ilker merhaba; fly ile tanışmam senin izlediğin belgesellerden oldu öncelikle işim nedeniyle gittiğim istanbul'dan aldığım parça parça takımı hazırlamak oldu, önce shakespeare iki parça, 2.10 kamış, basit bir fly makarası, özel fly ipi ve klavuz misinası ve tabiki hazır fly tüylü iğneleri, şimdilerde hem palamut çaparisi bağlamak için hem de kendi fly iğnelerimi hazırlamak için bir tezgah hazırlıyorum bitince kendi hazırladığım yemlerle avlanmanın daha zevkli olacağını umut ediyorum. ankara civarında amatör balıkçının bol balık avlayacağı yer pek kalmadı desek yeridir, yine de çeltikçi çayında, tatlısu kefali özellikle bahar aylarında avlayabilirsin, çok zevkli ama biraz masraflı zor bir avlanma tekniği, ama mutlaka dene, fly avı asıl alabalıkta güzel olurmuş ama bugüne kadar deneyemedim... rastgele...
lepistes Selam arkadaslar Taze bir balıkçı ve forumun yenisiyim. Tufan beyin belirttiği konuya değinmek istiyorum. 8 ay sonra agustos ortasında turna için kesikköprüye gittik. Sabah erken saatlerde at-çeke başladık. oglene kadar sıyırtma yaptıktan sonra elimizce 1 kiloyu biraz gecen tek balıkla umutsuz bir sekilde kıyıya cıktık. eldeki avuctaki sadece buydu. neyse cıkardıgımız 1-2 kadifeyi katık yapıp karnımızı zor doyurduk. canım sıkıldı. ya bizde bir sey vardı. yada suda balık kalmamıştı. sebebini araştırdım. bolgenini yerlisi bir arkadas bizden musade isteyip küçük bir agı sıglık bir yete gerdi ve 5 dk sonra çıkardı. agda kucuk kadifeler ve onlarca lepisdes denilen balık vardı. kadifeleri suya bıraktık ve anladık ki göl bu minik balıklarla doluydu...... bu balıklar "Ankara'nın Bodrumu" diye nam salan ve ilimiz sosyetesinin buyuk tekne ve jet skilerle yarış yaptıgı bu gole, sivrisinekten bunalan elitler tarafından bir rivayete gore afrikaya gezmeye giden sivrisineği bitirdiğini öğrenen bir tarım bakanlıgı burokratının talimatıyla deneme amaclı bırakılmıştı. tabi sivrisinek yumurtalarını yiyen bu küçük şeyler doğal olarak balık yumurtalarını da yemişti. bu minik balıklar tatlı suların köpek balıgı olaran nam salan ve forumdaki bazı arkadasların balık neslini tukettiğini iddia ettikleri turnaların kesikköprüdeki hakimiyetlerine de son vermiş görünüyor. kesikköprüye gittiğinizde ya bir yasından buyuk balıklar tutacaksınız ya da lepisdeslerden kurtulmayı başaran şanslı genç balıkların korkulu rüyası olacaksınız saygılarımla Meriç/Ankara
öncelikli Aramiza Hosgeldin. Kapulukaya Ve Kesikköprü Kizilirmak üzerinde Bulunan Barajlarin öncelikli Içme Suyu Amaçli Kullanimindan Kaynakli Turna Baliğina Yaklaşik 4 Senedir Tarim Ve Köy Hizmetleri Tarafindan Savaş Açilmiş Durumdadir Bunun Sebebide Benim Araştirdiğim Kadariyla Göllerin Tabaninda Bulunan Yosun Ve Ot Miktarinin Bir Hayli Artmasi Bunu önlemek Için Yaklaşik üç çeşit Turna Yumurtasi Yiyen Balik Denenmiş En Son Atilan Balik Türü Başarili Olmustur özellikle Kapulukayada Su An Turna Hiç çikmamaktadir Ekolojiyi Tekrar Dengelemek Için Geçen Sene Ve Bu Sene Baraja Surekli Kadife Ve Sazan Takviyesi Yapilmamaktadir. Fakat Bu Hafta öğrendiğim Kadariyla Içme Suyu Plani Suda çikan Bir Madenin Fazla Olmasi Sebebiyle Askiya Alinmiştir. Su An Bu Maddenin Neden Dolayi Artiş Gösterdiğini Araştirmaktadirlar.
turna meriç bey ,bundan 3-4 yıl öncesine kadar kesiköprüde çok güzel turna çıkıyordu özellikle alabalık çiftliklerinin o taraflarda. ama şimdilerde hiç tadı tuzu yokmuş,gidenlerde ya 1-2 tane büyük turna alıyor,yada boş dönüyor.gerçekten turna balığı sayısında çok düşüş var,size katılıyorum turna avına başka nerelere gidiyorsunuz?
merhabalar aramiza hosgeldiniz...fly olayina bende yeni basladim...fly yemde yapmaya..bilgilerimiz ve tecrubelerimizi paylasabiliriz...
https://www.youtube.com/channel/UCreg8W6_CpFsXSveFsSz5Yw/videos https://www.youtube.com/channel/UCLHHErC6zRXERiVcyqvtqiw Selamlar, çok sevdiğim ve, bir çok paylaşımdan faydalandığım, güzel insanlarla tanıştığım, devam eden dostluklar edindiğim Balıkavı.net foruma işlerimden dolayı yazamamıştım, verdiğim linklerden umarım sizler de faydalanırsınız. Üstteki link bağlamaya çalıştığım fly videolarından oluşan kişisel youtube kanalım, diğeri ise TRT Belgesel kanalında tahminen mart ayında yayınlanacak olan, KAÇAN BALIK isimli program videolarımızın bulunduğu kanal.