İçel/Mersin-Merkez, Kıyıdan Rapor Lazım (Haritaya Bakın)

Konu, 'Bölgeler' kısmında merkury33 tarafından paylaşıldı.

1. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Evet Balli abi sonunda at çek ile balık geldi. demek Ramazana kısmetmiş.
    ben de diğerleri gibi silikon sahte atmaya başladım (raglou 6.5) ama maalesef kuyruğunu kopardılar. iyi bir avcı geziyordu o esnada suda. yüzeyde göremediğim için balon olduğunu sanıyorum. bir de öncesinden silikonun yanını her tarafını kayışlar yarmış, kesik kesik olmuştu ama oltaya takılan olmadı. sahildeki ustanın biri gösterdi yoksa ben kendi sahteme neler olmuş farkında değilim. herhalde hızlı çektim o yüzden kayış yetişememiş ya da sadece yeme çarpmış...
    son o sahteyi sideprensi07 nin dediği yerde denedim 3-5 atıştan sonra takıldı kaldı orada. dere ağızlarında dipler çok kötü, yer yer kayalar var ve ufak tefek gidaplarda oluşuyor.
    Bakalım ramazanda pek fırsat bulamadım balığa gitmeye, bayramdan sonra devam edeceğim.

Sahilde çok dalga varsa Balıksız Olmaz kardes, ve deniz oynamışsa balık tutmak pek münkün olmuyor. durum öyleyse pek olta atanda olmaz. ben daha önce dalgalı denizde dip oltası atmayı denedim tutamadım. tabi levrek hariç, bazı balıklar dalgalı denizlerde geliyorlarmış, onları tespit edip ona göre olta atmak lazım.

Son düzenleme: 3 Eylül 2011
  2. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    maalesef

sevgili hasan şahsım ailem yedi sülalem mersinliyiz mersinin yerlisiyiz.
    bahsetmiş olduğun kaba vb. tavırları mersinin yerlisinin yapabileceği aklımın ucundan bile geçmiyor.
    bilmeniz gerekir ki mersin bulunduğu bölge itibariyle çok fazla göç alıyor ve kozmopolitik bir şehir.
    bahsetmiş olduğun kaba ve terbiyesiz hareketler de bulunan şahısların kimliklerine bakmak gerekir. acaba nerden gelmişler.
    bunu yazmam da ki amaç güzelim mersinimize gelmeye niyetlenen insanları biraz tedirgin etmiş olabileceğini düşünüyorum.
    rastgele bol şans.

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet halit dediğin gibi Mersinin yerlileri yapmaz bu davranışı.
    olayı şimdi hatırladım. kış aylarındaydı galiba, ya da bahar. biri akşam saatlerinde, diğeri güneş doğarken...
    daha bitmedi.
    aynı şahıslardan biri, başka bir gün (o da mayıs ya da haziran zamanıydı, o aralar) başka bir oltacıyı meradan ediverdi.
    yazdıklarımdan 10 kopya alabilirsiniz. kesinlikle, palavra, artniyet, veya negatif bir durum oluşturabilecek harhangi bir şey veya aksi bir davranış yoktur.
    hoş bir durum değil tabi. ama, o gün, gördüklerimi ve o anki duygularımı sizlerle paylaşmak istedim. forumlarında amacı budur zaten
    o olay yurdumuzun hatta dünyanın herhangi bir köşesinde olabilirdi. Kesinlikle yanlış bir anlaşılma olmasın. ömrümde bir italya gördüm, bilki en terbiyesiz insanlar (şimdi onlarda kızacaklar, oralarda da iyi arkadaşlarım vardı) orda.
    nerde bir yanlışımı, eksiğimi gördüyseniz söyleyiniz hemen düzelteyim.
    her zaman söylerim ben daha amatör bile değilim, acemi bir balıkçıyım.

Mersinde insanlar ailecek gelirler avlak yerlere. erkekler kıyıda olta atarken hanımlar ağacın altında çay demlerler, çocuklar çimlerin üstünde top oynarlar ortam genel olarak güzeldir.
    (Mersinin anlatan güzel bir video hazırlıyorum ve balıkla ilgili olacak, bitir bitirmez göndereceğim)
    Birde balık olsaydı daha güzel olacaktı ama bahar ayları mersinde pek balık yapmıyor (Merkezde)

dediğiniz gibi mersin kozmopolit; doğudan, güney doğudan, karadenizden (Rizeli çok arkadaşım var), ortaanadoludan çok göç vardır. son dönemlerde, özellikle üniversitenin de katkısıyla batıdan (antalya, izmir dolayları) ve özellikle istanbuldan, ve pahalılıktan kaçıp mersine yerleşenleride çok gördüm.

neyse, siz hangi köyündensiniz bilmiyorum ama, Mersinin her köşesinden birçok tanıdığım var. en çokta bahçe mahallesinden tanıdıklarım var. işyerimizde ordadır. ben de aslen Adanalayım, Ceyhan.
    siz güzel yerlerde avlanacaksınız, mevsim itibariyle balon ve deniz analarına dikkat edin. avlarınızın güzel olması temennisiyle ve görüşmek dileğiyle
    hasan

Son düzenleme: 3 Eylül 2011
  4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Konu güncel arkadaşlar.
    Mersinde, merkezde balık tutanlar varsa ve iletirlerse sevinirim.

5. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tek tük mırmır:).. Millet lüfer için kaşık falan alıyo malzemecilerde hep. Ama daha bize 2 gömlek büyük gelir lüfer.

6. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    bahçe mahallesi

hasan bey benim 7 sülalem bahçe mahallesindendir.
    yerliler genelde bu semtte oturur.
    DEBBAĞ ' lar danım benim .
    kerebiçci oğuz falan bilmeniz lazım.
    ayrıca aynen anlattığın gibi hiç bir şey yapmazsan akşamları kilimi al filli parka in oltanı suya at çayını yudumla.
    çok özldeim. oraları.
    ekim 25 te ordayım balığın mersinde cirit attığı aylar bakalım kısmet inşaallah.
    tanışırız bu arada beraber bir av yaparız.

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bu aralar ufak karakulaklar geliyo. Bilmiyorum büyüğünü tutmak için ne yapmam lazım... Geçenlerde bi adam zıpkınla yanımdan suya girdi. Yakın zamanda iyi bişey aldınmı abi dedim. 5 kg karakulak vurdum geçenlerde dedi. Demekki iriside var.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Balon Baliklarina Dikkat

Bu sene eylül ayıyla beraber mersinde balon balıkları görünmeye başladı. Oltalarınıza mukayyet olun

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet halit, Mersin çok güzel bir şehirdir. Bir tarafta deniz, diğer tarafta toroslar. Bilsen ankarada kar tutmaz bizim burda 20 25 dk. arabayla yaylaya çıkarsın kışın, diz boyu kar vardır. Güzelim memleketin kıymetini bilmek lazım. Güzel bir klip hazırlıyorum, kısa bir mersin ve balık belgeseli, biter bitmez göndereceğim

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Yine yavru balık

Ikidebir sinir bozucu mesajlarla canınızı sıkıyorum ama arada bunlarıda eklemek istedim: Ağcılaroın ağlarından düşen bir yavru balık vardı. sanırsam sapan (yöremizde söylendiği) balığı yani Kemane.
    Küçük görünce hemen alıp ilerdeki marangozun metresiyle ölçtüm. Bence küçük balıkları avlamamamız gerekli. bu sadece bizim değil geleceğimizde ilgilendiriyor. çocuklarımızında torunlarımızında balık görmesini isterim

Bu arada At Çek ile ilkdefa tuttuğum balıkların resimlerini yükler yuklemez gondereceğim reeling

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hadi bakalım bekliyoruz:).

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu sabahta at çek ile bir tane barakuda geldi. kıyıda sırtı çekenler vardı ama bir şey tuttularmı bilmiyorum. başkada balık yoktu

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
  14. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Carrefourdan gelen balıklar

Geçen gün carrrefourdan balıklar geldi bayağı küçük gördüm. Deniz çupralarına benziyorlardı. bunların biraz daha büyük olması gerekmezmiydi.
    ne küçük balıklar satıyorlar öyle!

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    70inci mesajdaki balığın latince adını bilen var mı?

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Wikipedia'ya göre 2 tür kemanemiz var.

Rhinobatos cemiculus

Rhinobatos rhinobatos

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet Rhinobatos rhinobatos'a çok benziyor. Yetişkinleri 80 cm. Daha önce büyüklerini görmüştüm
    Bu arada at çek ile ilk balıklarımı tuttum balli abi, ama rapala ya da kaşık değil, top arkasına adana işi tüy bağladım. resimleri bu akşam yükleyebilirsem göndereceğim

18. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Mersin bu aralar ne alemde? Ankarada'yım şuan. Bayramda orda olcam. Nereler balık yapıyor neler çıkıyor güncel raporlar bekliyoruz...

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bi haftada kimse bişey tutamadı m ı yav?:) Bi hafta oldu soruyu soralı...

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Yahu Mersin'e geldim direk internetin başına geçtim rapor varmı diye. Yokmu son 2 haftada balık tutan bi vatandaş bile:confused: Gözünüzü seveyim zaten 3-5 gün kalcaz bari avlağa giderken neye gittiğimizi bilerek gidelim:D. Neler çıkıyo??????