Arkadaşlar daha önce denenmiş midir, bilen var mıdır emin değilim ama çoğu kişinin bilmediğini düşünerek tesadüfen keşfettiğim bu tasarrufu sizlerle paylaşayım; Kıyı balıkçılığında akşam suyunda fosfor kullanmayanımız yok gibidir; Peki ya kullandıktan sonra fırlatıp attığımız fosforları günler, haftalar sonra yine kullanabilirsiniz dersem? Evet! Bizzat deneyip tam 8 Gün önce kullandığım henüz sönmemiş olan fosforu tekrar kullandım. Tek yapmanız gereken fosforu getirip buz dolabınızın buzluğuna koymak Buzluktan çıkardığınız fosforu tekrar kırmanıza gerek yok dolaptan çıkardıktan 1 dk kadar sonra oda sıcaklığında makul seviyede tekrar ışıldamaya başlıyor. çok daha parlak olmasını isterseniz, çamak ateşine eriyip patlamayacak kadar tutmanız yeter muazzam ışık verir Hayırlı olsun. Basit ama tasarruf
Bende geçen hafta öğrendim , o zamana kadar bilmiyordum. Her avda tanesine 40 krş. - 50 krş. verdiğimizi düşünürsen , ve hatta her avda iki olta atarsan birde yılda bayağı bir masraf yapıyoruz şu fosfor olayına . paylaşım için teşekkürler.
1 litrelik şişeye (evda zaten var) 2 çay bardağı soda suyu (bakkalda bulunur) 3 çay kaşığı karbonat ( bakkalda bulunur) 1 yemek kaşıgı kadar oksijenli su ( eczanelerde bulunur) hepsini koy sadece çalkala ve sonucu gör bir daha para vermeyeceksin o ışıldaklara imkanın var ise 100 lük ampullerin metal bölümün dikkatlice sök o o bölüme uygun bir ilaç tıpası yada bir mantar bul sana yeşil renkte lamba olur şimdiden kolay gelsin.. ha bu arada o aldıgımız fosforlu lambaların içinde kırdıgımız parça hidrojen peroksit (oksijenli su) tir bu malzeme soguk ortama yada sıcak ortama girdiginde degişkenlik gösterir bilginiz olsun abim
Akın iyi güzelde o fosforlu sıvıyı 1 lt. pet şişeden alıp küçücük şeffaf bir kapsüle koymak lazım ama nasıl ve neye ?
şırınganın en küçüğüne çektirsek o sıvıyı kamışa taksak nasıl olur. yada şeffaf pipet içine o sıvıyı koysak uçlarını silikonla kapatsak
sıvıyı bi yere koymana gerek yokki abim o sıvının içine mantarı batır çıkar zaten parlar ayrıca zargana topları var içine su dolan mantarlar onu kullan daha basit illaki ben kapsüle koyacam dersende pipetleri içine doldur tıpa olarakda sakız kullan
normalde zaten ev ortamında bulunan malzemeler abim sadece oksijenli su için eczaneye gitmek gerekiyordu o da berber malzeleri satanlarda bile bulunuyor patlama konusuna gelince oksijenli suyu saçına degirmezsen problem yok
bildigin soda suyu abim istersen beyaz gazoz bile kulllanabilirsin sonuçta asitle etkileşime geçececek olan karbona ve oksijenli su imkanın varsa içine bir damla mürekkep damlat mavi olsun bici bici boyası damlat kırmızı olsun sana kalmış
Bizim buralarda dövüyorlar dedim. Cevap yazanlar zaten bizim buradan olmadığı için sorun yok Mübalağa yaptım arkadaşlar. Çokça bilinen bir bilgi olduğunu belirtmek istedim. Kırıldınızsa lütfen affedinray: