Sazanda miktar limiti.

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Jashuaa tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    (3) Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının av dönüşünde nakil vasıtası içinde taşınabilecek en fazla miktarı, jandarma ve İl Çevre Orman Müdürlüklerinden birbirini izleyen bir günden fazla av yapıldığına dair belge alınmak kaydıyla her bir avcı için yukarıda belirlenenin limitlerin iki günlük miktarını; avlaklarda avcıların üzerinde ise bir günlük miktarı aşamaz.

fikir verebilir diye ekledim

belge almak balık avcılığı için de gerekli mi acaba?

2. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

pekı herşey güzel hoş yakalıyorsunuz gidiyorsunuz kalıyorsunuz da deminki metindede bahsi geçtiği gibi amatör ruhu hesab eden yok o bi tarafa siz balığa gitmişsiniz 10 tane balık yakalamışsınız kaç gündeyse veya saatteyse dahasınıu ne yapacaksınız yarışıyormusunuz birileriyle gözünüzmü doymuyor 10 adet balık kıloluk alsan hepsini 10 kılo 4 kişilık bi aileye bi dahaki ava kadar kesin yeter balıklamı geçiştiriyorsunuz tüm öğünleri yazık abi yazık millet memlekette balık kalmadı dıye isyan ediyor siz kaç hepsi benim hesabı yapıyorsunuz bu bilinç yanlış elın gavuru gibi yakaladığınızı bırakmak gibi bi düşünceye sahip olsak eve balık götürme hessabı yapmasak bi kaç sene sonra balık tutmak için oltaya yem bile takmazsınız belkıde bir zamanlar şöyleydi böyleydi diye anmak yerine yaşarsınız ama ne yazık kı yanlış hespların peşindesiniz

3. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın

sevgili Orhan şahsım adına konuşursam yakaladığım balıkları eve götürmek gibi bir huyum yok.Burada tartışılan sirkülerdeki boşluk.bu seneye kadar kara avcılığında böyle bir boşluk vardı yeni kararlarda giderildi.Lütfen insanları tamahkarlıkla suçlamayalım.

4. ertan_06

ertan_06

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    7 kg aynalı sazan, 68 cm turna
    Doğru Orhana katılıyorum

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Dediğin doğru olabilir Ufuk ama kara avında olduğu gibi bir kaç gün gidilen avlar için belge almak gerekir mi acaba eğer aynı uygulama varsa sadece 2 günlük balık miktarı yanında taşıyabilirsin gibi anladım ben.

6. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    Sevgili Aşkın benimde balıkçılık ile ilgili belge alınıp alınmadığı hakkında bilgim yok.

7. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Arkadaşlar ben herkesten özür diliyorum sirkülerin tam metninı buldum,açıklama yapacağım.Yanlış anlaşılma var.

8. çiko

çiko

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna 55 cm.Sazan 3 kğ
    Diyelim iki günlüğüne balığa gittiniz,ilk gün hiç tutamadınız,ikinci gün 20 tane balık tuttun 10 tanesini salacakmısın suya? Ben diyorum ki kişilerin vicdani sirküleri daha önemli.

9. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    arkadaşlar bu gibi konular tartışılırken üsluplara biraz daha dikkat edersek çok iyi olur aksi takdirde tartışma istenmeyen yönlere kayabilir. yani yazarken kendi fikrimizi belirtmeye ve başkalarını yargılamamaya dikkat edelim sanırsam bunlar zaten forum kurallarında mevcuttur ama ben bir daha yazmak istedim.

10. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Denizlerdeve İç Sularda Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 37/2 Numaralı Sirküler

ğ) Boy limiti: Balık türlerinin nesillerini devam ettirebilmeleri için bir balığın en az 1 kere yavru vermiş olarak kabul edildiği en küçük yasal avlanma boyunu,

h) Günlük limit: Adet ya da kg cinsinden her amatör balıkçının yasal metotlarla avlanarak beraberinde götürebileceği en fazla balık miktarını,

**** Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez.

Sirkülerin tanımlar kısmında konu aslında açıklanmış durumda,yanılgım da bu noktadaydı,sadece günlük kelimesine bakarsak gerçekten 1 gun=10 balık fakat sirkülerin günlük limit kavramı ''balıkçının beraberinde götüreceği balık'' olarak tanımlandığı için bu durumda herşey çok net açıklanmış oluyor.Yani 1 hafta da avlanılsa balıkçı yanında en fazla 10 balık götürebilir...Saygılarımla...

11. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    bülent abi söylenebilecek en mantıklı şeyi söylemişsin ağzına sağlık.
    olay zaten budur.
    misal ben çook uzun zamandır amatör balıkçılık yapıyorum eskişehir ve çevresinde. bugüne kadar sezon içinde jandarmanın gölet girişinde malzeme takibi yaptığına hiç denk gelmedim(sadece kızıldamlarda arkadaşlar bir sefer rastlamışlar malzeme kontrolüne) ve miktar olayı denetlemesine hiçç ama hiç rastlamadım. misal geçen hafta gittiğim bir avlakta abartısız söylüyorum en az 200 araç vardı. burda hiç bir şekilde denetim zaten mümkün değil. burdada devreye senin söylediğin vicdani sirküler giriyor zaten.
    saygılar

12. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bülent abi vicdani sirkü diye bir şey olamaz ya sirkülere uyarsın yada uymazsın
    Bunun ortası olduğunu düşünmüyorum eğer öyle olursa pek çok yasak var bunlarda vicdani olarak es gecemeyiz.

13. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    bence zaten günde orada bulunması gereken avcı sayısı bile sirkü dışı 200 araç 3 er kişi olsa 600 kişi kişi başı 10 balık 6000 balık vicdanen doğru mu bu sizce?

14. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Bende bunu anlatmıştım daha evvel teşekkürler ..

15. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Degerli bir uyari. Fikirleri ifade etmek, yeni bir seyi ogrenmek ve ogretmek, ozellikle boyle bir konuda, asla kisileri idam etmek olmamali...Genc arkadaslarimizin samimi sorulari var , samimice tartisalim...

16. çiko

çiko

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Turna 55 cm.Sazan 3 kğ
    Aşkın'cığım tabiki uymak zorunda olduğun kanun ve kurallar var,ama bunlarında yoruma açık yerleri var.İşte burada vicdani değerler(sirküler) devreye giriyor.Umarım anlaşılmışımdır.

17. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

bu daha açıklayıcı oldu aslında.
    ben o zaman olayı biraz daha karıştırayım.
    şöyle bir örnek vericem ama şunuda belirteyim zıpkın avcılıgı hakkında hiç bir bilgim yok.
    evet başlıyorum :
    zıpkınla amatör olarak balık avlamayı çok seviyorsunuz diyelim.
    hadi diyelim paranız da gani :) 3 gün için bir yat veyahut tekne kiraladınız. şimdi sirküler misal diyor ki günlük zıpkın limiti 5 adet veya 10 kilo(gerçek miktarlar değildir salladım.) ve sadece güneşin doğuşu ve batışı arasında ki süre zarfında avlanabilirsiniz. bu arkadaş 3 gün boyunca teknede konaklayıp gündüzleri tam sirkü limitlerine göre avlasa bile götüremiyecekmi balıkları günlük limitten dolayı. bu zıpkınla vurulan hayvanda salınmaz ki bi daha yazıktır yahu ölür o. yeterince karışık oldu galba hadi yorumlar :D

18. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

Bülent abi ben seni anladım ama benim anlatmak istediğim bu vicdani sirküler neden aşağı limite çalışmıyor, mesela ben ölçülere uyan 10 balık yakaladım evde 2 kişiyiz fazla geliyor vicdanen bunun 6 sını bırakamazmıyım. Bu vicdani sirkü aşağı limite çalışsın biraz da demek istiyorum.yoksa mahalleye balık dağıtmaya kalkarsam trol le avlanmam lazım;)

19. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:

Sen nasıl 3 gun avlanıp yakaldığın balıkları salmak yükümlülündeysen o da zıpkınla vurulan balığın salınamayacağı bilincine varıp her gun avlanmayacak...Bu kadar basit;)

20. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    En iyisi konuyu burada kapatmak gibi gözüküyor arkadaşımız cevap buldukça yeni sorulara yönleniyor sirkülerde ne yazıyorsa o onu tartışmanın bir anlamı yok mutlaka biryerde açıklaması vardır iyice okunması en iyisi.:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.