Zıpkın Yaralanmaları Başımızdan Geçen Kazalar

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında innamuraska tarafından paylaşıldı.

1. innamuraska

innamuraska

Favori Kamış:
    ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Henüz vuramadıklarımız...
    02.12.2007 Pazar günü Karareiste dalıştaydık. 07.30 da sudaydım. Epey bi balık yaralanıp kurtulmuştu. Yeteri kadar balık vurdum ancak çok kaçan olmuştu. Oldukça HIRSLANMIŞTIM (hatam da bu oldu zaten)

Çıkışa geçmiştim ki kaya üstünde bir ahtopot gördüm, dipledim.
    Zıpkınım kuruluydu. ancak hem tekrar kurmaya gerek kalmasın diye hem de nasılsa ahtopottur kaçmaz diye tetik basmadan, kol gücümle zıpkını ahtopota sapladım, sonra hayvan şişten kendini kurtarır gibi oldu ve kayanın altına doğru sıyrıldı. Bu sırada halen dipteydim. hayvan zıpkından kurtulamasın diye tetiği çektim. Ve olan oldu işte o zaman; (Tecrübesizlik mi, ahmeklık mı siz karar verin, ama sakın gülmeyin bakın ne oldu.)

Tetiği çekmeden önce. Şişin ucu kayanın altındaydı ve ucunda ahtopot vardı. Ahtopot kaçmasın diye de şiş ucu kuma gömülüydü. Tetiği çekince şiş ileri gidemedi. Şiş yuvadan çıkamayınca tabi zıpkının kendisi o gergin lastiğin gerildiği mesafe kadar hızla geri tepti. kabza dibi de direkt benim surata. Ağzıma çarpınca dudağım patladı. şu an dudağımda 2 dikiş var ve sol üst ön dişimin yanındaki diş tam ortadan enlemesine kırık.

Tabi her sporda olabilecek şeyler bunlar. Bir daha olmaması için ise kaya altına 90 lık tüfek sokmamayı ve vüzudum ile zıpkın arasında en az lastiğin gerildiğinde aldığı uzunluk kadar mesafe olmasına özen göstereceğim.

Ben yaşadım siz yaşamayın. Özellikle Yeni başlayan arkadaşlarım. Zıpkınla yaralanmamak ve kazalara sebep vermemek için;

ZIPKININIZI ASLA KURULU BIRAKMAYIN.

KURULMUŞ ZIPKINLA;
    -Kendinize ya da başkalarına yaklaşmayın.
    -Baston vs gibi kullanıp kendinizi geri itmek için ya da dengede durmak için kullanmayın.
    -Kaya dipleri ve sığ sularda Geri Tepebilme olasılığını düşünün ve vücudunuzdan uzak tutun.
    -Dalarken, önce zıpkını elinizden dibe itip ardından siz iniyorsanız, zıpkın dibe ulaşmadan kabzadan yakalayın. Ya da Bırakın önze zıpkın güvenle zemine ulaşsın.

Asla unutmayın Kurulu Zıpkının Dolu Tüfekten farkı yoktur.

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Aytaç çok büyük geçmiş olsun. Dikkatli olmak her zaman önemli. Anca tecrübeler dikkatli olmayı ve alınan tedbirleri arttırıyor. Daha üzücü sonuçlar olmamasına sevindim. Geçmiş olsun yeniden

3. innamuraska

innamuraska

Favori Kamış:
    ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim. Gerçekten de daha üzücü sonuçlar oluşabilirdi. Allah korudu. Kabzanın o hızla güzüme, burnuma, bağaz kısmına geldiğini düşünemiyorum.
    İnşallah kimsenin başına gelmez bu tip kazalar. O yüzden bol bol okumak araştırmak dinlemek gerek. Bu forumdan öğrendik çoğu şeyi. Ancak kazalar hakkında cahil kalmışım :)

4. tr16hunter

tr16hunter H.Cahit ÇİÇEK

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm takımlar.
    En İyi Avı:
    sazan 5.300gr
    Bir müsibet bin nasihatten iyidir demiş atalarımız. Ölümcül olabilecek bir tecrübe olmuş şansın varmış doğrusu büyük geçmiş olsun...;) :)

5. Köksal KUBAL

Köksal KUBAL

Favori Kamış:
    Olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    5 kg levrek
    Geçmiş Olsun!...

Sevgili Dostum öncelikle çok geçmiş olsun. Allah Korumuş. Paylaşımın için de teşekkürler umarım tüm zıpkıncılara bir ders olur.

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Zannedersem;
    -hırsınıza yenik düşmeyin
    İfadesini unutmuşsun ;)

7. Cadayl

Cadayl Aylin Özyurt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    lepistes..
    Geçmiş olsun.. Daha kötüsüde olabilirdi.. Bunu eşime anlatacağım, o da zaman zaman hırsla balık peşinde dünyayı unutuyor zira:)..

8. deePblue

deePblue na

geçmiş olsun..bu yaşanmış hikayeden herkes ders çıkaracaktır umarım.
    tekrar geçmiş olsun..

9. bluehunter

bluehunter Ramazan

benim av kitabımda alamayacağım balığa sıkmayacağım yazar bu sebeblede yaralanıp kaçacak balığa sıkmam çünkü yaralanan balık boş yere ölecektir vurmamak daha iyidir.Sonra o balıkların ahı tutar başıma birşeyler gelebilir.;)

10. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    bir keresinde bende kuzenle daliyordum. kuzenim daha once bir kac kez dalmisti acemiydi. elinde 75 lik zipkin vardi. bosta dolanan ip kurulu zipkinin ucuna dolasmis. sig suda kefal vurmak icin daliyorduk zaten acemi uclu uc kullaniyordu. kuru zipkini ucuna dolasan ipi eliyle cikarmaya calismis. eli zipkinin ucundaykende yanlislikla tetige basmis. uclu uc eline saplanmisti. sudan sor cikmistik tabi ucuda sokemedik.cok cani yaniyordu.elinde okla hastaneye gittik.
    doktor kesip cikardi. tabi bidaha ne kurulu zipkinin onune gecer ne baskasina dogrultur nede elini oka goturur. bu ona cok iyi bir ama aci bir tecrube oldu. tabi onu ava goturen bende sucluluk duygusunu yasamis oldum.

kurulu zipkinin nelere sonuc verecegi hic belli olmaz. elimizde kurulu bir zipkin varken cok dikkatli olmaliyiz...

11. innamuraska

innamuraska

Favori Kamış:
    ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Öncelikle geçmiş olsun mesajlarınız için çok teşekkür ediyorum.
    ancak aşağıdaki yoruma bi açıklık getirme gereği duydum;

Balığa atış yapmadan onu vuracağınızı nasıl garanti edebilirsiniz ki yaralanıp kaçacak balığa sıkmayasınız. Üstelik yaralanıp kaçan balık da başka balıkların besin kaynağı olur.

Konuyu bu çerçevede düşünmeyin, bu her sporda olabilecek bir kazadır. Ben de balıkların hatta hiçbir canlının ahını almamak gerektiğini düşünüyorum. Ancak kendi başıma gelen kazanın bir ahın sonucu olduğunu değil tamamen kendi tecrübesizliğim ve dikkatsizliğim olduğunu baştan yazmıştım. Aksine diplerden çıkardığım ağ parçaları, tırıvırıların hatırına o zıpkın kabzası gözüme gelmedi bence.

Bu asla korkulması için değil dikkat edilmesi için bir paylaşımdır. Neticede dudağımda 2 dikiş olsa da ben yine bu hafta sonu dalışa Çeşmedeyim. Bir farkla; "ÇOK DİKKATLİ OLARAK" :)

Son düzenleme: 5 Aralık 2007