Daiwa Emblem Pro bulamıyorum.

Konu, 'Makineler' kısmında janberk tarafından paylaşıldı.

1. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yine aynı yere geldik.:confused: :confused: :D

Tamam doğru söylüyorsundur. Bundan zerre kuşkum yoktur.

Lakin bunları bilmedim, kullanmadım ve görmedim. Bunların hiç birisi hakkında da olumsuz görüşüm olmadı, olamaz da. Bildik ve kullandıklarımla demişim. Bilmediğim bir şey hakkında ahkam kesmem, ne kadar doğru ve etik olur ? Ne kadar samimi ve inandırıcı olur ?:confused: :confused:

Sizde çıkın deyin ki, '' Ey arkadaş, o fiyata şu makinayıda değerlendirin.''

Ve altına da linklersiniz önerinizi. Herkes görür bilir.

'' O döküntü, o işe yaramaz '' demekten çok daha hoş olacaktır konular.

Tabii bunu derken de, dediğinizin arkasında durabilmeli, '' Eee bozulduysa git yeni bir tane daha al.'' deme olmamalı, falanca adres diye yönlendirebilmelisiniz. Ve daha önemlisi, önerinizin, tavsiyenizin sorumluluğunu da üstlenebilmelisiniz.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Abi inanin fox kullananlar gülüyordur bu muhabbete :)
    Odun gibi estetik yoksunu makina yapiyor ama tatlisuda 1numara.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..

Abi kaç kere verdik bir bak allasen...

Kaç kişiye mitchell dedik, kaçına okuma. Kimine Abu veya spro, kimine hatta alba.

Burada verdiğimiz her daiwa tavsiyesine karşılık, en az 10 tane öbür markalar çıkmıştır ağzımızdan.

Şunu bir gör, Shimano'nun rakibi Daiwa değil. O bunlarla rekabet etmeye çalışıyor zaten, ama fiyatı da ona göre kazık, o ayrı mesele.

Eğer beklentin yüksekse, elinde şu an seçenek, heleki boğaza gideceksen, Daiwa.

Ha bozulursa, en kötü ihtimal gider dışardan getirtirsin orjinalinden parçasını. Kaldı ki, bozulması da öyle pek kolay bir durum değil zaten.

4. MehmetKordan

MehmetKordan MEHMET KORDAN

Sen ne diyorsun abi bana göre 3. seçenek olarak on numara makina...Türkiye de pek bilinmez orası ayrı konu.

Serdar abi ilk önce şu mantık yanlış bana göre shimano bisiklet üretimi de yapıyor o yüzden makinelere önem vermez mantığı yanlış .Bu dediğin marka türk markası olsa tamam derim ama daiwa gibi shimano'da japonya meşeli bir marka. Hani japonlar pek bizim gibi düşünmüyor oradan kazanmazsam buradan kazanırım.Bu bir nevi kendi işini baltalamak. Yamaha denen marka motor üretiminin yanında profesyonel ses malzemeleri üretiyor ve de piyasasında iyi konumda.Hani japon markalarının genel bir özelliği bu tek bir dalda kalmıyorlar..Olaya da bu tutmaz ise bu tutar mantığında değiller.Burda sanki biraz olaya bakış açın yalnız. Birde demişsin ki daiwa'nın alt segmenti yok olur mu öyle şey 30-40 euro arası bi dünya daiwa makinesi var piyasada .Bunlar üst segment makineler mi?

Birde firmalar farklı alanlarda iyidir mesele kimisi derin su avcılığı için uzmanlaşmıştır, kimisi beklemeli avlar, kimisi spin avcılığı...Yani her marka belli alanlarda iyi ama bu demek değil ki Daiwa her ürettiği makina'da süper iş koysun ortaya. Öyle olsa zaten bende gider daiwa alırdım.

Ayrıca şimdi insanlara ucuz makine tavsiyesinde bulunuyorsunuz, bence buna gerek yok balık işi hobi işi her hobi'de olduğu gibi bunun bir masrafı var...İnsanlar artık bunu farketmeli 60 liralık makine ile ne kadar keyifli av yapabilirsin.

Büyük balık her zaman vurmaz elinde ki malzeme yeterli değilse çok hayıflanırsın.

Etrafta çok duyarız kaçırılan balıkları kimisi avcı kaynaklı ama bir çoğu da elde ki malzeme kaynaklı.

Evet herkezin geliri aynı değil ama en azından bir makineyi uzun seneler kullanmak istiyorsak belirli bir meblağı gözden çıkarmamız lazım ve de her avın kendine göre şartları, malzemesi farklıdır.

O yüzden artık vazgeçelim 50-60 liralık malzeme önermekten bence bizim insanımız daha güzel malzemelere layık bu ay almasın gitsin 5 ay sonra alsın ama güzel malzeme alsın ki keyfini sürebilsin.

Bir diğer konuda daiwa ve shimanonun belirli bir fiyat seviyeden sonra birbirlerine karşı bir üstünlükleri olamaz bana göre.Şimdi ben daiwa emblem kullansam da aynı performansı alırım tatlı suda belki biraz atışımı etkiler..

Bir işi iyi yapmak ayrı bir şey, uzun süredir yapmak ayrı bir şey ..(Tabii bana göre)

Mitchell denen marka kaç senelerin markası ama bana sorarsan ürettiği makinalar da işe yarar sayısı bir elin parmağını geçmez..

Hani shimano'nun rakibi bunlar değil bilakis daiwa. Bu ikisinin rakip olması da bizim işimize gelir daha iyi makinaları daha uygun fiyatlara alabiliriz. Şu an shimanao olmasa daiwa'nın fiyatlarını bri düşünün ya da tam tersi.

5. MehmetKordan

Bir de ip misina konusuna gelirsek şu an avrupa'da çok tercih edilen bir olay neden dersek avrupa da ki avlaklar ot içinde yani göl içinde bitkiler çok fazla...

Bu bitkilerden minimum zarar görmek için çoğu avcı yedek makaralarını ip misinalar ile doldurmuş durumda.(İp misina otu keser,ama normal misina otur toplayıp getirir o da takımı kopartır belirli bir seviye'den sonra)

Bu işler avlaklara göre, kullanım alanlarına göre değişir.

Ultegralarda tatlı su için iyi makinedirler ama bir shimano bblc değil tabi ki ya da daiwa infinity serisi.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Fox, daiwa shimano gibi her av segmentine ürün sunmuyor zaten. Türkiye piyasasina girememesinin sebebi bu olsa gerek. A-Z sazan malzemesi yapiyor. Kamisindan makinasina ignesine, stoperine kadar.

Konu yine pistte döner oldu, tur atip ayni yere geliyor :) bir simanov dayva klasigi :D

7. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sadece demek yetmez Serdar bey, kişi 60 lira diyorsa '' al kardeşim size 60 - 70 liralık şu makina '' diyebilmeli ve o seviyede ki ürünleri linklemelisiniz. Şu ana kadar böyle linklerinizi ve linkli önerilerinizi göremedim. Sadece Mitchel al demek öneri olmaz bence. Neyini almalı o markanın ?

Ben, her ne kadar gözlük kullansamda, görme, hedefi odaklamam konusunda sıkıntım olmadı şu ana kadar. Rekorum 250 m. hedef 12

Kimin kime rakip olduğu bence pek önemli olmasada, şu bir gerçek ki, dediğiniz gibi Daiwa, bunun rakibi olamaz zaten.:confused:

15 - 20 gün önce bir yazınızda,

Evet, artık Shimano ile boy ölçüşebilecek bir şey var.

Ama işte gördüğün gibi, en azından bir tane Shimano'ya kafa tutan makine çıktı, fena mı?

gibi beyanlarınız vardı.

Yani, siz bile kimin kime rakip olmaya çalıştığını, bu paragraflarla çok net vurgulamışsınız. Fazla söze gerek olmasa gerek.

8. MehmetKordan

Fox ayrı bir olay zaten, bir de sanırım fox rage adı altında sahteler vs.. üretiyorlar..Onun dışında komple sazan malzemeleri. Şimdi ben bu adamın ürettiği kamış ile daiwa veya shimano nun kamışını kıyaslarsam bu markaya haksızlık olur.:)

Makinelerini sanırım daiwa fason olarak üretiyor fox'un bir yerde okumuştum ama tamda emin değilim.Kendisinin üretmediği bir gerçekte.

Birde bu fox ayarında KORDA var abi fırsatın olduğunda incele incik boncuk neler üretiyorlar:)

Bu olay bitmez zaten sonu yok çünkü iki markada iyi ama bizim insanımız 50 liraya iyi makine istiyor keşke böyle bir şey olsa iyi malzeme = iyi para demek malesef.

9. MehmetKordan

Abi önermeyin valla önermeyin bu ürünleri çünkü yazık verilen paralara...

Bi laf vardı kimin hatırlayamadım ama

'Ucuz mal alacak kadar zengin değilim!'... Olay bu ayni daiwa yapsın shimano yapsın farketmez..2 firmanın da alt segment makineleri kötü. Gitsin okuma alsın bari ömür boyu garanti veriyorlar gerçi bi süre sonra sürekli tamirden bıkacak adam bulacak doğru yolu:)

10. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Etmezsin abi.

Bu memlekette rekabet diye bir şey var. en fazla marka model verirsin. Adam arasın, bulsun, benim doğru yanlış bir satıcıya yönlendirmem olmaz. Öbür satıcıların kabahati ne?

Kısaca, bu dediğin olay aynen böyle düşünülerek bilhassa verilmeyen bir linktir.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    O zaman siz, ederiniz kadar edin; ne diyeyim.

Seviye bu olunca........................:confused: :confused:

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    :) dogru okumussun Mehmet. Benim bildigim de makinalarini daiwaya yaptirdigi yönünde.
    Kordanin da malzemelerini görüyorum. Yanilmiyorsam çift kiskaçli stoperini almistim en son. Güzel çikti, sabitledigin gibi kaliyor.

13. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Öncelikle, şunu bir belirtelim. Bu pazar Daiwa ile Shimano'ya kalmış değil. Her segmentte, onlara kafa tutan bir sürü üretici var zaten. Üst segmentte daha az, alt segmentte daha çok.

Olay şu. Daiwa alt segment için rekabet düşünmüyor, ürünleri var mı, belki. Hatta onlaırnda fason olması bile mümkün. Adam orta üst segmente oynuyor direk.

Shimano ise, alt-orta segmente oynuyor.

İki firma arasındaki temel fark bu. Birisi alt segmentte çok rekabetçi değil diğeri üst segmentte.

Shimano'nun bir bisiklet donanımındaki kaliteyi, makinelerde göremiyoruz, malzeme, işçilik kalitesi olarak. En azından o giriş segmentinde. Bu da o taraftaki mesele.

Kamışlara bakarsak, Shimano hiç kamış üretme işine yormadı kendini, gidip bir kamış fabrikası, üreticisi aldı geçti. Ha, fenwick iyi kamışlar üretirdi zaten, bunun da baya hakkını veriyor Shimano veya diğer markalarda, kamış olarak.

Giriş seviyesi daiwa'lara bakarsak, pek giriş seviyesi gibi değil onlar. Fiyatlar ucuz, ama çeşitler? Alırsan işte makine, aman almada uğraştırma beni der gibi bir hali var. Ha, elbette bu ona kaybettiriyor o ayrı mesele.

Asıl olayı toparlayamamışsınız kafalarda. Giriş seviyesi makine alacaksan, hiç daiwa'ya bakma. O segmentte bir sürü marka var ve gayet rekabetçiler. Kalite vs. olarak ciddi bir kapışma var. İşte FOX, Okuma vs. yabana atılacak şeyler değil.

Ama üst segmente bakarsan, orada en ciddi alternatiflerin başında Daiwa geliyor. Ha, tek alternatif mi, o da değil.

Burada sorun, alt seviye makine isteyenlerin daha çok olması. Efenim, 60 TL param var, ne alayım. Aynen, alma bir şey. Ne alacaksın bu parayai iyi, süper bir şey, yok öyle bir şey. Olanlardan en iyileri ise, çeşitli avantajlarla, Okuma, Fox, SPro vs. oluverebiliyor çoğu zaman. Fakat burada, varsa yoksa shimano, süper, harika filan diyorsanız, işte o değil. Bir catana'dan daha iyi ama aynı paraya veya daha ucuza bir sürü makine var ortada.

15. Since1453

Since1453 NoYaN

emblem pro arın fıyatı tr standartlarına gore bagzı makıneler baz alınırsa fena bır rakam degıl yanlız yurt dusu fıyatı cok makul getıren fırmada fıyatı bıraz yuksek tutmus bence aslında serbest piyasa oldugundan ne tutturulursa olayı var ama benım gozlemledıgım soylede bır durum var gecende yazmıstım rapala almaya gıttımde x fırmada emblem pro soranlar oldu daha sonra baska bır x formata gıttım ıtalcanaları ıncelıodum o sırada baska bırısı sordu emblem pro emblem pro ıyı makınedır denem sansım oldum benım yenı getrttım power aerodan ıyı olma sansıda yok serdar abı power aerolar falan ıkı uc model yazmıs ıse yaramaz gıbıde power aerodan ıyı bır makıne olma sansı bır kere yok benım avlanma sıstemı gore mısına sarımı yuksek oldugundan balıgı karaya daha cabuk getırıyor arnavutkoy akıntı burnunda ultegra 4.30 ıle deneım emblem pro 175 gr ıle hosumada gıttı ama bence bu modelın net uzerınde rekalmı bıraz fazla oluyor balıkavı forum sıtelerınde o yuzden bence fıyatlarda bıraz yukseklık var devamlıda bu model sorulunca varmı dıye bence bıraz one cıktı ama made ın japan degılse ben almam :D benım kulandım makıne bıraz eskı ıdı made ın japandı :D

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Emblem pro fransada 149euro. Shimaow ultegra 10binlik en dandik olan xsa 179euro. Entoh 234euro ( indirimdeyken 199euroya aldim)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ahanda ultegra 150ye inmis :)

18. MehmetKordan

Etrafımda genel kullanıcılar shimano kullanıcIsı ama etrafımda tuzlu su avıcsı'da yok hani hemen hemen hepsi tatlı su avcıları...Şu ana kadar hiç duymadım birinden şikayet ama kimse de gidip 100 tl makine almadı ben kendi çevreme de aldırmam bu seviye makineleri..

Genel olarak 150 -250 euro arası makineler aldım aldırdım şu ana kadar bu seviye aralığında tatlı su avı için shimano'dan iyisi yok abi(Tabii bu benim görüşüm) daha üst seviye makineler kullanmadım çünkü yakaladığım balık belli(Şu ana kadar en büyük 25 kg o da yurtdışında özel avlakta) daha üstü biraz prestij için alınacak makineler...

Bu tarz makinaları ne zaman alırım dersen,ne zaman World Carp Classic(Allah nasip ederse)(ROY USTA bu arada 2010 -2011 sizin orda düzenlendi fransa lac de marin galiba gölün adı tam emin değilim ama) tarzında yarışmalara katılmaya karar veririm o zaman alırım.O zaman daiwa ve shimano(üst segment makinelerini)düşünürüm ama şu an ki seviyem de düşünmem.

Türkiye de 500 euroluk makine yi kullanıcak insan var ama öyle çok değil o seviyedekilerinde zaten tavsiyeye ihtiyacı yoktur herhalde.

Genel hatlarıyla aynı şeyleri söylüyoruz ucuz makina kötü makina işin özü bu...

Sadece katılmadığım nokta shimano nun üst segmente oynamama konusu...Şu an türkiye de satılan çoğu shimano yu yurtdışında göremiyoruz..Adam bunlar üretip bizim gibi ülkelere satıyor..(3.dünya ülkeleri)

Bizim insanımız 60-100 liralık makinaları talep ettikçe bunları satacak çok marka olur.

19. MehmetKordan

Emblem pro zaten ahım şahım bir makina değil orta segmentte ki makinalar dan abi....Boğazda iş görür mü ben bilmem boğaz avcıları bilir orasını.

Ultegra 14000 gördüm elime aldım bence güzel makina uzun süre kullanmadım detaylı bilgi vermek için ama eline aldığında çin malı gibi durmuyor.

Ayrıca şuna da katılmıyorum emblem pro için söylenen yük bindikçe anlıyorsun abi bahsettiğiniz yük taş çatlasa 5 kg...Hani dersin ben denedim ama abi nerede denedin ve kaç kg. ile deneme fırsatı buldun..Bir de 20kg. bir akya da ne biliyim orkinos da görmek lazım performansını...

Bir de ağır yüklerde denemek lazım bu iş için mesela bir 20 kg. 30 kg. ağırlıklarda nasıl çalışıyor. Ömrü ne kadar oluyor.

Deneyenler varsa onlar söylesin ayrıca kıyıdan bu tarz avlarda makina 'dan çok iş kullandığın kamışa düşüyor iş biraz da.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aslinda bahsedilen yük o kadar yok. Bogazda kisin akinti takima basinç bindirir. 3-5atista yorar adami. Çekilen yük 1kilo bile degil akinti olmasa. Entohda aynisi. Yük binince yormuyor adami. 20kiloluk baligi zaten makina çekmiyor. Rotor kulagi ve misina saglam ise kamisla getiriyorsun baligi.