İçel/Mersin-Merkez, Kıyıdan Rapor Lazım (Haritaya Bakın)

Konu, 'Bölgeler' kısmında merkury33 tarafından paylaşıldı.

1. xco

xco sercan

s.a yaşca benden buyuk oldugunuz için abi diye hitap etmek istiyorum mersinde balık malzemeleri satan çogu dukkan mercury90 nın dedigi gibi hayal kırıklıgına ugratabilir tanıdık kişilerde şaşmamak gerekiyor geldiginizde benimle irtibata geçerseniz yardimci olurum ben size bu arada mercury9* bahsettigim dayida pek bir çeşit yok seyyar olarak satiş yapan birisi pek guzel bir takım buluna bilecegini sanmıyorum

2. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Sercan tesekkur ederim kardesim bilgiler icin. Gecenlerde tanistigim deep sea fishing le profesyonel anlamda ugrasan, trofede boyut atlamis bir hollanda'li arkadas, elinde bulunan fazla kamis ve makineleri gosterdi. Adamdaki malzemeler cok iyiydi, bende 2 takim uygun fiyatla satin aldim, ihtiyacim olan ufak tefek seyler olur geldigimde baglantiya gecerim. Rastgele

3. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Evet hasan fotografi ben cektim.
    Uzuldum ekoloji degisti demek ki. Sardalyayi taze alip tuzlayinca yem guzel sertlesiyor, dagilmayi onlemek icin. Bos donmemek icin en iyi organizasyon tekne ile acilmak diye dusunuyorum. Sen ne dersin?
    Rastgele kardesim. selamlar.

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    25.05.2011
    sahte tüy ile at çek yapan biri 3 tane çatalkuyruk birden yakaladı. yine resim çekemedim ama bir atışta sahteyle 3 balık birden geliyorsa bu sahtelerde var bir hikmet, bu hikmeti görünce artık karar verdim kurda, karidese, canlı yeme paydos.
    şubat mart nisan hiç balık yok derken Mayıs çok iyi balık yapıyor arkadaşlar, kıyıdan olta atmak isteyenler için çok güzel bir zaman kıyı balık (mersin şehir merkezi) kaynıyor ve avlar çok bereketli.

Son düzenleme: 25 Mayıs 2011
  5. xco

xco sercan

mercury90 sahte tuy dedigin nasil birşey

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    aşağıdaki gibi, soldaki bildiğimiz sahteyken, sağdakiler tüy.
    resim alıntıdır.

Son düzenleme: 25 Mayıs 2011
  7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    arkadaşlar, hani kıyı balık yapıyor derken, kıyılarda kalabalıklaştı. avlak yerlerde balıklar suyun içinde büyük küçüğü yutarken kıyıda da büyük insan küçük insanı yutuyor. insanlar çok terbiyesizleşti nasıl mı dün bir tane adam eşiyle beraber avlak yeri bırakmaz zorunda kaldı, sabah bir yaşlı adam yabancı bir çocuğa tacizde bulundu (şu taraf git bu tarafa git diyerek). tabi bizim sakalımız var ama şehrimize gelen arkadaşlara ayıp oluyor. Mersin insanı biraz kabalaşır bazen rahatsızlık duyabilirsiniz, haber vereyim. bunun yanında çok değerli ve yardımcı olan abilerimizde var bunu da eklemek isterim. hani şunu söylüyorum, mersine gelirde insanları biraz kaba bulursanız şaşırmayın. böyle bir konudan bahsetmek istemezdim ama eklemeden de edemedim. Bence avlak yerlere MOBESE kameraları takılmalı, o zaman görün şamatayı. galata köprüsünden de olta atmıştım, insanlar galatada yer verir, sır verir, balık muhabbeti olur, ama bunu mersinde göremedim. lafı kısa keselim aydın havası olsun herkesin avı daim olsun. balık oldukça raporlayacağım.

8. xco

xco sercan

değişikmiş saat kaç gibi aldilar bunlar ile karanlıkmıydı

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    güneş doğarken 5 ten sonra

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    arkadaşlar bir çok küresel ısınma mı yoksa kiresel soğomamı yaşıyoruz diyorlar... gerçektende Mayıs mersinde nisan gibi geçti. hiç balıktan haber yok.
    dün akşam bir arkadaş 15 20 tane kayış balığı tutup gitti. yöremizin diğer balıklarından bir haber yok kefal dışında.

11. jimmyvega

jimmyvega Erkan Küçük

Dediğiniz gibi hala balıklardan bir haber yok mersin merkezde.
    Gerçi 2 hafta önce viranşehir taşkıran önünden 1 adet irice(300-400 Gr) bir çupra aldım. 1 tane de (yaklaşık 500 gr) 100.yıl plajından aldım.
    Tabi bunlar tamamen istisna.
    Herkese rastgele

12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şaşkın lervek sinek oltaya geldi

selamlar 01.06.2011 haziran oldu artık
    ilk gelen bir ispendek oldu. resmi aşağıda. umarım olması gereken ölçülerdedir. işin şaşırtıcı yanı bu levrakler insanların ve gürültünün yoğun olduğu bir yere geldi, kıyıda tutuldu. üstelik oltası sinek ve yem tavuk.
    bundan daha büyüklerini de tutanlar oldu çekemedim.
    bu da takıldığı sinek iğne ve yaklaşık 20 gr lık kurşun ile
    Belkide izmarit takılınca bizim ispendek te üstüne atladı, bilemiyorum

bunların dışında çatal kuyruk, kaya balığı, çıplak, sokar, kefal ve sargoz çekenler oldu. havaların ısınmasıyla herkes balık yapacağını söylüyor, bakalım.

Son düzenleme: 2 Haziran 2011
  13. inanckural

inanckural inanç kural

En İyi Avı:
    2 kg levrek
    herkese merhaba!!! aranıza yeni katıldım. adana-mersin hattında av yapmaktayım. inşallah tecrübelerinizden de faydalanarak bundan sonraki avların daha güzel geçeceğini ummaktayım. HAYDİ RASTGELEEEEEE

14. ömer333

ömer333 ömer

Favori Kamış:
    şimano
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    selam arkadaşlar hasan bey bende kargıpınarı tarafını hiç denemedim erdemli bölgesini sorarsanız çarpmayla sabah ve akşam üzeri 4 5 kilo civarı kefal avlıyorlar yemli derseniz tadı yok geçen sene güzel levrek yakalıyorduk bu sene tık yok hasan bey levrekçiyseniz özelden bi mesajlaşalım herkese rastgele

15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    inanckural kardeş hoşgeldiniz. tanışalım kısmından bir merhaba deyin çünkü arkadaşlar sizi tanımak isteyecektir. bu forumda aradığınız hemen hemen her soruya cevap bulabileceksiniz. adminisrator kabul ederse özelden de mesaj atabilirsiniz.
    Bu arada Adanada durumlar nasıl, barajdan ya da denizden bir haber varmı. bizim mersin şehir merkezinde hiç balık yok. av marketçi biel bu sene yok diyor. bekliyoruz... bakalım haziran nasıl geçecek
    .güzel balık avları dileğiyle.

16. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    özelden güncel raporları gönderiyorum ömer33 kardeş

17. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    bu tür balıklar yenir mi?

selam arkadaşlar, kıyıya gittiğimde bazı insanlar aşağıdaki fotoğraftaki gibi küçük küçük balık tutuyorlar. :confused:
    bu balıklar nedir, yenir mi? daha çok küçük değiller mi?, yavru balıklara benziyor. insanlar bunları niçin tutuyor?
    aşağıda küçük bir kovaya doldurulmuş resmi var.
    kovaları bu şekilde doldurup doldurup gidiyorlar. anlaşılır gibi değil, bunlar kuppezden hamsiden de küçük, sardalya da değiller. bu balıkların tekrar denize bırakılması gerekmez mi? Bilen biri varsa söylesin. bunlar yetişkin balıksa bizde tutalım yiyelim. :cool:

18. boanhuar

boanhuar onur pulgat

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shimano
    Merhaba arkadaşlar,

20 - 30 arasında mersin tömükte olacam. Benimle balığa gitmek isteyen veya avlak ile avlanma şekli bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    boanhaur kardeş şehrin dışına pek gitmiyorum, mersin merkezden verimli olduğu kesin. haritadaki yer doğan aquaparkın yanında biryer değil mi. teyzemler filamingo9 da. yazın orda olurum ama olta atma fırsatım olmamıştı. orda birde kaplumbağa görmüştük.
    aşağıda resimde de kıyıdan sahte tüy ile çekilen bir balık var.
    bu sahte tüy yemleri böyle balık tutuyorsa taze yemlere elveda bir arkadaş bunlar kuppez topluyor.

Son düzenleme: 8 Haziran 2011
  20. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    6haziran2011

bugun denizde cümbüş vardı. Avlar çok iyi değildi ama deniz bir alemdi. sabah 5 denize vardığımda tek başımaydım ve ortam sessizdi. sonra uzaklardan enaz 1er dönümlük alanı kaplayan 3 küme sardalya sürüsü gördüm. çıldırmışçasına çırpıyorlardı. derken ustalardan biri geldi, sürüyü görünce kesin avcı balıklar geliyor diye yorum yaptı. ardından Kocaman bir kaplumbağa belirdi, yaklaşık yarım saat ortalığı kolaçan ettikten yine yarım saat sonra uzaklardan başka bir şeyler daha gözüktü. müthiş bir hızla yakşalıyorlardı ki ürükütücüydü, köpekbalığı zanettmiştim. yaklaştıkça vatozlar olduğunu anladık. Alem buyken ben suya baktığımda koca koca kefalleri görebiliyordum, hic kımıldımadan kayaların arasında duruyorlardı, kimileri iskelenin bacaklarının arkasına saklanmış hareketsiz duruyorlardı. bütün sahil sardalya sürüsü kaynıyordu. Olayın görüntülerini alamadım. Kaplumbağa zaten gitmişti, vatozlarda gözükmez oldu derken ortam duruldu. ben ve ustadım oltayı attık 5 tane sargoz geldi, iskelenin oradaki yaşlı amca 7-8 tane kefal aldı. şimdilik aşağıdaki çekebildiklerimle idare ediyoruz.

Son düzenleme: 8 Haziran 2011