5 beygir motor saatte kaç litre benzin yakar ?

Konu, 'Motorlar' kısmında Fethiyeli Balıkçı tarafından paylaşıldı.

1. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

valla hocam bot diyosunuzda ben bota pek güvenemiyom , ne bileyim kancayı takarız bıçak gelir bi şey olur öyle denizin ortasında kalakalırız :) , hayır yüzme biliyorum yinede ne bileyim sonuçta deniz bu her türlü tehlikeli canlı yaşıyo :)

bu arada hocam tabiki sadece sırtı için kullanmayacağım tekneyi , sırtıyı kullanırsam haftada 1 gün o da 2 saat sabah takılırım :)

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Önce bütçeden haber vereceksin Harun kardeşim.;) Çünkü durumlar o kadar çok kompinazyona açık ki . Şimdi sen benzin konusuna çok takılmışsın eğer sırtıyı dediğin kadar az yapacaksan yakıt senin için o kadar önemli değil ha 15 ytl vermişsin ha 20 ytl vermişsin ;). Tekne almak sadece ilk başta alırken ödediğin parayla bitmiyor ayrıca daha teknede bulundurman gereken malzemelerde hesaba girecek. Eğer alabiliyorsan ve tekneyi aldıktan sonra muhafaza edebileceğin yerinde varsa , 3,5 metreden önce vazgeçeceksin ;) tahminimce sağlam bir 3,5 metre tekneyle 4,5-5 metre tekne arasında rakam olarak 1000-1500 ytl oynar . Sonra motor konusunda dört zamanlı tercih edeceksin 6 bg az yakar tamamda gideceğin yere varasıya kadarda göbeğini çatlatır. Kaldı ki hava bozarsa kaçma şansınıda ona göre azaltır , ne yapacaksın vergi de vermek istemiyorsan 9,9 motor dört zamanlı alacaksın. Ne oldu fiyat birden yükseldi o yüzden önce yaklaşık ne kadar rakam bu iş için ayıracaksın onu söyle , Yoksa bu forumda herkes sana yardım eder ama kendi durumunu düşünerek yazar.;) O yüzden sen bütçeni söyle tekne için şu kadar motor için bu kadar diye ha sakın moralini bozma her bütçeye görede tekne bulmak mümkün.

3. Fethiyeli Balıkçı

Fethiyeli Balıkçı Harun

valla hocam tekne-motor alırken para sorun değil , 6-7 bin ytl veririz ilk başta , yakıt bakımından en tasavruflusu kaç beygirse onu alma düşüncem var :)

4. patriotFB

patriotFB hakan

Harun arkadasım;
    yakıt onemlıyse 4 zamanlıda karar verdık gıbı:)bota yada tekneye gore motor seccen :)
    ben kullandıgımın avantajlarını solıım belkı fıkır olur..20 bg honda ..cıft sılındırlı ve hafıf.. gecıs motoru...ayrıca nolursa olsun ıstedıgın yere rahatca gıdersın..

5. maviay1980

maviay1980 Ahmet Rauf Yılmaz

Düşük beygir gücü motor alacaksan 2 zamanlı almanı öneririm deviri daha yüksektir;ama yakıt bakımından saatte 300-400ml fazla yakar.4 beygir 4 zamanlı 3 saat çalışmış sıfır denecek Jonhson 15 dk kulanımda git gel 5 tl yiyor hemde 2.50m polyesterde;hesapla artık.Tekne yani polyester 4 m ise 6 hp tohatsu 2 zamanlı uzun şaft almanı öneririm polyester kullanıyon bari hızlı olsun.5.80m ahşap var bende 90 yapımı 6lık avrupa pancar var yaklaşık 11,5deniz milini 2 saat te alıyor.

Son düzenleme: 26 Ocak 2009