Merhaba abilerim, kardeşlerim. Bugün balık malzemecisine gidip 2 zargana topu 1 top 20lik misine 1 paket ipek 1 paket te ince inelerden aldım. Yarın gölcükte olacağım ve bu zargana olayını denemek istiyorum. Ancak pek anladığım söylenemez bu ipek denen ipi nasıl bağlamalıyım? uzunlamasıya misinenin ucuna mı yoksa bi şekli var mı? İneli takıma ise nasıl bir yem yapmalıyım? Zargana takımı ve zargana balığı hakkında genel bilgi verebilecek arkadaşlardan şimdiden allah razı olsun.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29963 çok değil 1 dakikanı site konularında arama yaparak geçirmen yeterli
slm.ıpegın uzerınde ıkı adet dugum vardır.bu dugumlerı yanyana getırdıgınde ıpegın bıtarafı uzun bı tarafı kısa kalır.kısa kalan tarafa mısınanı dugumler yanyana kalacak sekılde bagla bukadarkursunun50gr bedenın enaz1,5metre olsun.yemlıye gelınce topa hıc gerek yok gorerek zargana avlamak cok zevklıdır.makınana baglı olan fırdondune 10gr kursunu tak 1mt bedenı olan cıft ıgnelı takımına ıstavrıtın flatosundan uzunlamasına(solucan gıbı kesıceksın)kestıgın yemlerı tak 5mt attıktan sonra ufak ufak kendıne cek zargana bu hareketı yeterkı gosun gerısını anlatmıyım bol sans.gerısı kalmadı zaten
zargana zamanı degıl temmuz sonundan once beklemeyin merhaba bosuna bu mevismde zarganaya denemeyin hevesinizi kırmak istemem ama bosuna yormayın kendinizi.
Mehnur kardeşim bu mevsimde Bursa da nerede zargan avlamayı düşünüyorsun. Malzemeciye gitmeden önce bizlere sorsan daha iyi edersin.Takım çantanda bulunsun diyorsan o başka.
zargana henuz cıkmaz kardeşim hazıranın 15 inden sonra haraketlenme olur ama bunun mevsimi eylül ekim dir esas o zamanlarda hatta ipekle falan değilde sigara kutusundaki kağıdı solucan gibi yapıp iğneye takıp hızlı hızlı çekip bırakırsan takımı yine tutarsın ben bu yöntemle zargana yakaladığımı çok bilirim bir de bu balığın fosforu çok fazladır söylendiğine göre fosfor göz rahatsızlığı olanlara iyi geliyormuş bu sebeple her yıl hiç yenmese dahi 1-2 tane yenmesi önerilir