Shimano Exage 2500 FD Misina Sarımı Hakkında

Konu, 'Makineler' kısmında alestaolta tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

2. korayandroid

korayandroid Koray

arkadaşlar malesef gerdire gerdire de sarsanız gevşek de sarsanız aynı, kurşunla atıp çekerek sarsanız da aynı bu makine böyle sarıyor video çektim bir arkadaş istemiş.hem görmek isteyenlere fikir olur katkımız olsun.3 kişi uğraştık çektik 1 kişi kameraman,1 kişi sarıyor, 1 kişide makarayı tuttu. rahat görülsün diye fosforlu ip ile sardım. aynı makinede video çekebilecek var ise sevinirim. farklı shimano modellerinin sarımlarını da paylaşabilecek var ise daha çok sevinirim :)
    [YOUTUBE]ifvFolHa4Vw[/YOUTUBE]

3. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Başka shimano modellerinin videolarına gerek yok. Oval dişli tahminimce oturmamış, yanlış dişte temas ediyor (furunotr Haluk Abi'nin tespitidir, ben de katılıyorum) makine kafası sarımda gitmesi gerekenden daha fazla mesafe kat ediyor hızlı çıkışta. Değişken hızlı sarım sisteminde bildiğim kadarıyla hedeflenen şey; sarılmakta olan birbirine yakın misinaların dip dibe gelmemesi, çıkarken birbirine sürtünmemesi ve takılmaması için kafanın yavaş ve hızlı (dişlinin ovalliğine ve orana göre değişebilir) inip çıkması, misinalar arasında sarımda mesafe olması.Ama bu sistemde, bir misina alta indiğinde diğer sarımda roller değişecek ve boşluklar dolacak, ortaya dümdüz bir misina sarımı çıkacaktır. Elimde kaç tane varispeed shimano var ama bunu görebilmek için biraz makinelerin içlerini tanımak, az teknik düşünmek kafi gelecek, illa da varispeed in dibine kadar bilmeye gerek yok.

Hala sorun yok, at-çek düzelir diyenleri anlayamıyorum...

4. korayandroid

korayandroid Koray

kataloga baktım tek tek gözümden kaçmadıysa bu iki makinede var varispeed 2

symetre fl
    birde benim makine.
    bu makineyi kullanan varmı 2014 modelde?

5. korayandroid

korayandroid Koray

6. furunotr

furunotr Haluk

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57413

Şu konuda vargel sistemli makinaların iç yapısı görülüyor; böylesi oval olan dişlilerde her iki dişliyi uygun pozisyonda konumlandırmak durumundasınız; yoksa ovalliğin derecesine göre ya makina kilitlenir ya da böyle saçmasapan sarar; elinizden geliyor ise makinayı açın; referans işaretleri farklı olabilir ama bu işaretler hangi dişli aralığında ise iki dişlinin de işaretli yerlerinin birbirlerine denk gelmesi gerekmekte ki düzgün bir sarım olabilsin; tabii yanlışlıkla Shimano bu referans işaretlerini farklı yere konumlandırmadı ise; elbet onunda çözümü mevcut; birer diş atlatarak deneme yanılma yöntemi ile sorun çözülebilir; bunun dışında dişlinin bir tanesi kırılmış falan da olabilir; onun dışında sorun yok bence... Yani sorun vargel dişlisi ya da karşı dişlisi ile alakalı...

7. furunotr

furunotr Haluk

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Merhaba koray istediğin resimler.

Videodaki makinede bir sıkıntı olduğu kesin iç aksam sanki nasıl diyim yerinde olması gereken bir malzeme 1-2 milim farklı yerde gibi bir his uyandırdı içinden çok anlamam makinanın ama oyle bir hissiyata kapıldım bu iş inşallah çözülür herkeste öğrenmiş olur.

Misinanında ayrıca etkisi olduğunu düşünüyorum şuan bu kafada okuma seabass 0.26 sarılı 0.25 technium spinnig sarılı idi ama benimde hatamı olduğunu düşündüğüm sebeblerden misinam gam yaptı değiştirdim gayette sarım düzgün fakat cep telin mp düşük olduğundan resimler çok net değil. Birde akşam oldukça ışıkta çekmeye çalıştım bu kadar oldu ama yinede fikir verecektir.

9. korayandroid

korayandroid Koray

resimler için teşekkür ederim ilk yolladığım fotoda misina 0.25 idi.gam sorunu bende de var. tel aslında yeterli halıya odaklamış :) avcunuzun içine alıp çekerseniz düzelir sorun ama yinede yeterli teşekkür ederim. varispeed 2 bunda da var ama bizimki gibi sarmamış.
    sizin 3000lik sfd ile benim 2500lük fd aynı gramaj, farkı sizinki sığ kafa. makaradaki etiketi sökerken orda ikisininde uyduğu yazıyor. sizinki düzgün sarmış açıkçası üzüldüm ben sizin makaranızı görünce ve kıskandım :)

şu iki dişliyi yerine takarken iki tane tırnağının birbirine tam karşılıklı gelmesi lazım onun gibi bir ayar mı bozuk acaba benimde şüphelendiğim bu. olayı netleştirmeden de içini açmak istemiyorum beklemedeyiz.
    Bu arada bizim forumda reklamı olan 3 firmayı aradım.
    isim vermeden belirteyim neler dediklerini.
    ilk firma sorun var dedi yollayın.
    ikincisi beyefendi makineyi kullanmadıysanız yollayın iade işlemini yapalım dedi direk bu tavırları hoşuma gitti açıkçası ne yalan söyleyeyim.
    üçüncüsü ise birkaç yerden böyle makinelerin geri geldiğini söyledi ve konuyu araştırdıklarını söyledi, telefonumu aldılar ama aramadılar.
    ben dışarıya 3000 sfd almaya diye çıktım bulamayınca 2500lük aldım :D almaz olaydım dermişim :D

10. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Hem ip hem de mono misinada kullandığım makinada bariz bir sarım sorunu yaşamadım. Aşağıdaki ise son derece kötü koşullarda (-15 derece) ve son derece düşük ağırlıkta ( 5-6 gr) sardığım eski bir misina. Son seriye ilişkin bir sorun olabilir mi acaba?

11. korayandroid

korayandroid Koray

bende okuma makine var ve o ayarı zaten dikkatlice yapıyorum bakım yaparken.bende bu kısmı tahmin ediyorum zaten ama içini açarsam geri iade etme şansım olmayacak o yüzden dokunmuyorum. satıcıya gittiğim zamanda net bir şekilde gitmek istiyorum konu hala muallakta, kesin bir yargıya varmak istemiyorum şu an ama bence bir sorun var.3000lik sfd nin normal sarması bu ihtimali güçlendirdi.

12. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bence sorun dişlilerde değil,makinalarda hangi sistemler var,bir onlara bakın sorunu bulabilirsiniz o zaman:)

13. korayandroid

korayandroid Koray

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bu forumdan da yazayim, bu sarim tirt. bu makina tirt. düzgün sarimi olan bir makinada nanofil inci gibi durur.

15. furunotr

furunotr Haluk

Bence makina tırt değil de montajı yapan tırt...:)

16. korayandroid

korayandroid Koray

Bugün spota gittim.Oradaki abimiz sağolsun ilgilendi
    2500 fd ve 3000 sfd modellerine teker teker sarım yaptık.
    İlk 3000 sfd ile denedik.Daha ilk sarımdan kendini belli etti makine yanyana sıralı sarıyor 2500fd ile alakası yok sarımın.Makarayı doldurdum işte resmi

Aynı işlemi 2500 fd ile yaptık sonuç yine hüsran

Spottaki abimize tekrardan teşekkürler sağolsun ilgilendi makineyi oradan almadığım halde.

Ben şahsi fikrimi söyleyeyim
    Direk ilk sarımdan itibaren farklı olduğunu anlıyorsunuz.
    Makinelerin gramajları aynı,kafalar uyumlu birbiriyle, sadece 20 metre eksik misina alıyor 3000 lik olanı. Ama sarımları aynı değil.
    Bence hata var.
    Oradaki abimiz 10 sene evvel buna benzer bir sarım vardı takılmaması için dedi,büyük balık gelince misina araya sıkışmasın diye böyle birşey yapmışlardı dedi.Hatta ben bu makineden alayım dedi bir tane :D Uzağa süper atıyor bunlar dedi , bencede dedim mesafede sorun yok çünkü.
    Sonra kafana takma sorun çözülür bi ara vengeance kamışları böyle toplatmışlardı falan dedi.
    Benden exage alacaklara tavsiye alacaklarsa 3000lik alabilirler bizzat denedim.

17. korayandroid

korayandroid Koray

ilaveten arc spool sarımı 2500de belli olmuyor

18. korayandroid

korayandroid Koray

Bu resimlerden de sonra Türkiyeye gelen partide bir sorun mu var acaba diye düşünmeden edemedim.Yurtdışındakiler niye sorunsuz?
    Makine 2014 model her hafta arattıkça kullananlar çoğaldıkça paylaşımlar artıyor.
    Kaynak:
    http://www.mrk.cz/recenze/navijaky/shimano_exage_2500_fd/

Resimler

Kim ne derse desin demek ki bu makine yani 2500fd böyle sarabiliyor !
    Aynı 3000sfd gibi