kendi yaptığım alarm hk merhaba arkadaşlar Şu son zamanlarda Türkiye'miz piyasasında coğalan 1 milyoncular yada ne alırsan 1 ytl cilerden aldığım kapı pencere alarmları ile yaptım. Gercekten de güzel oldu biz çoğunlukla gece avlandığımız ve ben de genelde 3 olta kullandığım için alarm lar üzerine led lamba da taktım balık vuran olta daki lamba yanıyor.Tabi sohbet ederken yada yemek yerken, ateş kenarında otururken, herzaman zil sesi duyamıyorsunuz birde şu var akar suda veya rüzgarda misina da boşluk oluyor bunları dikkate alınca benim yaptığım alarm ı tüm arkadaşlara tavsiye edebilirim.
sazan için alarm 2 Yapılışı 1. Kapı Pencere alarmının kenarında on/ off düğmesi bulunmakta bu düğmeyi toplu iğne ile deliyorum. misinayı delikten geçirmek için. 2.Elektirikçilerden bulabilkeceğiniz yarım ay şeklinde florasan lambaları reklam panosu tutturmak için kullanılan ayaklardan iki adet alıyoruz ve bunları kapı pen. alarmının altına japon yapıştırıcısı ile yapıştırıyoruz. 3.Daha sonra ise on off düğmesinden 1 yada 0,5 m boyutunda koparttığımız misinayı ucuna bir adet kendi yapacağımız kancayı takıyoruz. tabi diger ucunuda delikten cıkmaması için düğümlüyoruz. dip oltasını attıktan sonra alarmın yarım ay şeklindeki halkalarını makinanın altına yada üstüne takıyoruz 1. yada 2. halkadan misinayı geri cekip alarmın ucundaki kancaya takıyoruz hadi rast gelsin ha bu arada cıkardığı ses 60 db azaltma için üstünü bantlıyorum
Hiç uğraşmayın kapı pencere alarmının mıklatısına misinayı birkaş tur sarıp ana makinasının yanına calmıcak şekilde koyuyoruz balik mıklatısı ana makineden uzaklaştırdımı makina ötüyor alın size alarm ..kolay gelsin..
Siz yatmayamı gidiyorsunuz Siz yatmayamı gidiyorsunuz yoksa balık avına mı. Bence makaraya bi motor takın balık vurduğu zaman kendi kendine çeksin. Ben zili falan sevmem.Kendim tek tek oltaları sürekli kontrol ederim.Öyle yan gelip yatmaya gitmiyorum ben.
hayır Biz oraya balık tutmaya gidiyoruz katletmeye değil bu arada Muhabbetimizi ediyor cay içiyoruz . ha birde 1 2 saatliğine değil Bu arada imza ayarlarınızı yaparsanız sizi ona göre hitap ederiz
yav arkadaşlar teknoloji iyi guzelde amatorluk ruhuna pek yakısmıyo gıbı be el sonarları faln kullanan arkadasımız yoktur inşallah bu hiç yakısmaz bızlere inek çanı ıyı fıkırmıs ama espırı olsun dıye alıp takacam bıtane saylonlar dunyamıza gelınce alırız o alarmlardan onlar gelene kadar idare ederız çanlarımızla.