yeni spin makine tavsiyesi lütfen yardım

Konu, 'Makineler' kısmında nazaman tarafından paylaşıldı.

1. nazaman

nazaman Engin

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    En İyi Avı:
    Alabalık
    selam balık sever abiler.

100 lira bütçe ile alabileceğim en iyi makinayı seçemiyorum.DAM,mitchell avocet,abu garcia stamina,okuma markalarından almak istiyorum.shimano neden düşünmüyorsun diye soracak olan varsa kafam karışıyor skoylu isimli abimizin hakkında söylediklerinden.Ben kıyıdan at-çek yaparak alabalık avlayacağım.0.22 lik misina kullanacağım şekilde 5-7 bilye arası makinalardan ve yedek kafası olan makina önerisi bekliyorum.

2. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    LRF de abu garcia cardinal 5 stx kullanıyorum cardinal serisi bence güzel.
    Ayrıca spro passion 720 spinde kullanıyorum 3750 levrek aldı gayette başarılı.
    Bir tane de şu aralarda daiwa crosfire 2500 a düşünüyorum hem hafifi hem ucuz hem hem yedek kafa drag 4 kg bir de daiwa sonuçta fiyat 85-95 arası bunuda düşünebilirsin.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    O skoylu arkadaş olarak şunu söylemek sanırım boynumun borcu.

100 TL'ye alınacak makineden ne bekliyorsun ki? Bu gibi bir alet, bir makineden beklentileri garanti karşılıyor olsa, kim gider 500 TL'ye makine alır ki?

Benim itirazım, işte öyle bir makinenin, sanki her şeyi karşılıyor gibi, mükemmel, harika, süper olarak tanıtılması, bunun da bilhassa belki bir markanın, malum şimanov elbette, ürünlerine yapılması.

Her parçası idare eder seviyede, ucuz olmak üzere tasarlanmış aletler bunlar. Sen alırsın, şöyle kullanırsın, 10 sene taş gibi gider. Ben alırım 10 günde elimde kalır. Bunlar bu gibi şeylere para verirken bunu hep gözönüne almak gerekir. Konu av tarzımız değil sadece, bakımdan anlamakta değil. En basit örneği vereyim, ben balkona koyarım makineyi, balıktan dönünce. Sen evin içine. Bunun getireceği sıcaklık farkı, nem, toz vs. farkı vs. vs. bile öyle etkiler ki makinayı, %100 aynı iki makinenin biri 3 ayda pert olur, diğeri 30 sene sonra iş görüyor olur.

Bu gibi makineleri alırken, bu akılda olmak zorunda. Ve biri çıkıp, 30 TL'lik bir şey alıp, süper, harika filan diye iddia ediyorsa, buna şüpheyle bakılmak zorunda.

Ve eğer birisi, bilhassa belli bir markayı böyle tanrı ilan etmeye çalışıyorsa, işte ondan uzak durmakta sayısız hikmetler ve emsalsiz faydalar olacaktır, asıl bu hatırlanmak zorunda.

4. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Hocam shimano yabana atılacak bir marka değil bence. querorz(Fatih) kardeşimle buna şahit olduk 1000lik exage makine 10kglik turnayı çekerken hiçbir sıkıntı yaşatmadıysa ben güvenirim. Tabi dediğiniz gibi kişiden kişiye kullanımına göre değişir.