Sahil ile arkadaki tepeler paralel giderken tepelerin arasında sivri bir çıkıntının denize doğru hamle yapmış olduğunu görürüsen -ki muhtemelen sahil şeridinde bir de burun oluşturmuştur- buranın deniz dibinde de dikine düz bir çizgi halinde kayalar ve/veya deniz dibi tepelik/kayalık oluşumlar olduğunu gösterir. Ayrıca terside kıyıdaki çöküntü, çukur gibi oluşumların benzer durumları bitişikteki su dibi havzasında da oluşturmuştur.
Çok seviyorum böyle balıkçıları balıkçı dediğin araştırmacı olur.Mesela ben bir Mersin sahile (artık neresi olursa )gittiğimde ilk gün her zaman için denizin derinmi sığmı ,kumlukmu kayalıkmı olduğunu yani aklıma o an gelen her şeyini araştırırım böyle olduğu zaman balığın zevki bir başka oluyor.
Sayin Esref Surek ve Namik abilerim, Bende bulundugum bolgenin su alti haritasina ulasmak ( bulmak ya da cikarmak) istiyorum. Siz sahip oldugunuz su alti haritalarini tecrubeler ve deneyimler sonucu mu elde ettiniz yoksa hazir bir sekilde mi elinize gecti? Internet uzerinden ya da bulabilecegim baska yerlerde bu tip hazir haritalar var mi? Bende baliga gitmezden once Google Earth uzerinden inceleme yapiyorum, ama su alti haritasi olarak bir fikir sahibi olamiyorum. ucretli surumu denemedim hic. Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim, simdiden tesekkurler.
Bence tekne balıkçılığında duba vb gibi yerlere tekneyi bağlayıp balık alma şansımız sınırlıdır. Düşününki aynı yere hergün defalarca olta atılıyor. Bizzat yaşadığım olayda ise duba ve gemi arasındaki halata kolay olduğu için teknelerini bağlayanlar tek tük, ben ise biraz ileride nerdeyse kurşun yere değmeden balık yakaladım. Bazen bilinen kalıpların dışına çıkıp kısmetimizi aramakta fayda var diye düşünüyorum.
İzmir-Urla sahillerinde hangi balıkları nerede yakalayabiliriz , yardımcı olabilecek var mı acaba? Bir de çipura ve levrek için hangi iğneler daha verimlidir? İlginiz için teşekkürler.
merhaba arkadaşlar ben siteye bugün üye oldum bendeki balık tutma tutkusu yeni başladı bu konuda bilgim yok ama en kısa zamanda sizlerinde yardımıyla güzel balıklar tutabileceğime inanıyorum ilk iş kendime güzel bir olta aldım ama kullanmayı dahi bilmiyorum henüz yardımcı olursanız sevinirim
Bence siteyi biraz gez ve oku burda aradıgın her şey yazoruz merak etme oda olmazsa amatör balıkçılık kitabı var 8 tl ordanda ögrenme şansın bu arada armıza hoş geldin iyi paylaşımlar..
selam arkadaşlar karadeniz de levrek avcılığı hakında bilgi istiyorum karadenizli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
ben bir amatörüm ama çok mantıklı geliyor yinede... akıllıca VAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUMVAR OLAN TEK KONUM
Bence bu konu oldukça göreceli.Örneğin Yeniköy Kalender orduevinin önünde hemen herzaman mevsim balıkları bulunmakta fakat 50-100m yürürseniz balığın esamesini bulamazsınız(yeniköy çakarına doğru)ancak çakara yaklaştığınızda kıyıdan 20m açıkta tekneler livarlarını doldururken siz istediğiniz kadar oradan atış yapın sadece tertemiz boğaz havası alıp eve dönersiniz Aynı şekilde tarabya istikametine doğru yürürseniz cumhurbaşkanlığı köşkünün önünden aldığınız palamutu hemen 30m ilerideki kalender yolu üstündeki burundan alamazsınız.Denizde tabiki balık var ama önemli olan hangi balığı nerede bulacağınızdır.Bu konudaki en güvenilir kaynak da bulundukları bölgeyi mesken edinmiş en az 20-25 yıllık tecrübeye sahip kıyı balıkçılarına danışmaktır.Bu iş bukadar kolay olsaydı her yerden balık tutulur işin ne zevki ne de heyecanı kalırdı.Eğer o balıkçıyı nereden bulucam derseniz de hersemtin mutlaka eski bir oltacısı vardır hiç olmazsa ona danışın.Bu söylediklerim istanbul boğazı için geçerlidir.Saygılarımla.