Namık abi Beyaz Balina bile çekse kuzu olmadımmı geri salar onuda tutmuş Nazi askerlerinin şaşkın bakışları arasında tekrar bırakmıştır.
Kokar'da kıyıdan olta atmak istesek acaba neresinden atmamız gerekir çok merak ediyorum. Müthiş biryerdi. Çiftliktekiler balıkları yemlerken çiftlik dışında kalan yerlerde suyun üstünde balıklar çılgın gibi su yapıyordu*. Sağa sola baktım tüm kıyı kayalık. Acaba daha iç kısımları nasıl? Neresinden olta atılabilir. Tabi oltayı savurunca çiftliğin içine düşmezse (*Su Yapmak= Balıkların suda hareket ederken suda bıraktıkları iz ve köpük)
Sayet dik inen kesimlere uzanan patikalar yoksa, olta atilabilecek tek yer kumsal gibi gorunuyor. Oldukca kapali bir koy oldugu icin sisme bot ise yarabilir gibi. Fotograflar cok guzel, paylasim icin tesekkurler...
Cihangir Abi Abi merhaba bende siteye yeni üye olanlardanım Kokar koyu ile ilgili yazışmalarınızı okuyordum sizin gibi doğa sevenlerin günümüzde artmasını diliyorum.Abi ilginç olan ne biliyormusun Bende Ksk de oturuyorum ve ismim Cihangir ilginç bir tesadüf.. Saygılar
Sevgili adaşım..Aramıza hoş geldin.. Sitede Cihangir'ler ikilendi demek ki.. Yanlız bu senin ilk mesajın olduğu için izin verirsen sana yol göstereyim.. 1. Önce sol üst köşede "profiliniz" e tıkla. Açılan pencerede "imza ayarları" na gir ve gelen sayfaya: adını, doğum yılını, bulunduğun yeri yaz ve alttan onayla. Bu diğer üyelerin sana hitabı için gerekli. 2. Forumun " Tanışalım " bölümünde yeni bir konu açıp kendini kısaca bizlere tanıt.. Ondan sonra forumdakilerin canını iste verirler.. Haydi kolay gelsin..
Konunun uzerinden biraz gecti ama ben de bildiklerimi paylasayim. Nailin bu guzel resmimleri gondermesinden sonra hemen bu koyu arastirdim. Nail sen buraya nasil bir aracla gittin bildirirsen sevinirim. Herkesin ortak fikri buraya gidis yolunun cok berbat ve zahmetli oldugu, hele hele yagmur yagdi ise . Buradaki balik ciftliginin adini ve ne urettigini buldum ziraatin sitesinden , cipura ve levrek uretiyorlar, bekcisi Ahmet ve rahat vermezmis balik avlamak istenirse . Erol abimin dedigine gore bu koyun Seferihisar korfezine bakan ucundan 150 metre acikta deniz 90 mt derinligi buluyormus, onerdigi 2. yer ise Kokardan sonraki Çılga koyu. Buraya karadan ulaşım neredeyse yokmus yuruyerek gidilebilirmiş. Herneyse sonra Zeytinlerin muhtarini aramış abim, mazot parası karşılığı traktor verebileceklerini ancak bu şekilde de 2 saat süreceğini söylemiş. Sonuçta ben buraya bir şekilde gideceğim ya bu kış ya da yazın ama gideceğim...
Ege De Ufak Bir Köy...balikliova. EGE DE UFAK BİR KÖY ... BALIKLIOVA Merhaba lar .1996 yılından beri balıklıova köyüne temmuz veya ağustos ayında 10 günlüğüne yıllık iznimde tatile gidiyorum.fakat orada evim yok.ya rıdvan pansiyonda kalıyoruz yada manisalı abilerimizin evini kiralıyoruz.adı balıklıova fakat burada hiç balık tutmadım.parayla ya garip in yerinde yedik yada rıdvan restoranda. tekne ile hiç denize çıkmamiştim ta ki 09/12/206 c tesi günü FOÇA da derin darb e ve yahya kaptanla tanışıncaya kadar.ALLAH razı olsun onlara ve balık sevdalılarına.ayrıca burada çok kalamar yedik .kurabiyesi de meşhurdur.kasap mehmet,marketçi arif,bakkal cimbomlu neco,kahveci ismail abi tanıdık arkadaşlarımız.oradan 1. 2 kez mordoğan a da gittiğim oldu.ayrıca muhtar tayyar bey i unutmamak lazım.SAYGILAR,.
konaklama ve tekne kirası hakkında tafsilat konaklama ve tekne kirası hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Özal'ı unutmuşsun abi. Cimbom kahvesinin de çayını severim. Hep tomurcuk koyar çaya. Girişteki boyoz fırınını da unutmamak lazım tabi. Balıklıova ismi balık çok olduğundan değil, tsunamiden dolayıdır. Bunu da eklemek isterim. Mordoğana gelmeden Körfez diye bir yer var. Balık avlamaya oraya git bir daha ki sefere.
1985 ten beri giderim balıklıovaya.. eskiye nazaran azalsada adı gibidir balık yapar.. özellikle liman dalga kıran sağındaki azmak ağzı verimlidir.. dipte takılma riski yoktur.. sardalya iş yapar.. liman içinde görme mesafesi müsait olduğu günlerde levrek vurma olasıdır (zıpkınla)..dalgakıranın sonunda kuzey yönde 60-70 m ileride kayalık bir topuk vardır orasıda av yapar.. mordoğan çıkışı site önünde tekne altları sığ olmasına ramen iyi levrek barındırır..
Balıklıova'nın içinden sola Gerence, Karareis ve Küçükbahçe'ye geçilir. Oralarda İzmir'in en bakir kıyılarıdır. Özellikle Badembükü diye bir yer varki görünce şok oldum.
ben buralı olmama ma rahmen burayı çok sevdik hepiniz in ilgisi için çok teşekkürler.bana eksik kaldığım yerler için hatırlrttığınız içinde teşekkürler.
slm manisa dan konaklama için az yer var örneğin rıdvan baba nın küçük pansiyonu.güngör ün yeri ve kiralık ev ve daireler var.bir balık koperatifi var hergün balık ihalesi olur.sayılı tekne leri var benim bildiğim kadar.teşekkürler.
komşu köyümüz Balıklı ova Balıklı ova denince benim aklıma sezerin yeri gelir tabiki Garip,Özal ve Partalıda unutmamalıyız.Hepside Çok sıcak esnaflardır. Restorantların fiyatları çok uygundur. Birazdan Sezere Karides yemeğe gideceğiz. müsait olanlar buyursunlar.
Balıklıovayı Pekmezci sayesinde tanıdım, gerçekten de çok güzel bir yer, balığınıda az çok tuttuk yedik, gerçekten hala bakir koylara ve doğaya sahip...Gitmeyenlerin görmesini gönülden isterim...Eğer imkanları varsa tüm karaburun yarımadasını gezin ve ne kadar kıymetli topraklara eşsiz koylara, mükemmel doğasına hayran kalın derim...