ben de geçenlerde aliexpressten 96 dolar değerinde elektronik ürün aldım. satıcı ürünü kargoladıktan sonra kargo takip numarası girmek zorunda. o numarayı sipariş bölümünden bulabilirsin RP ile başlar sonuda SG CH filan gibi biter. bu sıralar cin posta servisindeki sorunlardan dolayı kargoyu oradan takip edemiyorsun. kargo türkiyeye geldikten sonra ptt nin kargo takip sitesinden " http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta_yeniweb221214.php " o numara ile kargonun durumunu kontrol edebilirsin. benim kargom 15 günde geldi satıcı çok hızlıydı ama ptt kargo rezalet. 6 günde cin den türkiye ye gelen kargo 2 günde ankara içinde bana gelemedi. bi abimizin de yazdığı gibi satıcı güvenirliği hakkında bilgi yok. güvenilirliği %96-%97 nin altındaki satıcılardan alışveriş yaparken biraz daha dikkatli olmakta fayda var.
Internetten çokca alış veriş yapan biriyim ebay aliexpress satın aldıktan sonra problem çıkarsa kimse sana parayı hemen geri göndermiyor . Uyuşmazlık raporu açıyorsun orada konuşmalari sitenin moderatörleri takip ediyor . Haklı haksız ona göre karar veriyorlar haklı bile olsan malzemeyi tekrar göndermen gerekiyor ve çoğu satıcı malzeme eline geçtikten sonra para iadesi yapıyor . Bu tarz alış verişlerinizde gelen kargoyu açarken mutlaka video çekin her aşamayı yaşanacak bir sıkıntıda elinizde delil olsun . Diğer konu taklit ürünler çinden almayın diyenlere kulak asmayın şu dünyada kullanılan bir sürü şeyin fabrikası çin de zaten . Satıcının aldığı notlara bakın zaten yorumlardan belli olur sattığı ürünler orjinal mi çakması mı diye . Aklıma gelen bunlar , eğer internetten alış veriş ile ilgili sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım .
taklit ürünleri almaya devam edin o zaman ben sadece uyarmak ıstedim kulak asılsa ne asılmasa ne olur..Evet bir çok firmanın fabrikası çin de olabilir ama made ın çin yazar ama aldığın yer önemlidir..
E-Bay den aldığım ABD den gelen Daiwa makinamda made in china idi Şu an piyasadaki çoğu makine de öyle zaten. Çinden birkaç alışverişim oldu. Özellikle 5 $ a aldığım 0,18 mm 300 m ip misina çok iyi çıktı. Surf makineme sardım. Önüne yaptığım şok ile 100 gr kurşunu 100 m rahat rahat atabiliyorum. Çin satıcıları Avrupa satıcılarından daha dürüst.
Şenol arkadaşıma tamamen katılıyorum.Ben geçenlerde gözlük kamera sipariş ettim satıcı saat kamera gönderdi ş...siz resimler çektim itiraz ettim uyuşmazlık falan filan inter milan derkene avucumu yaladım :laughing: vermeyooolar vermeyooolar geri parayı vermeyooolar satıcı karnesi müşteri yorumları bu işte önemli... bir de çinde elektronik ürünleri satanlar türkiye pazarına fazla önem vermiyorular genel olarak türk müşterilerin yorumlarına puanlarına dikkat ediyorum.Çin rusya pazarına acayip dikkat ediyor sevgiler :thumb:
Hayırlısı olsun gelsin görelim fıyata göre sahte gerçek denemez ürün elimize gelsin bakalım nasip neyse o bu kadar dediniz iptalmı etsem dıe düşünmeye basladım
Aliexpressten alışveriş yapmadan önce bende çok tereddüt etmiştim 10 dolara lip grip sipariş ettim 12 gün sonra ürün adresime ulaştı( sorunsuz ve kaliteli ) Daıwa makineniz size ulaştıktan sonra yorumlarınızı yazarsanız aynı satıcıdan hemen bende bir daıwa sipariş etmeyi düşünüyorum
Bende bugün sipariş verdim ebaydan şu kamerayı gelince inşallah avlarda çektiğim videolari göreceksiniz . http://www.ebay.com/itm/Waterproof-...904?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3ceea660b8
bayadır tereddüt ediyordum sipariş versek mi vermesek mi.. Sonucu bize bildirir seniz camiaya büyük iyilik etmiş olursunuz üstadım...:thumb: teşekkürler ... umarım sorunsuz teslim alırsınız...
Süleyman Bey, Satıcınız ile iletişime geçin. Bazen sistemde mevcut olan takip sisteminden farklı bir link verebiliyorlar.
hemen sisteme yansımıyor, bir hafta sonra çin postası giriş yapıyor. ondan sonra takip edebilirsiniz.