Galata Ve Unkapani Raporlari

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ŞERTEKİN tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Pazartesi Akşam Saat 20 00 Dan 23 30 Kadar 8 Adet Sari Kanat Aldim Herkese Duyrulur Havanin Yarin Poyraza Dönmesiyle Köprülerin Tadina Doyulmaz Diye Düşünüyorum Ben Cuma Akşami Nasipse Gidecegim Herkese Rastgele

2. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    ARTIK KİTLEMİYOLAR KAPIYI AMA ZAMAN ZAMAN ÖZELLİKLE KÖPRÜNÜN KALABALIK OLDUGU GÜNLERDE BALIK OLSUN OLMASIN ARABALARI KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR ART NİYETLİ İNSANLARALA KARŞILAŞTIGIMIZ OLMUYOR DEĞİL LÜFERE GELİNCE BU SENE NASİP OLMADI HENÜZ KENDİLERİ İLE TANIŞAMADIM FAKAT PAZARTESİ AKŞAMI LODOSDA 16 CM 17 CM CİVARLARINDA SARIKANAT ALDIM İNŞLALAH BANA SİZE HERKESE LÜFER RAST GELİR

3. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    galata köprüsünde akşamları arabayı balığı tuttuğunuz yerin hemen önüne park edebilirsiniz, ben birçok kez bıraktım başkalarıda var bırakan ve bir sorun olmadı şimdiye kadar. ancak hava karardıktan sonra ve her ihtimale karşı yinede gözünüzle hem oltaya hem arabaya bakmakta yarar var:D

4. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Anıl hocam günaydın. Herkese günaydın, Dün akşam mesajını aldım fakat biraz geç aldım ve aracım yoktu gelemedim. Hanımda izin vermişti git dedifakat malum araç olmayınca kaldım evde. Raporlarınızı bekliyoruz...

5. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    8.Ekim Galata Köprüsü

Merhabalar,
    Geçtiğimiz çarşamba gece 8 suları köprünün boğaz karaköy ayağına gittim, yarım kilo yemlik istavritle.. Yunus Emre Hocamın gelememesi isabet oldu...:) Nerdeyse hiç balık yoktu. zaman zaman karidese vuran kraçeler dışında, onların da suyu belli değil. Köprüye paralel hafiften altına doğru, Üsküdar iskelesinden köprüye doğru şiddetli akıntı vardı. Ayrıca deniz yemyeşildi. Biliyordum daha önceden de bu durumda hiç balık olmadığını...
    ama yine de biraz takılayım dedim, çinekop lüfer oltalarını yemledim.. Ancak tık yok. Bi de cabası arabaya ceza yedik, köprüde hemen arkama parketmiştim, polis hızla tüm araçların plakasını yazdı, sonra da tek tek çekmeye başladı. Ben kaçırdım arabayı ancak nafile, yazdı mı bilmem.. Balık da keyfim de kaçmıştı, 23:30 gibi dönüşe geçtim.

6. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    11.Ekim Karaköy balıkçılar önü

Merhaba Balıkavı dostlarım,
    Bu sene lüfer girer mi, çinekop-sarıkanat alır mıyız hevesiyle Çarşamba gününün rövanşı için bu kez saat 15 suları karaköye kaçtım. Babam da eşlik etti. Balıkçılar ile köprü arasında şansımızı karides ile denedik, orta boy gümüş sürüsü vardı yakında - laf aramızda ben gümüşü çok severim- karidese de vuruyordu... yemlik niyetine 20-22 adet gümüş yakaladık.

Balık ciğerine kefal gelebilir ümidiyle yem değiştirdik ve 6 adet ortaboy kefal ve gecenin assolisti bir adet iri boy gelincik kovamızı şenlendirdi. Gümüşlerin kıyıya sıkışmasını ve yaralı gümüşleri çinekop ve lüferin yakınlarda olabileceğine yoran ben denemelerimde başarılı olamadım (birinde çinekop takımına kefal geldi..)
    Merak edip köprüyü turladığımda köprünün bu seneki müdavimi izmaritten başka balık görmedim... Nerde istavritler? bilen var mı? Ne oldu bu istavritlere?

7. kıyıcık

kıyıcık oguz

Favori Kamış:
    SHIMANO
    En İyi Avı:
    1 kğ Eşkina
    slm

Ben bogazdaydım bu pazar ve kısmetime ve birçok takımların benim oltama takılmasıyla birlikde baya güzel istavritler aldım irydi hepsi rumeli fenerinin önün deki mezarlıgın önü baya kalabalıkdı biraz ileri dogru kendimize uygun yer bulduk ve oltalarımızı orda attık fena deyildi kefale attık takımları karıştırılması benimde şevkimi kırdı bende bırakdım ya insan sinirleniyo abi yapacak bişey yok en iyisi kendi düşüncem sarayburnu tarafısamatya ya kadar en uygun yerler .. herkeze rast gele

8. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    arkadaşlar kusuruma bakmayın sağlık sorunlarım nedeniyle balıga cıkamadım siteyede yazamadım fakat gecen hafta cuma günü oldukca iyi sarıkanat yapmış köprü ben gözümle görmedim fakat arkadaşlarımdan aldıgım bilgi akşam üstü saa6 4 - 5 gibi gidenler 50- 60 parca almışlar dediler bu aralar durum nedir bende bilemiyorum acıkcası herkese rast gele

9. yunisef

yunisef YUNUS EMRE AKIN

Favori Kamış:
    ÇAPARİ
    En İyi Avı:
    13 kg oğlum yılmaz
    Geçmiş olsun şükrü hocam... kaçan balık olsun sağlık olmasın.

10. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    Teşekkür ederim herkese saglık diliyorum yavu yanında balıkda olsa fena olmaz diyorum

11. ex.

ex.

Favori Kamış:
    OLTA,KIYI BALIKÇISIYIM
    En İyi Avı:
    KOFANA 1250 gr
    gitti balıklar.. hepsini ben tuttum..artık balık yok size..

12. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    yahu afiyet olsun da sen rakıyı içmeden götürmüşsün balıkları :D

13. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    Köprücüler ortaya çıkın

Selam arkadaşlar sitede yeniyim, köprüde balığa çıkan arkadaşlardan ricam genelde cuma yada cumartesi akşamı galatada yer olmuyor:( yada bilerek bırakılmıyor (nasıl oluyorsa kendini bilmeyen herkes 3 kamış ile birlikte avlanıyor) cuma yada cumartesi günü & akşamı balığa çıkan arkadaşlara yancı olabilirmiyim bütün amatörler gibi gerekli herşeye sahibim (balık tutma becerisi hariç) kim kendini feda etmek ister :D :D

14. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Selam dostum bende senin gibi yeni üyeyim kısmet olursa cuma günü bende gitmeyi düşünüyorum ama şunu hatırlatmak isterim bildiğim kadarı ile bir amatörün 4 oltaya kadar kullanma hakkı var (yanlış yada eksik ise lütfen düzeltin) ama yinede sitemlerinde kısmen haklı olduğun yerler var çözüm olarak daha erken saatlerde gitmekten başka çare yok gibi görünüyor erken gidersem benim yanımda yerin hazır.;)

15. ŞERTEKİN

ŞERTEKİN ŞÜKRÜ

Favori Kamış:
    KENDİ KAMIŞIM
    En İyi Avı:
    TORİK 2005 TARTILAMADI
    herkesin sorunu bu ama bu sorun bütün ülkenin sorunu sevgi ve saygıyı malesef unuttuk ben yıllardır cıkarım bütüm takımcılar ve sürekli gelenlerden balıga cok fazla tanıdıgım olmasına rağmen cok nadirde olsa yer sorunu yaşıyorum başımdan gecen bir olayı anlatayım aklıma geldi bundan bir bucuk ay önce filan cuma akşamı balıga gittim unkapanı köprüsüne takımcı rahminin yanında 3 kişi balık tutmaya gelmişlerki toplam sekiz kamış rica ettim arkadaşlar atabilirmiyim yeriniz oldukça geniş aldıgım yanıt şu oldu kusura bakma abi biz sabahçıyız sabah palamuta atıcaz burada cok zorlanıyoruz o yüzden sekiz kamış ve araları mesafeli tuttuk ki sabah palamut geldiginde rahat edelim diye neyse biraz daha yukarılarda yer buldum bende sabahçı kaldım bir tane balık yakalayamadan geri dönerken akşam yer vermeyen arkadaşlara dönüp sordum palamudu boğdunuz mu diye daha sonra rast gele deyip evin yoluna koyuldum saat sekiz otuz civarları .

16. Gelibolu_1915

Gelibolu_1915 İsmail Adanalı

Favori Kamış:
    Oyster 420 cast, Placton Hummer 300
    En İyi Avı:
    Eşkina, Gelincik, İspari, bolca İstavrit. 2008 hedefi: Lüfer
    Benim şansımdan mıdır nedir bilemiyorum ama her gittiğimde, saat kaç olursa olsun yer bulabiliyorum. Hiç yer yoksa bir iki tur atıyorum muhakkak yer çıkıyor veya birisi ayrılıyor köprüden. Geçtiğimiz cumartesi ise köprünün belli bölümleri bomboştu. Şaşırdım tıka basa dolu olması gereken yerler boştu. Kovalara bakınca neden boş olduğu anlaşıldı tabii ki. Balık yok, balıkçı yok..

17. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Dün Karaköy'deydim hem malzeme almak hemde biraz vakit geçirmek için, akşam 9 a kadar vakit geçirdim. Bu sürede bir çinekop aldım bir kaç tanede iri izmarit onun dışında pek tadı yoktu. Yanımda olta atan 4-5 kişinin aldığı balık sayısı 5-6 adetti geçmez onlarında bir çoğu ufaktı biri sarıkanat bir diğeride koruk lüfer aldı sadece istavrit yoktu sabah alanlar olmuş ama benim bulunduğum saatlerde alanı görmedim kısacası dün pek bereketli değildi ama yinede izmarit sayesinde iyi vakit geçire bilirsiniz yanlız iğnelerinizin biraz büyük olması faydalı olur çünkü izmaritlerin çoğu ufak. Herkese rastgelsin.

not: köprüye çıkıp dolaşmadım ama köprüden yanıma gelenler oldu onlarda aynı şeyleri söylediler.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.