Okuma Marka makina tavsiyeleri bu başlıkta...

Konu, 'Makineler' kısmında furunotr tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Evet oldukça güzel duruyor; belki de Alümina'nın geliştirilmişi; yahut farklı bir model... Buraya ya getirdiler gözümden kaçtı; ya da hiç gelmedi... Şu an zaten yok bildiğim kadarıyla; biraz eski bir model olsa gerek...

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Okuma Flame Atçek avında kullanıyorum. Alırken beni rengi cezbetmişti. Memnunum 1,5 yıldır kullanıyorum. Henüz ciddi bir avı yok ama yıpranma neredeyse sıfır. Kutusuna koysam sıfır diye satarım.

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Okuma inspirayı deneme şansınız oldumu,bence inspirada fena değil ama bu aveon modeli daha net duruyor elde,tamamı metal,kulanana güven veriyor,tabiki bağazda uzak atış filan için değil,daha çok alabalık avlarında işe yarayabilecek makina,denizdede kulanılabilir,uygun av bölgesi ve av olursa rahatlıkla spin avında kulanılacak makineler...

4. sermat

sermat serkan

Favori Kamış:
    cormoran bull fighter 10-30, okuma compressa 100-200,shimano nexave
    Favori Makine:
    shimano aceration hg okuma raw2,shimano nexave daiwa tournament entoh
    En İyi Avı:
    minakop şu kadar
    şuan avenger taravertine ve raw 2 modellerini kullanmaktayım.raw 2 tam bi canavar avenger boğazda biraz zorluyo amagenel kullanımiçin oldukça iyi .travertine yi daha çok tatlı sularda kullanılması gerekiyo gariba sazan makinası olarak biliyorum.ama en önemlisi yadek parça ve ömür boyu garanti kısmı.2 kere basarak yanlışlıkla kolunu kırdım hemen ücretsiz değişim oldu.ayrıca yine okuma compressa kamışım araba bagajına sıkıştırıp ucunu kırdım doğru cengiz balıkçılık ücretsiz değişim.valla o konuda harikalar.

5. blackboy55

blackboy55 Musa Karaoğlan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Seaspin 2.85
    Favori Makine:
    Okuma Salina 40
    En İyi Avı:
    2410gr Gökala -3000 gr levrek
    Bende bununla alakalı Cengiz balıkçılıkla mailleştim, yardımcı olacaklarını belirttiler.
    Ama tabiiki dediğiniz gibi dikkat etmek gerekiyor.
    Acaba korozyona uğramayan-uğramayacak olan rulman varmıdır,varsa hangi marka model de kullanılıyor.

6. bolulubalıkçı

bolulubalıkçı ahmet

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    viking 5070
    En İyi Avı:
    18 kg AYNALI SAZAN 70 cm TURNA
    Okuma vs 65 amerikan versiyonu bogazda 150lik kursun ucunda lufer banamisin demiyor meramda bol akintili çok memnunum.siddetle tavsiye edilir

7. Since1453

Since1453 NoYaN

bende ıkı sene avanger 65 ve compressa kullanmıstım avanger 65 bogaz ıcın uygun bır makıne bence2 ay oncede raw 2 65 kafa alma nıyetım vardı kullanma deneme sansımda oldu oldukca guclu bır makıne almak ıcın cengıze gıtımde 80 kafasının oldugunu yılbasından sonra yada aralık sonu gıbı gelıcek dedıklerınden alamadıgım bır makıne ama fıyat performans olarak cok basarılı eger geldıyse dusunen arkadaslara tavsıye ederım

8. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    okuma trio 40s makina ile okuma v system 2.40 cm 10.40 atarlı kamış birbirine uyum sağlarmı ve okuma seabass 0.26 misina nasıl birbirlerine uyum sağlarmı böyle bir takım oluşturacam at-çek için sahte ise strike pro jl 092f serisi renk kodu r1140b diye düşünüyorum ama ne dersiniz?

kamış: okuma v system 2.40cm 10-40 atarlı
    makina: okuma trio 40s
    misina: okuma seabass 0.26
    sahte: strikepro jl 092f renk kodu r1140b
    ben: boy 180 cm kilo 78 atletik bir yapı iyi bir röntgenci:D

ne dersiniz tam bir uyum içinde olurmuyuz? ve bu uyum trofe getirirmi?:)

başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.

9. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    okuma raw II
    OKUMA salina salt water 10000 reeling reeling reeling hooked hooked

ikiside süper makina :thumb: :thumb:

OKUMA POWER LİNER 865 3 ADET

OKUMA RAZOR 1 BİLYALI (arkadaş ne dağılmaz makinaymış taşa toprağa dayandı maşşalah:) )

10. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    okuma v system 270 kullanıyorum ve gayet memnunum. ancak aynı şeyi makine için pek diyemem. bende de trio 40s var, yarın bir gün örgü kullanmak isterseniz baya bir sorun yaşarsınız. misina içinde pek iyi şeyler diyemeyeceğim. gerçi ilk çıktığı güne göre baya bir indirim yapmışlar ama ben pek memnun kalmadım misinadan. kamışın boyu bence 2.70 olabilir eğer su üstü çalışmayacaksınız ve kıyıdan avlanacaksınız daha avantajlı, ayrıca bazuka çanta müthiş bir kolaylık.

son olarak trofe getirir mi diye sormuşsunuz? misina hariç bu takımla güzel levrekler aldım:)

11. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma v system 270 kullanıyorum ve gayet memnunum. ancak aynı şeyi makine için pek diyemem. bende de trio 40s var, yarın bir gün örgü kullanmak isterseniz baya bir sorun yaşarsınız. misina içinde pek iyi şeyler diyemeyeceğim. gerçi ilk çıktığı güne göre baya bir indirim yapmışlar ama ben pek memnun kalmadım misinadan. kamışın boyu bence 2.70 olabilir eğer su üstü çalışmayacaksınız ve kıyıdan avlanacaksınız daha avantajlı, ayrıca bazuka çanta müthiş bir kolaylık.

son olarak trofe getirir mi diye sormuşsunuz? misina hariç bu takımla güzel levrekler aldım:)

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    neden 2.40 değilde 2.70 kamış? ve trio40s te örgü kullanılmazmı? ayrıca at-çek te kullanabileceğim önereceğiniz misina hangisi kaçlık olmalı? ayrıca su üstü dersek su üstü sahte yüzdürmektenmi bahsediyorsunuz ben kıyıdan su üstü ve dalan sahtelerle vsss at-çek yapcam bilgilendirmeleriniz benim için çok önemlidir herkes için diyorum.

13. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    2.70'in avantajları; uzağa atış için daha iyi ayrıca yüksek kayalıkların üstünden atarken takılma sorununu daha az yaşarsınız. trio 40s te örgü kullanılmaz mı? kullanılabilir ancak makinenin kafasından olsa gerek kuş gözü denilen olayı çok yaşıyorsunuz ya da ben yaşadım.yani misina sürekli dolaşıyor ve sanki makinenin kafasını zorluyor, bir garip sesler çıkarıyor makine.
    misina için direk marka tavsiyem yoktur bende forumdaki birçok ustadan aldığım bilgilere göre birkaç farklı markayı denedim ve hala deniyorum.ama kalınlık olarak genelde 0,25 lik ya da 0,28 lik misina kullanıyorum.
    evet su üstü sahtelerden bahsettim wtd aksiyonuyla çalışan sahtelerden, bu tür sahteler için 2.40 kamışın daha ideal olduğunu okumuştum forumdan ve yine kendimde test ettim kesinlikle doğru.kamışın boyu uzadıkça wtd aksiyonu vermek zorlaşıyor.
    bu bilgiler daha çok forumdaki üstadların paylaşımları sonucu bildiğim şeyler, bazıları da kendi deneyimlerim sonucu test ettiğim bilgiler, ancak sonuçta bende bir acemi sayılırım.

14. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilgileri için teşekkürler

15. furunotr

furunotr Haluk

Yok deneme fırsatım olmadı Selim bey; burada arkadaşlar doğal olarak ya RawII; veyahut Cedros kullanıyorlar genellikle; bütçesi kısıtlı olanlar da Avenger gibi daha ekonomik ancak nisbeten güçlü; Boğaz akıntısında at-çek yapmaya uygun modellere yöneliyorlar doğal olarak... Benim 55'lik makinalara bakma amacım farklı; yemli ve çapari için benim bulunduğum avlakta iş görebilecek kapasitede bu makinalar ve 65'lik olanlara göre oldukça hafifler... Birkaç markanın ürününü inceliyorum; kafama yatan olursa alacağım bir tane; o zaman denemiş de olurum...

Yeri değil ama konuyu takip ettiğiniz için buraya yazayım; bir zamanlar sanıyorum başka bir forumda "Kamışların Omurgası" tarzında bir başlık açımış ve fotoğraflı açıklamalarda bulunmuştunuz; geçen Discovery'de izlerken aklıma geldi; yalnız orda trollig kamışların omurga hizalamasını yapıyorlar ve bizdeki kamışların uç hizalamasını yapmak o şekilde mümkün değil; eğer imkanınız olur ise konuyu burada da açarsanız sevinirim; şu an omurga hizasının nasıl bulunacağı net olarak aklımda değil doğrusu...

16. furunotr

furunotr Haluk

Istanbul, Perşembe Pazarı, Hırdavatçılar çarşısına girdiğinizde en sonda karşınıza gelen bir rulmancı varmış (arkadaşlar alışveriş yaptılar oradan); zaten gittiğinizde dişçimisiniz yoksa balıkçı mı??? Diye sorarmış arkadaş... Burada ölçüsü bizim makinalarda kullanılabilecek birkaç kalite rulman mevcut; Çin malı Moss (göreceli olarak kaliteli bir rulmandır) bilyayı 4 liraya almış bir arkadaş ve satıcı 25 lira civarı Alman malı kaliteli bir bilya seçeneği de sunmuş, kapalı ve korumalı olduğunu; garantili olduğunu iddia etmiş; biraz tuzluca ama duruma göre değebilir; Moss'da kullanılabilir; oldukça kaliteli bir rulmandır aslında.. Esas korozyona uğramayacak rulmanlar ise seramik olanlar; belki bunlar da bulunabilir ancak 25 liranın dahi üstünde bir fiyattadır sanıyorum; gerekli mi bilemiyorum; sizde olay daha farklı; tamam yakalama ihtimaliniz olan balıklar oldukça iri, kilolu ve ciddi baskı yapabilecek balıklar; ancak normalde bize göre boşta at-çek yapıyorsunuz; yani sahtenin ağırlığı var sadece; bizim kullanımımızda herdaim 150-200 gr. kurşun ağırlığı akıntı ile daha da basarak zorlama yaptığı için kullandığımız rulmanların çok daha çabuk deforme olması kaçınılmaz...

Okuma marka makinalarda ve tabii ki daha pekçok marka makinada sorun tuzlusunun klavuzun aralıklarından sızarak rulmana girmesinden ve rulmanın korozyona uğramasından kaynaklanıyor aslında; bazı spesifik makinalarda buralar kısmen ya da tamamen kapalı olabiliyor; kısmen kapalı bir makinaya sahip olmama rağmen ben her avdan sonra söküp yağlıyor; arada bir de kararan eski yağı temizleyerek aynı işlemi yapıyorum; gerekse de... Gerekmese de... Çünki bana göre makinanın % 50'si misina sarım klavuz rulmanı ve diğer aksamları... Bunlar doğru çalışmazsa hepimizin malumu olduğu üzere pekçok sorun yaşamaya her zaman açığız...

17. furunotr

furunotr Haluk

Yalnız ses için yazayım; piyasada bulunan bir iki ip misina haricinde diğer tüm kalanlarda ses duymanız kaçınılmazdır; özellikle yükte iken; bu sesin kaynağı ipin örme olması ve bir nevi zincir efektine sahip olmasından (yani tırtıklı diyeyim anlaşılabilmesi için) kaynaklanmakta ve esasen misina sarım klavuzundan çıkmakta; bazan makinanın makarası da bu titreşimleri anfi gibi çoğaltmakta... Duyduğunuz ses budur sanıyorum...

Üzeri kaplama olan iplerde ses olmuyor; ancak kaplamalar kolay sıyrılıyor; bir-iki marka model ipin de ses çıkartmadığını zannediyorum...

Bir de Vedat Ağabey ip misina kullanımı ile ilgili birtakım önerilerde bulunmuştu; hangi konu altında hatırlayamıyorum şu an ona bakarsanız örgü misinaları daha efektif kullanabilirsiniz; benim ağırlıklı; yani 150-180 gr. ağırlıklar ile örgü misina kullanmamdan dolayı sizin kullanım şekliniz ile ilgili bir tecrübem yok...

18. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu site değilmiydi,hatta konuda şu linkteki olması lazım...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=31399

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Okuma trio 65a kullaniyorum bugun bu makine ile bogazda 3.avimi icra ettim. takim açıkta ve dipteyken su basmasi ve artı olarak dişli binmesi durumunda tatlı bir zorlama yapiyor . bir kaç av daha yaptikdan sonra tavsiye edebilirim anca

20. furunotr

furunotr Haluk

Bu sitedekini görmemiştim doğrusu... Kapanan bir site idi; olsun burada da var ve faydalanabilirim artık...:) Elimdeki 2 kamışın ucu 1,5 cm. kadar kırık idi ve bu sene orjinal uçlar gelince aldım ve rastgele taktım; söktüklerimin yönünü de işaretlemiştim; şimdi tekrar operasyon yapmam gerekecek; çünki kamış aksiyonları da acaip bir şekilde farklılaşıyor...