Şerif abim gerçekten iştah açıcı ve iç gıcıklayıcı olmuş.Hafta sonu fıstıklıda bir mırmır yaparım artık.
Siteye girdiğimden beri soracağım birşey Tekirdağ-şarköy de bir arkadaşımla teledfonda konuşrken balığa merak sardım falan demiştim çocuk mırmır mı tutyosun deyip glümüştü böyle bir küçümsedi sanki balığı .Ama burada mırmır gözüme çor çarptı(sitede yani) Cidden kolay bir av mı ?
Evet tekrar söylüyorum şarköyde en çok oltama gelen balıktır mırmır.Yakalaması zevkli tabii. Eğer yemini takıp denize attıysan ve mırmır da bunu gördüyse yakalandı demektir.Bence hiçbir taktik gerektirmez.Yeterki oltayı attığın bölgede mırmır olsun oltaya da çok iyi vuruş yaptığı için kaçma şansı kesme şansı yok bu yüzden garanti balık yani.
Evet benimde dikkatimi çekti burada çok mırmır muhabbeti oluyor ama sonuçta herkezin tutmaktan zevk aldığı bir balık vardır. Bende oltamı mırmıra atmak istemem açıkçası levrek avlığı olan bir bölgede gelmese bile levrek geleceğini umut etmek daha heyacanlı benim için ama balıksız zamanlarda mırmır avıda eğlendiriyor...
Birşey daha eklemek istiyorum,belki tesadüftür ama çok defa mırmır yakalandığında vuruş yaparak değil de misinayı boşaltarak yakalandığını anlıyorum yani balık yemi alıyor ve kıyıya doğru geliyor,ben misinayı gerdirmeye diye gidiyorum bakıyorum balık var. Sülünez kum kurdu ve tekeyle mırmır aldım bugüne kadar bunun dışında başka yem kullananlarda vardır mutlaka...
Doğan tamamen katılıyorum tesadüf değil.Mırmır yakaldığını anladığı anda kıyıya doğru yüzmeye başlar zannedersin ki balık kaçtı.Tam kıyıda iken kuvvetli şekilde direnir.
Ne diyim yemsiz de gelecek bir balık değil, özellikle kaba ve iri takılmış yemlere bir zaafiyeti var.
Mırmır için ufak iğne kullanmalıyız bu yüzden zaten kurdu bütün olarak takmamız zor.Ancak çok ufak kurt varsa takılabilir.Zaten mırmır için bu kadar detaya girmeye gerek yok kurttan bir parça olması yeterli bence. En son Çorlu Plajındaki Nato Limanında 6 adet mırmır almıştım en son yakaladığım mırmırı yemim olmadığı için çok az bir kurt parçasıyla almıştım. İğnemiz ufaksa eğer yakalamak her yönden daha kolay olacaktır.V e bugüne kadar yakaladığım hiçbir mırmır oltadan düşmedi yani kurtulamadı çok sağlam atlıyor yeme ve çene yapısıda oltaya yakalanmaya çok müsait...BENCE.......