evet 3 saat kadar kaşık çektim ilk atışımda yapraktan biraz büyük 8-9 santim geldi.oda kıyıda yapıstı.Kıraçalara saldıryorlardı galiba deniz üstü hareketli idi.dip ve yüzey taraması bol bol yaptım ama hiç bisey yoktu yapraktan başka.... 3-4 hafta daha var galiba...
Kanlıca da Lüfer denemesi Kanlıcaya yakın bir yerlerden geçen hafta ve bir önceki hafta lüfer e attım balık alamadım. Balığa gidecek arkadaşlarımıza bol şanslar...Haberlerinizi bekliyoruz.
Tüh, Mehter marşıyla yolladık ama, senide demek İzmir marşıyla geri yolladı balıklar Neyse, üzülme, "Doğacaktır sana vadettiği günler deryanın, belki yarın, belki yarından da yakın.."
bu arada kanlıca sahilinde harika istavrit varmış.dün ark 5 kilo fln aldım dedi.sabah 6:00 13:00 arası...dün aksam olta sallarken yanımdaki elemanlar 3 saate kuyruk altı ve çapari ile kıyıdan 1 kg yakın istavrit aldılar..
Kaşık arkasına sıyırtma kurşun takıyormusun yoksa rapala misali sadece kaşıklamı atıyorsunuz. Ayrıca bende rumelihisarında denedim şansımı ama malesef yok bişey. ama güzel istavrit yapıyor. Tabi oda kurşunu dibe oturtabilirsen
Ayrıca bir soru daha. bu rapala denen şeyi sararken yani attık ve çekerken nasıl bir yol uygulamalıyız. Şimdiden teşekkürler.
Kanlıcada veya akıntının siddetligi olduğu yerlerde 150 160 gr kurşuna 1,5 kulaç kadar beden yapıyorumve kursuna bağlıyorum kursuna ilave ederken rapala veya kaşığı, fırdöndü kullanıyorum misine dolaşmasını önlüyor ama siddetli akıntı oldugu için her 10 atıstan kesin iki atıs karışıp geliyor.akıntının olmadığı yerlerde sıyıtma kursunu kullanıyorum.bu hafta gene gitmeyi düsünüyorum bu sefer yemli atacağım...Bu arada kanlıca sahilinde çakal burnunda(ben akıntı burnu diyorum)herzamanki kefal zıpkıncıları kofana vurmuşlar pazartesi günü...
Çok teşekkürler. Ama konuda bazı takıntılarım var benim. Şöyle söyleyeyim. bu yapay balıkğı kimisi senin dediğin gibi kullanmamı söylüyor, kimiside kurşun takma diyor. Ama bana da mantıklı gelen senin dediğin gibi kullanmak. Yani akıntıya göre hareket etmek. Tekrar teşekkürler.
Yapay balığın, yüzeni, batanı, hoplayanı, kaçanı, döneni vs. bir sürü çeşidi var. Bunların bir çoğu için bir kurşunu bırakın, bir fırdöndü ile bağlamak bile resmen bir cinayet olur. Balığı adamlar öyle ince ayarlıyorlarki, bir fırdöndünün ağırlığı bile dengesini bozuyor. Bu şekilde balık alıyorsanız, yapay balık yerine kaşık deneyin, çok daha verimli olur. Hatta, kendinden 100 gr. olan kaşıklar mevcut. Alıp doğrudan bunları deneyin derim..
Peki bu konuda bize daha fazla bilgi verebilirsen çok seviniriz. Yani hangi modele hangi atma çekme sitili uygulanmalı. Yüzeni, batanı, hoplayanı, kaçanı, döneni vs. bunlardan hangisine hangi sitil uygulanmalı. Teşekkürler.
bir kötüü haber de benden arkada_lar ben de hafta sonu emirgan taraf1ndan lüfer denedim hem de ne deneme. ka_1k, rapala , _ak_ak ama hiç bir _ey yok sonunda bir kaç k1ç1k1r1k kefali kedilerle oynamak için tuttum. yine de ümitvar olal1m moralimizi bozmayal1m.
Bu tür sahtelerin envay çeşidi var. Her biri için ahada şudur demek zor. Çok sağlam bir klavye lazım. Roman yazar gibi uzun uzun yazmaya dayanacak.. Ben tembel adamım, en iyisi şöyle yapayım: http://www.rapala.com/products/lures.cfm?navoption=all Bu linke gidiniz. Burada çeşitli tatlı su, tuzlu su modelleri göreceksiniz. Bunlardan elinizdeki modele en çok benzeyeni bulun. Üzerine tıklayın. Alt sağda bunun hangi teknikle kullanılacağını gösterirken, alt solda, basitçe bunun videosu çıkacak. Mesela: http://www.rapala.com/products/luresdetail.cfm?modelName=skitter_pop&freshorsalt=Salt Bakıyoruz ve hımm diyoruz. Sertçe çekiyoruz ve bırakıyoruz biraz, azıcık batıp çıkıyor, tekrar çekiyoruz. Demekki bu popper'ler böyle çekince, öyle yapıyormuş. Ne kadar çekilir filan nispeten anlaşılıyor. Gerçi, sahtelerin üzerinde nasıl kullanılacağı yazar. Ama bazen, daha kullanışlı bilgilerde mevcut olur. Örneğin, meşhur yo-zuri crystal minnow serisinin batan tipleri saniyede 15-30 cm kadar batar. Eğer, çektikten sonra 10 saniye beklersek, 1 - 1.5 kulaç aşağıya inecektir. Burada çekersek, bu derinliği tarıyoruz demektir. Yavaşça çekersek, batmaya devam eder. Biraz hızlıca çekersek, yüzeye doğru gelir. Buna göre aksiyonunu ayarlamış oluruz. Önemli olan şu. Bu sahteler, batarken veya çekilirken belli bir salınım yapar. böylece hedeflenen balığı cezbeder. Çok hızlı, çok yavaş yapmadıkça hareketi çok önemli bir negatif etki oluşmaz. Ama, gidip önüne bir kurşun, ağzına bir fırdöndü filan takarsanız, o zaman hareketi hemen bozuluverir.