istavrit çaparisi için köstek

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında orcun67 tarafından paylaşıldı.

1. Kalemle misinayı da boyuyorsun sanırım. fc değilse çok mantıklı.. Lakin göze hoş gelsin diye oje gibi parlak boyalar değil, bilakis ışığı yansıtmayacak mat boyalar kullanmalı diyorum.

2. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Lineefe Casting Carbon 3,90 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    LÜFER , 300 adet çinekop , 16 kilo istavrit
    Ersin aynen bu kalem ile boyuyorum eğer istersen bu kalemle boyadıktan sonrada üzerinden bir katta edding 750 kırmızı ile boyayabilirsin ama ben sadece resimdeki ile boyuyorum 100 tane köstek misinasını aynı anda boyuyorum kısa sürede kuruyor ve çok güzel oluyor Yavuz abinin dediği gibide oje ile boyandığında biraz abes duruyor ama kalem boyaması bana göre şahane
    ;)

3. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Kadir şirketin yakınında bi kırtasiye war az sonra gidip sorcam warsa alırım o kalemden bi tane kirmizi renkte :D hakkaten hastalık bu iş yaa :)

4. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Aynen valla :D bende birşey duydum mu gördüm mü o gün mutlaka o alınacak başka yolu yok. İşe yarıyor ama gerçekten ben sürekli boyuyorum süper tüm köstek misinasını bir arada tut beyaz bir kağıdın üzerine yasla sonra başla boyamaya aynı hazır boyanmış köstekler gibi oluyor.

5. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Bende bu akşam permanent kalem aldım birtane ama biraz daha büyük ebatlısı, şirkette telefondan girdiğim için foruma resmi göremedim ama bu edding kalemleride gördümde kırtasiyede.. dükkanda araştırırkende bunlar ince olduğu için biraz daha büyük bi kalemle daha kolay boyarım diye düşündüm :) Sağol kadir bu akşam deneyeceğim permanent kalemle boyamayı ;) Selamlar...

6. apo_1905

apo_1905 apo

Bende oje ile boyuyordum yanlız bu yazılanları okuduktan sonra hemen bende bir kalem alıp deneme yapıcam.Size bir sorum olucak çapariyi yaparken misinayı iğne ucundan pala kısmına doğrumu sarmak daha iyi yoksa paladan başlayıp aşağıya doğrumu.

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Eveeeet demekki artık napıyoruz ojeyi bir kenara bırakıyoruz vee yaşasın permanent kalem :D :D Kadir bir kez daha teşekkür ederim, hakikaten şahane oluyo permanent kalemle boyanan köstek misinaları ve inanılmaz kolaylaştırıyo işi, ojeden çok çok daha kullanışlı ve güzel.. :thumb:

8. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Apo kardeşim şu linkteki videoyu izle daha rahat çözeceksin çapari kösteği yapımını diye düşünüyorum : http://www.youtube.com/watch?v=jSgxQnw6iP0

ama videoda oje kullanılıyor artık oje yerine ne kullanacağınıda biliyorsundur ;)

iyi bak kendine...

9. apo_1905

apo_1905 apo

Bilmemmi :)) ojeye son. Ayrıca video için t.ederim

10. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Rica ederim arkadaşlar işinize yaradıysa ne mutlu bana :) bu arada sadece edding 142M yani permanent kalem ile boyadığınızda iğne bağlarken parmaklarınız hafif kırmızılaşabiliyor eğer edding 750 ile üstüne bir kat daha boya atarsanız bu sefer hiç bir şekilde parmaklarınız boya olmuyor yani bir kat edding 142 m üzerinede bir kat edding 750 ama bende tek olarak edding 142m kullanıyorum çünkü o kadar da sorun etmiyorum parmaklarımda ki kırmızılığı çaparilerde aynen kırmızı kalıyor yani çıkmıyor.

11. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Apo Merhaba , Eğer paladan başlayığ iğne ucuna sararsan karışma olabiliyor en mantıklı ve güzeli iğne ucundan başlayıp palaya doğru sarmak ..

12. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Üretime devam arkadaşlar buyrun bakalım ;)

Bu ikisi Petrol yeşili organzeden yaptıklarım..

13. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Vay daha yeni farkına vardım Ersin köstekleri 142M ile boyamışsın herhalde gayet şık duruyorlar süperler vallahi ;)

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aynen Kadir permanent kalemle boyadığım misinalarla cok daha şık duruyor köstekler :) benim kalem 142M degil ama onun yaptığı işi rahatlikla görüyo ;) Valla çok sagol kadir ya oje derdinden kurtardin beni :D

15. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    İşine yaradıysa ne mutlu bana Ersin :) hiç çıkmıyormu peki misinadan yada parmak uçların kırmızılaşmıyor mu benim parmak uçları bazen kırmızı oluyor

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet parmak uçlarimi boyuyo malesef, bende işim bitince hiç beklemeden hemen bulaşık deterjaniyla we tezgahlarin temizliginde kullanilan cifle fln ovuşturarak yıkıyorum :D Bide kalemin boyası suya dayanikli oldugu için zor cıkıyo brz ama kullanışlı kesinlikle cok işe yarıyo ;) veya oje gibi asetonla fln cikarmi bilmiorum ama..

17. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    İyi iyi işine yaradığına sevindim bende de aynı dert var yıkıyorum elimi geçiyor o kadar da dert değil olsun. Değer valla :)

18. İbrişim düğümleri özensiz ve yeterince sıkı olmasa bile oje sürünce sabitleniyor ve acılmıyor. Bu şekil boyamada ise ibrişimi daha sıkı ve özenli bağlamalı. Fark av esnasında kendini gösterir ve dolaşma kadar sinir bozucu olmasa da müşkülat verir.

19. agatam

agatam KADİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Evet Yavuz abi dediklerin doğru fakat aylardan beri boyayarak bağlıyorum köstekleri bugüne kadar 1 kere sorun çıkartmadı gayet iyi işliyor..

20. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yavuz abi dediklerin doğru ancak, bizim yaptığımız gibi ojeyle veya kalemle misinaların boyanmalarından sonra bağlanan çapariler de ibrişim kullanılmıyor ki. İbrişim kullanılıyorsa zaten çapari kösteği yapımında, köstek misinasını ojeyle veya kalemle boyamaya gerek yok. Ayrıca ibrişimin sarılımı ve düğümleride zaten özenli ve sıkı bağlanmalı düğümün paladan kaymaması için diye düşünüyorum..

Yazdıklarından anlaşılan sanırım sen ojeyi çapari kösteğini bağladıktan sonra sürüyorsun düğüm yerine ve oje kuruduğunda sağlamlaşmış oluyor abi..

Ama kendi adıma şunu söyliyim, kalemle boyayıp bağlamak ojeliden çok çok daha rahat oluyor ve oldukçada sağlam, hiç bir problem yok yani Yavuz abi..

Selamlar..