Gittiğiniz yerde daha fazla mı sazan istiyorsunuz? okuyun...

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında balıkçı hikmet tarafından paylaşıldı.

1. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    boili ise balıkçılık malzemeleri satan yerlerde kutularda hazır olarak satılır...bunlar misket şeklinde özel olarak hazırlanmış yemlerdir...bunların mısırla hiçbir ilişkisi yoktur....

saygılar...

2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Bir arkadaşımın tavsiyesi ile; Koçan halinde iken mısır alıp tanelerini çıkardım. Bu taneleri pet su şişelerine koyup ağzını kapattıktan sonra buzdolabında (hatta evin bodrumu bile olur)muhafaza ettim. Ava gideceğim zaman ihtiyacım kadarını başka bir şişeye alarak 3 yıldır kullanıyorum.

Birde dikkatimi çeken, balığın yemin kokusuna geleceğinden bahsediliyor. Bir veteriner arkadaşımla sohbet esnasında sazanların koku alma duyusunun olmadığını iddia etmişti. Bu koku alma konusu hakkında net bilgisi olan varmı?

3. derviş

derviş şakir kırelli

merhaba arkadaşlar mısır almakicin mevsimini beklemeye kaynatmaya gerekyok kavonozlarda büyük marketlerde mısır var birgünönce alıp icine ikidiş ezilmiş sarımsak koyarsanız aynı işi yapar biz hamur yaparkende sarımsak koyuyoruz baya verimli oluyor balık koku almaz diyen bence yanılıyor biz cok tecrübe ettik

4. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Yakup abi, merhaba...bende bi internet sitesinde bunun aksine sazanların ve yayınların koku alma duyularınınçok güçlü olduğunu okumuştum:) ...

ayrıca israil sazanına yemleme yapmadan olta attığımızda saatte 5-6 tane balık yakalarken(şamandıralı şıpşıp ile), kuzu yemi ile yemleme yaptığımızda bir kişi saatte 30-40 balık yakalıyor...

acaba bu yukarıda bahsettiğim tamamen tesadüf mü yoksa balıkların koku alma duyuları var mı?ben koku alma duyuları vardır ve güçlüdür diyorum!!!;) .... sizce doğru olan hangisi?...

saygılar...

5. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    ya arkadaşlar kusura bakmayın ben baya baya geri kalmışım bu yemleme roketi yemleme raketi nasıl birşey şekli şemali nasıldır bu zaatı muhteremin

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tam olarak buna benziyor abi,

Bunu oltanın ucuna bağlıyor,yollamak istediğin yemi içine dolduruyor (mısır,kuzu yemi,boilie vs) ,oltaları attığın yere yine olta atarmış gibi atıyorsun.Dibindeki hafif malzeme raketi suda ters çeviriyor ve yemler hedeflediğimiz yere dökülmüş oluyor.Üzerindeki deliklerde çekerken içine su dolmasın ,rahat çek diye.
    Ben bunu boş silikon kutularından yapıyorum,tavsiye ederim çok güzel oluyor.

7. bluehunter

bluehunter Ramazan

kim demiş balıklar koku almaz diye:eek: :eek: dünyanın bildiği en basit örnek köpekbalıkları kan kokusuna gelmiyormu;)

8. sauber

sauber Metin KESİM

Favori Kamış:
    Remixton Buffalo 360
    En İyi Avı:
    Ben kaçanlara yanıyorum
    Sazan burun deliğine benzeyen “Nares” diye adlandırılan ağzının hemen üzerinde her iki yanda yer alan deliklerden koku almaktadır. Su bu kanallardan içeriye alınır ve binlerce kıl benzeri duyargaların olduğu daha derine doğru çekilir.Bu duyargalar tatlı ya da tuzlu maddeler ve tatlar arasındaki farklılıkları ayırt eder.Bu sensorlar son derece duyarlıdırlar ve insanın koku alma duyusundan kat kat fazladır.Sazan bu şekilde aminoasitler gibi düşük seviye kimyasalları kesin bir doğrulukla tespit eder ki bu da su içerisinde var olan solucan,kurt,kabuklu yaratıklar vb gibi avları kolayca bulacağı anlamına gelir.Zaten bu yüzden su tabanında çamurun altındaki herhangi bir besinin yerini tespit edebilmektedir.Yaklaştıkça duyargaları daha hassas olur.

9. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    güzel kardeşim teşşekür ederim resimli anlatımın için,artık uygulamasını da ben yaparım nasıl olsa sezon da açıldı yeni sezonda Allah kocaman kocaman trofeler nasip eder de burada paylaşırız inşllahAVLARINIZ DAİM İĞNELERİNİZ KESKİN OLSUN saygılarımla:) :) :)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İyide, gittiğiniz yerde daha fazla sazan olmasını bu yöntemler sağlamaz..

Bunu sağlamanın tek yolu, gittiğiniz yerde yakaladığınız sazanları geri bırakmaktır..

Yoksa, senelerin ürünü olan koca sazanları bir kaç dakikalık damak zevki uğruna oburca yemek onların daha çok eksilmesinden başka bir şeye yol açamaz. Bir sazanın kilosuna göre yumurta döktüğünü aklınızda tutarsanız, bunu daha iyi anlarsınız..

Olayın ekolojisi iki yönlüdür. Birincisi, bu kadar büyük olabilmiş sazan, hastalıklara vs. dirençli, daha güçlü mutasyonlara sahip, daha iyi genleri bulunan sazandır. Bu sazanın üremesiyle doğacak yavrularda böyle olacaktır.

Bu husus hep gözardı edilir, gidilip küçükleri salınır geriye balıkların. Bu işin aslı şuradan gelir (sanıyorum). Başta çupra gibi resif balıkları olmak üzere, bir çok balık türü, yaşamına dişi olarak başlar, biraz büyüyünce erkek olur. Yani, belli bir boydan büyük balıklar hep erkektir. Bu yüzden erkeklerin avlanması, küçük olan dişilerin üremesini çok fazla etkilemez.

Böylece, "Büyük balıkları" avlarsanız, balıkların üremesine kötü etki yapmamış olursunuz gibi bir fikir ortaya çıkmıştır. Ama bu yanlıştır, doğrusu:

Eğer büyüyünce erkek olan ve büyükleri tamamen erkek olan balıkların, büyüklerini avlar, küçüklerini bırakırsanız, üreme başarısına kötü etki yapmamış olursunuz..

Ama bu iş sazanlar için böyle olmaz.. Sazanların büyüğü de, küçüğüde ya erkek, ya dişidir. Büyük bir sazanı avlamak, her durumda üreme başarısını düşürür, dahası, genleri daha iyi olması muhtemel bir sazanı yok etmiş olmakla, türün genetik geleceğini daha fazla riske etmiş olursunuz..

Bu gibi, hep çift cinsiyette bireyleri olan, hermafrodit olmayan balıkların küçüğünü değil, büyüğünü salmak daha doğrudur. Ben böyle düşünüyorum..

Sazan gibi türünü başı sıkıntıda olan balıkların küçük büyük denmeden geri salınması ise, bence en uygun davranış olacaktır. Sazan her gölde, her derede sıkıntılı durumda değil elbette.. Ama nadir sazan, hele iri sazan çıkan göllerde, 3-4 yıl iri sazanları geri salmak, geleceğe yapılacak en büyük yatırım olacaktır..

11. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    abi zaten biz amatör balıkcılar balığı damak zevki uğruna yemek derdinde değiliz..tek amacımız oltaları attığımızda alarmlarımız zillerimiz çıngıraklarımız calsın kulaklarımızın pası silinsin moralimiz bozuk bi şekilde boş boş oturmak istemiyoruz;) tek amacımız bu

12. seyitali

seyitali seyitali

Favori Kamış:
    kamışdan anlamam ama elle güzel tutarım
    En İyi Avı:
    0.3 cm boyunda kefal yavrusu
    tavuk işkembesi mi ? tavukra işkembe mı var abi :D:D:D

13. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    Seyitali abi gercekten bnmde kafama takıldı tavuklarda işkembe var mı:confused: varsa niye işkembe çorbasını yapmıyoruz:confused: :D :D açıkcası tavukların işkembesini, midesini, budunu, kanadını, göğsünü, yüreğini vs. neresini takarsak takalım yayın asla hayır demez

14. seyitali

seyitali seyitali

Favori Kamış:
    kamışdan anlamam ama elle güzel tutarım
    En İyi Avı:
    0.3 cm boyunda kefal yavrusu
    tavuklarda işkembe olmaz taşlık olur kursak olur :D

15. black gardon

black gardon aykut özsemiz

kardeşim sazanı yemledik kuzu vs attık gölete yemledik diye sazan sazan diye lap atlamazya iğneyede birşeyler takmak lazım deyilmi,

16. black gardon

black gardon aykut özsemiz

sazan nerde olur

17. TheCloUd_Bursa16

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    ee herhalde yani o sazanlar bizim aramızdaki(insalar) sazanlar gibi değil tabikide oltaya yem takcaz ama sen yinede boş bi dene istersen:D :D :D

18. ubujavine23

ubujavine23 mehmet

En İyi Avı:
    220 kg geyik balığı 1150 kodiak balığı,617 kg domuz balığı
    buyuk balık yakalamak ıcın sazanda kullanılan ıgnelerden bıraz daha buyuk bır ıgne ye soslu tavuk cıgerını takın avlagınızda atabıldıgınız kadar derıne atın ve bekleyın tabıı bu gunduz ıcın gece ıcınse takımı daha yakına cekın kıyıya 15-20 metre mesafe de 5 ila 10 metre arası derınlıkte bır yere atın zılı takın bekleyın sazan alamazsanız tuttugum sazanlar sızındır :):):):) tavuk cıgerıyle ve boılı lerle yemleme yapmayı ıhmal etmeyın ama

soslu tavuk cıgerı tarıfı:
    3 dıs sarımsagı öğütün(rendeleyın)bı kavanoza dokun ıcıne 3 yemek kasıgı domates salcasını koyup mısır özu yagı ekleyın goz kararınca sonra guzelce karıstırın cok az sıcak su ekleyıp karıstırmaya devam edın ıyıcene karıstıgına emın olduktan sonra nane,kekık,kımyon ekleyın kavanozun agzını kapatıp calkalayın. derın bı kapa dokun cıgerlerı de ıcıne atıp bı guzel karıstırın ıstersenız evde pısırıp yıyın:):):): sazanın bu yeme hayır dedıgını gormedım... aklınızda olsun ben her yaptıgım da sazanı yakaladım ama sudan cıkarmak nasıp olmadı 45 lık mısınaları koparıp gıttı bende kırıldım son bır senedır kullanmıorum bu yontemı ama sımdı yazınca ılk av ımda deneyecım bu arada ıgne ıcın kısa bedenlı ıgnelerı ve capraz olanları tercıg edın mustad 505 1 numaralı ıgnenın 3-4 katı buyuklugundekı bı ıgne cok ıdeal deneyın bu yontemle balık tuttugunuzda mesajınızı beklıcem hadı rast gelsın.

19. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    bir başka başlıkta usta bir sazancı olduğunuzu yazmışsınız,
    burda da sazan nerde olur diye soruyorsunuz....
    nasıl olacak bu iş :D

20. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Yaş 30'a geldi bir biz usta olamadık gitti :(

Artık genç arkadaşlarımız 15'inde, 19'unda usta, üstad oluyoralr,, ne güzel :D :D :D

Benim bildiğim öğrenmenin yaşı yoktu, usta olmanın değil :D :D