Bobber With A Brain (Patentli Akıllı Şamandıra), Çok Fonksiyonlu yorum

Konu, 'Mantarlar' kısmında emrecinar1979 tarafından paylaşıldı.

  1. emrecinar1979

    emrecinar1979 emre

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    16
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4208 surf kamış 15kg 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ECUSIMA 6000Vi makine
  2. volkan07

    volkan07 Volkan

    Mesajlar:
    461
    Şehir:
    Antalya-Kıbrıs
    En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    verdiğiniz linke baktım, bu şamandırayı kurşun ile kullanmak gerekiyor, eğer kurşun kullanacaksak ve eğer takımımız dibe değecekse, şamandıra kullanmanın ne gereği var onu anlamadım.
     
  3. isottevfik

    isottevfik Tevfik

    Mesajlar:
    4.310
    Şehir:
    B U R S A
    Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Sadece yemleri dibe yatmaktan kurtarıp, dikey konumda durmasını sağlıyor. Bunu fırdöndü ustüne bağlayacağımız 15-20 gr.Kaldırabilen küçük mantarlarlada sağlayabiliyoruz. 15 Tl. Denenebilinir derim. Tabii ki sıklıkla kurşun taktırmadıgımız kayalıksız ve tonozsuz yarlerde
     
  4. Kırıkolta

    Kırıkolta Murat

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    460
    Şehir:
    Manisa
    Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Bir konuya dikkatinizi çekerim. Şamandıra klasik şamandıralara göre ters bir bağlantıya sahip. Tevfik beyin de dediği gibi her zaman dik konumda kalmasını sağlıyor. Bana göre değil çünkü ben kullanılabilecek en hassas şamandırayı kullanmasını severim. Karakteristik dokunuşlar tasmalama zamanı nı kolaylaştırdığı gibi ustalığı da artırır. Yani güzel ama ben klasik şamandıradan vazgeçmem... :)
     
  5. nidya78

    nidya78 Aydın

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    411
    Bu şamandıranın en önemli özelliği stopper gereksinimini ortadan kaldırması. Stopper yerine içindeki bilye ve mıknatısı kullanıyor. Şamandırayı attığınız zaman yatık halde suya düşüyor kurşun dibi bulurken aynı zamanda arkasındaki hazne su alıyor ve şamandıra bilyeninde yardımıyla dik hale geliyor. Dik hale gelirken belli bir miktar misinayı dipten asılıyor böylece altta kalan takım gerginleşmiş oluyor. Balık vurduğunda ise şamandıra yatıyor ve ters dönüyor.

    Teoride çok güzel ama kullanan birinin yorumları şart. Eğer teorideki gibi çalışırsa eşkina avında süper olur.

    "Derinlik neydi? Stoperi az dahamı çeksek? Çok çekmişiz biraz salalım. Bu bölge daha derinmiş." gibi muhabbetleri bitirebilir.
     
  6. mufi

    mufi Muvaffak İŞMEN

    Mesajlar:
    3.332
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Hassasiyeti önemli.. bir kalem şamandıra gibi olacagını sanmıyorum..
     
  7. worldcomp

    worldcomp Ali AKGÜL

    Mesajlar:
    2
    Şehir:
    KONYA
    Favori Kamış:
    RYOBİ FUJİ
    En İyi Avı:
    SAZAN 1 KG
    alan arkadaşlardan yorum bekleniyor...
     
  8. atillayild

    atillayild Atilla

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Ankara
    Arkadaşlar merhaba, bu ürünü ben aldım kullandım. Evet mantık güzel yem asla yere yatmayacak ama şöyle bir sorunu var. Volkan07 arkadaşımın dediği gibi bu ürünü kurşun/ağırlık ile kullanmanız gerekiyor. Bu durumda ortaya çıkan sorun ise kıyıdan atım esnasında kurşun/ağırlık (duruduran herhangi bir engel olmadığı için) şamandıradan çok daha hızlı ve dolayısıyla çok daha uzağa gidiyor. Örneğin kurşun/ağırlık 30 metreye gittiyse şamandıra 10 metrede kalıyor. Çünkü stoper yok, olmaması da lazım. Bu durumda ise şamadıra ile yem/kurşun/ağırlık arasında 30-40 derecelik bir açı oluşuyor. Dolayısıyla şamandıra tam dik pozisyonda durmuyor, hassasiyeti azalıyor. Aslında buna kafa yoruyorum bir kaç gündür; Nasıl suya düşme anına kadar her ikisi aynı hızda gidebilir diye. Fikri olan var ve de paylaşırsa sevinirim.
     
  9. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Aynen bu işe yarıyor. Özellikle eşkina avı için gayet iyi netice veriyor..

    Gördüğüm kadarıyla kalem şamandıradan daha hassas. Zira ayarlanabiliyor kaldırma gücü.

    Eşkina avında malum hemen önümüze atarız genellikle. O yüzden böyle bir sorun olmaz pek. Ama uzak atışta böyle bir sorun yaşanıyor tabi.

    Ben çözümü şamanrayı PVA ile bağlama yoluyla buldum. Bağlama da değilde, biraz PVA yı uç taraftan boruya tıkıştırıyorum. Misina serbest kalmıyor, yerinde kalıyor. Suya girince PVA eriyor, misina boşa çıkıyor. Böylece uzak atmak mümkün oluyor. PVA'yı malzemeciler eriyen poşet, sazan poşeti vs. olarak satıyor. Poşet olanları alıp makasla şeritler halinde kesince gayet işe yarar bir şey oluyor.
     
  10. atillayild

    atillayild Atilla

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    7
    Şehir:
    Ankara
    Doğrusu suya girdiğinde eriyen birşey konusunu düşünmüş ama bir sonuca ulaşamamıştım. PVA'yı deneyeceğim, teşekkürler
     
  11. therasmus

    therasmus fatih demirci

    Mesajlar:
    2.418
    Şehir:
    İstanbul-Yalova
    Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Mantık gayet güzel lakin fırlatma esnasında atillayild arkadaşımızın dedigi gibi kurşun ileri gider ve şamandıra geride kalır bu durumda kurşun dibe oturdugunda şamandırda ile arasındaki mesafe,şamandıranın ters dönünce tolere edebilecegi bir mesafe olamaz,bununda önünü geçmek için skoylu
    arkadaşımızın dedigi gibi bir yöntem uygulamaya çalışırsak,sistemi suya attıgımızda malzemenin eriyip şamandırdanın gerginlik oluşturabilmesi için derinlik-kurşun-PVA yı bağlayacagımız yeri ayarlamak gibi kompleks bir sorun ortaya çıkar ,tüm bu sebeblerde dolayı bence işe yaramaz.Zaten ürünü tanıtıcı videoyu izlersek ilk anda tuttugu balıklardan başka bişey göstermiyor(milleti heveslendiriyor).Videonun sonraki kısmında yapay bir havuzda teorikden bahsedip deney yapıyor vsvs.
     
  12. kurbagaprens

    kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

    Yaş:
    44
    Mesajlar:
    949
    Şehir:
    Samsun
    Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Bizim buralarda Sazana ve Sudak'a şamandralı olta atılır. Özellikle sudak için yemin dibe temas etti etmedi gibi askıda kalması istenir. Bunu ayarlamak derinliği değişken yerler için çok zordur. Bu şamandra bu tip avlar için planlanmıştır. Birkaç kez videosunu izlemiş beğenmiştim. Ama tabii ürünler bazen olduklarından çok farklı lanse edilebilebiliyor. Dolayısı ile tatbikini görmeden birşey diyemem ama dediğini yapıyorsa bence harika bir şamandra.

    Muvaffak abi hassasiyet her balık için aranan bir özellik değildir. Zaten yukarıda bahsettiğim türler yemi aldığında şamandra olduğunun 2 katı körlüğe de sahip olsa değişmeyecektir.
     
  13. sorcares

    sorcares cuneyt

    Yaş:
    38
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    kocaeli


    bence stoper şamandıra sisteminin görevini görmeyecektir, sadece misinayı gergin tutacağı için yemi diri gösterecektir,çünki kurşun sonuçta dibe vurduğunda akıllı şamandıra çalışıyor.kıyıdan atışlarda şamandıra devreye girenekadarda bolluk oluşacaktır çünki hacıyatmaz gibi bianda kalkmıyor.videolarındada hep küçük akvaryumlarda göstermiş.bence sıkıntı yartır gibi amaidk denemeye değer
     
  14. murathoca42

    murathoca42 murat

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    konya
    Arkadaşlar ben ürünü alalı yaklaşı kbibr ay oldu ve ürünü özellikle göl kamışında,sazanda kullanmak için almıştım.Geçen hafta deneme fırsatım oldu ve aldığıma pişman oldum desem yeridir. En büyük sorunu şamandıra suyun üzerinde tam dik şekilde durmuyor. II. büyük sorun ve bence daha önemli; şamandıra suya temas ettikten sonra uzun bir süre beklemeniz gerekiyor içine su dolması ve 30-40 derecelik açıyla suyun üzerinde dikilmesi için. Tamam derinlik ayarını kendisi yapıyor gayet güzel ama oltayı yarım metre sağa alayım diye düşünürseniz herşeye sil baştan başlıyorsunuz ve yine uzun bir süre dikilmesini bekliyorsunuz.Işin açığı bir sazan tiryakisi olarak normal şamandıranın verdiği zevkin onda birini bile alamadım. Ayrıca biraz incelenecek olursa avcının evde rahatlıkla yapabileceği bir ürün. Ben bizim arkadaşlar için kendimi feda ettim ve aldım. Ürün aslında gayet basit. İyi sonuç verseydi bir günde aynından 10 tane yapabilirdim kendi imkanlarımla, hatta daha da geliştirebilirdim. Ancak ilk ava çıkışımda hüsrana uğradım ve yaklaşık 2 saat sabrettikten sonra klasik şamandıramı taktım oldaya.Emin olun arasında dağlar kadar fark var. Gece avında fosfor kullanımının da ciddi sorun olduğunu söylememe bile gerek yok.Ustalarım veya bunu kullanıp memnun olan arkadaşlarım varsa ve yanlış birşey söylediysem beni uyarsınlar lütfen.Saygılar