Florocarbon misina test edilmişdir: FİYASKO!!!

Konu, 'Misinalar' kısmında ateş-01-34 tarafından paylaşıldı.

1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Misina dipte sabit yatarken ha fc olmuş ha mono olmuş arada bir fark yok. Misinanın kokusu yok hareket de etmeyince suda biraz bulanık oldumu alın size %99 görünmezlik. Biz fc misinaları at-çek yaparken hareketli yemlerde kullanıyoruz. Burada misinanın ışığı az kırması maalesef elzem bir durum. 0.35 misinayı sahteye veya raglou ya bağlayın bakalım neler olacak. Bir de 0.22 fc bağlayın aradaki farkı görürsünüz. Buradaki yanılsama tamamen arkadaşımızın fc misinayı yanlış takımda kullanmasından kaynaklanıyor.

2. Müdür olayın özü ve doğrusu şu..
    Floracarbon ve florocarbon coated misinalar ışığı yansıtmazlar daha doğrusu az yansıtırlar..Bu nedenle Görme duyusunun temel şartı olan ışık FC misinalardan aynı çaptaki diğerlerine göre daha zor farkedilirler..Bu nedenle verimli olduğu yazılır..Yani faydası misina bağlanmamış bir kancadaki yemin verimi kadardır diyebiliriz..
    Tabiki FC misinalar sihirli bir malzeme değildir..Kullandığımızda bizi balığa boğsun..Sonuçta tek faydalı kısmı misinanın az görünebilir olmasıdır..Özelliklede At-çek gibi hareketli avlarda verimlidir..Çünkü Farkedilebilirlik bu avlarda çok daha fazla önem taşır..Özellikle su üstü sahtelerde önem arzeder..Çünkü sahteye bağlı olan misina aynı çaptaki diğer misinalara oranla zor görünür yada olduğundan ince görünür..
    Gece ay ışığı olan bir avlakta normal naylon misinalar ışığı bir çizgi gibi 3-4 metrelere taşırken ve daha derinlerde dikkatli bakıldığında parlayan misina farkedilebildiği halde FC misinalar yüzeyden 50-60 cm sonra ışığı taşımayı keserler ve 3 metrenin altında ne kadar dikkatli bakarsanız bakın farkedilmezler..
    Bu nedendendirki misina ağlarda yeni dönemde FC misinadan imal ağlar pahalı olmasına rağmen ticari balıkçılar tarafında tercih edilir..Bu ağlar ile normal şartlarda ağa vurmayan levrek alınabilmektedir..Ve şahsen de şahit olduğum bir olay konuyu daha iyi açıklar..6 boy ağ toplanmıştı ve balıkların ağın son 2 boyuna vurduğunu görmüştüm.Sebebini sorduğumda bu 2 boyun FC misina ağ olduğunu balıkçı kendisi söyledi..Ağın FC yakasını kıyıya uzak,yakın atılsada bu durumun sürekli FC ağ tarafından yakanana balıkların çokluğundan bahsetti..Hatta su üzerinde temizlenen ağa ışık tutulduğunda diğer naylon misina ağ ile fark çok net gözlenilebilmekte..
    Tabiki görünmezlik yada farkedilebilirlik derinlikle orantılıdır.. 5 metre ve 10 metreler mirengi noktalarıdır..Bu derinlikler renklerin farkedilebilirliğinin önem kazandığı yani ışığın bu derinliklere farklı ulaşımından kaynaklanır..
    Sonuç olarak şahsım adına şunu söyleyebilirim bir avlakta 2 makineme aynı çapta naylon diğer iki makineme aynı çapta FC misina bağladığımda FC misina olan makineler herzaman fazla balık yakalamıştır.
    FC misinaların sert olduğu yönünde birşeyler yazılmış..Evet bu ilk üretilen FC misinalar için doğru bir yorum..Ancak günümüzde üretilen FC misinalar Naylonlara yakın esnemeye sahiptır..Bu seçilen misinaya bağlıdır..Bazı markaların çok esnek FC misinaları mevcut..Bunun dışında FC misinalar bir teknoloji ürünüdür..Ve memnuniyet Bu teknolojinin ne denli doğru uygulandığına bağlıdır..Her FC yazan misinaya Güvenmek hüsrana yada yanlış yorumlara sebep olabilir..

3. Yok yok Müdür çok açık ve net;)

10 metrede 030 FC karbon misinanın farkedilebilirliği ile Naylon misinanın farkedilebilirliği arasında fark kesinlikle var..Ancak derinlik arttıkça aradaki farkedilebilirlik farkı azalmakta genel manada 45-50 metrelerden sonra FC misina ve naylon misina arasında çok fark kalmamakta..Bildiğin gibi bu derinlikte karanlık başlamakta yani gün ışığının ulaştığı son metreler..Kısaca aydınlık ortamlarda FC misina avantajlı..Gece içinde aynı durum söz konuzu..Ay karanlığı olsa bile Mutlak karanlık olmadığından Yüzeye yakın yapılan avlarda avantajlı:)

4. Tamam..;) Ama ana fikir şu..Işığın olduğu yerde FC misina avantajlı:)

5. :eek: AboOooVvvv:eek: :eek:

Balıkavı yönetiminden istifamın kabulune.......:p :D

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Birkaç parametre balıkta aynı anda resmin oluşmasını sağlıyor. Bu faktörlerin önceliği balıkların türlerine göre değişebilir veya bazıları hiç kullanılmıyor olabilir.
    1-Işık ve yansıma
    2-Hareketle oluşan titreşimler ve ses dalgaları
    3-Hareketli cisim ile su arasında sürtünmenin yarattığı elektirik
    4-Hücreler tarafından hareket esnasında üretilen elektirik
    Bu faktörler farklı oranlarda biraraya gelerek görüntüyü oluşturuyor namık.

7. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    krampon ve şort forma giyen herkes futbolcu olmaz yetenel işidir futbolculuk
    misina bahanedir aslın da av da önce ustalık ğelir bu işin başın da
    sen de uyacaksın ortama harcamayacak sın fazla para olacan usta tutacan büyük balık
    kal sağlıcakla

8. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    sağolasın ömrün uzun olsun güldürdün beni:D :D

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Fluorocarbon misina kullanmanın sonuç istatistikleri:

FİYAT/PERFORMANS>1

Yani fiyatına göre iş yapabilme becerisi çok düşük.Çok güsel bir tartışma oldu.Herkese sonsuz teşekkürler..

10. ozan

ozan Ozan

işte bu. rapala konusunda da demiştim gece parlak rapala diyen arkadaşlara aksine mat ve koyu rapalayı daha çok alıyor balık dediğimde milletin bakışı dalga geçtiğim yönündeydi sanırım. ;) . oysa balığın duyusunu görme üzerine kurarsanız gece ve derin su balık avı mümkün olmayan tekniklere dönüşür;)

11. simendifer

simendifer Sennur

Bence direkt olarak bu sonucu çıkarmamalısın. Aynı misinayı, farklı bir balık avında ve kullanımına uygun şartlarda kullanırsan, belki de bugüne kadarki en iyi avını yapacaksın bunu bilemezsin. Ve bu durum balığın çok seyrek olduğu bir zamanda da gerçekleşebilir. O zaman da Erdal'ın dediği gibi bunun kerametini FC misinaya bağlayabilirsin ve dersin ki "yaşasın FC misina ve onu icat edenler". :) Öncelikle şunu hiç unutmamak gerekir, balık işi en başta kısmet işidir. İki kişilik teknede aynı anda, aynı kişinin hazırladığı aynı takımla arkadaşım sıra sıra iri mezgit çekerken, sinek avladığım zamanları biliyorum. Bir taraftan, aynı avlakta olsanızda önünüzde uzanan mera aynı zemine sahip olmayabilir. Dip dibesindir ama yanındakinin önünde kırma taşlar dizilidir su içinde, senin önün kumdur. Sen kalkan alırsın yanındaki seyreder mesela. Ya da bu durumun tam tersi de olabilir. Bu saydıklarım çok uzak ihtimal gibi görünebilir belki ama forumu iyice gözden geçirirseniz, bu durumların sıkça yaşandığını görebilirsiniz. Kullanılan yem de ayrı bir konu elbette, ki sen de bundan bahsetmişsin zaten.

Tüm yazılanları okudum, arkadaşlar balıkların sadece görme yetisi ile değil, farklı algılama yöntemleri ile de balığın misinayı hissedebileceğinden bahsetmişler. Evet bu da doğru kesinlikle ama sanırım insanoğlu en azından teknolojiyi kullanarak bu duyulardan birini aradan çıkaracak yöntem olarak FC misinayı icat etmeyi başarmış. Şayet bu farklı algılama yöntemleri insanoğlu tarafından tam olarak belirlenemediyse, o zaman FC misinanın da işlevselliği hakkında kesin yargılar yürütmek çok doğru olmaz. Kesin yargılara kapılıp şüpheciliği yitirdiğimiz anda, bizim için balık tutmak daha da zorlaşacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle;

FİYAT/PERFORMANS>1

çıkarımına katılamıyorum. Farklı kullanım şartlarında (ki bu, hava şartları, zemin, misina, yem, takım, suyun durumu, balık popülasyonu..... v.s. gibi faktörler nedeni ile çok sayıda kombinasyon demektir ve ne kadar kombinasyon varsa o kadar çıkarım olacaktır.) bunun altına gelecek çıkarımlar çok çok farklı olacak ve bu liste uzayıp gidecektir.

12. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

Bu tartışma FC misinanın balık tutmaya etkisinin İSTATİK i verilerini karşımıza çıkardı.Burada genelleme yapıyorus.Geçmiş zamanı,başımızdan geçenleri anlatıyorus.GELECEK zamanı konuşmuyorus!!!FC misinayı savunan arkadaşlarımız hep GELECEK zamanı konuşuyor,Belki şöyle olur,belki böyle olur.Ben bizzat denedim,hemde 3 gün boyunca,fakat ne eksisi ne artısı oldu.Bizzat deneyipde kimsenin balık tutamadığı yerde balık tuttum diyen varmı???Varsa şayet o zaman FC efsanesini tekrar gözden geçiririz.Amacımız balık tutmak,biz amatörler balık tutmak için para harcıyorus,zar zor kazandığımız paraları BALIKÇILIK için harcıyorus.Bence boşuna yapılan bir harcama...!!!

Zaten FC misina bir BATIL inanış olmuş.Herkes FC nin görünmez olduğuna inanmak istiyor.İsteyen inansın ve YÜKSEK MALİYETİNİ karşılasın.Ben artık inanmıyorum...

FC misinanın balık tutmaya olumlu etkisi olmadığını söylemiyorum.Etkisi vardır belki(YİNE GELECEK ZAMAN KULLANDIM,anlatmak istediğim buydu)ama FİYAT Ve PERFORMANS açısından baktığımız zaman,PARASININ KARŞILIĞINI vermiyor.

İNŞALLAH FC görünmez:D:p :D :eek: ;) :confused: :rolleyes:

13. simendifer

simendifer Sennur

Ateş, senin çok kesin yargıların var arkadaşım. Ben sana hala katılmıyorum üzgünüm ama elbette herkes aynı fikre sahip olacak diye bir şey söz konusu değil. Bu senin fikrin ve saygı duyuyorum. Bu arada tek bir deney ile istatistik oluşturulamaz bunu da söylemek istiyorum. Gelecekten bahsetmeyip bu misinadan faydalananları da arama motorundan arattırarak bulabilirsin. FC misina ya da florocarbon yazarsan karşına çok konu çıkacaktır. Sana rast gelsin. Umarım o amcanın tuttuğu kiloluklardan bir tane de sana denk gelir, burada paylaşırsın ve biz de keyifleniriz. ;):)

Son düzenleme: 24 Ekim 2008
  14. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    bu yazı alıntıdır başka bir forumdan biri yazmış... Aynen aktarıyorum...

DENEYLER :

1. Berkley Firması tarafından yapılan bir deneyde büyük bir akvaryum, orta kısmından, dipten satıha kadar çeşitli tip ve kalınlıklarda FC ve nylon monofilament misinalar gerilerek iki hücreye bölünmüştür. Misinaların arasındaki açıklık bir balığın ancak misinalardan birine değerek geçebileceği kadar bırakılmıştır. ( Bulduğum kaynaklarda deneyin hangi balıklarla yapıldığı belirtilmemiş, ama bunun hem deniz hem de tatlısu balıkları ile yapıldığını düşünmek yanlış olmaz sanırım. ) Akvaryumun bir tarafına balıklar, diğer tarafına da sevdikleri yemler konularak yem tarafına geçen balıkların geçerken en fazla hangi misinalara dokundukları tesbit edilmiştir. Balıklar en çok, az görebildikleri veya hiç göremedikleri misinanın gerili olduğu açıklıktan geçmeye çalışacaklarından bu deneyin FC misinaların, balık gözü ile de ne kadar görünüp görünmez olduğu konusunda doğru bir sonuca ulaşacağı kesindir.
    Sonuçta FC misinalar diğer misinalardan iki misli fazla dokunmaya maruz kalmışlardır.

2. Yine ayni yıllarda ayni amaçla yapılan başka bir deneyde Sarıkanat Orkinos’lar ( Yellowfin Tuna ) denek olarak kullanılmışlardır.. Deneyde 700 iğnelik bir orkinos paragatı ( paraketası ) kullanılmıştır. Paragat üzerindeki köstekler bir FC, bir n.monofilament olarak dizilmişlerdir. Ayni iğne ve yem ile donatılan paragat belli bir süre sonunda çekildiğinde 44 adet sarıkanat orkinosun yakalandığı görülmüştür.
    Şimdi sıkı durun. Balıklardan 43 adedi FC kösteklere, 1 adedi nylon monofilament kösteğe yakalanmıştır.

3. Son olarak bu yıl Ekim ayıda Çeşme, Eşek Adası önündeki bir karagöz avlağında tekneden yaptığımız avdan bahsetmek istiyorum. Dört adet 4 no. Mustad 1523D iğneli, FC beden ve köstekten oluşan takım ve sülünez yemi kullanarak başladığım avda kısa sürede benim 15 – 20 adet karagözü ikişerli üçerli tutmama rağmen diğer iki arkadaşımdan birinin bir adet karagöz ve diğerinin sadece birkaç adet hanos ( hani ) tutması ve onların da bunun şanstan öte bir durumdan kaynaklandığına inanmaları, bana bu konuda bir deney yapma fırsatı yaratmış oldu. Avlandıkları takımlar, birinin çok renkli 0.35mm misinadan , diğer arkadaşımın koyu renkli ve 0.30mm bir başka monofilament misinadan yapılmıştı. Hemen kendilerine yedeklerimden birer 3 iğneli, 0.30mm FC dan yapılmış takım verdim ve bunları kullanmalarını istedim.
    Sonuç bana göre hiç şaşırtıcı değildi. İlk atışlarından itibaren karagözleri ikişerli, üçerli çekmeye başladılar.

15. SHIMANOCU

SHIMANOCU Rasim Saraçoğulları

Florakarbon Misina Ne Demek?

Sevgili Dostlar,

Her konuda olduğu gibi, misina konusunda da, ülkemizdeki ilgili ithalatçı, esnaf ve satış elemanlarının cehaleti ya da art niyeti bizi yanlış yönlendiriyor.

Arkadaşlar, floracarbon misina " diğerlerinden sağlam olduğu " için pahalı değildir. Tam tersine, diğer misinalardan daha az kopma direnci vardır. Örneğin, sıradan basit bir 0,40 mm misinanın kopma direnci (Breaking Strength) 8,5 -9 Kg dır. Oysa 0,40 mm florakarbon misinanın kopma direnci, 6,75 -7,8 kg arasında değişir (firmasına göre, kalitesine göre)
    Eee öyleyse niye böyle bir inanış var? Çünkü satıcı, fiyat pahalılığını anlatmak için böyle bir yalan söylüyor veya gerçekten o da öyle biliyor.
    Peki Florakarbon misina neden pahalı ve ne özelliği var?
    Florakarbon misina, diğer misinalara göre özgül ağırlığı daha fazla olduğu için çok daha kolay iner ve daha iyi yatar bu biiir. Bir de, diğer monofilament misinalara oranla, su altındaki renk yansıtma indisi %50-60 daha azdır. Yani daha az farkedilip görünür bu da ikiii..
    Yani, yine örneğin 0,40 misinanın 100 metresinin ağırlığı 15 gram ise, florakarbon 0,40 misinanın 100 metresinin ağırlığı 22-25 gr arasındadır. Yani fiyat, kullanılan hammaddenin ağırlığı ile doğru orantılı olduğu için ve de bu ağırlık farkını karbon molekülleri sağladığı için fiyatı pahalıdır. Yoksa asla, daha sağlam değildir.
    Ama, bazı arkadaşların dediği gibi, av sırasında, zemine iyi yatması, kolay batması ve de carbon-florür karışımından dolayı su içinde homojenize olup daha görülmez olduğu için, kesinlikle büyük avantaj sağlayacaktır. Bu da böyle biline.
    Sağlık ve esenlikler dilerim. Rasgele,
    Shimanocu
    24.10.2008

16. ozan

ozan Ozan

3. sünün abartı olduğuna inanıyorum ilk ikisi iddialı berkley uzak değil böyle bir deney varmı gidip sorup dönüyoruz ve buraya sonucu yazıyoruz. böylece efsanenin doğruluğunu teste tabi tutmuş olacağız;) bana biraz müsade bi sorup geleyim

evet baktım geldim tarihçelerinde herşey var ancak florocarbon misina onlar için pek dönüm noktası olamamış herhalde değinmemişler. sanırım böylesi net sonuçları olsa değinirlerdi. ancak ben her ihtimale karşı aşağıdaki maili altındaki adrese gönderdim cevabıda paylaşacağım.

Dear sir/madam
    I want to ask a question about florocarbon fishing lines. Did you do any experiment about it. Especialy did you compare it with the mono line. thanks alot
    Ozan YIlmaz
    Turkey

mail adresi: berkley@purefishing.com

ve ayrıca internette yaptığım araştırmada misina üzerine yapılan araştırmaların çoğunun yüklenme- kopma ve düğüm üzerine olduğunu gördüm. görünmezlik çalışmasının henüz teorik bir görünmezlik olduğu konusunda şüphelerim iyice arttı sayenizde

17. ozan

ozan Ozan

18. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    No-memory

Pure Fishing Firması( BERKLEY-STREN-ABU GARCİA-MİTCHELL-SPİDERWİRE-FENWİCK üreticisi ve Dünya dispritörü)bu deneyleri yapmışdır.Şu anda Dünyada Balık Malzemeleri Sektöründe En büyük yatırım sahibi firma.Sizce FC nin muhteşem sonuçlar verdiğini gösteren deneyler yapması Normal değil mi???

ABD de balık yarışmalarında MASTER olan avcılar vardır.Bunlar MARKA isimler olmuş balıkçılar.ABD de MASTER lar hangi ürünleri kullnıyorlarsa vatandaşda o ürünleri kullnıyorlar.MASTER lara sponsor olan firmalarda EN BÜYÜK MARKALAR.

Bu MASTERLARIN FC hakkında ki yorumları bizim SİYASETÇİLERİMİZ gibi.Ne demek istediğimi heralde anladınız...

Sayın adminim;

Benim bu kadar keskin ifadelerimin asıl sebebini arkadaşlarımın iyice anlamasını

istiyorum.Bu forumda yazılanları milyonlarca insan okuyor.Türkiyenin en çok

ziyaret edilen sitesiyiz.Bu sebepten ürünler hakkında ki yorumlarımıs o ürünün

az veya çok satış yapmasını sağlıyor.Birçok balıkmarkette

FC ;GÖRÜNMEZ MİSİNA olarak vatandaşa satılıyor.
    Şu anda

TÜRKİYEDE VE YURTDIŞINDA EN FAZLA SATIŞI YAPILAN ÜRÜNLERDEN DİR

FC .Maalesef yalnızca TC de değil Tüm dünyada amatör avcılar:

NO- MOMORY(GÖRÜNMEZ) ZOKASINI YUTMUŞDUR... :(

En azından bizler, NO-MEMORY olmayalım...;)

19. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Ateş, ben seni anladım ama sanırım kendi anlatmak istediğimi tam olarak anlatamadım. Beni Pure Fishing firmasının yaptığı deneyler ve onlardan gelir elde eden Masterların ifadeleri ilgilendirmiyor ki. ;) Ben kendi deneylerimizden söz ediyorum. Bu sadece FC misinalar için savunduğum bir söylem değil, kullandığımız her ürün için geçerli. Bak mesela kendi deneyimimi sana söyleyeyim, 0,10 FC misina ile tekneden çok iyi istavrit aldım. Normal misina ile yaptığım çapariden çok daha iyi iş yaptı ve üstelik kullandığım floş aynı floştu (yeşil gözyaşı floş kullanıyorum.) Ama aynı performansı kıyıdan alamadım malesef ve kıyıda da normal misinam iş yaptı. aynı gün olmasına rağmen iki performans şaşırtıcı bence. Bunun nedenini de bir türlü çözemedim. O nedenle kesin yargı ile konuşamıyorum, en azından şimdilik bunu yapamam. Forumda marka olmamış balıkçı arkadaşlarımızın da deneyimleri var mesela, tüm verileri bir araya getirerek belki ortalama bir fikir edinilebilir ama yine de kesin yargıya kapılmamalıyız şeklinde düşünüyorum. Farklı av şartlarında, farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır mutlaka.

20. ozan

ozan Ozan

evet arkadaşlar berkleyden gelen cevabın ilgili bölümü aşağıda. deneyde 2 kat olayını söylemiyorlar sadece monoyu daha iyi gördüğü ifadesi var. fakat bunun bilimsel açıdan anlamlı bir fark olup olmadığı yok. yani misinaya 1 fazlamı çaptı yoksa 2 katmı bu bilgi yok. 2 kat olsa bu gurula söylenirdi yada istatistiki bilgiler verilirdi. ben istatistikle uğraşmış birisi olarak aradaki farkın anlamlılığı konusunda hala şüpheliyim. gerisi malum bilinen şeyler.

şu ifade çok önemli fark çok berrak görünürlüğün üst düzeyde olduğu sular için geçerli. yani kimse yem yeşil göl suyunda bu mümkünmüş gibi atmasın. berkley bile atmıyor çünkü

Dear Ozan,

Thank you for your interest!!! I have attached some good information to this e-mail.
    Good Fishing

Customer Service

Is fluorocarbon invisible to fish? This question has not been scientifically or empirically answered. Berkley scientists tried to somehow quantify this with an experiment in the Berkley® Fish Lab. Strands of monofilament were hung in a tank where bass swam freely, each line connected to a sensor that counted the number of times a fish hit, or bumped into it. The theory was that fish will avoid objects they can see. The results indicate that fish could see nylon monofilament better than they could see fluorocarbon.

When is fluorocarbon fishing line better than nylon? It depends. Fluorocarbon certainly would offer the best advantage in clear water situations where fish are heavily pressured or slow to bite – finesse situations. Anglers believe this is true based on experience. However, fluorocarbon offers other advantages that have been overlooked, making it an excellent fishing line for other situations and conditions.
    • Excellent wet strength – because fluorocarbon does not absorb water, it will not weaken or increase in stretch like nylon fishing lines will. In fact, Berkley Vanish™ is stronger than wet Trilene® XL and XT, or Original Stren® and most other nylon fishing lines.
    • Excellent durability – the added density makes fluorocarbon very abrasion-resistant, making it ideal for fishing in rough conditions such as logs, rocks and docks.
    • Extra density – fluorocarbon sinks, which will enable lures to dive deeper and faster than nylon fishing lines.
    • Stretch resistance – fluorocarbon stretches slower and less than nylon, particularly when compared to wet nylon, making it much more sensitive.