yeniköy-beykoz hattı teknesiyle balık avı

Konu, 'Av Hikayeleri' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    foruma üye aret isimli arkadaşımla çılgın bir balık avımız var onu anlatacağım :)
    tarih tam olarak 3 kasım 2007. aret koyumu koyu beşiktaşlıdır ben koyumu koyu fenerbahçeliyim. bunu niye yazdım çünkü o günü fener-bjk derbisi var :) ayrıca bu tarih o zaman nişanlım şimdi eşim olan bayanında doğumgünüdür :D
    çok soğuk bir gün. aret , nişanlım ve ben taksimde bir cafede oturmuş muhabbet ediyoruz. niyetimiz maç saatine kadar vakit geçirip beraberce maçı izlemek ardından da nişanlımın arkadaşlarıyla falan doğumgününü kutlamak.
    birden bire o çılgın fikir geldi aklımıza. '' gel bi tekne kiralayıp balığa gidelim'' reeling
    balığa gitmek tabiki çılgınlık değil fakat günün anlam ve ehemmiyetini ortaya koyunca durumun pek de normal olmadığını anlamışsınızdır...
    hedef balığımız mevsim itibari ile lüfer. ben istanbulda olduğum sürede takım taklavatım hep arabanın bagajında olur hazr ve nazır .
    aret beykozdan tanıdıgı kaptan arkadaşını aradı ve kendi teknesinin karada olduğunu fakat arzu ederse başka bi tekne ayarlayabileceğini öğrendi . fiyatta anlaştıktan sonra biz başladık arkadaşlara haber vermeye.
    kimi aradıksa o akşamı kimi meşgul , kimi maç sebebiyle gelmek istemedi.
    aret bana baktı ben arete baktım tamam dedik madem öyle ikimiz gidiyoruz. taksimden arabayla aretin evine gittik onun takımlarını da bagaja koyduk. 2ci köprüden doğru beykoza. beykozdaki balıkcıdan 3-4 tane zargana , 1 kilo izmarit 2 kilo istavrit aldık. bunlar yem olacak balıklarımız . aretin tabiriyle '' abi denizin ortasında yemsiz kalmıyalım bide balık olursa yanarız '' :D
    havada çok soguktu birer tane de şapka satın aldık kendimize :) saat aksam 8 gibi kaptanımız geldi kıyıya . aman allahım o ne :eek: yeniköy- beykoz hattı motorunu kapmış gelmiş. teknede rahat 30 kişi balık tutar 15 metreye yakın etrafı brandalı bi tekne , ama radyosu var maçı dinleyebileceğiz :)
    çıktık yola istikamet filburnu. tam yolu yarıladık kaptanımız dedi eyvah lüksü unuttum... haydaaa geri döndük... lüksü tedarik ettikten sonra nihayet avlağımıza vardık.
    takımlarımızı kurduk yemlerimizi kestik lüksümüzü yaktık... ve beklemeye başladık... bekle... hook bekle... fener beşiktaşı 2-1 yendi ben sevindim aret üzüldü.. beklee.. idk beklee.. işte işte vurdu vurdu dedi aret. bi baktık irice bir istavrit. malesef o gecesi tek bi lüfer vuruşu dahi alamadık. can sıkıntısından sinek oltayla bi kaç tane istavrit tuttuk iş olsun diye. ardından geri döndük. çok üşüdük , ama eğlenceli bir gece geçirdik ve buraya yazacak bir anımız oldu :) yemlik olarak satınaldığımız balıkları ve maksat boş dönmemek diye tuttugumuz istavritleri ertesi günü yedik... tabi koca tekneyi 2 kişi kiralayınca iyi bide para bayıldık ama olsun dediğim gibi güzel bir anımız oldu...

2. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Nasip. Balık olmasa da, Boğazın sularında avlanma keyfini yaşamak yeter :)

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Bogaz suyunun keyfi dünyanin hiçbiryerinde yok haklisiniz :)

4. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Roy nerden aklına gelmiş gece gece bu maceramız:) Bir düzeltme yapayım yer Filburnu değil Umuryeri'ydi. Aynı yerde önceki sene sabaha kadar 150 tane sarıkanat yakaladığımız bir av yapmıştık. O günlerde de iyi haberler geliyordu ama artık senin şansına öyle oldu:) Higuain'in son dakikada attığı golü de saymadılar sevindin ama denizde hakem yok, şike yok öyle elin boş dönersin balık olmazsa:)

Biz de amma balık manyağıymışız o zamanlar. Gerçi şimdi de farklı değiliz de, arşivde aşağıdaki resmi buldum, 1 Kasım'da kıyıdan bu kadar balık tutmuşuz, gözümüz doymamış koca tekne kiralayıp balığa gitmişiz. Hem sen ertesi gün Fransa'ya dönmüşsün ben yine balığa gitmişim, kıyıdan istavrit çaparisiyle kocaman kefal yakalamışım:)

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hehe hobi hobi :)

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    izmaritmiydi onlar abi ya flu çıkmış anlayamadım. elimde de sigara var başka resim koysaydın be abi kötü örnek teşkil ediyorum :)

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İzmarit tabii unuttun mu Bebek Camisinin önündeki katliamı. Narkotik büro gibi çıkmışız biz de. İki tane de çok iri tekir gelmişti, biri sol elimde diğeri de örtünün yantarafında tek başına duruyor.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu tarz o kadar çok resim varki unutuyorum ne zaman çekindigimizi

9. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    abi derbiyide, doğumgününüde es geçip balığa gitmişsiniz :) kaptanda iyi bari vapurla gelmemiş :D

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    FB ve BJK yani

olaya bak yıllar sonra aynı ortak kader.. ??

11. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    güzel paylaşım of of şimdi paydos edip denize gidesim var

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Muvaffak bey hani ayni yoldan gitmisik biz ayni sudan içmisik biz sarkisi gibi dediginiz olay :)

Volkan vapurdan az ufakti ben elimi sürmedim ama irgatsiz çapayi zor çekti kaptanla aret :)

Özcan bey her dakika aklimda olan bir fikri dile getirmissiniz galiba meslek seçimlerimiz hatali :)

13. 29519

29519

kaç tane devirmiştiniz balığa gitmeye karar verdiğinizde?
    :D

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Haha güzel bi yaklasim :) 0 promil yeminle. Demekki bol promilli olsak kayikla ukranya karasularina girerik :D

15. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    burnumda tütüyor deniz ben iyisimi biraz tekne resimlerine bakayım ,av videoları izleyeyim hani satın alamasakta,alacakmış gibi ,kedi ciğer ilişkisi yani:D bir parça deniz hasretimizi giderelim :eek:

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu gibi krizlerde takimlarimi salonun ortasina döküp igne baglarim takim yaparim. Deneyin faydasi olur

17. 29519

29519

Ukrayna karasuları için promile gerek yok gel diyin gelelim, tarihi turistik yerleri görürüz :D

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    rizeli balıkçılar da kalkan avlıyoruz ayağına çok gidiyolarmışta salih güvenlik 35mm top atışına tutuyormuş bi belgeselde izlemiştim tekneleri delik deşik etmişler vallaha , rehin alınanlar el koyulan tekneler olmuş. anladım o tarihi turistik yerleri de uçakla seyahat idealdir o işlere :D reeling