Patlakgöz mercan avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgine teşekkürler sevgili Ender.Bu ara son trofelerimin resimlerini yollamıyorum.Bunlar yeni kitabımda yer alacak.
    Evren yarın beni ziyarete gelecek.Senide herzaman beklerim.
    Sevgiyle kal

2. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağolasın sevgili Taner

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Beğenine çok sevindim sevgili Ramazan,teşekkürler

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bende ilgi ve yorumlarına çok teşekkür ediyorum sevgili Mustafa

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bunlar ne güzel yorumlar sevgili Şaban.Hemen hergün gerçekleştirebileceğim bir av bu.Demekki herzaman sizlere yazmalıyım ve sevinmeliyim.Ömrüme ömür katıyorsunuz.
    Sevgiyle kal

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yazma gücünü ve keyfini sizlerden alıyorumSevgili Fatih,sağolasınız

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Elbette sevgili Murat.
    Derin sudada olsa herzaman misinamı Flourocarbon Misinalardan yaparım.Tercihlerim bu ara sert yapılı,dolayısıyla kösteğin bedene yapışmasını olabildiğince önleyen Yo-zuri Mirage olmakta.Ayrıca Seaguar,PE line,Yo-zuri hybrid gibi misinalarda kullanıyorum.
    İğne olarak muhtelif marka Japon iğneleri kullanıyorum.Bunlar Owner,Daichi,Saseme,Gamagatsu gibi markalar.Sırtlarındada iki çentik bulunan tipleri tercihlerim.Böylece yemin sıyrılması daha zor oluyor.İğne boylarını değişik kullanabiliyorum.Karagözde nispşeten daha ufaklarını,Mercan ve türlerinde daha irilerini kullanmaktayım.No'larına gelince,bunların numaraları herzaman aynı boyları içermiyor.Mesela birinin 2 No'su diğerinin 2 No'sundan büyük veya küçük olabiliyor.
    Derin suda avlanırsam 4 iğne kullnıyorum.Kurşun hemen herzaman kromajlı mavruka kurşunu oluyor(Her iki ucundada deliği olan).
    Kurşundan sonraki ilk iğnenin kösteğini hayli uzun tutuyorumki,takım havalandığında yem diple temasını daha zor kessin.
    Hatta bazen bu iğnenin ucuna birkac gr'lık kıstırma kurşun bile monte ederim.
    Başarımın en büyük noktası ise makaramda herzaman,kalınlığı normal monofilaement misinalara en yakın kalınlıkta olan ip misinalar kullanmak.Böylece her vuruşu tam net olarak alabiliyorum,hemde düşük caplı 0,15mm gibi ama gayet mukavim bu misinalarla takımım dibe daha erken eriyor,akıntıdan asgari etkileniyor ve hemen herzaman apikoda kalabviliyorum.
    Sevgiyle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili İbrahim

9. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Ah be, orada olmak vardı :)

Bu sene Bozcaada'ya gidebilirsem hedef balıklarımdan biri mercan...

Ada çevresindeki mercanın davranışı çok ilginç. Gece fıldır fıldır geziniyorlar, oltaya nadiren geliyorlar. Oltaya geldikleri bir periyod var ki (Vedat abi siz kesin biliyorsunuzdur) söylemem ;)

10. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    sevgili abicim şükürler olsunki sesini aldık. Yine mevsimine uygun balıklarınıda gördük. Balığın büyüklüğü çok önemli değil. Her balığın kendine özgü yakalama zevki ayrı. Güzel mercanlar almışsınız.Tabi yine hava yapacağını yapmış. Laylaylom balıkcılık yok. zor balıkcılık var.Kötü havada iyi balık olur durumuna iyi bir örnek.Kitaplarınıda merakla bekliyorum.Bir çok amatör balıkçı kardeşimizde bekliyordur diye düşünüyorum. Bu sene tam anlamı ile bir balıkcılık yapamadım.Jig balıkcılığı için planlarım vardı olmadı.Shimano travela jig kamışım su göremedi evde yatıyor, tabi bir sürü jig de öylece suyu görecekleri günü bekliyor. Bu arada birde iyi bir jig makina istiyorum reis bana bir makina tavsiyesi yaparsan bu arada bu işide halletmiş olurum. Selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum hoşcakal.

11. GYILMAZ

GYILMAZ GÖKHAN

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Minakop 3KG
    Vedat Abi,tebrikler çok güzel balıklar yakalamışsınız yine.Bu arada kitabının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Eminimki çok faydalı bir yayın olacaktır.Güzel av ve paylaşımlarının devamı dileğiyle.
    Rasgele,

12. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Sevgili Vedat Ağabey;
    Avınız herzamanki gibi yine harika. Hergün sizden gelebilecek av raporlarını büyük bir heves ve özlemle bekliyorum. Özelden mesaj atmak istedim ancak mesaj kutunuz malesefki dolu. o nedenle buradan yazmak istedim...
    Ankaradan deniz ve balık tutkunu biri olarak deniz bilginize ve görgünüze olan hayranlığımı malesef daha fazla gizleyemedim. :) Umarım bir gün gelir elinizi sıkma şerefine erişirim. Hatta belki benim için daha büyük bir rüya olan sizinle denize açılma şerefine de nail olurum.
    Sadece bunları yazmak istedim.
    Sevgi ve saygılarımla...
    Not: kitabınız n zaman çıkacak? sabırsızlıkla bekliyorum...

13. erdem271

erdem271 Erdem

Abi , kitaplar ne üzerine olacak , 6 kitap demişsin , seri mi olacak? Nerden sipariş verebiliriz?

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Koray
    Bu kereki avımızda aslında bilinen şartların dışında avlandık.Şöyleki;Yaz ayları sair balıklardada görldüğü gibi az av veren bir aydır.Mevsiminde hayli verimli meralarda bu aylarda balık bulmak hayli zor olabilir.Demekki bazı şartları zorlamak gerekir.Ay ışığında gece avı bunlardan birisi olacaktır.Dediğin gibi gece avının bazı safhaları daha verimli olurken,boşuna beklenen anlarıda vardır.
    Avımızda bilindik kayalık bölgelerin dışında,hayli derinde,üstelik dibi balçık olan bir bölgede avlandık.Ziyaret eden balıkların büyük çoğunluğu Patlakgöz mercanlardı.Geniş bir alana yayılmışlardı,akarak bu arada kimi zaman çift rüzgar çapası kullanarak avlandık.Kerelerce aktık,tekrar akıntı başına çıktık,aktık ve avlandık.Balık bulucumun tespit ettiği hemen her dip balığını alabildik.Etkin takımlarımızın başında ince ip misinalar vardı.Böylece balık suyuna daha rahat indik ve dikine kalabilip yakalayabildik.Yemimiz tam ideal olmasada iş gördü.Bu av aynı merada gercekleştirdiğim son avlarımdan birisiydi.Son avımın rapor ve resimlerini ise bugün yollayacağım.
    Sevgiyle kal

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Bülent
    İkinci kitabada başlamak üzereyim.Bu kere daha sistemli ve özellikle jigging avını,hem edindiğim tecrübelermin ışığı altında anlatacak ve hemde yabancı forumlardan edindiğim bilgileri sizlere sunacağım.
    Mevsim henüz mercan için erken olmasına rağmen,pareketicilerin sadece birkaç balıkla yetindikleri bu ayda,boyları pek büyük olmasada,sıhhatli ve tombul mercanları adetli yakalamak başarı sayılmalıdır.
    İstanbuldan döndüğüm son 10 günlük periyotta,yeni bulduğum,dibi genelde balçık olan bu merada,üst,üste gelen kardeşlerimle yaptığımız bu 3.ve dün gercekleştirdiğimiz 4.avımızda yakaladığımız ve kimini saldığımız mercan sayıdı yüz adede yaklaşmıştır.
    Shimano Trevala kamışın ABD'de rağbet gören bir jig kamışıdır.Başarılı avlara vesile olmasını dilerim.Türkiye şartlarında buna uygun makara,benimde kullandığım Okuma Raw olabilir.Bu makara ile muhtelif iri

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Gökhan.İlk kitap Ağustosda çıkacaktır.Daha çok görsel ve ava teşvik edici yanı kuvvetli bir kitap olacaktır.Yayımcılık tekniği dolayısıyla yayınevi sahipleri olayı bu yönden ele almışlardır.Gerekçe olarakta,tüm anlatımlarımı içeren bir kitabın sayfa sayısının hayli çok olması dolayısıyla,halkımızında böylesine kalın bir kitabı alıp okumaması endişesiyle,böyle bir yön seçmişlerdir.Banada bu duruma uymak kalmıştır.
    Sevgiyle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aydın
    İlgi ve hakkımdaki kanaatlerine çok teşekkür ederim.
    Doğma,büyüme Ankaralı bir avcı olarak yazdıkların beni çok mutlu etmiştir,sağolasın.
    Herzaman dediğim gibi buralara gelen balık ve doğa tutkunu kardeşlerim bana büyük mutluluk vermektedir.Yoksa buranın balığı ve sair güzellikleri gözümde çokda bir mana ifade etmemektedir.Esas olan bu işin ruhuna sahip kardeeşlerimle beraber olabilmek,iki çift balık sohbetinin yanısıra güzelcede balık avalamaktır.
    Sevgiyle kal

Not;Kitabım kısımlar halinde çıkacaktır.İlki Ağustos ayında piyasaya verilecektir.Müteakiben diğerleride çıkacaktır.

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erdem
    Balık kurdu Ercan ve Emre kardeşlerimin kendi insiyatifleriyle ve teşvikleriyle önemli bir Yayınevi olan Say Yayınları bu işi ele almıştır.
    Yaptığımız şifahi ve fiili görüşmelerde,yayın tekniği olarak,halkımızın okuma alışkanlığı baz alınmış ve anltım ve resimlerimin hayli çok ve uzun bir geçmişi kapsaması nedeniyle,çıkacak kitapların birbirini takip eden bir şekilde çıkarılması gereği bana anlatılmış ve benimde buna uymam gerektiği belirtilmiştir.
    Dolayısıyla çıkacak kitaplar,Eski bir Duayen avcının av günceleri,bir kısım resimleri,Jigging tekniği ve neticeleri,kullanılan takımlar,gereçler bunların resimli ve grafik çizimli halleri,tatlısu avı,İleri jigging tekniği ve donanımları,geçmişten bugüne Vedat Abayoğlu avları,anlatımları ve takriben 60 kadar resimlerin sunulmasının yanısıra 10 CD tutabilecek kadar yeni derlenmiş bu eski avlarımın canlı görüntüleri sizlere sunulacaktır.
    Tabii olarak bütün bunların bir arada sunulması belki,de bin sayfayı bulabilecek,okuması külfetli bir hal alacaktı.Yayıevi sahipleri bu bakımdan sunumu safhalar ve belkide seriler halinde ele almaya karar vermişlerdir.İnsayitif onlardadır ve ben bu duruma uymak halindeyim.
    Sevgiyle kal

20. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Vedat Üstad,ellerinize sağlık.Harika bir görsellik ve av yine.
    Tebrikler...Kitaplarınızı bekliyoruz