Shimano Biomaster 5000 CFB Yeni Takım Arkadaşım!!!! AV MARKETİNE Teşekkürlerimle!!!!!

Konu, 'Makineler' kısmında isottevfik tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tevfik Ağabey,

Hayırlı, uğurlu olsun yeni makinanız:) 4000 ile 5000 lik arasında 5 gram kadar bir fark vardı diye hatırlıyorum.

Bir ara bende almayı düşünmüştüm at-çek için. Hemde yemlide kullanırım diyordum ama Exsence' i görünce tüm düşüncelerim kayboldu, gittim onu aldım:D

Sudaki makineyi çıkarırlarsa haber etsinler, ben elden alır yağlar koyarım bir kenara. Sudan çıktığı yere de bir Daiwa atarım:D

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Babababa simdi geçen sahara amelyati konusu linkini buraya sssirrraakkk diye yapistirmali Çagrinin bu son mesajindan sonra. Anlayan anlamistir ;)

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sağol Çağrı kardeşim; teşekkür ederim.

Genelde 4000 - 5000 ve 6000 - 10000 lik makinalar kendi grupları içerisinde aynı kalıp ve boyutta olan makinalardır. Sadece makara derinlik farklılığı mevcut. Dolayısıyla da alacağı misina hacimleri alternatifi ön plana çıkıyor. Buradaki 5000 lik tercihimin altında yatan gerçek bu. Tabii kendi stilim bazında. 5 gr.lık fark sadece buradan kaynaklı.

Mesela, Exageye 6000 lik kafa takıyorum, oluyor 6000 FB, 10000 lik kafa takıyorum, oluyor sana 10000 FC:D :D hihi Her kılığa giriyorlar namıssızlar.:D :D

Artık belli bir aşamadan sonra tercihlerde görecelik ve ilk bakıştaki o elektrik ön plana çıkıyor. :D :D Gözünün ve gönlünün beğendiği insana bir ayrı hoş geliyor.:D hihi

Sizde Essencenizi güzel günlerde kullanın. Gerçekten, kullanım alanında hakkını alabileceğiniz bir tercih. :thumb: :thumb:

Yağlamana gerek yok. :confused: :confused: Çıktığı gibi kurula, durula ve kullanmaya devam et.:D :D Oraya da bir çanta koyacağım. O çantaya bırakın makinaları. Niye atıyorsunuz ki ? Yazık değil mi ?:D :D Bayağı makinam olur bu gidişle.hihi hihi

4. furunotr

furunotr Haluk

Oooop!!! İlk mesajı ben attım; ilk hak sahibi de benim...:D :D hihi

5. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    Shimano new elf c5000 . shimano catana 3000 ve okuma trio 55s
    En İyi Avı:
    istavrit , mezgit , kefal, mirmir
    meraba Shimano new elf c5000 hakkında bilgisi olana varmı ?

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spin amaçlı ve genel kullanımda hafif yemli, beklemeli avlar için uygun olacaktır. ( Since1453 ) Noyan kardeşimiz kullanıyordu bir ara.

En güzeli ve sağlıklısı, kullanım hedeflerine göre 2-3 makina portföyü hazırla, gerekli bilgi donanımına sahip ol ve geniş ürün yelpazesi olan bir mağazada, canlı canlı test ederek kararını ver. Kıyaslamalarını ve birbirlerine olan farklarını daha iyi irdelersin umarım.

Rastgelsin.

7. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE TELE KAMIŞ 270 MT -XH- 40-80 GR ve shimano alivio bx surf 400-100 4m
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teyfik abi peki. Okuma trio 55s . Bu iki makine. Arkadaslarım bana hediye olarak aldılar da. Bana bi tavsiye verebilirmisn?

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma makinaları kullanmadığım için olumlu veya olumsuz bir şey diyemem.

Her iki makina da, hem spin, hemde hafif genel kullanıma uygun makinalardır. ( Okuma, biraz spin için ağırdır.)

Madem hediye alınmış, hediyenin iyisi kötüsü olmaz.:D :D Uzun süre zevkle kullanabileceğin makina olduğunu düşünürüm. Zaten ilerleyen 3-5 yıllık süreçte, konu hakkında çok daha donanımlı olacak ve o günün koşullarına göre takım düzenlemeni yapacaksın.

Ama, '' Eğer almayı düşünsen, hangisini alırdın ? deseydin,'' Ben Elf i alırdım. Tabii boyut olarak kullanımıma uygunsa. Uygun değilse de başka alternatiflere bakardım; doğal olarak.

Güle güle kullan.

9. SııFortuna

SııFortuna Tuğrul

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    tesekkur ederim abi