bendede bir makina var maaşallah tek bir istavriti bile köpek balığı gibi çekiyor )) marka vermiyorum reklam olmasın
Alıntı yaptığım cevabi yazınızda böyle diyorsunuz. Sektöründe ve konusunda, donanım, bilgi, becerinin üst seviyelerinde, işinin piri diye tabir edeceğim standartlardasınız. Yaptığınız avlarda, aynı keza. Burada, size şöyle bir soru yöneltmek isterim; hoşgörünüze sığınarak. '' Şayet, birbirinden değerli bu iki takımınızdan, sadece bir tanesini kullanma hakkınız ve alternatifiniz olsaydı, yeterlilik + performans+ Fiyat+Yedek parça ve servis, +v.s. konularıyla, bir bütün olarak tercihiniz ne olurdu ? '' Teşekkürler ederim. Selam ve sevgilerimle.
Benim tek hakkim olsa entoh-kombat kombinasyonuna giderdim. Bu durumda agirlik dengelenecek fiyat düsecek. Mukayesede agir basacak. Ama Orhan abi son mesajinda mesaj içinde mesaj vermis sanki
Bence, kombat-shimano Bu arada bu kombinasyonu atmisligim var, o kadar hafif ki elinizden ucacak izlenimi veriyor
Sevgili Abim seve seve cevaplayayım Sadece tek bir takımı kullanma hakkım olsaydı,Tercihim Shimano Ultegra CI4 - İtalcanna Kombat ikilisi olurdu. Çok şükür 4 olta hakkım var Selam ve Sevgilerimle,
Bende Daiwa Tournament Master Surf - Shimano Ultegra CI4,Entoh - İtalcanna Kombat kombinasyonu yapacağım Roy C4 ü CI4 olarak düzelttim son mesajımda aklım bazen Abu Garcia Çıkrıklara gidiyor C3 - C4 Teşekkür ederim uyarın için.
Yok abi uyari maksatli yazmamistim, bizim arkadaslardan da c4 diyen var da xsa ile ayirmak için Aman entoha dokunma Inan
Reel bakış açısı ve değerlendirmeyi, gerçek bilenden, kullanandan öğrenmek, ayrı bir zenginlik olsa gerek. Teşekkürler ederim.
Hatırlamıyorum çok sarhoştum Yok artık birşeye dokunmuyorum Dokunduklarım dokunuyor sonra bana :laughing:
Entoh sanıyorum Kombat için ağır gelip, dengesini de bozacatır... Ultegra 4500-5500 ve CI4 ise oldukça uyar; ancak sanıyorum en iyi uyacak olan şu: http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/2598
Yapma Haluk gözünü seveyim,durup dururken iş çıkartma başıma Basıar 45 QD ile entoh arasında gidip geldim zaten. Rastgelsin.
Denge niye önemli? Ben cahil aklimla söyle diyorum. Spinde çok önemli. Bilege yük az binerse az yorar. Makine kamisa agir gelirse burun kaldirir, hafif gelirse burun eger. Ben bunun ayarini ayagin hemen önünden tutarken kamisin yere paralel durmasi olarak biliyorum (yanlis ise düzeltin) Surf takimda denge atis için belli oranda etkili olabilir ise de çok da mühim degil. Zira surfcastingde sürekli atma çekme olayi yok. Bogazdaki uydurmasyon surfcastingde yorgunlugun azaltilmasi bagaabinda bir daha ehemmiyet kazaniyor. Gerçi elimizde 800-1200gr tasimaktan bahsediyoruz. Bunun için bazi kamis markalarinda denge takozlari var. Kullanmaya deger mi degmez mi...
Kişiye göre değişebilir belki; ancak denge Surf takım; veya ben Surf kamış, Jig makina kullanıyorum ki bunda da çok önemli benim için... Balans ağırlığı mevcut olan 2 kamışımın da ağırlıklarını takıp kullanıyorum; öncelikle atış esnasında faydası oluyor benim için; sağ el ile kamışı savurur iken; sol el ile de aşağıya doğru basıyoruz malum ve o ağırlık sayesinde bu çok rahat oluyor... İkinci olarak dengelenen ve sap kısmı ağırlaştırılan kamış çekme esnasında koltukaltında çok daha rahat bir pozisyonda duruyor ve ağırlık takılmamış haline göre ağırlık takılmış halde çok daha az yorucu oluyor benim için... Elbet bu durum kişiye göre değişebilir; denemek gerek diyorum...
Kağıt üstünden bakınca Basiar 45 QD'de uyuyor; aslında bunun ile Kisu arasında tercih yapmak gerek gibi...
Atması tamam -diyelim- ama, birde çekmesi var olayın. Dengesiz kamış çekerken ciddi yorar genelde. Atışta da farkeder. Eğer sap kısmı, uç kısmı dengelemiyor, makine ağırlık merkezindeyken iki taraf dengesiz oluyorsa, atışı gereken "yumuşak başla - sert bitir" usulüyle yapmanız zor olur. Bu da genelde, misina, kamış vs. ye sert davranılması, hırpalanması, parmakta kesik vs. sorunları kadar, atışın kısa olmasına da yol açar. Ama bu olay makina kamış dengesi olarak olayın bir parçası. Sap yeri - sap boyu, kol boyu - sap boyu oranı, makinenin ön arka dengesi - kamış boyu/dengesi vs. de önemli olur. Bu ise, denge ağırlığı ile çözülemez maalesef.
Ama denge ağırlığı ile çekişlerde kol altında rahat durması ciddi bir avantaj uzun soluklu at-çek de... Akıntıda kafa aşağı eğildikçe kaldırmakla uğraşıyorsun fark etmeden. Yoruyor. Kıç kendi kendine denge sağlayınca (bir nebze de olsa) belirgin bir rahatlama da oluyor.