Gebze civarı balık avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında heart036 tarafından paylaşıldı.

1. heart036

heart036

slm

arkadaşlar bu hafta sonu balığa gitme niyetim var artık sezonu açmak istiyorum.nereyi tavsiye edersiniz?yardımlarınız için şimdiden tşkr.

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Tahir;

Bu aralar balıklar havyara döndü, buralarda pek kesat.. Ama illa tutacağım diyorsan, sana önereceğim tek şey şu.. Biraz odun fırını ekmeği al, 3-4 tane. Bir kaç kıbrıs hazırla. Yüklenip, feribot iskelesinin arkasına geç. Gidebildiğin kadar ileriye, askeriyeye doğru git. Askeriye ile burun arası, ortalar iyidir genelde. Oraya tezgahı kur, kefalle uğraş..

Garantisi yok ama, balıkçının kara gün dostu kefaller ancak verimli olur bu zamanda..

Ama yok ben yapıcam diyorsan, biraz karides, tavuk göğsü vs. alıp mendirek civarında parmak kadarcık minik mezgitciklerle oyalanabilirsinde.

Suların azıcık daha ısınması lazım. Bir 15 gün sonra filan kıpırdanmaya başlar balık buralarda sanıyorum..

Ama şansım yaverdir diyorsan, Darıca'da ki çimento fabrikasının oraları deneyebilirsin.. Genelde o bölge, bu tarafa göre nispeten daha erken balığa başlar..

3. recep41

recep41 recep

dün gece bende bayramolugundaydım inanın saydım 15 kamış uzaktakiler hariç ve 11 kamışla saat 001.45 e kadar tık yok birkaç iskorpit dün geceki o yagmurda biyerlerimiz ıslansın :D belki yakalarız dedim ama nafile

4. heart036

heart036

slm

arkadaşlar aslan çimento taraflarına giden oldumu.yemli atmayı düşünüyorum muallim köymü darıcamı karar veremedim yardımcı olursanız sevinirim.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Darıca daha iyi olacaktır...

Balık aslında başladı.. Sorun havalarda.. Yani bu dengesiz rüzgarlar, lodos vs. ne zaman olsa, o zaman balığı keserdi.. Bu bir kriter olmasın..

Körfezde balık var şu anda.. İstavrit, çinekop, mezgit, bir hayli kefal, az biraz izmarit.. 15-20 gün sonra, ispari, karagöz vs. de başlar, 1 ay sonra zargana ve kofana olur ortalık..

Geçen hafta ve bu hafta, milletin tuttuğu mezgitleri yiyordu çinekoplar, kuyruksuz geliyordu mezgitler ara sıra..

Dün sıyırtma ile irice bir kırlangıç aldı yanımdaki bir abim..

Kısaca, havaları gözetleyin, bir kaç gün poyraz veya hafif rüzgar olursa, balıkta olur. Bu böyle sene boyu sürer zaten..

6. heart036

heart036

slm

verdiğin bilgiler için tşkrler.

7. heart036

heart036

slm

arkadaşlar zargana avı için hangi yemi tavsiye edersiniz?karides iş yaparmı acaba?yoksa silikon mu?

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bizim oralarda ikisi de iş yapar, bir yere kadar..

Ama en etkili yemi, istavridin kuyruk altıdır.

Zargana topuna 1-1.5 kulaç kadar 0.30 kalın FC misina bağlayın. Öbür ucuna bulabildiğiniz en küçük fırdöndüyü takın. İki adet Hayabusa UMT-209 9 veya 10 numara iğneyi 2 cm kadar arası olacak şekilde tercihan dyneema ile, yoksa kalınca bir beyaz polyester iplikle hırsızlı takım şeklinde bağlayın. İlk iğneyi bir kol boyu 0.20 FC misinaya bağlayıp, diğer ucunu fırdöndüye takın. 4 cm kadar, 0.30 gibi kalınlıkta bakır teli, ilk iğnenin gözünden geçirip tam ortasına kadar çekin bir iki tur sarın.

İstavridi yaprak yem olarak kesip, beyaz kısımından başa yakın yerden bağlayıp, kuyruğa kadar, baş tarafı 1cm kadar olacak şekilde düzgünce kesip bir şerit yem hazırlayın. Bu şerit düz olmayacak, kuyruğa doğru incelip gidecek şekilde olsun. Yani balığın karın altı yüzgecine kadar düz şerit olurken, oradan ötesi doğal halinde incelip gitsin.

Bu yemin baş tarafını, 2-3 mm içerden o bakır teli büküp geçirerek takın. Bakır teli hafifçe sıkıp sararak, yemi tutmasını sağlayın. İğneleri denk geldikleri yerden, yeme bir kez geçirin. Öyle yem burulmasın, kasılmasın..

Şamandırayı atabildiğiniz kadar açığa atın ve bekleyin. Klasik tariflerdeki gibi yavaş veya hızlı sarmayın, sadece bekleyin. Yemin tam derinliğe ulaşması zaman alacaktır. Zargana zamanında, yem bir kulaç kadar inince, genelde çabucak işini yapar. Ama zargana yoksa, siz genede beklemeye devam edin, sarmayın. Sarsanız da zargana gelmeyecek zaten.. Akıntı vs. iyice olmadık yere götürürse o zaman yavaş, gayet sakin sarıp tekrar atın.

Top önce biraz kıpırdanacaktır. Sakin olun.. Bekleyin.. Biraz kıpırdadıktan sonra gezinmeye veya batıp çıkmaya başlar. Sakin sakin sarın, zorlamayın. Misinanız ince, koparır yoksa zargana.. Çıkarınca genelde normal yoldan tutulan zargnaların 5'ine bedel kocaman bir şey gelmiş olduğunu görürsünüz.

Eğer top, birden dalar, sonra misinadan görülen kadarıyla su içinde gezmeye başlar ve çıkmazsa, gene sarın.. ama sabti hızda sarmaya gayret edin. Bu büyük ihtimalle istavrittir, kilo ile ölçülecek kadar iride olabilir, tedbirli olun..

Eğer top biraz titrer gibi yapar ve su üstünde süratle gezinirse, bu bir uskumru olacaktır büyük ihtimal..

ama top birden ani şekilde cup diye dalar, sağa sola hareket göstermez, acaba filan derken tekrar sudan fırlayarak çıkar ve şaaap diye suya düşerse.. Geçmiş olsun.. Yeni br takım bağlayın, yapın. Bu büyük ihtimalle kofana veya çinekop filandır. Ki bunlar bir hayli sık rahatsız edecektir sizi. Bunu önlemek için, takımı çelik telli vs. yapmanız lazım ama bunu burada anlatmak biraz güç..

Aman, ne olacak, siyah çapraz iğnem, beyaz iğnem var, canavar gibi, nerden bulayım UMT209 filan, hemde pahalı şeklinde düşünmeyin. Bu iğne yerine, gamakatsu LS5314 bir yere kadar, Sasame Iseama Ringed gene bir yere kadar verimli olacaktır. Ama 1522/1523 gibi iğneler hiç verimli olmaz. Bu takıma, vatoz dahil her şey gelir. Bilhassa büyük balıklar.. Diğer modeller, onları tutacak, yemi bozmayacak, ağrılık yapmayacak kadar ince, keskin, sağlam ve parlak olmazlar. Eğer tarife sadık kalırsanız, neler yakaladığınıza kendiniz bile hayret edebilirsiniz.

Polyester iplik kullanırsanız, takımı akşam giderken söküp, ipliği çüpe atın, çürüyecek ertesi güne kullanılamayacaktır..

Eğer yem, istavrit veya zargana bulamazsınız.. Gümüşler bir çözüm olabilir, ama daha verimsizdirler. Biraz turuncu polyester ipliği bulun. Bundan üç parmağınızın üzerine 8-10 tur sarın. Parmaklarınızı çıkarın. Halkayı bir yerinden bağlayın. Bağladığınız yerin hemen ötesine, 1 mm ancak ötesinden bir kez daha bağlayın. Tam karşıdan ip halkasını kesin. Bir püskül oldu.. Bunu düz tutun, o bakır telin birini o iki bağ arasından geçirin. İplere sarın. Kesik iki ucu birleştirin. Düzleştirip, tam açık uçtan karşıda ortaya kadar eğik şekilde kesin.. Bunu suya atıp topla birlikte, bir tur yavaşça sarıp kamışın ucunu sertçe ama kısa, bir karış kadar çekiştirip bir tur daha yavaşça sararak at çek yapın. Büyük ihtimalle yem olacak 30-40 cm'lik filan bir zargana böyle yakalanabilir..

Yahu bu takımlar nasıl iş böyle diyorsanız, Pazar günü, Eskihisar'a gelin, buluşuruz, varsa fotoğraf makinesi vs. getirirsiniz, nasıl yapılıyor size göstereyim..

9. heart036

heart036

slm

dün saat 17:30 civarında aslan çimento taraflarına gittim çapari ve yemli denemelerim oldu ama her defasında oltanın ucunda gelen sadece kurşundu.yanımdaki balıkçılardan bir kaçı sadece 1-2 tane istavrit ve sardalya tuttu.darıcada şuan için iş yok sanırım.

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    O civarda gümüş ve/veya ilarya var mıydı suda, hiç dikkatini çekti mi?

11. heart036

heart036

slm

valla ben bişey göremedim suyun yüzeyinde.zaten bol yosunlu bi yer.bi jaç iri sitavrit ve sardalya çektiler o kadar.

12. emrahim54

emrahim54 emrah

Favori Kamış:
    Albastar Leader 3234/350
    selam

Merhaba arkadaşlar ben pazar günü balıktaydım arkadaşı geceden gitti ben sabah gittim ama tık yoktu yemli yemsiz herşeyi denedik ama sadece ben 1 tane saydalya arkadaşım 1 tane istavrit çıkarabildik rüzgarlıydı dilobası liman inşaatının ordan at çek yaptık dip attık yemli ama genede birşey çıkarmadık... saygılar

13. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Balık şuan çapari seçiyor..
    Farklı çapariler ile denediniz mi?
    Bende pazar günü o bölgedeydim akşam üstü..
    10 tane zor yakaladık..

14. heart036

heart036

slm

arkadaşlar balıkçı umudunu hiç yitirmeyen sabırlı avcıdır :) ben bu akşam muallim köyde sabır yarışı yapıcam bakalım nasipte ne var.ama raporlar keşke iç açıcı olsaydı.umarım bu sene ii balık olur.

15. heart036

heart036

slm

cumartesi sabah 5:30 da darıca aslan çimentonun ordan sandalla Bismillah diyip açıldık.yemli mezgit denedik.kıyıya yakın yerlerde balık aradık ve sonuç balığı bulduk.06:00 başlayan 3lü be 4lü balık çekişlerimiz 09:00 kadar devam etti ve devam ediyordu ki yağmur yağdı hemde ahmak ıslatırcasına bi yağmur:) bizde bol balığı bırakıp dönmek zorunda kaldık.3 saatlik mücadelenin sonu 8 kilo civarında mezgit oldu.güzeldi.payıma düşen balıklar ve buğlaması :)

16. heart036

heart036

slm

arkadaşlar darıca ve eskihisarda halen istavrit yok ne olacak bu işin sonu bi bilen duyan yokmu? mezgite devammı başka türlere denk gelen varmı?

17. coldest

coldest erdinç

İStavrit te çıkıyor şu an ama arara ara üsküdar,beylerbeyi civarları

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Darıcayı bilmiyorum.. Ama geceleri Eskihisar, ortalama ağırlığı 750 gr civarı olan istavritlerden yapıyor.. Gündüz ise, gene yemli ile makul istavrit alma imkanın var. Kefal zaten uzun zamandır mevcut..

19. uaytun

uaytun ufuk

Favori Kamış:
    olta
    SerdarAbi selamlar,

İlerya sana mı lazım yoksa olup olmadığınımı sordun?

20. asd500

asd500

19 temmuz pazar günü arkadsalar ile hereke sahiline indik ama sonuc 0 :)

kısmet degilmiş