çok teşekkür ederim dostlarım, benim yarım saat - 1 saat süren bir dalıştan aldığım keyfi aynen sizlere de aktarabildiysem ne mutlu bana... Bu arada Birol Abi Pazara geliyor musunuz?
Beni arayan balık peşinde bulur.mecidiyeköy ile işim ,ülke sınırları dışına cıkınca olur Kadıköyde de pastırma kokusu yayılmış etrafa Ulaş, yarın öğlen gibi ordayım. mangal yanacak,anladın sen onu .
Yuh ya saba hsabah dövmediğiniz kaldı Yahu bırakında biraz çalışalım.... Günün özeti ; güzel bir hava almak oldu. Yarım saat (hava kararana Kadar) 2 takım denizde kaldı ve tek bir tık bile yoktu.Mırmıra yemli atmıştım...
evet malesef gelemedi.Son dakika işi çıktı.Bari çay-kahve faslınayetiş dedim ama haber çıkmadı. söylediğim bir söze alındı mı acaba diye düşünmedim değil. Bilemiyorum neden böyle oldu ama kısmet birdahakine artık...
Estağfurullah abi ne alınması ne darılması, Ölçü alma faslı bittiğinde saat 19:30 olmuştu, biraz da nezle bastırınca kafayı koydum, uyumuşum. 9 gibi kalktım, doğru istanbul
Tamam o zaman Ulaş'cığım. Bende kendimden şüphe ettim ,acaba kıracak bir sözmü söyledim farketmeden diye.... Neyse havalar böyle giderse haftaya cumartesinden gitmeyi ve orada gecelemeyi düşünüyorum..... Bana kalsa cumadan giderim ama eş-çocuk olunca gece üşürlermi diye düşünmek zorunda kalıyorum.... Ya Ulaş dün akşam Yemli attım mırmır ve türevi balıklara ama tık yoktu.Yarım saat bekledim hava kararınca topladım takımları.... Artık kısmet haftaya diyelim. Daha organize olarak haftaya yemliye takılacağım.Hatta at-çek (rapala) bile yaparım akşamüstü...
Mırmır bu hafta ben de göremedim ama kıyıar gümüş doluydu. Ayarlayalım da ben sizin oradan bir kaç sorti yapayım
sortie yaparken levrekleri,mırmırları ve bir cümle yenebilen balıkları bizim takımlara doğru da kışkışlarsın artık Aklıma takılmışken sorayım,Onur'u bilirsin geçen gün Sinarit vurmuş.20 metre derinliklerden bahsediyordu.O derinliğe tüpsüz dalınmaz dimi. sen kaç metrelere dalıyorsun?
Birol Abi bende Gümüşyaka'yı yokladım ama orada da hiçbirşey yoktu. Solucanlar olduğu gibi duruyordu. Bu arada bizim oranın solucanları iyi beslenmiş tombul tombul olmuşlardı
Bu arada 20 metreye tüpsüz dalınır ki zaten yatıp bekleme mevkileri genellikle 10-15 metre civarındadır. Balığı çok yüzeyde beklememek lazım. 120 metreye de inebilirsiniz de bu arada elinizde zıpkın olamaz Zaten dalış süresi oldukça uzun. Belirli bir derinlikten itibaren (mesela benim için 30 metreden daha derine inmek istediğimde) metabolizmanızı dalıştan önce yavaşlatmanız gerekir. nefesiniz sağlamsa ve ritminizi düşürebiliyorsanız, damarlarınızdaki azot basınçtan gaz fazına geçmeyecek diye eminseniz , soğuğa da aldırmam diyorsanız buyrun 200 metreye de inin Bu yaz kısmet olursa size Marmara Kuzusu çıkarmaya çalışacağım