cevap yazdım broad demıştım yukarıda. maxımus. maximayı bılıyorum dostum Benım için önemli olan uzun oltanın ve palamutta önundeki takımın salınması yüzmesi. Yoksa balığı yukarı 0,25 lede çekebiliriz. benım uzun olta takımlarım biraz farklı ön taraf malıyetı farklı. kaşıklar desen Ya WMC kaşık yada elde yapılmış kaşıklar. çeker her zaman şekerli olacak son misinayı daha ağır şartlarda test etmedim ettikten sonra sonuçları yazarım ama bu saatten sonra ne siglonun nede ownerın bir önemi kaldı benim gözimde tek misina kullanıyorum şimdi...
trobuccoyu deneyecem..fakat koparda balığım kaçarsa tahsilatı senden yapcam.. bu misinayı denemedim..bi bakalım.
En az 2 adet not aldığım bu konuyu bitirmeyin arkadaşlar. Misina : trabucco İğne : WMC gibi... Açıköğretim gibi bir konu. Devam... devam...
Arkadaşlar bende siglon diyorum,zaten Ali bey gibi İstanbulda teknesi olan ve el oltacılığı yapanlar genelde bu markayı kullanır ama ben V serisi diyorum,diğerleri gibi esnek değildir balığı hemen bildirir.Suffixe gelince daha evvelde bu konuda görüş belirtmiştim harika bir misinadır üzerinde ne yazıyorsa onu çeker ama lastik gibidir,esner,kopmaz daha çok tatlısu için diyorum,denizde olmaz diye birşey yok tabii.Lakin Assoyu yabana atmayın 30 lukta 13 kg çekeri olan nadir monofilamenttir.Eftta onayı olmasada bizlerin onayını almış tatlı-tuzlu tüm Türkiye de kendini ispatlamıştır,hele ultrası ince ve çeker bakımından kullanışlıdır.
. Sen Koca Kofanaya balıkmı diyorsun ? Balık ötesi birşeydi O. Üç porsiyon vardı. Sağlık olsun Kaçan Balık Büyük Olur...
Bende 15-20 gün önce aşağıda link'i bulunan " Angel-Kiss" Marka misinalardan 2 tanesini sipariş ettim ve kullanma imkanı buldum. Misinalar gerçekten çok sağlam ve kaliteli. Çekerleri çok kuvvetli. Fiyatlar 8-10 YTL arasında değişiyor. Ben bu fiyata bukadar sağlam başka misina bulamadım. Çeker limitleri şöyle ; 0,26 mm = 10,6 kg 0,28 mm = 11,4 kg 0,30 mm = 12,9 kg 0,33 mm = 15,1 kg 0,35 mm = 16,7 kg Ben Kıyıdan avlabdığım için en ince misinayı kullanmayı tercih ediyorum. 140-160 gr kurşun ağırlığınıda ancak 0,30-0,35 mm lik misinalar ile sağlıyordum. Ancak bu misinadan 0,26 mm ile çok iyi verim aldım. İnce olduğundan daha fazla uzak atışlar yapmamı sağladı ve sağlam olduğundan rahatlıkla abanabildim misinaya. Gerçi 3-4 gün deneyebildim ama oldukça memnun kaldım diyebilirim. http://www.avmarketi.com/asp/listgroup.asp?group=04010500
İşin aslı ben hep diyorum..Şu sufix'i bir deneyin..500m si 6 ytel olan bir misina fakat sağlamlığı beni çok şaşırttı..500m si 30ytl bile olsa alırım..
evet trabuco patladı gerçi 13 kulaçlardan son 1 kulaça kadar iyiydi herşey yaylanma salınım çeker yerindeydi Fakat misina bir gün önce dediğim gibi çok kötü bir sıkıntı atlattı ve bende bedeni değiştirmemek gibi bir hata yaptım. ben onu bir daha test edeyim. ki ben böyle bir misinayla tanışmamıştım. he yönüyle ölçülerini veriyordu ama çekeri işi bitirdi oysaki 10,500 kg çeker vardı anlayamadık... deneyeceğiz. sonuçlarını veririm yarın akşam herhalde.
Hocam anladım kadarıyla bu sufix benim kullandığım misinaya benziyor, kesinlikle kopmaz çok esnek, ama benim aradığım esnemeyen neredeyse kendi tasmalayan misina, bu tarife siglon uyuyor gibi, sufix in bu türde modeli varmıdır..