İçel/Mersin-Merkez, Kıyıdan Rapor Lazım (Haritaya Bakın)

Konu, 'Bölgeler' kısmında merkury33 tarafından paylaşıldı.

1. boanhuar

boanhuar onur pulgat

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shimano
    Mersinde bir gün belirleyip buluşalım. Erdemli limanının verimli olduğundan bahsediyorlar ?

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tırtar limanı var zaten orası balık kaynıyor. ben limanları pek sevmem. Erdemlide de barınak var orası da iyi balık yapıyor. şehir dışı olduğu için çıkamıyorum. çıksam bile ailecek gidiyoruz genelde. arkadaşlar aşağıdaki adreste buluşma planı yapıyorlar.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=40001
    duruma göre vakti uygun düşerse katılırım. bugün balığa çıkamadım, zaten şehir merkezinde hiç tat yok. ayrıca özelden yazıyorum, görüşmek üzere.

Son düzenleme: 10 Haziran 2011
  3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bugün kemane balığı (yöremizde sapan diyorlar)

aşağıda oltalara takılan kemane balığı var, yem kurt, kıyıdan tutuldu
    diğer açıdan görüntüsü
    arkadaşa boyunun biraz küçük olduğunu söyledim ama salıp salmadığıını bilmiyorum, ben o esnada avlaktan çıkıyordum. yer babil arkası.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    buda mavi yengeç ikidebir oltalara takılıyor

üçlü iğneye kurt bağlayınca hemen bu mavi yengeç kapıveriyor oltayı, aşağıda kemane ( yöremizde sapan balığı diyorlar) ile
    maalesef bu yengeçleriin sayısı ağcıların dip sürtmesi apları yüzünden her geçen gün sayıları azalıyor
    çupralar geldi arkadaşlar, çupralarda var dı fotoğrafını bulamadım. bulur bulmaz gönderirim.
    Bu arada benden başka mersinle ilgili yorum yapan yok 3milyondan fazla insan yaşıyor mersinde, ses ver mersin

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bunlarda sezonun ilk çupraları

sezonun ilk çupraları
    artık balık yapar gibi umuyoruz, bu balıklar kıyıdan.
    gecen hafta kayıkla açıldımızda da tat yoktu. balıklardan bu kadar haber var temmuz başlangıcında

6. sparus

sparus Mehmet

Daha evvel yazıldı mı bilmiyorum ama Davultepe girişinde bir halk plajı vardı. Halen duruyor mu bilmiyorum. Tam olarak Şoray 1 sitesinin ön tarafına denk gelen yer. Sargoz yapar ama çok kayalık.
    Dediğim yerin 200-300 m sol tarafında bir mendirek vardı, yıkıldı. Hemen solunda da bir dere var. Onun ön tarafı çok güzel mırmır yapar. Gerçi biraz erken mırmır için. Ama denemekte fayda var. Mendirek yıkıldığı için kıyıdan attığınızda takılması muhtemel ama kıyıdan 100 m açık kumluktur.
    Bir de Viranşehir'de ufak bir halk plajı vardı. Sanırım orası da kapandı. Hemen solunda ufak bir mendirek olması lazım. O bölgede de akşama kalırsanız karidesle melanur alma şansınız var.
    Rastgele.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet dediğiniz yeri biliyorum, davultapeki mendireği yıkılmış ama kayalar gözüküyordu, arkadaşlar oradan kışın karagöz karakulak tektük alıyorlardı. sargozda yapar.
    viranşehirde taşkıranları demek istiyorsunuz galiba, dışarıdan kapalı gibi gözüküyor, içeri girmedim ama 100 metre ilerisine artıma tesisi yapmışlar, genelde o mendireğin açığına kayıkla gideriz, melanur yapıyor orası, merkeze yakın en verimli yerlerden biridir ama önceki hafta gittiğimizde pek tat yoktu. allahtan kıyıdan kefal yapıyor o da olmazsa ne olacak mersinin hali bilemiyorum

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    buda kaplumbagadan kacarken oltamiza takilan kefal

kıyıdan ekmekle çekilen bir kefal balığımız; deniz dalgalı ve dip oltasıyla
    boyunun küçük gözüktüğüne bakmayın 40 cm civarında, tabak büyük!
    mersinde kıyı balıkçılığında tat yok derken bugün yine yüzümüz yine kefal ile güldü

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    eh! felek gözün kor olsun. Temmuz geldi tek kefalle döndük yine. başka bir şey yok.
    Aydıncıkta güzel haberler geliyor. Bu demekki Mersin Merkez iş yapmıyor, sahiller boş, t iskele boş.
    iyisimi mersinliler, Merkezden çıkın (Temmuz itibariyle)

10. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    olta(kelebekli) ve zıpkın
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    Beyler Mersinden Aydinciğa Doğru çikin.aydinciğa 30 Km Kala Tatil Sitelerinin Olduğu Yere Atin Ltanizi,olmadi Zipkinla Dalin.size Yemin Ederim Ki Kilolarca Balik Veya Başka Türlerden Tutarsiniz

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    Yem bulamıyanlara; bu da yemcimiz. has karaduvar kurtları. canlı kurt.
    kendisi mersinde sahilde gezmektedir. yeminiz bittiğinde taa çarşıya kadar gitmenize gerek yok. kendisine telefon açın yeter, sahilde biryerdedir zaten. biskiletiyle gelir bulur sizi ya da yakınsa siz ona gidersiniz. kurtları irice va fazla veriyor. karaduvar-mersin kurtları daha bereketli oluyor. üstelik balıklar böylelikle boru kurduna gibi yabancı kalmıyor, bu kurdun birinci talibi ispendek.
    nusret usta orda sagda oturuyor. nusretin n si ters olmus ama olsun, olur o okadar. herkese iyi avlar reeling

12. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bu karaduvar kurdu nası bişey yav?

13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    buda kefal balığımız. mersin T iskeleden.
    Kefal çok bu aralar. boyları çoğunlukla 30cm yi geçmekte

Bu da çatalkuyruk. ekmekle alındı. bahardan beri oltalara vurmaktadır. boyları konusunda bir fikrim yok. balığı çok iyi tanımıyorum

kefallerin temizlenmiş hali. kefali tuttuktan sonra avınız bitince tuzlu suda temizleyin, öyle eve götürün. tatlı suyla ve tuzlu suyla yıkanmış kefal arasında fark oluyor, daha diri kalıyor. o yüzden mümkünse denizde temizlemenizi tavsiye ederim. nasıl temizlendiğinin videosunuda en kısa zamanda göndereceğim.
    Buradaki çekimler biraz kötü, kusura bakmayın. ftoğraf çekme kabiliyetim geliştikçe daha güzel reismler göndereceğim.
    Bunların dışında kıyılarda akya yapmakta. Benim rastladıklarım bunlar; Mersinde, merkezde ve kıyıda

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Bu akyaya canlı balık kullansak nasıl olur? Ayrıca karaduvar kurdunun nasıl bişey olduğunu biraz anlatırmısın.

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    akya canlı yeme pek rağbet etmiyor. ya da ben öyle zannediyorum. çünkü sahilde asılı duran hiçbir canlı yeme şimdiye kadar vurmadı. tutabilen varsa bilmiyorum.
    Karaduvar kurdunun ayrıca fotoğrafını çekebilirsem gönderirim. şimdiye kadar görüntüleme fırsatım olmadı

16. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    az kaldı geliyorum. bekle mersin'im.
    ekim sonu ordayım. tam balık zamanı.
    kısmetse 15 gün av kampı yapacağım. akkum, ve anamur arası bir av kampı olacak.
    her sene verimli geçer benim kamplar.
    bakalım bu sene nasıl bir verim alacağım.
    az kaldı az bekle mersin'im...

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mersinde balık tutmak için aydıncıktan güzel yer yok. birde dalmayı biliyorsan, su altı dünyası bütün güzelliğiyle senin. Daha keşfedilmemiş doğa harikaları da mevcut aydıncıkta.
    Birde o yol genişletmesi varya, mahfetmiş oraları. eski hali iyiydi. en azından gitmek bir sorun oluyordu, dar uçurumlu yollardan dolayı kimse gitmeye yanaşmıyordu.. şimdi herkes tıkılacak oralara, oralarında tabi güzellikleri yok olacak bitecek. zaten denize sıfır siteler dağların arasında çoktan kurulmuş bile.
    Biz şehir merkezinde bocalayıp duruyoruz şu an. birkaç gündür akya yapıyor, kefaller yanaşmıyor
    fotoğrafını yükler yüklemez göndereceğim

18. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    at-çek mersin

hihi buda at-çek ile gelen kuzu. Mersin T iskeleden Balıkçı Ali dayı tarafından çekildi.
    Kullandığı takım top arkasında 3 tane silikon. öğlen saatlerinde

balık o kadar canlıydıki, herşeye saldırıyordu. fotoğrafını çektiğimde taklalar atmaya başladı
    bundan başka at çek ile balık alan oldu ama görüntüleyemedim. onlarda tek silikon ve 5cm lik rapala kullandılar.

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hasan boyu kaç cm? Ya bide şu aralar çok kirli deniz balık vurmuyo. Yani en azından miy meydanındayım ben orda hiç vurmuyo dip takımlarına. Diğer taraflar nasıl?

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Nihayet at-çek ile balık alınabildiğine şahit oldun.:p

Şimdi sıra Sende Hasan.:)