eşkina taşı

Konu, 'Genel Konular' kısmında AVCIYILMAZ tarafından paylaşıldı.

1. dia

dia mehmet

slm.:) ben aydındayım.eşkina balık taşının kuma ve taşa iyi geldiğini sölemişsiniz.ben de kum döküyorum mütiş sancı ve bulantı oluyor.eşkina balık taşını çok aradım ama temin edemedim.bana yardımcı olurmusnuz.bana bu tel.den ulaşırsanız sevinirim. şimdiden tşkler. tel:0535 448 44 49

2. tekila42

tekila42 tahir selçuk

merhaba yılmaz bey 5 yaşında bir kızım var iki böbreginde de taş var 0,5cm buyuklugunde taşlardan elinizde varsa gönderirseniz duamızı alırsınız..5325598652 ismim tahir selçuk sizden haber bekliyorumm saygılarımla..

3. tekila42

tekila42 tahir selçuk

YILMAZ bey ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür edrim bu gun taslar elime gecti siz bize taşları yoladınız mevlam sizin ayagınıza taş degdirmesinn....allah razı olsun

4. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    yahu arkadaşım insan taşları alıp almadığını aldıysada bir teşekkür eder yahu

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bir teşekkür edin bre, kızdırmayın postaci abimizi.:mad:

Postaci abim onlar da haklı, böbrek acısı pek vahim. İnsana herşeyi unutturuyor neylersin.:eek:

:D :p

6. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    hadi kabul ettim ğitti allah kimseye o acıyı çektirmesin

7. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    selamlar.

rastgele acaba elinde eşkina taşı olan varmıdır hayrına:(

8. hangisidogru

hangisidogru MUHARREM

En İyi Avı:
    kendim
    Buldum :))

Aranılan taşlar İsmail Soylu abimiz tarafından sağlanmıştır,kendisine çok ama çok teşekkür ederim :)

9. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    siteye bir iki aydır girmemiştim. şimdi görüyorum yazılanları..

taşları size ben göndermedim. sanırım Güral bey(postacı 61) gönderdi... yani teşekkürü hak eden abimiz sanırım o. geçmiş olsun

Son düzenleme: 26 Nisan 2011
  10. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    evet taş vardı.. ama hayırı bende önce kapbışlar.. geçmiş olsun..

bendekileride ihtiyacı olan başka birine veririz inş.

11. huseceti

huseceti Hüseyin

Merhaba

Bende böbrek taşı olayı 6 yıl önce başladı. 6 yıl içinde bir çok kez böbrek taşı düşürdüm ve düşüremediğim taşlar için de 3 kez ameliyat olmak zorunda kaldım. Son bir hafta içerisinde üç kez acil servise gitmek zorunda kaldım Şu anda dayanlımayacak bir ağrım yok ancak zaman zaman çok şiddetli ağrılar çekiyorum. 3 adet kolay düşmeyecek taşım varmış. Allah rızası için bana bu taşlardan gönderebilecek olan bir arkadaş var mıdır acaba. Ücret ödemeye de razıyım. yeter ki derdime derman olsun. Bir de taşların kullanılışı sırasında ne gibi etkileri olduğu bir kişi tarafından açık bir şekilde belirtilmemiş. Ben de kullanım sürecinde böbrek taşlarının ne şekilde değişim gösterdiğini burada sürekli paylaşmak istiyorum. Taşları gönderebilecek arkadaşa şimdiden Allah bin kere razı olsun diyorum. Herkese iyi geceler...

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Onceki bir yazımdan alıtıdır.

( Huseyin kardes gecmis olsun. Bursa' ya yolun duserse, Altıparak caddesinin basında ( Stadyuma giden cadde ) Balıkcı Resat vardır. Buyuk olasılıkla onda bulunur. Taze Taze.4-5 tanesini bir fincana koy, uzerine bir limon sık ve 24 saat sonra ac karnına ic. yeniden bir limon sıkarak, taslar eriyinceye kadar işleme devam et.) ( Tarifi mutlak biliyorsundur.Belki ukelalık etmisimdir.Kusura bakma.)

Onceki yazdıgım arkadasın da ismi Huseyin'mis. Tesadufun boylesi.
    Sizede tavsiye ederim. İzmir'da Balık hali gibi bir yer varsa, balıkcılarda mutlak bulunur.Gecmis olsun.

Son düzenleme: 14 Mayıs 2011
  13. huseceti

huseceti Hüseyin

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Hazırlanışı için birkaç farklı tarif vardı internette onu da soracaktım ama sizin yazdığınız sanırım en sık kullanılan tarif. Ben de o şekilde yapacağım. İzmir'in Aliağa ilçesinde ikamet etmekteyim. Yarın İzmir merkeze gitmeyi düşünüyüorum sırf bu balık taşlarını bulabilmek için. Eğer bulursam buradan yazarım. Süreci de adım adım yazacağım ki herkes bilgi sahibi olsun. Tekrardan teşekkürler. İyi geceler...

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İnsaallah sifa bulursunuz. Tekrar gecmis olsun.

15. unalakci

unalakci ünal

selam. taş ağrılarım dayanılmaz. bana çok acil eşkina baliğı taşı lazım. formda temin edebileceğini yazmışsın.temin ededbilirsen çok sevinirim. tel:05428018648

16. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek

geçmiş olsun. adresinizi özel mesajdan yazarsanız taşlarınızı göndereyim postayla..

17. Rombisagem

Rombisagem RECEP BAYAR

Favori Kamış:
    FINDIK SIRIĞI
    Favori Makine:
    BASİT
    En İyi Avı:
    TATLI SU BALIĞI 6 KG.
    Sayın Eşkına avcıları;

Selamlar saygılar sunarım hepinize,
    2006 dan bu yana eşkina balığının yakalanışı ve kafasındaki taşları, onların böbrek taşları ile ilgili faydalarını, bunlarla ilgili yardımlaşmaları okudum. Çok ilgimi çekti. Bu forumu böbrek taşları nasıl eritilir diye arama sonunda buldum. Okudukça da ilgimi çekti. Bu sitenin varlığından da böylece haberdar oldum. İyi ki de siteyi bulmuşum. Böbrek taşlarının eritilmesi ve düşürülmesi ile ilgili eşkina taşını öğrenmemiş olacaktım. Benim de taşla ilgili çok büyük sorunum var. elinde eşkina taşı olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

18. Rombisagem

Rombisagem RECEP BAYAR

Favori Kamış:
    FINDIK SIRIĞI
    Favori Makine:
    BASİT
    En İyi Avı:
    TATLI SU BALIĞI 6 KG.
    Selamlar saygılar sunarım hepinize,
    2006 dan bu yana eşkina balığının yakalanışı ve kafasındaki taşları, onların böbrek taşları ile ilgili faydalarını, bunlarla ilgili yardımlaşmaları okudum. Çok ilgimi çekti. Bu forumu böbrek taşları nasıl eritilir diye arama sonunda buldum. Okudukça da ilgimi çekti. Bu sitenin varlığından da böylece haberdar oldum. İyi ki de siteyi bulmuşum. Böbrek taşlarının eritilmesi ve düşürülmesi ile ilgili eşkina taşını öğrenmemiş olacaktım. Benim de taşla ilgili çok büyük sorunum var. elinde eşkina taşı olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

19. Rombisagem

Rombisagem RECEP BAYAR

Favori Kamış:
    FINDIK SIRIĞI
    Favori Makine:
    BASİT
    En İyi Avı:
    TATLI SU BALIĞI 6 KG.
    Sayın balık avcıları kardeşlerim saygılar ve salemlar sunarım.

Böbreklerimde ağrılı kum ve taş varlığı 1983 te başladı. Filmlerde ilk taş varlığını da 1990 da gördük. 18 mm. idi. Gazi Ünv.de ESWL de 3 yıl boyunca o taşla ilgili olarak taş kırma ünitesinde kırdırmaya gittim. İki ayda bir gidiyordum. Kırılanlar oldu. Zaman zaman düştüler de . Hastanedeki doktorlar hiç bir ilaç önermiyorlar. Yalnızca bol su iç diyorlar. İçmeye de çalıştık. 1994 te o taştan kurtulduk. Bir kaç yıl arada ağrılarla 2000 yılına kadar idare ettik. Sonra gene oluşumlar başladı. Aynı ünv. de gene kırdırmaya gittim. Ondan sonra her yıl yerine yenisi oluştu. fabrika gibi üretim başladı. 5 yıldır her Ağustos Eylül aylarında ortaya çıkıyor. İdrar yollarından girilerek 4 defa taş aldırdım. Taşların ufalanıp dökülmesi bır yana hastane işleri sondalar acılar işin cabası. Korkuyorum ki bu gidişle böbreklerden olacaz Allah korusun. Her taş kıırma işi için bir gün hastaneye gidip böbrek filmi kan tahlili. Bir gün İVP filmi veya Ultrason. Bir gün taşın kırılması, alınması veya parçalanması için operasyon. 2 gün de yatış. Yaklaşık bir hafta tüm zamanını bu işlem alıyor.
    9.8.2011 de dr.gittim. film çekildi. kan tahlili yapıldı. 12.9.2011 de ultrasonda birkaç taş varlığı tespit edildi.Üreterin sonuna 2 cm kala duran 8 mm taşın kanaldan girilerek alınması için 15.8.2011 de gel alalım dediler. Aldırmak bir şey değil. Sağ ve sol böbrek içinde 5 cm civarında birkaç tane daha taç olduğu ultrason rp.da yazıyor. Buna başka bir çözüm bulmam gerekiyor. Her sene bu işlemi yapmak beni korkutuyor. Allah korusun böbrekleri yitirmekten korkuyorum. Artık hastanelerdeki operasyonlardan bıktım. Bu forumda yazılanları uygulamak istiyorum. Ama ben bu taşın var olduğu eşkina balığını bulmam yakalamam mümkün değil. Yakalayanlara ve elinde eşkina taşı olanlara İmdattttttttttt diyorum. Elinde taş bulunan kardeşlerim. Bana da bir yardımda bulunun. Size ömür boyu minnetar kalırım. Şimdiden teşekkür eder elinize kolunuza sağlık avınız bol,kazancınız hayırlı ve daim olsun.

20. Rombisagem

Rombisagem RECEP BAYAR

Favori Kamış:
    FINDIK SIRIĞI
    Favori Makine:
    BASİT
    En İyi Avı:
    TATLI SU BALIĞI 6 KG.
    Sayın balikavi.net üyeleri ve forum yazarları,

Hepinize selamlar saygılar ve sevgiler sunarım.
    Forumda yazı yazan bir çok böbrek taşı hastaları artık yazı yazmaz olmuşlar. sanırım taş sorununu hallettiler. Dilerim ki halletmiş olsunlar. Birçok eşkina taşı talebinde bulunaları gördüm. Göndermek isteyenlerin ve gönderen kardeşlerimin yazılarını okudum. Bu yardımlaşma çok mükemmel bir duygu ve yardımlaşma örneği. Bu duygu ve düşüncelerle yardımda bulunanları kutlarım tebrik ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Yardım alan arkadaşlar taşları aldıklarının belirtseler teşekkür etseler. İşlemleri uyguladıktan sonra foruma durumu yazsalar, ne sonuç alınmış bize de bilgi yazsalar çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Eğer bu böbrek taşlarını eritebilirsem tüm açıklamaları burada paylaşmayı düşünüyorum. Bu böbrek taşları çok tehlikeli bir rahatsızlık. Sonu diyalize mahkum olmaya kadar gidebilir. Allah korusun böbreklerini kaybedebilir insan. Eşkina taşından yararlanan ve nasıl bir fayda gördüğünü burada açık bir şekilde yazan olursa bundan muzdarip olan diğer insanlar da yararlanır. Lütfen yazın. Bir aydır kimse bir şey yazmamış bu konuda. Her halde bu sayfayı bundan sonra ben dolduracam galiba. Herkese sağlık ve sıhhat dileklerimle. aeo.