ya asıl balıklar oralarda çıkıyo işte kırmızı benekli alabalık o balığı tereyağla brlikte kızartıp yeyinde görün tadı
.====- bu balık(özel üretim hariç) abantta bulunur. abant alasının benekleri gösterdiğiniz balıktan cok farklıdır İŞTE ABANT ALASI
Peki eksik olan ne yada biz ne demişiz? Madem değil, benziyor dediklerimin dışında sizce bu balığın türü nedir?
yakup kardeşim alınmana gerek yok sen ne güzel iki bakığı yanyana koymuşsun ve balıkların en azından görselik farkıda ortada abant alası sadece abanta has bir balık olup dikkat edersen isminide abanttan almıştır, yanlız bu türe çok benzeyen ağrı balıklıgölde ve kars ilimizde bir gölümüzde bulunmakta bunlarda sadece abant alasının benzeri olup tam olarak aynı özellikleri taşımamaktadır.eğer 1 nisan mayıs sonun kadar yolun abanta düşerse misafirim ol birlikte bir abant alası yakalayalım farkı yakından görün.sizde sinoplu olduğunuza göre temmuz ayında altınkayada karşılaşırsak avatarındaki resimdeki sazanıda birlikte avlarız.sağlıkla kal.rasgele sizin resimlediğiniz alabalık resimi yanılmıyorsa daha cok gökkuşağı alabalığa benziyor bu resime bakarak sadece bir tahmin.
İşin aslı şu; Okumadan ve herkesin çok iyi tanıdığı bir balık olan abanticus'u görmüş olmanıza dayanarak yazıyorsunuz ve laf ağzınızdan kelpetenle alınıyor. Uzun yazdığınızda da yine iki satır yazıyı okuma zahmetinde bulunmuyorsunuz. Siz benim yazdıklarımı bana tekrarlıyorsunuz. Lütfen okuyun, önce öğrenmek lazım ki sonra öğretelim.
Kazım ağabey, "Gökkuşağı alabalığı" tahmininiz, şu resimlere bir arada bakmak fikrini uyandırdı bende.
resimlerre bakarak bu balık (abant alası-dere alası hariç)gökkkuşağıdır değildir demem mümküm değil eniyisi herkes avladığı balığı kendisi isimlendirsin.elinizdeki balık yanal cizgi ve renklerden bir gökkuşağı olabilir.
Bence kırlangıç balıkları açık bir şekilde mersin balıklarından türemiş yada mersinler kırlangıçtan .