Sevgili Atıl,yapay balığı fırdöndüye misina ile bağlıyorum.Celik teli sadece lüfere kullanırım.Selamlar. Sevgili Alper, teşekkürler İşallah sizede nasip olur.Selamlar.
Sevgili Eray Ben İstanbuldayken gönderdiğiniz rapor ve cekimi ancak bugün görebildim.Harikasınız,sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Aynen dediğiniz gibi bir kandırıcı balık daha canlıyken hemde cıplak elle ağzından cıkarılmamalıdır.Aksi takdirde balığın ani bir cırpınısı ile boşta kalan sair 3'lü iğne ele derince batar. Sevgiyle kalınız emsalsiz avlarınızın devamını diliyorum
Sevgili Vedat abi,teşekkürler.O üçlü kancayı avucumdan cıkartırken yaptığım hatayı birdaha tekrarlamamak için kendime söz vermiştim. Bazı olayları yaşayarak öğreniyoruz. Sizin vermiş olduğunuz eşsiz bilgileride aklımızın bir kenarına kaydediyoruz. Sevgi ve selamlarımla.
Mükemmel bir levrek... Ayrıca yo-zuri popper la yakalanması beni yine yo-zuri ye kaydırdı... river2sea 128 le bunun arasında kalmıştım... Tebrikler... Herhangi bir ağırlık kullandınız mı? Yoksa yalnızca sahtenin ağırlığıyla mı atıyosunuz? Şamandıra falan kullandınız mı?
Sevgili Eray Kıyı atceğinde su üstü kandırıcılarının değeri anlaşılmaya başlandı.Bu kandırıcılaarla gercekleştirdiğiniz mükemmel avlarınızı seyrettim.Popperleride devreye sokup netice almışssınız.Aslında bunlar genelde tatlısuda levrek avında başarılıyken siz denizdede başarılı olmuşssunuz.İtiraf etmeliyimki bende birkac adet bunlardan edinecek ve deneyeceğim. İsterseniz bende size bir sahte önereyim.Takdir edersinizki kıyı atceğinde bazende gagalılarda kullanılmaktadır.Ancak burada mahsur dalan bu tiplerin bazen su altı objelerine takılıp kaybedilme riskidir.Halbuki gagalı olmasına rağmen fazla dalmayıp suyun birkac karış altından gelmesi halinde,aynı zamanda işciliğide mükemmel olan aksiyonuda elverişli tipler tercih edilir ve başarı sağlarlar. Daiwa Saltigalar tam bu yapıdadır.İnsanı takılıp üzmezler ve neticede almaktadırlar Sevgiyle kalınız
Eray abi teşekkür ederim..yukardaki mesajda bir hata oluştu sanırım bir daha teşekkür ediyim sağlam olsun dedim.
(Abi çok teşekkür ederim cevap verdiğin ilğilendiğin için.Bazı büyük levrekler kafa attığından misinayı kesebiliyor.Sizinde deneyimlerinizden yararlanmak istedim.rastgele[/QUOTE]) Sevgili Atıl,levrek yakalandığında boşluk vermeden sarabilirsen,kafa atmaya pek fırsat bulamıyor.Ona o fırsatı verirsen malesef. Selamlar.
) Sevgili Atıl,levrek yakalandığında boşluk vermeden sarabilirsen,kafa atmaya pek fırsat bulamıyor.Ona o fırsatı verirsen malesef. Selamlar.[/QUOTE] Sevgili Eray Bir endişem var.Bu güzel yerler acaba öğrenilipte,katliamcı bazı zıpkıncılarca talan edilebilirmi.Amatör ruhluları kasdetmiyorum.Zira pekala biliyorumki bazı zıpkıncılar limit tanımadan,kücük,büyük gözetmeden vurabildikleri kadar vurup,üstelik birde yanlarında getirdikleri buz kutularına dolduraraktan,büyük şehirlere götürüp satmaktadırlar. Sevgiyle kalınız
Eray abi tek kelime ile muhteşem bir balık. Tebrik ediyorum gerçekten. İnşallah bizlere de tutmak nasip olur şöyle bir azman
Vedat abi,sizin söylediğiniz gibi bende tatlı suda bu yapayları kullanıyordum.Hatta gökkuşağı alabalığı bunlarla hatırı sayılır miktarda baraj gölünde yakaladım.Tatlı su levreklerinide ağır kurşun balık(jig) ile yakalıyorduk.Ama malesef oradada bilincsiz bir şekilde avlanma olduğundan şu an anılarımızda kalmakta.(ağ ile yapılan avlanma) Bahsettiğin gagalı tiplerdende kullanıyorum.Genelde ben ve iki arkadaşım daha fazla gagalı ile tutmuşluğumuz vardır. Daiwa saltiga Süper. Selam ve saygılar.
Sevgili Eray Bir endişem var.Bu güzel yerler acaba öğrenilipte,katliamcı bazı zıpkıncılarca talan edilebilirmi.Amatör ruhluları kasdetmiyorum.Zira pekala biliyorumki bazı zıpkıncılar limit tanımadan,kücük,büyük gözetmeden vurabildikleri kadar vurup,üstelik birde yanlarında getirdikleri buz kutularına dolduraraktan,büyük şehirlere götürüp satmaktadırlar. Sevgiyle kalınız[/QUOTE] Sevgili Vedat abi,biz bu tip zıpkıncıların yüzünden av raporlarımızı yayınlamadık. Bir gurup vardı tam tehsisatlı buradaki bir merayı kuruttular. Onlar etcil.
Sevgili Musa,niyet ettimi ve devamlı üzerine düşünce hayellerimiz gercekleşiyor.Salih bu sezon işlerden dolayı pek balıkla haşır neşir olamadı. Her an bir patlama bekliyoruz kendisinden. (Denizi görmek havayı koklamak bu işin en güzel yanı.) Selamlar.
Sevgili Vedat abi,biz bu tip zıpkıncıların yüzünden av raporlarımızı yayınlamadık. Bir gurup vardı tam tehsisatlı buradaki bir merayı kuruttular. Onlar etcil.[/QUOTE] Endişemde haklı olduğum görülmektedir Sevgili Eray.Bence mahalli halkta bu konuda uyarılmalıdırlar.Biz burada bu hassasiyeti gösteriyoruz.Tutumunuzda size yüzdeyüz hak veriyorum. Sevgiyle kalınız
Abi senin kullandığın hydro tiger ın boyu kaç cm? ya da tam kodu var mı elinde? Kesinlikle bundan bi tane edinmek istiyorum...