Shimano makina tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    tesekkur ederim ilginize kullandıgım misina Berkley Trilene Sensation Ultra 0.28mm Şeffaf Olta Misinası(link)
    Makina ile bakım konusunda sanırsam bi sıkıntı olmaz cunku toplasanız 10 kere kullanmamışımdır ve her avdan sonra elimden geldiğince bakım yapmışımdır

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Şimdi hakkını yemeyelim, üst model, bilhassa Stella gibi makinelerinde antitwist özellikleri var. Ama normal makinelerinde yok.

Sorun şu. Genelde Shimano kullanıcısı, hala kırılmadı, dağılmadı çalışıyor, atıyorum sarıyor, buna bakıyor. Bu makina misinayı ne yapıyor, sahteye ne ediyor, vuran balığa nasıl etki ediyor filan hiç bunlara bakmaz.

Zira nasılsa, ya sahte kötüdür, ya kullanıcı kötüdür, ya misina kötüdür, ya da olmadı balık yoktur. Hiç makinenin sorunun kaynağı olabileceğini düşünmez.

En bariz örneği, boğazda Biomaster kullanma çabalarıdır. Takdir ediyorum şahsen, ama o emeği ve masrafı daha mantıklı cimnastik ve halter çalışmaları için harcasalar, ülkemize dizi dizi altın madalyalar getirirlerdi.

Sorun ne? Şemsi paşa'ya dikildik. Uzak atacağız diye uğraşıyoruz, elimizdeki yeni moda tabirle jig makinesi, oldu mu şimdi bu?

3. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Okuma makaria. Shımano ultegra
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    herkese selamlar
    arkadaşlar ben bir makine almak istiyorum boğazın akıntılı sularında kullanmak için bütçem 500.600 tl civarı tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden ***ler.

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Arzuladığınız bir marka var mı:)

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tam zamanında ve tam da yerine geldin. :thumb: :thumb: hihi

6. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    hayır kardeşim marka takıntım yok ancak tabiki belli başlı markalar tercihim daiwa.shımano.dam olabilir mesela teşekkürler

7. furunotr

furunotr Haluk

Kullandığınız makinanın devir oranı gayet güzel; yani çekişi ile ilgili pek bir sorunu olmaması gerekiyor; tabii arızası yoksa veya yağsız kalmadı ise; ancak ağırlığı bir miktar yüksek sayılabilir; bu durumda daha hafif; eh öyle ise biraz daha da güçlü makinalara yönelmek çözüm gibi görünüyor... Ben Biomaster SW8000PG kullanıyorum; 550 gram geliyor ve o makinaya göre bir parça hafif; gücü de bana göre oldukça yerinde; ancak fiyatı bütçenize uyar mı bilemiyorum; en önemlisi de imkanınız varsa bu kriterlere uygun makinaları denemenizi; kararınızı ona göre vermenizi önerebilirim... Fiyat yukarı çıktıkça daha hafif ve daha güçlü makinalar bulabilmek olası...

8. Nuri Özçelik

Nuri Özçelik nuri

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Twinpower sw800pg.
    En İyi Avı:
    Kofana. Levrek.
    öncelikle ***ler makinalarım sağlam ve bakımlı zaten okumayıda bu sezonda almıştım palamut avında ve lapala da çok yordu beni ve özellikle palamutları çekerken çok zorlandım

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sorun şu, senin en kral misinan bile gam yaptıran makinede gam yapar. Gam yapmayan misina, ancak gam yaptırmayan makinede bir anlam taşır.

Tipik makine:

Gam yaptırmayan makine:

Bu mesela Daiwa'da Twist buster, Shimano'da Power Roller olarak geçer. Eğer makinede bu özellik yoksa, gam kaçınılmazdır. Sen misinanın süperini tavsiye edeceksin, ama gene o gam bir sorun olacak. Mesele bu.

10. furunotr

furunotr Haluk

Misinanın süperini değil hafızası düşük olan veya hafızasız olan (ne kadar oluyor ise işte) monoflament kullanmasını önerdim kullanıcılarına; burada marka-kalite göreceli; pek fazla önemli değil; makina twisbuster değil dublesi olsa gerçekten öyle bir misina sararım ki gamı tasayı işte o zaman görürsün; bilirsin sen de piyasada ne tip misinalar olduğunu...

Yalnız senin tezin de göreceli; yani koşullara göre değişebiliyor bilesin; biliyorsundur da....

Yılların GS9'u var; bilirsin yapısının nasıl olduğunu; twistbuster falan değildir; yıllarca kullandım ben bu makinayı ne gam yaptı; ne keder!!! At-çek de yaptık zamanında; sadece beklemeli değil; burada işin püf noktası 0,40 gibi kalın çaplı monoflament sarmamızdı; şimdiki gibi 0,26 falan kullanmıyordum o zamanlar; Keza düne kadar Penn makinalar da öyle idi; belki hala öyledirler bilemiyorum; pekçok makina da var bu tip klavuza sahip olmayan ancak gam yapmıyorlar; en azından rulmanları paslanana kadar gam yapmıyorlar; bu işin kesin kaidesi kuralı yok; oradaki sistemin düzgün çalışması yetiyor; ama teknoloji teknolojidir ve faydalıdır; twistbuster kullanmadım ancak neydi o; power roller hah... İşte onu kullanıyorum zaten...

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    haluk abi, biomaster vardı bende, hani surf atmıyoruz, ama büyük, metrelik tutuyoruz dedik, güçlü olsun dedik. aslında saltigalar filan var zaten de, şeytan dürtüyor. aldık bir tane, kol kadar ufak bi bir şey geldi, eh derken, bir sonrakinde kalama nannik etti. bende denize attım makinayı.

bilmediğim makine olsa neyse yani abi.

12. Since1453

Since1453 NoYaN

Aldıysanız geriye denemek kalıyor.Ben uzak erim için pro 5500 kullanıyorum ama kendi açımdan çok kuvvetli bir makina diyemem.Bende shimano sedona 6000 var dehşet.Akıntı balık ve ağır kurşun banamısın demez getirir ve zorlamaz.Ama bunu daiwa için söyleyemem.Kullanınca göreceksin.İş görmez mi eyvallah ama bir shimano gibi olması zor.Kendi düşüncem herkesin görüşüne saygı duyarım.(kullanıcı yorumu benım degıl)

13. furunotr

furunotr Haluk

Şimdi kalama olayı için pek fazla konuşamayacağım; bilindiği üzere biz burada kalama kullanmayız ancak ben her halükarda kendimce ayarlarım bu kalamayı; geçen yıl 4 kez kullanma imkanım oldu mesela; 2 iri karabatak; 1 yavru; 1 de iri martıyı kalamayı da çalıştırarak kıyıya kadar çektim; üçünü yukarı alabildik... Yalnız bir karabatak fazla mücadeleci çıktı; bilindiği gibi suya dalmaya çalışıyor bu hayvanlar; dalıyor da ara ara; biz makina ve kamışı kullanarak çıkartıyoruz yüzeye; öyle öyle aşağı yukarı 100 küsur metrelerden çektik bunu kıyıya kadar; kıyıda son bir hamle yaptı bizi görünce; dalmaya çalışırken ayağı ile koparttı 0,26 monoyu öylece akıntı ile birlikte aktı aşağıya... Akıbetini bilemiyorum inşallah kurtulmuştur...

Tüm bu deneyimlerimde Biomaster'ın kalaması gayet güzel çalıştı; eh pek ufak da sayılmaz bu arkadaşlar; bu tecrübelerim bu makinanın kalamasının iri balıklarda da sorun çıkarmadan çalışağı yönünde; makina zaten gayet güzel çalışıyor; belki sendeki makinada bir sorun vardı...

14. furunotr

furunotr Haluk

s.a.

Esasen Saltiga olsun; Biomaster olsun; Stella veya Twinpover olsun bunlar jig makinası; genelde amaçları dışında uygun bulduğumuzu kullanıyoruz; ancak sende Saltiga ya da Biomaster'ın iş yapmaması ya uygun yerde kullanılmamasından kaynaklanıyor; ya da senin şansına problemli çıktı bu makinalar; yoksa saydıklarımın hepsi malumdur çok iyi, sağlam ve dayanıklı olmakla birlikte teknolojinin son nimetlerinin pekçoğuna da bünyelerinde barındırıyorlar...

15. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bunların arasından,biomasteri ayrı tutun Haluk bey,biomasterin çok çeşidi var,jig için olmayanıda var...

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    haluk abi bizim iş kalamasız olmuyor. benimki bozuldu diyede öyle peşin hüküm vermem. başıma olay gelince de, araştırdım elbet, %80 makinede çıkan tipik bir sorunmuş olay.

ha, böyle olmasa, gider bir tane daha aynından alırdım belki, öyle peşin hüküm vermem.

17. furunotr

furunotr Haluk

Ona bakarsanız Twinpower'ı, Stella'yı hatta Saltiga'yı da ayrı tutmak gerekir; tabii belirtmem gerekiyordu aslında yazdığım tümünün jig harici modeli mevcut...

Öyle ise yazayım...

Saltiga: Jig ve Surf makinası mevcut...

Biomaster: Jig, spin ve surf makinası mevcut...

Twinpower: Jig ve spin makinası mevcut...

Stella: Jig ve spin makinası mevcut...

Pektabii ben orta ve ağır makinaları kastediyorum bu konuda...

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Hah işte benimde değinmek istediğim konu burası idi,serdar acaba bu üçünden hangisini kulanmış ve memnun olmamıştır o önemli...

19. furunotr

furunotr Haluk

Tabii ki bu da önemli; kullanmadım ancak Biomaster'ın Surf makinasını ben şahsen beğenmiyorum; kullandığım SW8000PG orta jigi ve yine kullanmadığım spinlerini pek beğeniyorum...:)

20. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Her makinanın kulanım alanı vardır,bence surf makinasınıda kulanım alanı da kulanırlarsa sorun olmayacaktır...