O da ne ? Aynen tahmin ettiğim gibi. hihi Berbat ötesi bir misina sarımı var. Ben demiştim daha önceden de. Al vitrine koy onu. Güzel parlıyor, 24 ayar som altın misali. Birde vitrini ışıklandırdın mı, geç karşısına seyret. Başkada bir işe yaramaz. hihi :thumb: :thumb: Sende, 1 hafta uyutmayacaksın adamı, Nuri kardeşim.hihi hihi Ben ona tornavidayı bile temas ettirmem; siz ne diyorsunuz.
tevfik abi elimde hic bakım yapıcak kadar makıne kalmıyor temellı kullanma amaclı bır makıne alırsam ılk bakımda sana yollucam
Abu garcia, Daiwa, Shimano ortaya dökülmüş yine bundan sonra söktüğüm makinaları bu şekilde foto arşiv yapayım bende Bu güne kadar bir çok makina açıp bakım yaptım yada tamir ettim ama gerçekten beni zorlayan ve hayretler içinde açarak topladığım makina daiwa emblem pro 5500'dü. (eski seri) http://www.daiwa.com/PartsDiagram/PartsDiagram/EMP4500-5000-5500.pdf geri dönüş rulmanı ve worm şaft üzerindeki ek parçalar (düzgün sarım için) manuel olmasa çok zor iş.
Başka makine olduğunu da zannetmiyorum abi:laughing: :laughing: Sen o makineyi bırak çünkü o seni bırakmış artık, sana bir Shimano alalım Daha rahat balık tutarsın. Bileklerin kalınlamış baksana, sararken zorlanmaktan:laughing: :laughing: :laughing:
Çağrı aldığı fiyata bakma o zamanlar Türkiye'de marka tanınmıyordu herhalde Abu garcia o makina yurtdışında nereden baksan $50, Türkiye fiyatını sen düşün.
Az çok biliyorum Abu Garcia yı Luis Garcia yı da biliyorum Bizim buralara 3-4 sene evveline kadar Erma, Alba, Lyra dan başka birşey gelmezdi. Geçenlerde Mitchell' i gördüm gözlerim doldu:laughing: :laughing:
en azından şu sahara'yı suya götürür, susuz getirir. O dönem ne olduysa bu makineler böyle ehven fiyatlara düştü. Resim çekildiği andan sonra, internete yüklenip cevap eklendi hemen. Şu an bunlar gerçekten pahalı durumda. Yurtdışında 46 dolar filan. Ama gidip içini açmaya filan gerek yok. Söylüyorum, kaç senedir kullanırım, kaç balıki, hemde kaçar kiloluk balık çekitiğimi de hatırlamam, baya çok zira. Kaldı ki buda önemsiz, aletlerin misina sarımı bile, neyin ne olduğunu göstermeye yetiyor. Ha, dikkatini celb etmek arzu ederim ki: BU ELİMDEKİ EN UCUZ MAKİNE. Yani, diğerleri mi, gidip onları alıp böyle bir aletle aynı kefeye koymak haddi aşmak olacaktır. Bu da, kalite olarak konmaz ama, en azından en kelepiri kategorisine girmekle burada o döküntülerle aynı kefeye girebilitesi olabiliyor sadece.
Olay aslında şu. Öyle amanda şimanov, yamanda dayvaaa triplerine filan girmez, o at gözlüklerini çıkarabilirseniz, piyasadaki her modele kalite ve fiyat gözlüğüyle bakarsanız, her an bunun gibi, gayet kaliteli bir aleti, gayet ehven fiyata alabilirsiniz. Yoksa, aldığınız döküntüyü aha böyle son contasına kadar söküp belki birde mum yakar oralarda kalite ararsınız. Gerçi nafiledir, ne kadar söküp dağıtıp ne muhteşem conta, ne muhteşem yay desenizde, o sarımdaki lakaytlığın bile değişmesi imkan dairesine giremeyecektir elbette.
İlla araya girip malzemeye kaka atıcaksın dimi abi Ne olsa başlıkta Shimano yazısını gördün Eksik kalırsın yoksa. Bu arada fotoğraftaki bileğinde saat izi var sanırım Fazla sıkma kangren olursun, sonra elektrikli çıkrık falan aramayasın makine kolunu saramayıp Tevfik Abi bir ara benim şu Okuma'yı göndereyim kafası oynuyor dansöz gibi
Saat takmayalı herhalde bir on yıl olmuştur. Güncel konuları izle. Bir yerde demiştik, elimizde beş as, hemde kupa ası var diye. Onları taşımak zor oluyor azizim, ondandır o bilekler öyle olsa olsa.
Yine klasik sekilde golf sopasi mi pisiklet mi konusuna gidiyor mevzu Size bir ara geçenlerde sazancilar arasinda yapilan bir anketi aktarayim. Hani hep dersiniz ya avrupada herkezler shimano kullanir, en iyisidir vs.. Valla anket sonucu lider daiwa çikti. Genelde makul fiyati sebebi ile muhtelif serilerden emblem agirlikli. Ikinci sirayi shimanonun muhtelif big baitrunner özellikli makineleri aldi. Sonra prowesse fox mitchell diye gitti liste. Makineleri isim ve kod olarak listeleyip atarim bir ara. Birdaha avrupa shimano kullaniyor derken iki kere düsünmek lazim
:laughing: :laughing: Sessiz sessiz izliyorum zaten de 5 kupa ası pek bir şey ifade etmiyor benim için Hileyle bu işler yürümüyor güzel abim, 4 desteyi nereden çıkardın
Anket söyleydi bu arada. Soru su kisa ve basit. Herkezin anlayabilecegi sekilde: sazan avinda hangi makineyi kullaniyorsunuz.
Hileyle filan işim olmaz. Zira zaten şansa itimat etmem, piyango bileti bile almam, GebzeCenter AVM her 100 TL alışverişe bir çekiliş kuponu verir, ben günde 1400 TL fişi gidip çekilişe yazdırmam. Basitçe, şansla işim olmaz, heleki balık tutma işini asla ve kata şansa bırakmam. Ha, aynısı hayatımın her anında geçerlidir, heleki balık tutacak makine filan alıyorsam.
Çağrı kardeşim, herkes bildiğini yaparsa doğru sonuçlar dağa sağlıklı çıkacaktır. Okumayı okumacılara, Daiwayı Daiwacılara, Shimanoyuda bana gönder. Parça falan arttırmam merak etme. Ne de olsa kaliteden ödün yok. Amma dersen ki '' Dansöz gibi '' O yolunu seçmiş artık. İflah olmaz. Sanada hayır getirip yar olmaz. Terketmek daha iyisi. Bizde dansöz çıkmaz.
Gerçi sçz tevfik abiye düşer ama, bir ara burda bir okuma lobisi vardı, bugünün shimano lobisi gibi. Ne olduysa sessizce kayboldular ortadan. Onları bulsan daha iyi olur gibime geliyor. Ama okuma, ne kadar yazmaya abes olsada, Cengiz balıkçılık getirir ve her daim sattığı mala verdiği destek ile bizi mesut ve bahtiyar etmiştir bu arkadaşlar. Onlara bir ulaşmayı denemen çok faydalı olacaktır eminim.
Görüştük zaten Fırsat bulduğumda yollayacağım, gerçi Shimano'm ile idare ediyorum ama fazla mal göz çıkarmıyor
Şu sarıma bakınca, shimano'nun sadece idare edeceğini görmek zor değil zaten. Düşünüyorum da, ne kadar shimano varsa, sevimsiz arkadaşlara vermekle ne kadar isabetli iş yaptığımı anlıyorum. Dahi miyim neyim diyeceğim de, alan da bendim onları bir tomar para verip, bunu düşününce, ben bir aptalım demekten başka pek bir şey çıkmıyor aklımdan şahsen. Ama bu zararın neresinden dönülürse, orasından kar hanesinin şişmeye başlayacağı gerçeğini değiştirmez elbette.
Misina sarımı Hk. Makaralarda ki misinalar tarafımdan kullanılmıştır. Bende bir hastalıktır ki, her avdan sonra kullanılan makaralardaki misinalar, su dolu bir kaba 40-50 m. kadar sağılarak boşaltılır, tuzdan arındırılır ve bir bez arasından geçirilerek el yordamıyla tekrar makaraya sarılır. İlk kullanımdan sonra tekrar orijinal olan sağlıklı konumuna döner. Aslında makinadan aşağı kalır yanım yoktur ama. Vallahi billahi makinanın kabahatı yoktur bu işte.