daiwa emcast plus 4500-5000

Konu, 'Makineler' kısmında Since1453 tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Noyan,

Şöyle anlatayım, Ultegra CI4 10000 kullanmışsındır. Daiwa Emblem Pro'dan sonra Burak, Emre ve ben Ultegrayı elimize alınca işkence oldu av :) öyle düşün! Avda istavrit avı :D

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Bu arada Em2e'de yeni yurtdışından gelen Windcast S var kutusunda satılık 0. Arkadaşına falan lazım olursa!

3. Since1453

Since1453 NoYaN

kullanmaz olurmuyum :D ***** eskısı 5500 luk baya hosuma gıtmıstı benım vertıgoyu sattım kısı suan eskı emblem pro ıle kullanıyor kamısı :D eskısı baya guzel kasık yuzduruyordu arnavutkoyde :D

4. Since1453

Since1453 NoYaN

aklımızda olsun bızımkıler shımanovcu hep :D shımano sata sata kanlarına ısledım :D

5. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yedek parça yada modifiye yapmak istersen Daiwa'dan direkt teknik servis müdürü ile görüşebiliyorsun ve sana uyumlu olan parçaları söylüyor. Fiyat veriyor ve $6 kargo ücreti karşılığında Türkiye'ye gönderiyor. Bende 2 rulman ve bir kaç yedek parça istedim benimkine uygun, 6 CRBB +1 Rb olacak makina.

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve çok memnunum.Lüfere su üstünde surf yaptırmasını görmenizi isterdim:D
    Oldukça kuvvetli makina ve sert akıntılarda bile insanı yormayan bir sarımı var, ben tavsiye ederim:thumb:

7. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Daiwa teknik servis müdürüne email gönderdim. İstanbul'daki balık tutma şeklimiz ve ihtiyacımız olan makina ve kamış tarzları ile ilgili. Hatta ithalat yapan firmaların hala eski ürünleri sattığı yeni ürünleri bulamamamız falan diye. Bakalım cevap ne gelecek. Forum linkinide verdim cevap yazarsa şaşırmayın :D

8. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    ECP5500 Kullanıyorum, 4500 ile 5000 arasındaki fark misina yatağı derinliği.. Onun dışında boy ve ağırlık bakımından fark yoktur..

5500 geniş kafa olması itibariyle 5000'e göre tur başına daha fazla misina toplar.. İstanbul boğazı için 5500 biraz daha avantajlıdır.. 5000'e göre 120 gr. civarı daha ağır olması bence çok fazla dezavantaj değil ancak iki makinayıda hafif kamışla kullanmak önemli.. Çünkü belli bir saatten sonra kolu yormasa bile beli yorar..

Sarım bilyası düzenli olarak katı gresle yağlandığı zaman hiç sorun çıkartmaz.. İç aksamı sprey gres ile yağlayabilirsiniz ancak makara milinin makinaya sürtünme yaptığı alana ve dişlinin tam üstüne az miktarda katı gress sürmekte yine fayda var.. Hem sesi önlüyor hem de performansı biraz daha arttırıyor..

Sonuç olarak fiyatına göre boğazda en iyi iş yapacak makina diyebilirim ancak bir Emblem Pro değildir.. Benim gümrükten geçirme imkanım olmadığı için Emcast Plus getirdim ancak imkanım olsa biraz daha bütçeyi zorlayıp Emblem pro'yu tercih ederdim.. Emblem Pro ile ilgili olarak da Ceyhun yazacağını yazmış zaten..

BG veya GS'ye kafa ayarı yapsalar tamamdır bu iş:)

9. furunotr

furunotr Haluk

Aman diyim ömür boyu sorunsuz çalışır deme; sonra yanlış anlayıp bakım yapmıyorlar; faturayı sana çıkarırlar vallahi...:)

Bir soru da ben sorayım bu Daiwa'ları zibil gibi nerden buluyorsunuz; pek rastlayamıyorum piyasalarda...

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Haklısın Haluk abi,

Rulmanların belli ömürleri vardır. İster yağlayıp bakın ister bakmayın ömrü bellidir. Kullanılan malzeme kalitesi kadardır. Yani alacağınız $2 lık Çin malı ucuz rulman belki 1-2 yıl gider, paslanmaz çelikten üretilmiş kapalı bir rulman belki 4-5 yıl gider ama oda yurtdışında $10 civarındadır. Yada paraya kıyar tek bir seramik rulmana $25 veya daha yüksek boyutu önemli verirsiniz 10-15 yıl götürür makinayı. Yani tamamen duygusal bir olay :) 6 rulmanlı bir makinada $150 sadece rulmanlar tutar.

Abi hepsi yurtdışından, yedek parçalar bile :D işte bu yüzden Daiwa'ya email attım, neden Türkiye'de distribütör yok. Ebay'den seçmece yapıyoruz :)

11. makca

makca Mehmet AKÇA

En İyi Avı:
    ALABALIK 50cm(HAVUZDA)
    Lütfen ultegrayı karalamayalım.
    Hiç olmazsa balığın geldiğini anlıyoruz.
    Daiwa ile olta dolumu boşmu anlaşılmıyor.

12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazdıktan sonra aklıma geldi abi, yeni teknoloji rulmanlarda yağ ve gres kullanılmıyormuş :) kuru kapalı rulman!

13. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler abi yorumun için :D :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

anlatmak istediğimi 3 satırda anlattın :laughing: :laughing: :laughing:

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Öncelikle yurtdışı fiyatlarını baz aldığımızı kabul edelim. Bu fiyata Emcast Plus'tan daha iyi bir makineyi boğaz için bulamazsın. Ancak, evet, Emblem Pro ben varım der, onu tutmaz. Emblem Pro ayarında başka bir aleti Türkiye'den almak istersen, emin ol 100-200 TL daha fazla vermen gerekir en azından.

Bilyalar filan konusuna gelince. Emcast'ın bilyaları paslanmaya dayanıklı değil. Ama genede Daiwa. Şu an 30 - 40 senedir takır takır kullanılan GS-9'lar var piyasada. İşte onlardaki bilya neyse, bundakilerde o. Kaç senedir kullanırım, tek damla bakım yapmışlığım yok, hiç bir sorun da yok. Yani, sıradan bilya diye, öyle sıradan bir makine olacak değil.

Fakat, bu alet daiwa'nın her durumda ucuz, giriş seviyesi surf kafa makinesi. Bundan klasik daiwa performansı elbette beklenmemeli. Bu emcast ancak sıradan makinelerden daha iyidir, hepsi bu kadar. Yani bunu, bir saltiga, Emblem, Saltist, basia gibi düşünmemek gerekir. Ama bu, onun piyasadaki bir sürü makineden gene çok daha üstün olacağı gerçeğini değiştirmez.

Bakılacak yer, fiyatı. Yurtdışından 100$'dan daha ucuza temin edilebiliyor. Yol masrafı filan 140 $ olsa, o fiyata burada alacağın hiç bir makine, gene Emcast'tan daha iyi olmaz.

15. furunotr

furunotr Haluk

Tamam bilyalar kaliteli; GS-9'un mesela; ancak tuzlu suya açık değil bu makinadaki bilyalar; özellikle klavuz bilyasından sözediyorum ki zaten bu makinada yok öyle bir bilya; farklı bir sistem var biliyorsun... GS-9 Rulmanların paslandırabilmek için tuzlu suya düşürmek ve çıkınca hiç kullanmadan uzun süre yatırmak sonra da yağını değiştirmeden kullanmaya kalkmak gerekir ki pek mümkün birşey değil; dolayısıyla rulmanların problem çıkarması da... Benimki dağınık biryerlerde duruyor; eminim rulmanlarından problem yok; ama sarım klavuz bilyasına birkaç spesifik makina haricinde bakım yapmak gerekiyor...

Makina için yurtdışı bana göre değil; görmem; incelemem lazım...

16. Since1453

Since1453 NoYaN

serdar abi fiyat olarak 85 dolar cıvarları kargo falan 110-120 dolar olsun kabaca 200-220 tl yapar o fıyata burda alıcagımız makınelerden daha saglıklı olcagını dusunuyorum. ama ceyhun aklımı celdi :D emblem pro 6000 alabılır bıraz daha fedakarlık yapıp :D

17. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ozelden sordugun soruya verdigim yaniti buradan da genele matuf tekrarlayayim; Emcast Plus 5000 ideal olur.

Bende 5500 var, oldukca agir ve insani cabuk yoruyor. Onunla rapala at-cek yapilmaz. Fakat beklemeli veya tekneden dersen, dusunme al derim. Gucuyle, kalitesiyle harika bir alet.

Hem tekneden hem kiyidan avlanacagini varsayarsak, daha hafif olan 5000 kalibre Emcast Plus ideal olur. 4500 ile arasindaki tek fark misina kapasitesi. Dolayisiyla 5000 tercih edilmeli bence.

Degerlerini buradan gorebilirsin: http://www.daiwa.com/Reel/

Bir suredir takip ettigim Ingiltere`de satista olan su makaraya bir bak derim. :)

http://www.ebay.co.uk/itm/130839456602?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Bunlar da ABD piyasasindakiler.

http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Emc...285?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item417032c76d

http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Emc...071?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item460c206fbf

18. Since1453

Since1453 NoYaN

ibrahim abi herhal 660 gr falan 5000lık olanı agırlıgıda uygun bence kısmet olursa bu hafta ya emcast yada emblem pro dan bırını sıparıs edıcem :D

19. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    5000`lik olan 23,3 ons yani tami tamina 661 gr.

5500`lik olan ise 27,9 ons yani 792 gr.

Hayirlisi olsun birader... keyifli avlara vesile olsun. :)

20. Since1453

Since1453 NoYaN

sagolasın ıbrahım abi tesekkurler :D