Yasin kolay gelsin sana Sana bişey diyim mi bir çok malzemeyi dükkanda bulamayacaksın geçenlerde bende kemeraltını baya bi dolaştım bir çok ürün ellerinde yok... o daiwayı muhtemelen bulamayacaksın... ona göre seçenekli git bence tek bir ürüne şartlanma... Hatta olurda iki farklı yerde bulursan mutlaka ikisinden de fiyat al... fiyatlar çok değişken.
Allah Allah.................. Ne şekiller öğreniyorum... Çok tebrik ederim Engin, gerçekten süper fikir balon kullanmak. Takım sen kıbrıs kullansan da hayal gücümüze kalmış. Deneme yapmak için çok güzel fikir verdin sağolasın. Balonlu yöntemle ne gopezler, ne melanurlar yakalarım ben zamanı gelince. Yalnız rüzgarı doğru yerden yakalamak lazım. Çok teşekkür ederim, böyle yeni yöntemler denemek en az balık yakalamak kadar hoşuma gidiyor. Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Rüzgar olayı basit aslında aynı koyda bile bir kıyı karşıdan alırken diğer taraf arkadan alabiliyor rüzgarı sana yer değiştirmek kalıyor sadece balonun diğer işlevide şu oluyor ; kıbrıs takımı kullanıp martı yakalayan çok olmuştur takım kıyıya yakınsa kışt kıştlayıp martıyı kovuyorsun ama dediğim mesafelerde martılar direk ekmeğe dalıyor ve müdahele edemiyorsun... şişik balon rüzgarın etkisi ile su üstünde hareket ettiği için martılar da yeme dokunmuyorlar bir nevi korkuluk yani hihi
Süper :thumb: Balona kaş göz çizeyim mi, ne dersin? :laughing: Baharda yöntemi denerim mutlaka, sonuçlarını da paylaşırım. Keyifli ve ilginç olacağı garanti gibi. Rastgelsin.
Abi zaten baktıklarımdan sadece bir tanesinden 2 adet bulsam benim için süper olacak seçenek çok olunca kafa karışıyor, bugün çağlara telefon açtım ellerinde daiwanın crosscast S5000i varmış ama tek adet varmış, Özkana da kendime de aynı takımlardan alacağım, farklı alınca biri biraz kötü olduğu zaman hayıflanıyoruz, ikisi de aynı olunca kötü de olsa karşılaştırma yapamayacağımız için sorun kalmıyor Muhtemeln tek modelle gidip bulamam diye konuyu açmıştım zaten, şimdi elimde 3-4 alternatif var, eğer hiç birini bulamazsam Çağlardaki abilerin insafına kalacağım
Engin abi bu arada balon olayı süpermiş hakikaten benim de deneyesim geldi, hatta surf kamış almaktan vazgeçip balonlu ve kıstırma kurşunlu hafif takım yapıp onu mu suya salsak ne yapsak
Yasin ustam. Öncelikle makinenin iyisi rastgelsin. Ben balık avında daha B harfindeyim. Yanlış yönlendirmek istemem. Birçok avcı var tanıdğım bildiğim. Onların içinde en usta diyebileceğim, bir abimle surf kamış ve makine aldık. Kendisinde dolap dolusu makine var. Önüne ne seçenek çıkarsam Ryobi Ecusima 8000 VI der ve bana da bu makineyi aldırttı sonunda. (Ben Mersinli sondurak pasaj altı bir dükkandan 100 TL ya aldım)Kendisi uzun zamandır bu makineyi kullanıyormuş ve Kordon kıyıda 3-4 kamış kullanıyor. Hayırlısı rastgele
Öncelikle ustam kelimesinde sanırım dil sürşmesi olmuş Ben de balığın olsa olsa ba'sındayımdır Sonra teşekkür ederim makinanın iyisi dileklerin için Ryobiyi çok sevdiğim bir arkadaşım da çok methetti, aslında fiyatı da güzel, 110 lira gibi bir şey. Ben çok sık kıyıdan yemli ava çıkmadığım için çok da para harcamak istemiyorum aslında, çünkü çoğu zaman avlağa vardığımda yemli takımı suya gönderip zile takıyorum saatte 1 defa falan bakıyorum (o arada genellikle at-çek yapıyorum) Fiyatı ve kullananların memnun olduklarını belirtmeleri dolayısı ile bende ciddi ciddi onu düşünüyorum İnşallah yarın mağazaya gittiğimde buradaki yazdıklarımdan en azından birini bulurum da gidip farklı bi makina almak zorunda kalmam Çünkü akşamına mırmır peşine düşeceğiz akşama elimizde takım olması lazım Tecrübeni paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim hocam
Abi muhtemelen varsa da pahalıdır, s5000 bile 1 tane varmış bugün arayıp öğrendim, bi de s5000 olanı denizde ne kadar etkili olur bilmiyorum sazan makinası olarak geçiyor. Daha öncede söylediğim gibi kıyıdan ava çıktığım zaman zaten çok fazla yemli takımı kullanmıyorum genelde at-çek yapıyorum, onun için aşırı masrafa da girmek istemiyorum
Crosscast'ın x modeli pahalı 300 küsur liraydı sanırım Türkiyede,stoklarda da olmayabilir ama güzel makine gerçekten.. onun yerine windcast almak daha mantıklı bana göre.. Yasin, s5000 alıp ta denizde kullanırsan yorumunu da belirtirsen sevinirim, o benim de aklımda olan bir makine.. Bir de gezerken New Crosscast diye bişey buldum http://urun.gittigidiyor.com/spor/daiwa-new-crosscast-4500-53691535?mpch=ads&ggap_s=ucuzu&ggap_m=ocs&ggap_n=ucuzu&scxid=14489-164755-2357-0 Her ne alırsan şimdiden hayırlı olsun..
Sonucu merakla bekliyorum Yasin hihi Sende Volkan abi gibi gidipte bir göl kamışı almada yada dinle Volkan abini ne bilim hihi hihi hihi
Ayni serideki makaralarin agirlik, kalinligina gore aldigi misina uzunlugu, vs. gibi kapasitesine gore buyuklugu yani. Spro Incognito 675 mesela 665`e gore bu bakimdan tercih edilir. Fakat misina kapasitesinde fazla fark olmayip da agirliklarinda ciddi fark olan makaralar arasinda kucuk olani tercih edilen durumlar da oluyor. Mesela Daiwa Emcast Plus 5000, 5500`e veya 6000`e gore tercih edilir. Cormoran iyidir, bazi serileri haric Daiwa`nin yan urunudur. :thumb: Mesela: http://www.avdeposu.com.tr/?urun-116-CORMORAN-BIG-BEN-7PI-ROLLE.html http://www.avdeposu.com.tr/?urun-117-CORMORAN-SEACOR-BIG-BEN-6PI.html http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/cormoran-black-master-8pif-4500-makine/6656/ http://www.avmarketi.com/asp/product/5720/CORMORAN-BIG-BEN-7Pi-5000-Makina http://www.avmarketi.com/asp/product/2851/CORMORAN-SEACOR-Big-BEN-6Pi-5000-Makina
Abi new crosscastin yurt dışı fiyatı 100 dolar civarı, ama Türkiyede pahalıdır tabi ki. Tecrübeli abilerimiz new crosscasti öneriyorlar ama benim bekleyecek zamanım ve tek makinaya verecek 250 TL bütçem yok maalesef Hangi makinayı alırsam alayım bugün ne aldığımı yarın da kullandıktan sonraki görüşlerimi buraya yazarım abi
Bir baska acidan ... ......................... Yasin , 4.20 uzunlugunda ve 125 gr,atari olan bir kamisla , kac gram kursunlu bir takim atmayi hedefliyorsunki ? Alacagin kamisi gördünmü ? O'na magazadan , düsüncene yaklasik bir makine monte edip, müsait bir ortamda, tipki avlaniyormus gibi kavrayip, bas üzerinden getirdigin kamisi, saat 11-12 civarinda aniden blôke ettinmi ? Kamisin bos vaziyette aldigi yükle, makineden sonraki ilk halkaya kadar nekadar büküldügünü gördünmü ? Ayrica, 125 Gr. atarli bir surf kamisinin , HAFIF sinifa dahil oldugu gercegiyle düsünürsek ,, tam parabolik bir kamisa müsteri oldugun ortaya cikmazmi ? Bu durumda , mesafe UZAK (!) VE Surf tipi bir makinenin böyle bir kamista faydasini görmek mümkün olurmu ? Sahsen cözümü,, ya, ayni atarda kalip kamis boyunu kisaltmakta,, yada ayni boyda kalip, kamis atarini yükseltmekte görüyorum.
Abi maksimum 100 gra kadar kurşun kullanmayı düşünüyorum, mağazaya gidince önce kamışı alıp makinayı da onunla birlikte denemeyi düşünmekteyim, teşekkürler uyarılar için, göz önünde bulunduracağım
yardımcı olan ve değerli yorumlarını esirgemeyen tüm dostlara abilere tekrar teşekkür ederim, bugün av marketlerini gezdim, yazdığım makinalardan bir kaç tanesini bulabildim ve elime alıp değerlendirme imkanım oldu, bana en güven veren makina olan daiwayı aldım http://www.balikmarketim.com/?urun-54632-Daiwa-Crosscast-S-5000-Surf-Olta-Makinesi.html Güzel bir indirimle 120 TLye sahip oldum Gece denememi yapıp yarın ürün hakkındaki görüşlerimi paylaşacağım. Umarım hayırlı olur ve hayrını görürüm
Hayırlı olsun Yasin şaşırtmadın en azından bizi :laughing: :laughing: Aradıkların arasındakilerden bulmana sevindim adına fiyatta güzel güle güle kullan