el de karıncalanma-uyuşma

Konu, 'Genel Konular' kısmında rapalacikral tarafından paylaşıldı.

1. rapalacikral

rapalacikral ali

Tevfik Abi özelden yazdığın gibi oldu.
    Canım sıkıldı.
    Sol kolum da ağrımaya başladı.
    Dün akşamdan beri geçmiyor ağrı ve sol el de uyuşma.
    Canım sıkkın.
    Senin sölediğin kremden aldım bakalım.

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tekrar geçmiş olsun Ali Kardeşim.

Oluşan ve oluşması muhtemel bazı polemikler açısından özeli tercih etmiştim. Tabii şu an, her nedense özelinizden mesaj yazamıyorum ?:confused: :confused:

Kremlerden ziyade vermiş olduğum diğer ürünü değerlendir. Kullanım kitapcığında uygulama yerleri mevcuttur. % 5 kremler ise, % 95 diğeridir, etkin olarak.

Tabii ciddi boyutlarda, sağlık kuruluş ve Dr. kontrolünde olman gerekliliğini ayrıca önerir ve savunurum.

Kısa sürede eski sağlığına kavuşman dileklerimle.

3. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

aynı sorun ile karşı karşıyayım 10 gün ava gittim günde 9 saat avlandım kamışı sağ elim ile tutarım şuan hala sağ elimin el bileğim çok şiddetli ağrıyor, aynı elimin orta yüzük ve serçe parmağım inanılmaz derecede uyuşuk. Bu durum hala devam ediyor bir kaç gün bekleyeceğim geşmezse bir doktora gitmeyi düşünüyorum umarım önemli birşey değildir...

4. rapalacikral

rapalacikral ali

çok sevmiyorum o yüzden kapadım abi.
    sizle alakalı bir durum değil.

öte yandan bu sölediğiniz masajı da ihmal etmiyorum.
    şimdilik avm tarzı masaj koltukların da yaptırıyorum :D
    geçmezse eve de alıcam bir tane.

esas merakım şu.
    mesela buna ara verdim şimdi balığa.
    ve sölediğiniz tedavi metotları ile geçti diyelim.
    ee başlayınca hemen yine olur mu ??
    canım sıkılıyor.
    çok teşekkür ederim..

5. rapalacikral

rapalacikral ali

geçmiş o lsun.
    baya abartmıssınız sizde benim gibi :D

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ali kardeşim,

Masaj koltukları ile, belirttiğim ürün arasında uygulama olarak yakından uzaktan bir yakınlık söz konusu değildir.

Belirttiğim ürün, fizik rehabilitasyon tedavi merkezlerinde birebir kullanılan üründür. Elektro şok ve manyetik dalgalarla işlev yaparlar. Normal masajlardan, en az 3000 - 4000 ve hatta 5000 kez :confused: :confused: daha etkilidir. Derim ki, böyle bir ürün her evde olmalı. Sonuçta 80 - 100 lira bir bedel ödeyeceksiniz. Bu ve benzer ürünleri medikal mağazalarda birebir inceleyerek ve test ederek değerlendirin isterim.

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Kolda uyuşma genelde büyük bir problem değildir. Ama ağrı dediğiniz zaman iki üç kere düşünmek gerekir. Bilhassa taa boyna kadar yayılan bir ağrı varsa.

Uyuşma teknik olarak kamışı akşama kadar tutmaktan kaynaklanabilir pekala. Fakat bu durumda genellikle kol değil de, bilek ve elde, serçe parmak tarafında bir uyuşma görülür.

Kremlerin vs. çok bir faydası olmaz. Bir kaç fizik tedavi hareketi, bileklere kola yük düşürmeyecek çalışma pozisyonu vs. ile çoğu zaman geçer. Eğer bu yapılmazsa, kronikleşir ve çok ciddi bir ameliyat gerektirebilir. Ameliyat derken, kolunuzda hareket kaybı vs. oluşabilir sonrasında, hassas bir işlemdir.

Sorunun devam ettiğini düşünürsek, doktorculuk oynamaktansa, gidip profesyonel bir destek almak daha iyi netice verebilir. Doğrudan bir nöroloji uzmanına görünün. Yaşıda göz alınca, bunu ciddiye almanızda fayda var derim. En azından bu erken safhada tedavisi daha kolay olacaktır, dahası olası arkada yatan daha ciddi hastalıkların erken teşhisini sağlayacaktır.

8. rapalacikral

rapalacikral ali

Tevfik Bey ve Serdar Bey değerli mesajlarınız için çok teşekkür ederim.
    Dikkate alıcam..

1-2 haftadır sol el de uyuşma ve karıncalanma vardı.
    tam sezon sonrası olunca dedim ki bu iş balıktan.
    400 - 500 gr kamış. 500 - 600 gr makina . 150 200 gr kurşun ve akıntı.
    4-5 saat resmen 1.5 kilo +akıntı ile belki 3-4 kilo kona yük biniyor.
    Günde 3-5 kez oluyordu. bu el de ki problem.

Ardından dün ki av dan sonra ise sol kolum da ilk defa gece yatarken bir ağrı hissettim.
    elde uyuşma ve karıncalanma ile beraber.
    böle sol kolumu kafamın altına alınca sol elim iyice uyuşup karıncalanıyor.
    benexol alıyorum.sinir uçlarını onarıyormuş.
    bugün ağrı geçti.
    krem de sürüyorum ama bilmiyorum.
    canım çok sıkıldı.

bu ileride balık tutamama gibi birşeye sebeb olacak sa
    büyük konuşmamak lazım ama
    büyük çok büyük yıkım olur bana.

9. umutemin

Ali abi bugün nöroloğa gittim aynı problem için boyun fıtığı, b-12, şeker meker herşey normal çıktı doktor elime bişeyler bağladı elektrik akımları gönderdi ve elde sinir sıkışması var dedi... merhem ve iki ayrı hap verdi bugün başlıyorum tedaviye bilgin olsun senin şikayetlerinle aynıydı şikayetlerim...

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    boyun fıtığı, b-12, şeker meker herşey normal çıkarsa, elbette problem yok pek. O ilaçlar olmadan da tahminen geçecektir. Genede biraz fizik teraip önerilerine uyun mutlaka.

Ama o herşey kötü çıkarsa, o zaman olayın rengi değişir. Asıl mesele, o herşeyden biri olmadığını teyit etmek aslen.

11. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    BU konuda Serdar abiye kesinlikle katılıyorum...Geç olmadan uygun bir uzman doktora muayene olmanızdan yanayım bende...

12. rapalacikral

rapalacikral ali

nedir ilaçlar önerdiği ?
    hapı kullanamam dokunur belki
    bünyeden bünyeye
    ama kremi sürebilirim

bir de ne dedi ?
    haplar ve kremler ile geçermiymiş ?
    tekrar olurmuymuş yoğun avlanmaya başlayınca ?
    çok teşekkürler..

geçmiş olsun..

benim de hafifledi biraz arkadaşlar
    balığa gitmiyorum
    geçmezse direk gidicem zaten doktora
    çok teşekkürler..

13. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    geçmiş olsun.

elin bir yarısını median sinir diğer yarısının duyusunu ulnar sinir alır.

elin bir tarafında ise yani ya başparmak ı tarafı %99 karpal tünel sendromudur ameliyatı hatta ameliyat bile denmez çok basittir.sinirlerin içinden geçtiği bant açılır rahatlanır.el bileğinden yukarda dada karıncalanma vs varsa daha üstlerde sıkışma olabilir boyunda vs.

hapların kremlerin hiçbir faydası olmaz sinir sıkışmasına.

ayrıca benexol alan arkadaşım benexol almadan b12 düzeyine baktırsaydın keşke .

düzgün beslenenlerde b12 eksikliği görülmez.haftada 2 öğün et yeseniz yeter.kırmızı et

14. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    ulnar sinir sıkışması var sizde kubital tünel sendromu bununda adı karpal değil.

15. rapalacikral

rapalacikral ali

teşekkür ederim
    evet yiyorum ?
    hemde yıllardır ?
    o zaman almıyım mı ?
    arkadaşım zedelenen dokuları onarır al dedi de..

benim sadece el de karıncalanma var.
    parmaklar da ve el için de.
    bilek yukarısın da yok..

16. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi akıl vermek gibi olmasın ama doktora geçsede geçmesede git herkez bir krem ilaç tavsiye eder ama belki sana dokunur belki ona iyi gelir bilinmez bence.

17. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    B12 tabiki onarır .ama zaten sizde yeterince vardır extradan almanıza gerek yok.

18. umutemin

Reparil-Gel N diye bir merhem verdi onu günde iki kez sürüyorum şu an için bir değişiklik olduğunu söyleyemem B-12 de var verdiği hapların arasında lakin B-12' min biraz düşük olduğunu belirtmişti doktorum... Umarım tez zamanda iyileşiriz,...
    Doktor sadece zolamışsın biraz dedi... Ama tekrar olurmu diye sormadım...

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

İyi günler ve geçmiş olsun dileklerimi ileteyim bu sorunları yaşayan forumdaşlarımıza.
    Fatih Gürtekin abi gayet güzel şekilde anlatmış olayı.
    Eğer ulnar sinirde veya median sinirde sıkışma varsa (karpal tünel ya da cubital tünel sendromları) ilaçlar maalesef çok fazla etki etmiyor. Biz bu şikayetlerle gelen hastalara ilk olarak kastan kaynaklı bi sıkışma ise kas gevşetici ve ağrı kesici önerip fizik tedavi uygulamalarından olan eklem mobilizasyonu ve sinir mobilizasyonu (sinir germesi de deniyor) uyguluyoruz. Eğer çok ilerlemiş bir sıkışma değil ise genellikle 10-15 gün gibi bir sürede fizik tedavi ile rahatlama sağlayabiliytoruz.
    Ancak ilerlemiş düzeyde ise ameliyatla bantın açılıp sıkışmanın giderilmesi gerekiyor ki gerçekten çok korkutucu bir ameliyat değildir. Hatta çoğu ameliyat olan hastamız neden bu güne kadar beklemişim diyorlar.

Tevfik abinin bahsettiği cihaz muhtemelen bizim T.E.N.S (transkuteneal elektiriksel sinir stimulasyonu) dediğimiz ve fizik tedavide en yoğun kullandığımız cihazdır. Ancak bence bu cihazı almanıza gerek yok zira bu cihazın etkisi geçicidir ve aslen ağrı kesme amacı ile kullanılır. Eğer çalışma prensibini ya da etki prensibini merak eden forumdaşlarımız sorarsa seve seve dilimin döndüğünce anlatabilirim. Cihazı almaktansa uzman kişilerin gerek gördükleri miktarda uygulamasını istemek bence daha doğru bir yoldur (yine karar sizin tabi ki)

B vitamini ve türevlerine gelince, eğer ciddi bir eksiklik değilse b12 desteği almanıza da bence gerek yok, ama almanızda da bir zarar olmaz çünkü B ve C vitaminleri vücuda fazla alınsa bile vücuttan kolayca atılabiliyor ancak A-D-E-K vitaminleri vücutta depolanıyor. Onun için b vitamini isterseniz alabilirsiniz.

Çok fazla uzatmayayım, bahsedilen sorunlar için (öncelikle bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ederim) Dinlenme ilk ilk çözüm yoludur. Kassal sorunlardan kaynaklı ise kas gevşeticiler işinizi görecektir. Eğer probleminiz kalmadıysa (ağrılar geçtiyse) mutlaka egzersiz yaparak bölgedeki çevre kas gruplarını güçlendirmeniz gerekmektedir ki bu olay tekrarlanmasın. Ayrıca eğer uzun süre bu aktiviteyi devam ettirecekseniz(5-6 saat at-çek gibi) mutlaka bilek problemi olan kişiler için bileklik, önkol ve dirsek problemi olanlar için dirsek desteği (medikallerden ve bazı eczanelerden bulabilirsiniz) almanızı tavsiye ederim

Konu çok dağılmasın diye daha fazla detaya girmeyeyim eğer sormak istediğiniz ve yardımcı olabileceğim herhangi bir sorununuz olursa özel mesaj yoluyla bana ulaşırsanız ilk fırsatta dilim döndüğünce yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. (Bu son cümlem sadece konu sahibi için değil tüm forumdaşlarımız için geçerlidir)

Tekrar geçmiş olsun.

20. umutemin

Yasin bey ve Fatih abi uyuşuk olan elimle yapmam veya yapmamam gereken bişey varmı doktor sadece ağır kaldırma dedi.
    Yani önerebileceğiniz el, bilek hareketleri var mı?