadığın aynı sevincin bi değişiğini bende yaşıyorum.
    1,5 senedir kullandığım Okuma Safina SPa Pro 25 halen ilk günkü gibi. :)
    Hiçbir bozulma yok, yağmurda da kullandım. Denize de düşürdüm (dolaşmış sahteleri çözmeye çalışırken). Kolda sertleşme, sürtünme sesi bile yok ki bu aleti ben o zamanlar 50 liraya almıştım. Şu anda o kadardır sanıyorum.

Madem o kadar memnunsun onu kullan denebilir tabi.
    Evet memnunum ama yolda bırakmayacağına emin değilim. Memnuniyetimin ifadesi geçen hafta gresleyeyim bari dedim, sonradan vazgeçtim. Şimdi bi civatayı tam sıkamam, contası kayar içine su kaçar falan diyerek fazgeçtim.

O yüzden sudan etkilenmeyecek ve düzgün saracak sert bir makina arıyorum ve okuma markasına bu elimdeki alet sayesinde bir sempatim de yok değil. :)

Diğer açıdan senin önerdiğin daiwa sanırım surf bir alet.
    Surf almam gerekli dediğim an, listeye ilk sıraya oturtacam. :)

5 devirin üstünde suya dirençli 250 tl'lik bir daiwa modeli varsa bakabilirim. :)
    Sevgilerimle, sağolasın. :)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok yav, niye taşlıyam seni. hihi
    Tatlısu avcılarıyla ne alıp veremediğim olabilir benim :p :laughing:

13. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    11-12 yaşlarındaki İnan'ı niye taktın bu kadar kafana kardeşim :D O küçük İnan'dı, alabalık avlardı o zamanlar :laughing: :laughing:

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hahaha.. Iste o ufak çocuk, çamurlarin içinde, sogukta yagmurda minicik yüregi ile binbir güçlüge gögüs gerip trofe alabalik avlayan çocuk bugün usta bir tuzlusu avcisi oldu... Türk filmi mi çeviriyoruz :D 'azimle miçan tas deler'
    Niye takildiniz ki alabaliga :) avi güzeldir bildigim kadari ile.

15. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Yahu bu tuzlu suda avlananlarin hepsi boyle Roy, bi levrek yakalamaya gorsun :eek: :p :p :D

16. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi işin içine tuzlu su girince fiyatlar bir hayli artıyor.

Aklıma o fiyata Elf dışında bir malzeme gelmiyor. Yalnız bakımını mutlaka yapman lazım. Her ne kadar tuzlu su dirençli olsa da yine bakmadan olmaz:)

Ben bugün biraz araştırdım illa tuzlu su dersen Elf uygun gibi duruyor. Devri de iyi:)

Surf işine gelince,

O daiwa yı alacağım bende. Dün plat ile biraz e-postalaştık:D Malesef drag sistemi uygulanamıyor o makineye.

Aynı şekilde Shimanonun Süper Aero surf leader modeline de daha yeni olduğu için drag sistemi uygulanamıyor.:) Ama olsun ben böyle de kullanırım:laughing:

Ha at-çek için dersen ki kardeşim çıta yüksek biraz, bir alayım pir alayım:D

Ozaman Exsence i al, arkanada bakmadan kaç:laughing:

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alabalığa takıldığım yok esasen Roy. :) Takılacak başka bişeyini bulamadım ondan. :)

:laughing: :laughing:

Okuma Raw II 30 luk hakkındaki fikrin nedir? Özellikleri sanki bayağı iyi gibi geldi bana. :)

Surf işini ben rafa kaldırdım. :) Sana hayırlı olsun. Bi inceleme yazarsın artık dragsız makina hakkında. :D

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Esprisi neymis dragsiz olmasinin? Ne için üretilmis?

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Volkan abi selam,

Son 5 günde açılan konular için de sitenin en çok hit alan konusunun sahibi olarak sizi tebrik ediyorum :)

Makinede karar verdiniz mi? önceki mesajlara baktım ama göremedim..

Bu arada bu işin tüm guruları bu konuda, sana makine beğendiremediler ya çok şaşırıyorum :)

"Bir amatör avcı kuyuya taş atmış, kırk guru amatör avcı taşı çıkaramamış" iş biraz öyle oldu :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Selam Fatih.

Konu ne kadar hit aldı bilmiyorum ama ne kadar sol kulağım çınladı biliyorum. :) Tok adama yemek beğendirmek zordur ya bizimkisi o hesap.

Şubat ayı 28 çektiğinden ay sonunda elimizde alışık olmadığım üzere biraz nakit para kaldı. :p :D
    Şimdi o parayı nereye sıvasam diye onun telaşına düştüm. Değerli, bilgili insanları da biraz yordum sanırım. :)

Son durumda surftan vazgeçmiş bulunuyorum.
    Spin bir makina alacam umarım.:eek:

Son aşama :
    Daiwa Exeler X2500 veya 3000
    Okuma Raw II 30
    Spro Red Arc
    Shimano Elf 3000