Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Uşaklı orhan kardeşim. Bu senin dediğin gölet olacağını sanmıyorum. Çünki burası tavşanlı ilçesinin 15 km. ilerisinde harmancık yolu üzerinde,kömür ocaklarının yanında bir gölet, ve bunun gibi onlarca gölet var, buralara yeni köy göletleri diyorlar, ama bilemem tabiki belkide senin bahsettiğin amca bunlardan birine ismini koymuş olabilir. En önemlisi onca göletin içinde balık veren göletler sayılı ve yerlerini iyi bilmek lazım. Bu göleti çok araştırıp soruşturduktan sonra bir yıl içinde anca bulabildim. Öğleyken ben kendim aslen Tavşanlılıyım fakat okadar zula bir yerdeki normalde oralardan geçmekle falan görünecek bir yer değil. Sırtına tüfeği takıp dağ dağ gezersen anca bulursun. Saygı ve sevgilerimle.

2. 43-Fisherman-34

43-Fisherman-34

Favori Kamış:
    Makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 2kg
    Allah nazardan saklasın güzel balık ve çavdar brj

Serdar ben baraja yakın köydenim. Orada herkes dereye germe geriyor jandarmadan tık yok. Yumurta bırakacak tüm balıkların dereye çıkışını köylüler engelliyorlar. Bende gittiğimde baraja iniyor sazan veya kefal üzerine çalışıyorum. Ancak şu aralar sazan pek çıkmıyor. 5-10 yıl kadar önce tek olta ile neredeyese çuval doldurabiliyordun. Çavdar barajının milli park ilan edildiğinide hiç duymamıştım. Bizim köylğlere bir sorayım.
    Bu arada dilovası gebze den izmite doğru 10km ileride.

Maşallah Gürkan beyde güzel balık almış. Seyitömer civarlarında da çok gölet var, oralardan da epey tutmuştuk halen çıkıyordur herhalde.

3. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    pardon çavdarla çalköy karıştırmışım haklısın çavdarhisar serbest ama o yumurta zamanı köylülerin yaptığı harbi katliam jandarmada eğer bunu görmezlikten geliyosa bunada söylenecek söz bulamam nedir bu :mad:
    çalköyde millet gecen seneye kadar oltayla zevkini alıyodu şimdi olta atana para cezası birde takımlarını alıyolar.. normal halde germeyle avcılık zaten yasak birde yumurta zamanı germe gerer devam böyle adaletsizlik olmaz oranın jandarmasınıda şikayet etmek lazım ama kime ?

4. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

abi tamam bahsedilen gölet bu bana bahseden kişi resimlersem bile anca bilirler demişti yeniköy ovacık arası arasına düşüyordu yanlış hatırlamıyorsam bu arada bu hafta sonu senı davet etmediğim için bana af mı ettin abi 3 arkadaş gittik balığa ortamızdaki vatandaşın kamışların zilleri çalarken biz sinirden öldük

5. laboranttt

laboranttt

doğrudur abi hasan dayı göleti burası burada çokdaha büyükleri var sazanın

6. laboranttt

laboranttt

doğrudur abi burası hasan dayı göleti bunun yanında yaklaşı 10 tane gölet vardır .hepsini çok iyi biliyorum.bu göl en büyükleri ve en eskileridir.

7. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Herkese merhaba,
    Ben ilke. Forumu google dan buldum. Eskişehirliyim, doğma büyüme Kütahyadayım. Şuan Art Craft'ta çalışmaktayım. Bu başlığın her sayfasını tek tek okudum. Çok hoşuma gitti. Kütahyadan böyle bi hareket güzel doğrusu.

Amatör olarak balık avcılığıyla ilgileniyorum. Ama çok fazla balığa gitmişliğim yoktur. Hafta sonu arkadaşlarla balığa gidelim dedik. İnternetten bi araştırayım Kütahyadaki göletler nelermiş diye bu siteyi buldum. Bilmediğim çok yeri öğrendim. Sizce yeni başlayan biri olarak hafta sonu biz nereye gidelim? ve tavsiyeleriniz nelerdir? daha olta bile almadık. Onuda yarın almayı düşünüyoruz. Bize yardımcı olurmusunuz? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. Saygılar.

8. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    sadece makaralı mantarlı olta.
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    öncelikle hoş geldin.
    art caraft ta fahrettin var benim kardeşim ona ve muzaffere sorabilirsin. nerede balık oldugunu. bir de olta alacaksan akbank ın yan tarafında bir balıkçı var orada baya uygun fiyata olta bulabilirsin.

9. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Sevgili kardeşim aramıza hoşgeldin. imza ayarlarını yaparsan sana hitapta yanlış yapmamış oluruz, abimi diyecez kardeşmi diyecez, bilemiyoruz.

10. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Günaydın millet, hayırlı işler bol kazançlar. Kim çay demledi haber versin içmeye geleyim. :p

11. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Gürkan abi ayarları yaptım inşallah artık gözükür. Bu arada siz kardeş diyebilirsiniz.
    Fahri abi fahrettin ve muzaffer hangi bölümdeler. Ben bilgi işlemdeyim. Yenide sayılırım fabrikada. Herkesi tanımıyorum. Ama inşaallah en kısa zamanda tanışırız.
    Dün karagöz işhanının girişinde soldaki av malzemesi satan yere gittim. Onunla biraz sohbet ettik. Nereye gidelim dedim dodurgaya git dedi. Ben geçen gün 9 kiloluk sazan aldım dedi. Oraya bi gitmeye niyetimiz var inşallah. Siz ne dersiniz.
    Diğer taraftan girmişken olta fiyatlarınada baktım. 350cm carbon fiber + metal bir makara 40 YTL olur dedi. Sizce fiyatı nasıl? Yada bu malzemeyi tercih etmek bizim için doğrumudur?

12. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

evet bahsedilen gölet dediğiniz gibi o muhitin en eski ve enderin göletiymiş bahsedilene göre gürkan abinin dediği gibi 200 metreden daha fazla olduğu söyleniyor oralarda böyle daha başka gölet yokmuş derin ve büyük fatih kardeşiminde dediği gibi devasa sazanlar varmış burada normal göletlerde ufak sazanlar suyun üstünde oynarken burada oynayan sazanların en küçüğü 5-6 kg civarında deniyor akşam güneş batımında insan gibi balıklar suyun üstünde gün batımını seyretmeye çıkıyor diyorlar tabi böyle rivayetler geçmişi 10 yılı bulan göletlerin hepsinde var ancak yalan olma ihtimalleri yok dense bi sakınca görmem çünkü elin adamı fransada yeni dünya rekoru sazanı 40.600 kg sa burda neden o kadar büyük sazanlar olmasınki o ağırlıktaki bi sazan bir buçuk metreye yakın gelir boyu şimdi şunu anlatayım bizim burda ki bi avlaktada geçen pazar ben boş döndüm bekleseydim 1 saat daha şahit olurdum ama kısmet değilmiş benim kanka kalmıştı ve şimdi anlatacağım avcıya yardım etmek istediği halde kaçırılan sazan yaklaşık 20 kg kamışa ilk vuruşunda kamışı almışlar dikmeden assılmışlar adam epey uğraşmış 20-25 dakka kadar balık kıyıya en fazla 5 metre kadar yakınlaşmış direk derinleştiği için suya giremiyolar kepçeye girecek kadar çekelim diye uğraşmışlar ki nafile sıkı bi darbeyle iğneyi düzleyip kaçmayı başarmış kankam uykuma girdi balık diyo elimi uzatıp ağzına sokardım kolumu bile rahat rahat girerdi öyle assılırdım bana vursaydı bu balık diyor

13. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    ilke fahrettin ve muzaffer h28 de operatör benim bacanak da var orada hidayet makina ressamı onunla da tanış.
    oltaya gelince karbon fiber çomaksa eger fiyat uygun gibi tabiki makaranın kalitesi de önemli.

14. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    gürkan abi gelsene çay içmeye abi teklife gerek yok bak :) çay her zaman emrinde senin..

15. ilkea

ilkea

Favori Kamış:
    Makaralı mantarlı olta
    Fahri abi fiberin çomak olup olmadığını tam anlayamıyorum(tecrübesizliğimden). Ama piyasada satılan 20 YTL lik takımların karbon olanından. Öyle gördüm. Senin bahsettiğin akbankın yanındaki yerede bi uğrayayım. Sorarken ne diyelim? Karbon fiber işimizi görürmü? yoksa o 20 YTL lik takımlardan mı alalım? Ama onların makarası plastikmiş.

16. KaTLiaM

KaTLiaM

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    3kg aynalı
    20 ytl liklerde işini görür şimdilik. masraf etmeyeyim dersen onlardan da alabilirsin. 2-3 kg lık balığı rahat cekersin. yanlız o hazır takımların misinaları pek kaliteli olmuyor. istersen aynı takımın misinasını 0,35 lik kaliteli bir misina ile değiştittir. 1gr lık kurşun ve ona uygun bir de mantar al.

17. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi öncelikle aramıza hoşgeldin olta konusunda çok sağlam bilgim yoktur ancak av 94 diye bi yer var geçit kafenin biraz ilersinde solda orda uygun fiyata güzel oltalar bulabilirsin ancak hangi oltayı alayım dersen ben karışmak istemem seçim senin ama dediğim dükkanda 13-17-20 ytl ye küçük makaralılar var 270 cm falan onları pek tavsiye etmem .Bide artık kütahyada adam gibi balık tutcak yer kalmadı biraz şehir dışına çıkman gerekir dodurga kızıldamlar ilyen gibi yerlere yani afyon eskişehir bozüyük falan ...

18. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    abi senin dediğin 20 ytl lik oltalar (eğer aynı olta üzerinde konuşuyosak) çok dandik oltalar makarayı falan sararken cırıl cırıl ötüyolar ve de sağlam değiller verdiğimiz parayla kaldık biraz daha para ekleyip daha sağlam bişey bak derim ben abime... bide olta almaya bu işten anlayan biriyle gidersen daha karlı çıkarsın adam acemi olduğunu anladığı an fazla fiyat söylüyo haberiniz olsun...

19. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    fahri abi mesleğin laborantlık heralde hangi hastahanede çalışıyosun yada fabrikada,ilerde meslektaş olcaz inş.

20. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    öncelikle sitemize hoş geldiniz

2 hafta önce Fahri abinin bahsettiği iş hanından 1 adet dam kamış ve dam makina aldım . Kamışın fiyatı 30 ytl makinanın fiyatıda 40 ytl idi (Tabi bihayli pazarlıkla :) ). İnternette çoğu av bayilerinin sitelerinde araştırma yaptım ve bu güne kadar çok kamış denedim bu en son aldığım takım en iyisi çıktı. öyleki hem hafif (karbon) boyuda 3.20 atarı çok güzel. O 20 ytl lik takımlarıda gördüm onlarla balık avı insana inan ızdırap verecektir. Makinalarının plastik olması ve kamışlarının kısa ve dayanıksız olması bir çok şanssızlığı yanında getirecektir. ama akarsuda gümüş vs avcılığı yapmayı düşünüyorsan keseye uygun diyebilirim. Bu arada Dodurga göletinde gecen hafta biz olta zevkimizi aldık diyebilirim. Ama tecrübesizsen o gölette 1 adet ağaç bulmazsınTum gün güneşin altında ızdırap gibi gelir .Geceden gitmeyi düşünürsen kalın şeyler almanı tavsiye ederim gölette müthiş bir buharlaşma var bu da aşırı nem yapıyor. Bu yüzden öncellikle enne barajını tavsiye ederim hem yakın olması hem piknik alanın olup su ve tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğin yer olması ve suya yakın ağaçların olması senin için büyük avantaj. Giderken bulabildiğin kadar toprak solucanı toplarsan akşama kadar olta keyfini alırsın. (israil çapakları şansın varsa (1-2 aynalı Sirküye Uymalı) ). Bunlar nacizane tavisyelerim ustadlarımız daha iyilerini bilirler

Son düzenleme: 8 Ağustos 2007