Çoook sevdiğim bir kardeşime spin makine

Konu, 'Makineler' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bende sorun filan yoktu siz hangi yazıya istinaden yazdınız bunu anlayamadım.Bende okuma da var exage de var her ikisinden de memnunum ço şükür beni yolda bırakmadı ama huyumdur pimpirikliyimdir bir huylanırsam aaanında elden çıkarırım üçüne beşine de bakmam.aslında bu iş biraz da şans işi biliyomusun...bak youtube yazdığında çanakkale oltacıları yada gelibolu sabytesi diye karşına tayyar tunç ustamız çıkar.belki inanmassın adam bacağım kadar levrekleri shimano nun en dandirik makinesi ile çekiyor.yani adamdaki ekipmanı görsen bununlamı çekiyor dersin öyle bir kamış öyle bir makine var.bazen de şans devreye giriyor bak ne desek boş.ben okumadan da shimanodan da oldukça memnunum ha iki makine ile bolca balık yakaladım ama trofe boyutlarında değil...daha önceleri trofe boyutlarda balık yakaladım ama spin ile değil :) şayet bir gün bir trofe ile mücadelem olursa bu muhtemelen exage kullanırken olacaktır çünkü bu makine bende farklı bir etki yarattı.yağ gibi kayması hoşuma gitti.hiç misina yığılması filan olmadı.şu anda berkley wiplash örgü kullanmaktayım henüz bir kez bile kuşgözü oluşturmadı ha şu da var ben o örgü misinayı makineye öyle tek başıma da sarmadım.bu konuda tecrübeli bir arkadaşımla buluştum ve onunla beraber sardım.kafaya bi değişik düğüm attı ve örgüyü kafaya sararken oldukça sıkı sardık sonra 30gr lık kurşunu bağlayıp düz bir zeminde ileri atış yaparak(abanarak)optimum kullanım alıştırması yaptım ve misina,makine içinde kendi yuvasını iyice buldu....ben bu temel üzerine oturttum ve sorun yaşamadım.ama esas performans denince bu iş 5-6kg luk bir yazılı orkinos veta levrek ile mücadele esnasında çıkacaktır umarım bir gün o fırsatı yakalarım.olumlu veya olumsuz ne çıkarsa burada geçip herkezi bilgilendiririm.nihayetinde hepimiz kolay para kazanan insanlar değiliz.siz değerli hobidaşlarımın madur olmasını istemek aklımdan geçmez.bu zamana kadar edindiğim ekipmanlarda siz kıymetli hobidaşlarımın fikirleri doğrultusunda hareket ettim ve kazandım.aynı şeyi sizin de yaşamanızı dilerim.:thumb:

2. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi çocuk daha çok yolun başında...alışık değil bu gramajlara :D benim spin ekipmanda narkozu yedi daha iflah olmaz 10gr ı bile ağır der kesin:laughing:

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Hayal dünyanda ki o sınırsız avlarını reeling ve rüyalarını dinlemeye hazırım Serdar. :laughing: Sıkılacağımı hiç sanmam.:D Eğlenceli olacağı kesin. idk

4. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

sizin yazınıza istinaden yazmadım aslında, ne zamandır aklımda olan sorundan dolayı yardım almak fikir almak amacıyla yazdım :)

misina sarımını her zaman diğer makinelere nasıl yaptıysam öyle yaptım aslında asla serbest şekilde tek olarak sarmam zaten yardım alıp sararım ve ilk avda atarken bu tarz olayların olmasına normal gözüyle bakarım ama bir iki üç devamı kesilmedi nedense abartısız arka arkaya 50 kez atış yaptıysam 50de 20-25 kez karıştı muhtemelen kuş gözü dediğiniz hale geldi misina(muhtemelen diyorum kuş gözü deyiminin tam manasını bilmeden hayal ederek yazdım)

bu şekilde bir sorunu açıkçası ilk defa yaşadım misina kötü desem aslında kötü değil güzel olduğunu düşündüğüm bir misina ve spool altına aldığı için misinayada kalıcı zarar verdi bir kaç yerine

aynı zamanda makineler arasındaki farkı görmek ilerisi için yararlı olacağı kanaatindeyim daiwa kullanmak istiyorum nasip olmadı daha, iki tane shimano makinem oldu biri exage diğeri surf makinesiydi bu sefer daiwa niyetim var :)

elbet para kolay kazanılmıyor kesinlikle o yüzden bunları yazmak fikir almak istedim belki yanlış yaptığım yada şu şöyle olacak denecek bir nokta vardır.

şimdi en kısa zamanda tekrardan farklı misinayla deneyip yeniden bakacağım, fotoğraf çekmeye çalışıp foruma eklemeyi düşünüyorum dün çekecektim ama söküp takmaktan telefonla uğraşamadım açıkçası

5. mercanhun

mercanhun mercan

Arkadaşlar öncelikle konusu gecen arkadas benım ve metin üstadıma cok ama cok tesekkur ederim işlerimden dolayı fazla giremiyordum bir konu actım sagolsunlar onada cvp yazmıslar ilginizden ve yardımınızdan dolayı şükranlarımı belirtmek istiyorum.evet kararım 30s fakat bu makınayı mono misina ile bütünlestirip kamış olarakta okuma vsystem 2.70 10-40 birleştirecem inşallah. :) şu an tekirovada oldugum ıcın makınayı bol bol test etme sansı olacak... eger ki mono mısına ıle sorun yasıyorsam iade edip farklı makınalara yonelecem tabiki öncelikle iade pazarlıgımı yaparım... bana bu duyguyu yasatan metin abime ve levrek ailesine sevgilerle... hayatın yaşanmamış tüm güzelikleri sizinle olsun balıkçı dostlar saygılarımla...

6. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Kardeşim büyük ihtimalle sana kötü bir üretim de denk gelmiş ola bilir ya da bana iyi üretim denk gelmiş ola bilir ne desem boş ben yerinde olsam madem böyle yapıyor usuuulca elden çıkarırdım hihi

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Evet dostlar ahanda yakaladım tuttum arkadaşı reeling :laughing: Mercan kardeşim ben bütün spin malzemelerimi temizledim yıkadım kuruttum eski sahtelerimden elimde olanların da bu gün yarın iğnelerini değiştiricem ve bu defteri bu sene kapatacam.ancak işim gereği transfer arası boşlukta göl kamışımla kefal kovalarım okadar :D ben senin merak ettiğin bu konuyu ara ara takip etmeye devam edip seni fırsat buldukça bilgilendirecem.gözlerinden öperim.ilk fırsatta otelde yanına gelicem:thumb:

8. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

Baskasinin basini yakmaya gerek yok beddua almayalim kirarim en fazla:)

Bugun denedim yeniden simdi geliyorum bir sefer yapti bakalim misinayi degistirecem ama bir adet daiwa lexa alacam gozume kestirdim

9. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Servisine yollamayı hiç düşündün mü?

10. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Herseyi deniyimde aklimdakileri sundan kaynaklanabilir dedigim seyleri sonrasinda gondermeyi dusunuyorum tabiiki hata olasiliklarini elemem lazim

11. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Yanlış birşey yaparsan garanti kapsamı dışına çıka bilir haberin olsun :eek: bence ivedilikle gönder.adamlar ilgileniyor arayıp durumu izah ediyor.:thumb:

12. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    yanlış bir şey yapmam kaldı ki garanti dışına çıkarsa da çok umrumda olmaz makine bu yarın bir gün kullanırkende kırılıp dökülebilir :)

13. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Kafam bozuldu bunu aldim hava iyi olursa bugun dememeyi dusunuyorum aksam is cikisi

14. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  15. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

Tesekkur ederim:) su an masanin ustunde yatiyo aksam hava yagmazsa isten kacip alabaliga gitmeyi planliyorum:) tesekkur ederim hepimizin sansi bol olsun

16. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

caldia alalım sana kanka

17. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  18. 43595

43595

Favori Kamış:
    Lineaeffe fury 420.220gr -Okuma Carbonite Car-s 390cm MH 80-150 -Okuma v system spin 270 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 1165 - Okuma Raw 1155 - Okum Trio 40s
    En İyi Avı:
    Levrek5,5 kg
    Arkadaşlar ben okuma helıos hxg -35 aldım. İki yıldır 40s kullanıyordum ve samimi söylüyorum 40sile çok avlar yaptım hiç sorun yaşamadım çokta memnunum fakaat helıos çok daha farkılı kalite makina. Öncelikle 250 gr ve Arc kafa oluşu artı çalışması varya o Aşık olduğum 40s ile kıyasladığımda çok fark var.
    Dürüst olarak sen olsan naparsın derseniz maddi sorunum oaram kısıtlısı gözüm kapalı 40s alırım amaa sıkıntım yok isr hiç düşünmeden Helıos alırrım. Olta Avcıları gurubumda iki makinamla ilgili detaylı anlatımlar av fotolarım var. Ben çanakkale Saroz da ve boğaz akıntısında İma gun 40 gr sahtelet ike bu makinalarla avlanıyorum,ısrarlada tavsiye ederim.
    Saygılarımla.

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi bende okuma nın en alt segment makinelerinden octana 30 var ve gerçekten okuma beklenilenden fazlasını veriyor insana.Ben kardeşime her zaman ilk tercih olarak okuma yı önermiştim o da zaten trio yu çok beğeniyor ama helios u da belki kendime ala bilirim :D bu bahsettiğin arc kafa ne oluyor biraz bilgi verir misin?birde makinanın drag gücü ve turda sarım ölçüsünü merak ediyorum.Şimdiden teşekkür ederim.:thumb: