BU NEDİR SİZCE ??? !

Konu, 'Videolar' kısmında mbmb1739 tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bunlar sozum ona profesyonel balikci, yani bu isten ekmek yiyen insanlar ama daha avladiklari baligin ne oldugunu bile bilmiyorlar. :( Bunlar akya degil, sarikuyruk!

Bu av yasakli donemde yapilmissa buyuk rezalet! :eek: Kim bilir bunun gibi daha neler var bilmedigimiz, gormedigimiz...

Marmaris aciklarinda yapilmis bu av anlasilan. Turistik sahil kasabalarinda balik lokantalarina satarlar bu baliklari, lokantacilar da akya ve sarikuyruk gibi buyuk, cok etli ama nisbeten lezzetsiz ve dusuk kaliteli baliklari musterilere kilic sis diye yuttururlar. Siz siz olun, kilicbaligi yemeye niyetlenirseniz mutlaka baligi bastan gorun, gerekirse mutfaga girin, dilimlenirken ve pisirilirken yanindan ayrilmayin. ;)

2. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q8jcL2SUCrM http://www.youtube.com/watch?v=p9vT5UAcBEc&feature=player_embedded#! Vermiş oldugum internet adreslerinde görüldüğü üzere yasak dönemde yapılan bilinçsiz avcılık ve katliam görülmektedir. Eğer böyle giderse kısıtlı olan balık türlerimizin kısa zaman içinde biteceği kanaatindeyim. İlgili makamların biran önce bu katliamı durdurmasını önemle arz ederim. Saygılarımla Hepsine toplu olarak bende gönderdim herkesin ilgilenmesini isterim

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kadir

Videodan anlaşıldığı kadarı ile avı yapan tekne bir Gırgır değil ama yakın büyüklükte ve kapasitede ağ ile yüklenmiş bir profesyonel balıkçı teknesi.

Şayet Gırgır olsaydı tamamen tebliğ dışı bir av olarak kabul edilirdi.

Ancak bir kere daha belirtmekte yarar görüyorum.

Gırgır ve trol gibi büyük av teknelerinin haricinde kalan,hemen her limanda,barınakta,mendirekte bağlı onbinlerceyeşil kağıtlı,profesyonel av tekneleri bağlıdır.

Bunlara gerek av yasak sezonu,gerekse herhangibir limit,balık miktarı,avlanılacak bölgeler ve mevsimler,boy limiti,derinlik limiti,karaya uzaklık,yakınlık gibi tahditler uygulanmaz.Vergi vermezler,yakıt desteğide alırlar

Yaptıkları avda yasal sayılır.

İşte nerdeyse hepinizin atladığı en önemli nokta burada ortya çıkmaktadır.

Hepinizin ağzına yapışmış,devamlı telafuz ettiğiniz ise denizlerimizin bu hale düşmesinde gırgırların ve özelliklede trollerin sebep olduğu lafı dolaşmaktadır.

Oysa videoda bariz bir şekilde görüldüğü üzere,sayıları gırgır ve trollerden misliyle fazla olan bu kabil tekneler,balık kıtlığının baş sebebidir.

Ancak dediğim gibi yasaldır ve desteklidir,özünde küçük balıkcıyı koruma kararı yatmaktadır.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus ise küçük balıkcı kategorisinde çıkmaktadır.

Dünyada hiçbir ülkede böylesine gırgır ağıyla donanmış,belliki elektronik cihazlarlada takviyeli,birçok tayfa barındıran bir balıkcı teknesi küçük balıkcı kategorisinde sayılmaz.

Bu durum ülkemize has bir durumdurve ne yazıkkisiyasi deteğide vardır.

Bizim kaderimiz budur kardeşler,nacar çekeceğiz ve çekmekteyizde.

Sevgiler

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Yaşa Üstadım. Daha önce bir iki yerde de yazmıştım bu durumu, burada da önceki sayfada yazdığım katliamın "küçük ticari" tarafından yapıldığını özellikle vurguladım.

Denizlerimizdeki asıl kanayan yara bu başıboş, elle tutulur doğru düzgün bir yasak uygulamasına tabi olmayan, istediği yere parakete (yerel ismiyle baragadi), istediği yere ağ döşeyen küçük ticarilerdir.

Ben ava çıktığımda trol görmem. Bizim çook uzağımızda minicik nokta gibi görürüz bazen, açıkta. Çünkü sahil güvenliğin radarla yaptığı ciddi bir mesafe denetimi var burada, yanaşamaz. Ayrıca kumda gezer, kaya olsa etrafından dolanır ya da ağını üzerinden uçurması gerekir. Elbette tabanda önünen çıkan, sürü halinde ne varsa toplar çeker. Ama o kadar, kıyıya yanaşamaz, asıl bolluğun olduğu kayalıklara giremez.

Bir tanesiyle tanışıklığımız olduğundan, bazen avdan dönünce denk gelirsek çıkar bakarım deposuna, neler tutulduğuna. Müthiş mercanlar, olağanüstü boyda barbunlar, çeşit çeşit dip balıkları. Ama hepsi yasal avlanma boylarında. Üstelik şimdiye kadar bir tane kuzu görmedim. Kum gridası dediğimiz lagos türü bazen oluyor ama, bir tane orfoz görmedim. En azından bizim bölge için bu böyle.

Ama diğer yanda, küçük balıkçılar etrafımızda gırla. Kıyıya 2 metre uzaklıktan başlayarak ağ serdiklerini, baragadi döşediklerini defalarca gördüm. "Buraya olta atmayın, baragadi döşedim" diyeni mi istersin, "orada boşuna uğraşmayın, bilmem kim orayı temizledi maşallah" diyeni mi...
    Arkadaşlar bu yaz bir gece, demirli vaziyette av yapıyorlar. Bu balıkçılardan biri geliyor diyor ki, "demirinizi çekin, oraya baragadi dökücem". Biraz tartışmanın ardından bizimkiler çekmiyor çapayı, balıkçıda pozisyonunu alıp hiç onlar yokmuş gibi döküyor. Sonra bizimkiler demiri toplarken bir de adamın baragadisi ile uğraşıyor. Tabii dolanmışlar, bir saat çapayı çekip kurtarmakla uğraşıyorlar.

Kadir Abi'nin de zaman zaman raporlarında bahsettiği gibi, dere ağızlarına ağ döşeyip giren çıkan ne varsa topluyorlar. Yazın bile rahatlıkla, istedikleri kadar yanaşıp vatandaşın yüzme alanında kalan kayalıkların önünü ağla kapatıyorlar. En çok da sıklıkla yakaladıkları limit altı lagoslara acıyorum. 45 cm ne demek, avlayıp sattıkları lagosların boyları genelde 15-35 cm arasında kalıyor.

Trol sahibi balıkçı tanıdığımız da sıklıkla vurguluyor, "denizi asıl kurutan, bu kimsenin önemsemediği küçük balıkçılardır" diye. Doğru düzgün bir yasağa tabi olmadıkları gibi, olan yasakları da çiğnemekten hiç çekinmiyorlar. Ve sayıları her limanda, trollerin ortalama 30 katı kadar.

İçlerinde bu işi bilinçli şekilde yapanlar vardır elbet, onları tenzih etmek lazım. Ama büyük çoğunluğunun malesef denizleri kendi tapulu malları gibi gördüklerini, amaçlarının balığın kökünü kazımak olduğunu üzüntüyle görmekteyim.

5. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Olaya bu açıdan hiç bakmamıştım.. Haklısınız gerçekten..

6. dragonX

dragonX selcuk

Ben genede araştırılsın derim....mesela ticari teknede çocuklarda bulunuyor..ticari yer demek işyeri demektir, sigortası olanlar çalışır, çocuklar orda bir işkazasına uğrasa ?

Ayrıca Amatöre bile şu balıkdan anca 3 , şu balıkdan anca beş tane avlayabilirsin denilirken, küçük ticarilerin bu her tür kuraldan bağımsız avlanma özgürlüğü nasıl olabilir ? ironi var burda.. bitmiş o zaman bu denizler

7. dragonX

dragonX selcuk

Alo174 bir ihbar takip numarası göndermiş. :)

8. dragonX

dragonX selcuk

Vedat Abi,

Bu yazdıklarınızı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü & Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı hiç paylaştınızmı ? belki bu olay fırsat olur...bizler şikayetlerimizi yazdık ama siz bilinen bir ustasınız, küçük ticarilerden kaynaklanan durumun vahametini anlatan sizin görüşleriniz daha değerli olur.

durali.kocak@tarim.gov.tr (Balıkçılık ve Su ürünleri genel müdürü)

turgay.turkyilmaz@tarim.gov.tr (Avcılık ve Kontrol daire başkanı)

9. mbmb1739

mbmb1739 mehmet

belli ki foruma giren biri veya bizzat kendileri raporumu görmüşler video kaldırılmış hemen

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tekne gırgır ın kopyası..takım tam..birazcık küçük diye yasakdan yırtıyorsa bu yasayı hazırlıyanların ayıbı:(

video yu paylaşan, kaptan ın adını soyadını ve telefonunu yayınlamıştı..ben onlarıda yazmıştım meile..:D belliki adama telefonla ulaşmışlar..adamda videoyu yayınlıyana:D böyle olmuş olabilir..

11. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tepki dediğin böyle olur, kim küçük beyinliymiş kim zekiymiş belli oldu. birde atıp tutuyordu terbiyesiz "bizim kimseden korkumuz yok Obamaya kadar selam söyle" diye :D hey allahım ne insanlar var bu dünyada, videolarını silmesi kuyruğunu kıstırıp kaçmasıdır !
    Teşekkürler Balıkavı ailesi. umarım bu adam hakkında yasal işlemde yapılmıştır.

Ayrıca bu videoyu bize gösteripte bizi aydınlatan ve tepkimizi ortaya koymamızı sağlayan Mehmet kardeşimede teşekkürlerimi iletiyorum...

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Eğer olur da herhangi bir işlem için silinen video görüntüleri gerekirse, yardımcı olurum arkadaşlar. ;)

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İzleyemedim hele lavuklar ne yapmış bakamadımbanghead

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çağrı, benim 2. sayfada eklediğim video duruyor. Onun hemen hemen aynısı aslında olay. Benzer şekilde kuzu katliamı, ama tekne daha ufak, tarih de yasak sezona tekabul ediyor.

Devamını özelden yazıyorum... :)

15. dragonX

dragonX selcuk

Tarım Bakanlığı işlem yapacaktık, görüntü silinmiş , yapamadık diye cevap verip yan çizerse senden videoların kopyasını isterim :)

16. dragonX

dragonX selcuk

Belki de Tarım Bakanlığı veya Sahil Güvenlik videoların kopyasını çoktan indirmiştir dün.. :)

Bence bu forumu kimi ticari balıkçılarda izliyor ve onlar uyarmışlardır.

17. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    videoyu silmis köftehor cakal

18. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    O videoyu koyan caninin, youtube hesabını bulabilirmisiniz bana...

19. dragonX

dragonX selcuk

20. dragonX

dragonX selcuk