Örgü (ip) Misina Sorunu !! ( Misina Ömrü )

Konu, 'Misinalar' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Fatih abi ben genelde dolar üzerinden alıyorum, limit 100 dolar olunca da sorun kalmıyor haliyle :)
    Bahsettiğim sitedeki yüksek ihtimalle sahte markalı ürünlerin fiyatı zaten 12-13 dolar civarında.

Bir de o sitedeki bazı satıcılardan fiyatı 100 doları geçecek bir kaç ürün alacak olursanız satıcı şöyle bir mesaj atıyor (isterseniz 100 dolar altında olacak şekilde iki ayrı kargo yapayım bu şekilde 100 dolardan fazla da alışveriş yapmış olsanız ayrı ürün ve ayrı fatura olacağı için gümrüğe takılmazsınız)

2. Plankton

Plankton Salih

Yasin Abi, bu sarı fosforluymuş :) çok sırıtmasın suyun altında :) FC de kullanmıyorum ben.Başka renkleri de vardır gerçi.

Fiyatı da uygunmuş.Bende ki Sufix i biraz daha kullanayım, ondan alıp deneyeceğim. :)

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Biz genelde gece ya da yağmur sonrası bulanık su için gittiğimizden sorun olmaz diye düşündük ama sanırım senin için başka rengi ya da fc leader daha iyi olacaktır :)

Acaba benim henüz yakalayamama sebebim misinanın fosforlu olasıymış diyip de suçu misinaya mı atsam :D :D :D Ama özkandaki yeşil o da yakalayamadı benle geldiği avlarda ona nasıl bir bahane bulsak ki :)

4. bearing

bearing erdal demir

ip misinaların yapısını etkileyen diğer bir unsurda güneşten süzülen Ultraviole ışınları. zamanla ipi çürütüyor.

yani ne kadar kaliteli ipte olsa, eninde sonunda UV gerçeği kaçınılmaz.

Koruyucu ve bakım spreyler var ip misinalar için, ipin ömrünü uzatıyor.

UV için diğer bir alternatifte UV korumalı yapışkanlık, renk ve iz bırakmayan güneş sütleri denenebilir. ben denemedim ama ipin UV karşısında daha uzun ömürlü olacağından eminim.

çindeki satıcılar genellikle temkinli ve asıl fiyatı gümrük beyan formunda genelde yazmıyorlar. paketler 10-20 dolar gibi beyanlarla geliyor.

euro 3.100TL'den 2.650TL'ye gerilediğinden, bugün için 86 dolar alışveriş için sınır oluyor.

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ben de misina rengini görünce işkillendim. "Zehirli midir nedir bu?" dedim kendime.:eek: :D

Gubani sizin yörenin avcıları -mesela epey levrek tutan Volki- ne renk misina kullanıyor? :)

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi sallamış olmayayım ama sanırım vokan abi mono kullanıyor. Ama facebook gruplarında takip ettiğim izmirin iyi avcılarından bu benim rangi de yeşili de kullanan çok. bazıları ise gri kullanıyor.

Bu arada son 3 avımı mono misina ile yaptım ben de :) yeni makina almıştım da ona ipi sararken dolgu ile düğüm kısmını kalın yapmışım düğüme takılıyordu onun için yedek kafadaki mono misinayı kullanıyorum hala skor sıfır :)

Bu gece çok uzun bir yola gideceğim İnşallah bu sefer denk getiririm

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alternatifli gidiver bari. Spin, spin yine spin. Cılkı çıktı hala eli yüzü düzgün bir levrek yok. Bu sefer yemli de dene derim. Levreğe uygun takımla tabi.:)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Nuri abimmm, benim amaç zaten balık yakalamak ya da levrek yakalamak değil ki :) spin ile levrek yakalamak :) Şu levreği bi yakalayıp salsam sonra yemliye de başlayacağım ama şeytanın bacağını kıramadık daha :)

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Benim verdiğim bilgi genele yönelik,tek parça ürün olduğunu farzedersek,madur olma ihtimalimiz var,ben bu yüz dolar muhabbetinin kazığını yedim ,hemde iki yıl önce:( kur o zaman 99.3 e denk geliyordu,benim sipariş 99.9 dolardı,20 dolar artı hizmet bedeli ödedim;)
    30 ARALIKTA amerikaya verdiğim sipariş 87,99 dolardı, 74 eroya denk geliyordu,mal hala yolda ve şu an 76 ,1 eroya denk geliyor,yani gümrükte 18 dolar girmek üzere şu an,bilmem anlatabildimmi;) :) yasincim.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İp misinalar, teorik olarak PE denen neydiği belirsiz bir şey yada dyneema'dan yapılıyor. Teknik olarak dyneema, UV ışıktan filan etkilenmez. Yani, harbiden dyneema olan bir misinanın güneşten eskimesi pek mümkün değil, en azından bir ömür onu görmeye yetmez.

Bu durumda, o misina olması gerektiği gibi Dyneema filan değildir, kandırıyordur üretici. Alırken buna dikkat edin derim, dyneema, %100 dyneema anahtar kelimedir bu meselede.

PE için bir şey diyemiyorum. Ama genel kimya tertipleri adlandırmasına bakınca, PE yani tipik, doğal polyester güneş ışığından, hem IR hem UV ışıktan ciddi şekilde etkilenebilir. Fakat piyasada polyester diye bilinen PET, güneş ışığına aynı şekilde son derece dayanıklıdır.

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi çok üzüldüm ya geçmiş olsun. İnsanın zoruna gidiyor valla, hem uygun fiyata alacağım diye yurtdışını araştır, hem 1-1.5 ay kargo bekle hem de bu durumla karşılaş. Ben dolar baz alınıyor diye biliyordum ama demek ki euroyla da karşılaştırmak lazımmış. Her gün yeni bir bilgi

12. Plankton

Plankton Salih

Öneriler için teşekkürler :)

Benimde aklıma geldi o Yasin Abi ama yazmadım :D Ama yeşilede aynı zamanda vurmuyorsa bahane bulamadım :D Balık yok demekki :)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bir canavar:

Kollarına dokunan yanar, hiç şansınız yok. Bu kollara dokunan balık, kurtulamaz, genelde denizanasına yem olur. Devasa bir balık bile olsanız, feci canınız yanar.

Şimdi siz balık olsanız, denizdeki misina neye benzer? Aynı bunun o zehirli kolları gibi di mi?

Hal böyleyken, balık bir şekilde misinayı görünce, ürkmesi için yeterince sebep var demek. O nedenle, mümkün olduğunca görünmez misina kullanmak elzem olur her daim.