Kütahya ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında mehteran tarafından paylaşıldı.

1. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    biz farklıyız abi biz gittiğimiz yeri koruruz bide ben gidebilsem balığa bende korucamda:D serdar abiden haber alan varmı???

2. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Bende kendi adıma hoşbulduk diyorum abi. Büyük orhanlarda zaten ağlar yüzünden sanırım eski tadı kalmamış orayı kiralayanlar kurutmuşlar galiba. Harmancık yoluda gece gitmişseniz tekin yol değil ama manzarası güzel:) O 4.5kg lık kuzuda almıştır inşallah yorgunluğunuzu artık.
    Bende arkadaşlara söylediğim gibi Dodurgaya gittim cumartesi 18:00 da

05-08-2007 Dodurga
    Cumartesi günü ekipteki arkadaşların işi çıktığından çok sevidiğim faruk abi ile ailece gitmeye karar verdik ve takımlarımızı ayarlayıp yola koyulduk. Biz akşam çıkmayı planlarken 18:00 da yolu koyulduk o yüzden 3- adet hazır beden almıştık. saat 19:30 da dodurgaya vardık her zamanki gibi hava rüzgarlı ve cumartesi olduğundan göletin çevresi çok kalabalıktı. 1 saatlik aramadan sonra kendimize uygun olabileceğini düşündüğümüz yerde eşyalarımızı çıkartıp cadırımızı kurduk. Cevremizde tanıdığımız arkadaşlar vardı öncelikle sorduk varmı oltanıza vuran balık diye herkezde aynı şeyi söyledi "tık yok" :). Moral bozmadan evde hazırladığımız 4kg mısırın 2 kglık kısmını olta atacağımız mevkiye nizami bir şekilde atarak oltalarımızı hazırlamaya başladık. Gece saat 2 ye kadar gerçekten hiç oltamıza vuran balık olmadı. Sabah alabiliriz umuduyla ben cadıra ve minibüse girerek uyumaya karar verdik. sabah saat 4:00 civarı zil sesine uyandım koşarak oltaya verdim darbeyi ilk siftahımız geldi düz sazandı. Gün doğumuna hazırlıklı olmak için diğer oltalarında yemlerini tazelerken faruk abide uyandı baktı balık oynamaya başlamış oda koyuldu yemleri değiştirmeye bu arada 1 olta zil sesiyle yere düştü, mesafe uzun olmamasına rağmen oltayı yerden alıp çekene kadar boşalmıştı. tekrar bir yemleme daha yaparak sandalyelerimize oturduk. ve ortalık 05:40 da kızarmaya başladığında bir zil sesi daha duyduk ve oltaya darbeye verip çekemey başladım "o ne oyle olta ucu sanki dipte taşa takılmış gelmiyo" balansı biraz daha sertleştirdim (gece uyurken oltalar gitmesin diye balansları biraz hafifletiyoruz) çekmeye başladım o arada misina boşalmıştı başımdan aşağıya kaynar sular indi gitti dedim balık derken bir darbe daha aldım ve artık yavaş yavaş çekmeye devam yanımda faruk abi eşi ve eşim heyecanla bekliyolar . Faruk abi soğuğa bakmadan almış eline kepçeyi girecek balığı gödüğümüzde suya.. yaklaşık 7-8 dk mücadeleden son bir defa kendini yaklaşık 10 mt mesafede gösterdi bu son görüşümüz oldu suyun üzerinde öyle bir çarptıki kuyruğunu 1 darbede ayırmış kancanın misinasını bedenden :mad: attım oltayı yere ne keyfim kaldı ne zevkim o arada yakındaki balıkçı arkadaşlar geldiler o sessizlikte duymuşlar balığın suda çıkardığı sesi. Hayretler içindeydim önce anlamadım neden gittiğini sonra olatı topladığımda gördüm bu beden hazır aldığımız bedendi ve misinaya atılan düğümün kurbanı olduk. o sinirle topladım oltaları tekrar kontrol ettim hazır bedenlerin hepsinide çıkardım zaten 3 taneydi. ve oturup sabah tek tek beden hazırladım. Saat 6:00 da artık zillerden tamamen ses kesildi ve kahvaltımızı yaptık
    [​IMG][/URL][/IMG]
    olta attığımız yer
    saat 14:00 a kadar ara ara sirküye uymayan ufaklıklar takıldı oltamıza bizde cevremizdeki ekiplere göstere göstere saldık örnek osun diye ama dinleyen kim insan biraz utanır diye düşündüm içimden..

saat 15:00 da rüzgar çıktı cevremiz boşaldı bizde oltaların yerlerini değiştirdik ne hikmettir bilinmez ziller çalmaya oltalar basmaya başladı ve 2 kişi toplamaya başladık hasılatı. standarboyda (38-40cm) 1 kg lik sazanlardı hep ve 45 dk içinde 7 parça aldık
    [​IMG][/URL][/IMG]

[​IMG][/URL][/IMG]
    sonra kesti bir daha da yapmadı zaten rüzgarda çok sert esmeye başlayınca akşam üzeri mangalımızı yapıp yemeğimizide yedik bir kaç ufaklık daha takıldı baktık artık gün batacak yoluda bozuk toplanıp geldik
    [​IMG][/URL][/IMG]

3. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    Bravo tebrikler serdar.hem yakaldıkların hem saldıkların için.

4. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    tebrik ederim serdar abi hikayede balıklarda güzel hazır alınan ne varsa (düğümler vs.) hepsini konrol etmek gerekiyor abi adamlar dandik dandik bağlıyolar suda çözülüyo gidiyo verdiğimiz paranın acısıyla oturup kalıyoz ben her hazır aldığım şeyi tekrar gözden geçiriyorumda sen ansıl benden aldın abi onu bi sölersen bide hangi yemleri kullandın anlatırsan iyi olur abi:confused: :confused: :confused:

5. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Apdullah çapari bedeni almak zorunda kaldık normalde mantarlı bedenlerim hazırdı ama çapari faruk abide 4 adet var bedenim yok dedi bizde zamanımız olmadığından gittik av bayiden aldık. oltalarımızıda açtığımızda gece olmuştu kontrol edemedim bir daha aynı hatayı yapmam.. Yem olarak mısır ve yemeleme içinde (2kg mısır unu, 1 kg irmik,4 yumurta sarısı, dardanel mısır, süt tozu, küspe tozu) karışımı hazırlamıştım. Bu kadar yemlemeye umduğumuz büyüklükte alamadık bu ağ atanlar ve çok kalabalık yüzünden olduğunu sanıyorum. ..

6. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    canımız sağolsun be abi bidahaki sefere daha büyüklerini alırsın inş. ben babamdan izin alabilirsem bide org. düzenleriz yada siz gidersiniz daha büyükleri nasip olur inş. bunada şükür diyelim abi

7. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Serdar kardeşim paylaşımın için teşekürler kaçırdığın balık için üzüldüm maalesef hazır takımlarda bu sorun hep var yinede keyifli bir av olmuş fotolar öyle söylüyor tebrikler;)

8. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    serdar abi sen ne taraflarda oturuyosun belki komuşuyuz hiç bunun muhabbetini yapmadık kütahyalı olan abilerim ewlerinin hangi mahallelerde falan olduğunu yazsınlar yav bilelim komşumuyuz değilmiyiz örnek ben fatih mah. tuğrul bey sok. tayım ;)

9. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    benim ev aligüral lisesinin olduğu yerde işyerimde akdemirler işhanında armada bilgisayar beklerim çayımı içmeye gel

10. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    cumartesi günü giderken resimleri düzgün upload edememiştim link olarak gürünüyodu sadece şimdi düzeltiyorum kusura bakmayın aceleyle yazdım mesaj önizlemesine bakmadan çıkmıştım. Balık tutmaya gitmenin heyecanı işte bir başka :D

11. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    o zmn komşu sayılırız abi akgül apartmanındayım abi sen geçen hafta enne barajına gittinmi sanki biz seninle orada konuştuk gibi hatırlıyorum orda taşın üstünde gümüş tutuyodum ben sen veya sana çok benzeyen biriyle konuştuk gibi geliyo bana yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum:confused:

12. 43-Fisherman-34

43-Fisherman-34

Favori Kamış:
    Makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 2kg
    Selam Kutahyalılar,

Istanbulda otursamda Kutahyada epey balık maceram oldu.
    Şu ana kadar porsuk çayı, çavdarhisar barajı, enne barajı, seyitömer göletleri, yedigöller, porsuk brj, çalköy brj gibi yerlerde epey balık tuttum.

En son 2 ay önce çavdar barajından 3-4 parça kiloluk kefaller almıştım. Şu aralar istavrit ağırlıklı tuzladan ve dilovasından avlanıyorum.

13. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Enne barajına en son gecen sene çamlık olan yere gitmiştim piknik yapmak için bir dahada gitmedim. 1 ay önce setin bekcisi malzeme almıştı biraz muhabbet edice oda sıkı balıkçılardanmış davet etti ama daha bir plan yapıpda gidemedim. anlattığına göre eylül başında geceden güzel yemlemeyle sabaha karşı iyi balık veriyormuş kendisi gecen sene 5kg lik aynalı sazan almış artık eylülü bekliycez

43-Fisherman-34
    "En son 2 ay önce çavdar barajından 3-4 parça kiloluk kefaller almıştım. Şu aralar istavrit ağırlıklı tuzladan ve dilovasından avlanıyorum"

yazmışsında ustad orası milli park ilan edildi jandarma sokmuyodu nasıl girdin ??
    bu ada dilovasını görmedim ama avın berekli olsun..

14. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Selam beyler, akşam oldu mesai bitti, sıra balıkları görüntülemeye geldi. Hadi buyrun.
    Bu harmancık ve tavşanlı arasından aldığımız 4.30 kğ. kambur sazan. boyu 60 cm. kuyruk genişliği 20 cm. sirkülerin altında gibi ama idare edin,:p Nasibimiz bukadarmış.
    Shot with SGH-E250 at 2007-08-06
    Kelle koptuktan sonrası böğle, alttaki karo 20 ye 20 dir.
    Buda 20 cm lik kuyruk.
    alttaki resim 4.5 kğ. yüzülmüş hali.
    Senelik izne çıktığım ilk günki nevalem.
    Shot at 2007-08-06
    Hafta içi başka bir gün porsuk barajından şamandıralı takıma solucanla takılan sazan.
    Shot at 2007-08-06
    Hafta içinde Evliya çelebi gibi Tavşanlı yı tavaf ederek, güç bela bulabildiğim yeni köy köleti. 80 li yıllarda buradan kömür alınmış, normal kara seviyesinden tahmini 200 mt altta su başlangıcı ve su derinliğide tahmini bir okadar daha var, çünki suya salınan dip oltaları ( sallama ) dikey bir şekilde dibe oturuyor, ve suyun tabanı otluk.
    Shot at 2007-08-06

Son düzenleme: 6 Ağustos 2007
  15. Kelanj

Kelanj

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    7.5 kg.Sazan.
    Maşallah hoca az ama iyi av olmuş.Bu arada yeni yeriniz hayırlı olsun.:D

16. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Mehteran galatada.

Sarıyer organizasyonuna gidemediğim acı günün acısını burda çıkartmaya çalıştım. İşim dolayısı ile istanbul görevi çıkınca bizim sarıyer org. suya düşmüştü.
    Yanımdaki benim teke 17 yaşında.

17. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    gürkan abi kuzu güzelmiş bu trofede biraz daha büyük olsa kelle gibi onu at fırına pişsin :) şimdiden afiyet olsun

18. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

sana bişey hatırlatayım abi

hatırlıyormusun geçen aylarda sana tavşanlıu taraflarında bi gölet varmış hasan dayı diye oğlu boğulnuş orada bütün malını hibe etmiş çıkaramamış diye bahsetmiştim ya abi bu gittiğin gölet o gölet abi sen daha yavru sazan almışsın oradan orada o muhitin sakinlerinin anlattığına ve deneyimlerine göre senın yakaladığın sazanın 10 mıslı büyüklüğünde sazanlar var deniyor senın yerinde ben osam bidaha başka gölete adımımı bile atmam otluktada tek iğneli düzeneklerle daha iyi verim alırsın abi rastgele devamı daha büyükleriyle olur inşallah

19. beyazkartal

beyazkartal selim

Favori Kamış:
    hertürlü malzm
    En İyi Avı:
    kofana eşkina yayın herhalde 1kg yakın
    Gürkan abi güzel kuzular abi tebrikler şansın hep daim olsun;)

20. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    gürkan abi gene yapcanı yapmışın helal olsun abi tebrikler afiyet olsun :D